-
i4
-
πασο...δε θυμαμαι για τα Ι...
ε τη κωλογρια βγηκε γιωτομπαλο καραμπινατο...
-
ηρθε το χαρτι και 10 νοεμβριου παρουσιαζομαι στο μεσολογγι.αλλος για τη βαρκα μας??
-
Καλή θητεία...
-
Ο χρήστης tourist έγραψε:
Το πήρα τελικά το ραβασάκι και έγραφε αυτό που περίμενα...10/11 6ΣΠ Κόρινθος...χάλια για μένα
ετοιμάσου να δεις κόσμο ποιοτικό... (μασημένη τσίχλα να αφήσεις θα την κλέψουν)
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Καλά είναι στην Κόρινθο...Δηλαδή έχω ακούσει και χειρότερα!
Καταρχήν είναι μικρό στρατόπεδο, άρα δεν έχεις πολύ περπάτημα...
Δεύτερον έχει πολύ κόσμο για το μέγεθός του και θα κάνεις ελάχιστες ένοπλες υπηρεσίες.Καλά, εγώ έφυγα με 30+ ώρες σκοπιά όταν άλλοι δεν έκαναν ούτε 1'
Είναι μες στην πόλη, άρα θα μπορείς στην έξοδό σου να πιεις ένα καφέ...
+1 (αλλά μόνο φαντάροι κυκλοφορούν)
Είναι κλασικά βρώμικο...όπως όλα τα κέντρα - τουαλέτες έξω κτλ
Τα μπάνια είναι στην άλλη άκρη, οπότε φρόντισε να χεις ρούχα μετά το ντους γιατί περπατάς κατ ελάχιστον 200 μέτρα μέχρι το λόχο
Το φαγητό είναι άθλιο+1 [τουαλέτες = εφιάλτης]
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Στη παραμεθόριο του στρατού ξηράς υπάρχει κάποιο standard στο μέσα και off?? Δηλαδή έχω ακούσει ότι π.χ. ναυτικό στα νησιά μπορεί να είσαι 10 μέσα και 10 έξω. Υπάρχει κάτι τέτοιο και στο στρατό ξηράς??εγώ στη ρόδο πάντως είχα 26 μέσα, οπότε τέτοια νούμερα να τα ξεχάσεις στον στρατο ξηράς...
-
τίποτα δεν είναι στάνταρ
παίζει πόσο μεγάλη είναι η σειρά
πόσοι πήγαν στη μονάδα σου και πόσοι βισματώθηκαν τελευταία στιγμή και ερήμωσε η μονάδα
παίζει καόμη η απόφαση κάθε στρατοπεδάρχη για το πόσες σκοπιές θα είναι σε λειτουργία..Είναι πολλά
Πάντως ξέχνα τιμέτου ναυτικού
Με ένα 3 - 1 (μέσα-έξω) να σαι ευχαριστημένος...Εγώ μέχρι14 ή 16 μέσα πήγα (δε θυμάμαι καλά) οποτε...
-
Καθώς η θητεία μου στον Πύργο συνεχίζεται όλο και βαριέμαι περισσότερο τη ζωή μου...
Καθημερινα κάνω 5 διδακτικές ώρες (45λεπτα) μάθημα για να πάρω την ειδικότητα, ... ή τουλάχιστον έτσι λένε τα χαρτιά. Πρακτικά κάνουμε ~20 λεπτά μάθημα και έπειτα καθόμαστε και περιμένουμε να περάσει η ώρα 'κόβοντας φλέβες' από τη βαρεμάρα Τουλάχιστον έτσι γλυτώνουμε τις πρωϊνές υπηρεσίες , τις οποίες εκτελεί ο λόχος διοικήσεως
Εξόδους έχω κάθε βδομάδα ~2 καθαρές και ~3 μετά τις 8 το βράδυ (μετά τη λήξη ορισμένων υπηρεσιών), η ζωή στον Πύργο όμως δυστυχώς μέχρις τις 22:00 το βράδυ που πρέπει να μπούμε και πάλι μέσα είναι πολύ πεσμένη. Ούτε θέλω να φανταστώ πώς θα είναι η ζωή στην Ορεστιάδα και μάλιστα χειμωνιάτικα.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει είναι το εξής:
Οι περισσότερες ειδικότητες κρατάνε ~1 μήνα. Η δικιά μου θα διαρκέσει 2 μήνες. Ο 2ος αυτός μήνας αφαιρείται από την παραμεθώριο ή θα χάσω στο τέλος ένα μήνα από τη ευνοϊκή μετάθεση κοντά στον τόπο κατοικίας μου; Στο κέντρο εκπαίδευσης τώρα είμαι με απόσπαση και πρακτικά δηλώνομαι καθημερινά απών στο λόχο που ανήκω στην Ορεστιάδα, εκεί που θα πάω παραμεθώριο δηλαδή. -
εχεις 5 εξοδους την εβδομαδα σε καιρο εκπαιδευσης?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εχεις 5 εξοδους την εβδομαδα σε καιρο εκπαιδευσης?Ναι...
Όπως είπα έχω ~2 καθαρές εξόδους τις ημέρες που δεν έχω υπηρεσία (είτε στις 19:30, είτε στις 15:00, αναλόγως την ημέρα αν πρόκειται για καθημερινή και στις 11:00 ή στις 12:00 αν πρόκειται για Σ/Κ) και άλλες 2-3 εξόδους όταν έχω ως υπηρεσία ΤΑΕ ή μαγειρία, οπότε και βγαίνουμε κατά τις 19:30-20:00 το βράδυ. Σπάνια βγαίνω όμως όταν έχω 2 ώρες εξόδου γιατί ψιλοβαριέμαι την όλη διαδικασία...
Πού είναι το περίεργο; Δεν είμαι στη βασική εκπαίδευση του 1,5 μήνα, είμαι στην εκπαίδευση ειδικότητας που διαρκεί 2 μήνες.
Υ.Γ. Είμαι άοπλο γιωτόμπαλο και δεν κάνω σκοπιές
-
α οκ....εμεις ειχαμε 6 εξοδους σε 2 μηνες (υπηρεσιακα φυσικα γιοκ) και μου φαινονται πολλες οι δικες σου...βασικα ολων μου φαινονταν πολλες..
για το αλλο χμ..λογικα πρεπει να σου κοπει καποιος χρονος απο την ορεστιαδα αλλα μη λεω και ανακριβειες..
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Καθώς η θητεία μου στον Πύργο συνεχίζεται όλο και βαριέμαι περισσότερο τη ζωή μου...Καθημερινα κάνω 5 διδακτικές ώρες (45λεπτα) μάθημα για να πάρω την ειδικότητα, ... ή τουλάχιστον έτσι λένε τα χαρτιά. Πρακτικά κάνουμε ~20 λεπτά μάθημα και έπειτα καθόμαστε και περιμένουμε να περάσει η ώρα 'κόβοντας φλέβες' από τη βαρεμάρα Τουλάχιστον έτσι γλυτώνουμε τις πρωϊνές υπηρεσίες , τις οποίες εκτελεί ο λόχος διοικήσεως
Εξόδους έχω κάθε βδομάδα ~2 καθαρές και ~3 μετά τις 8 το βράδυ (μετά τη λήξη ορισμένων υπηρεσιών), η ζωή στον Πύργο όμως δυστυχώς μέχρις τις 22:00 το βράδυ που πρέπει να μπούμε και πάλι μέσα είναι πολύ πεσμένη. Ούτε θέλω να φανταστώ πώς θα είναι η ζωή στην Ορεστιάδα και μάλιστα χειμωνιάτικα.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει είναι το εξής:
Οι περισσότερες ειδικότητες κρατάνε ~1 μήνα. Η δικιά μου θα διαρκέσει 2 μήνες. Ο 2ος αυτός μήνας αφαιρείται από την παραμεθώριο ή θα χάσω στο τέλος ένα μήνα από τη ευνοϊκή μετάθεση κοντά στον τόπο κατοικίας μου; Στο κέντρο εκπαίδευσης τώρα είμαι με απόσπαση και πρακτικά δηλώνομαι καθημερινά απών στο λόχο που ανήκω στην Ορεστιάδα, εκεί που θα πάω παραμεθώριο δηλαδή.προφανως μιλας για τη ΣΕΤΗΛ.
περασα απο εκει, για 2,5 μηνες. ΜΗΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
τα ιδια λεγαμε και μεις, αλλα τελικα αποδειχθηκε ΚΟΛΕΓΙΟ σε σχεση με το μετα...γιαυτο που ρωτας, νομιζω οτι μετραει κανονικα. Για να καταλαβεις εγω μετα απο τη παραμεθωριο εφυγα στους 5,5 μηνες ενω 6 ηταν το ελαχιστο που μπορουσες να μεινεις εκει
-
Η εκπαίδευση για λοχίας πόση είναι??
Επίσης σχύει κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο aserf πιο πάνω, ότι δηλαδή αφαιρείται από το χρόνο παραμεθωρίου?? -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Η εκπαίδευση για λοχίας πόση είναι??
Επίσης σχύει κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο aserf πιο πάνω, ότι δηλαδή αφαιρείται από το χρόνο παραμεθωρίου??Νομίζω δέν υπάρχουν έφεδροι λοχίες πλέον. Μόνο δεκανείς.
-
Υπάρχουν. Υπάρχουν Μόνιμοι Λοχίες και Έφεδροι Λοχίες.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Υπάρχουν. Υπάρχουν Μόνιμοι Λοχίες και Έφεδροι Λοχίες.Εξαιρετικά δύσκολο/σπάνιο/καραβυσματικό πλέον. Τους έχουν αντικαταστήσει οι ΕΠΟΠ.
-
Σοβαρά μιλάς τώρα, Ντιρτούλιε? Δεν γίνονται πια οι έφεδροι, λοχίες?! Τόσους πολλούς μόνιμους έχει πλέον ο Στρατός?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σοβαρά μιλάς τώρα, Ντιρτούλιε? Δεν γίνονται πια οι έφεδροι, λοχίες?! Τόσους πολλούς μόνιμους έχει πλέον ο Στρατός?
Αν υπολογίσεις ότι -και ας με διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα- ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια ο Ε.Σ. παίρνει γύρω στους 2000-2500 ΕΠΟΠ ανά διετία...από αυτούς, μετά την πενταετία μένει ένα ποσοστό, ας πούμε 50% (μπορεί να είναι και λιγότερο ή περισσότερο, έχω ακούσει ότι φεύγουνε πάντως πολλοί). Ε, ο νέος ΕΠΟΠ στα 2-3 χρόνια γίνεται δεκανέας και στα 5-6 δεκανέας. Καταλαβαίνεις ότι ήδη υπάρχει υπερ-προσφορά σε δι-σάρδελλους.!
(και, αν έχουμε όρεξη, μπορώ να σας μεταφέρω το πως και ποιοι γίνονται ΕΠΟΠάκια.... )
-
Στην Κώ που είμουν πέρσι η αναλογία ήταν περίπου 60-40 ή 55-45. Οπου το μεγάλο νούμερο μόνιμοι οποιουδήποτε βαθμού και το μικρό έφεδροι.
Επόπ πλέον δέν παίρνουν. Γίνεσαι πρώτα ΟΒΑ (οπλίτης βραχείας ανακατάταξης) και μετά απο μία 3ετία αν έχεις αρκετά μόρια γίνεσαι εποπ αλλιώς φεύγεις απο το στρατό.
Περί Θητείας [#2]