-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Tα Χριστουγεννα θεου Θελοντος θα την κανω για ΗΠΑ για δυο βδομαδες. Ξερουμε τι πρεπει να κανω ωστε να εχω την δυνατοτητα να οδηγησω εκει; Ευχαριστω προκαταβολικα
Διεθνή άδεια (από την ΕΠΛΑ νομίζω).
σωστος ευχαριστω
αντιγραφω απο το site της ΕΛΠΑ
Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης
Κάθε αυτοκινητιστής που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει με το αυτοκίνητό του στο εξωτερικό (ή να οδηγήσει αυτοκίνητο σε χώρα του εξωτερικού) και ειδικά στις χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υποχρεωμένος να εφοδιαστεί με διεθνές δίπλωμα, που εκδίδεται από την ΕΛΠΑ. Η διάρκεια του διεθνούς διπλώματος είναι μονοετής ή τριετής και εξαρτάται από τον τόπο προορισμού του ενδιαφερόμενου.
Για την έκδοσή του απαιτούνται μία φωτογραφία, παρουσίαση του Ελληνικού διπλώματος οδήγησης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ισχύ, το διαβατήριο ή νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα. Το διεθνές δίπλωμα εκδίδεται αυθημερόν σε οποιοδήποτε γραφείο της ΕΛΠΑ.
Η ΕΛΠΑ αισθάνεται υποχρεωμένη αφενός μεν να συμβουλεύσει κάθε ενδιαφερόμενο που πρόκειται να οδηγήσει στο εξωτερικό να έχει μαζί του και το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης, αφ' ετέρου να ενημερώσει τους Έλληνες αυτοκινητιστές ότι δεν είναι σε θέση να εκδώσει διεθνές δίπλωμα παρά μόνο σε όσους επιδεικνύουν την πρωτότυπη, εν ισχύ, ελληνική άδεια οδήγησης. Είναι παράνομο και αδύνατο να εκδώσουμε διεθνές δίπλωμα βάσει οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, όποιος και αν είναι ο λόγος της αδυναμίας του ενδιαφερομένου να επιδείξει την πρωτότυπη άδεια οδήγησης.
Το κόστος για την έκδοση διεθνούς διπλώματος μονοετούς ισχύος είναι 45,00 � και τριετούς ισχύος 85,00 � -
Αυτοκίνητο το οποίο αγοράστηκε με χρηματοδότηση* και έχει παρακράτηση κυριότητας (από αντιπροσωπεία), μπορεί να πωληθεί?
*Πχ. Αξία 15.000, προκαταβολή 8.000 και τα υπόλοιπα δόσεις...
-
Δύο ερωτήσεις.
-Εκείνα τα καλά παιδιά στο συνεργείο μου έχουν λερώσει την πόρτα του οδηγού με κάτι πολύ περίεργο που είναι πια σαν σκληρό πλαστικό και δεν φεύγει με τίποτα όπως φαίνεται (όχι καθαρά δυστυχώς) και στην φωτό
Είναι ένα καφέ πράγμα σαν κόλλα που έχει γεμίσει μερικές από τις τρυπίτσες του ηχείου και βρίσκεται επίσης στον διακόπτη των παραθύρων και στον χειρισμό των καθρεπτών. Μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί δεν μαλακώνει με τίποτα και δεν γίνεται να το ξύσω γιατί θα γρατσουνιστεί και το πλαστικό μαζί. Είναι σαν κόλλα που στερεοποιήθηκε ή λάδι που στέγνωσε, δεν ξέρω. Καμιά ιδέα αν μπορώ να κάνω κάτι; Είναι απαίσιο οπτικά
-Ένα σκυλί (ας μη χαρακτηρίσω καλύτερα) μου γρατσούνισε το φτερό κάνοντας άσχημα και έντονα σημάδια, έξυσε την μπογιά και φαίνεται το άσπρο από κάτω. Μάλλον δεν πρόκειται να διορθωθεί με κάποια αλοιφή αφού έφυγε το χρώμα... μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό;
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Αυτοκίνητο το οποίο αγοράστηκε με χρηματοδότηση* και έχει παρακράτηση κυριότητας (από αντιπροσωπεία), μπορεί να πωληθεί?*Πχ. Αξία 15.000, προκαταβολή 8.000 και τα υπόλοιπα δόσεις...
ΜΑλλον πρεπει να εξοφληθει πρωτα να γινει αρση της παρακρατησης και μετα να γινει η πωληση.
-
Μπορεί βέβαια να εξοφλήσει το αυτοκίνητο με τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση και να το μεταβιβάσει αμέσως.
-
Συνενοεισαι με τραπεζα, αντιπροσωπεια (σου δινουν ειδικο χαρτι αρσης της παρακρατησης κυριοτητας), πας ΚΕΠ για την εκδοση νεας αδειας (ή στο αρμοδιο τμημα της νομαρχιας για πιο γρηγορα), και παλι ΚΕΠ για την πωληση μαζι με τον αγοραστη.
Εκανα ολη την διαδικασια σε 2 πρωινα (απο 2 ωριτσες).
Απο την τραπεζα μου ειχαν πει οτι το δανειο θα μπορουσα να το αποπληρωσω μετα την πωληση (οπως και εκανα) ή και να παραμεινει ως εχει και να πληρωνω κανονικα τις δοσεις και μετα την πωληση του αυτοκινητου. -
Κάθε πότε μηδενίζεται το σκορ στο ΣΕΣΟ;
-
Σημειοτεον οτι για να εκδοθει αδεια στο ονομα σου (μετα την αρση παρακρατησης απο την αντιπροσωπεια) μεσω ΚΕΠ θα χρειαστει μια με δυο εβδομαδες, ενω στην νομαρχια (ή υπουργειο, δεν θυμαμαι γμτ, καπου στον Αγιο Δημητριο) που πηγα, μου ειπαν δυο μερες και με την απαιτουμενη κλαψα στον προϊσταμενο (δεν το ηξερα και φευγω αυριο εξωτερικο, αν μπορειτε καντε κατι... κλπ) ηταν ετοιμο σε 45 λεπτακια!!
-
Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φανταζόμουν!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά...Για πες για να ξερουμε!
-
Πήρε η μάνα μου ένα Σμαρτάκι 1.0 με 12 δόσεις. Τον Μάρτιο γίνεται η αποπληρωμή. Το αμάξι έχει παρακράτηση κυριότητας. Τι πρέπει να κάνει ώστε τον Μάρτιο που θα μπει στο όνομά της να μην αναγράφεται ως δικαιούχος στην ασφάλεια, η τράπεζα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πήρε η μάνα μου ένα Σμαρτάκι 1.0 με 12 δόσεις. Τον Μάρτιο γίνεται η αποπληρωμή. Το αμάξι έχει παρακράτηση κυριότητας. Τι πρέπει να κάνει ώστε τον Μάρτιο που θα μπει στο όνομά της να μην αναγράφεται ως δικαιούχος στην ασφάλεια, η τράπεζα;Μαλλον να ενημερωσει την ασφαλιστικη εταιρεια και να απαιτησει την αλλαγη του ονοματος του δικαιουχου.
-
Εάν βγει το συμβόλαιο θα είναι λίγο μανούρα να τρέχει ξανα με χαρτιά για να το αλλάξει.
Εάν το εξοφλήσει 1 μήνα πριν; Να πληρώσει τον Φλεβάρη και τις 2 δόσεις να τελειώνει; Αυτό νομίζω είναι καλύτερο. -
Τι μπορεί να κάνει ο απλός πολίτης όταν οι αυλές των σπιτιών βγαίνουν υπερβολικά έξω και στενεύουν τον δρόμο; Συγκεκριμένα έχω ένα παράδειγμα που πλέον δεν χωράνε μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο μαζί! Πριν ένα μήνα και πάλι στενός ήταν ο δρόμος αλλά ... θέλανε να τον κάνουν ακόμα στενότερο!
Παρόμοιο αλλά χειρότερο πρόβλημα από τις μονοδρομήσεις (το αυτοκίνητο είναι εχθρός - να πηγαίνουν από οπουδήποτε αλλού αλλά όχι από τον δρόμο μου) επειδή δημιουργεί κινδύνους ατυχημάτων.
-
Που απευθυνόμαστε για διαφημιστικές ταμπέλες που έχουν μπει στα 2 μέτρα από την άκρη Ε.Ο.;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Που απευθυνόμαστε για διαφημιστικές ταμπέλες που έχουν μπει στα 2 μέτρα από την άκρη Ε.Ο.;Απέναντι από το γραφείο μου είδα πριν χρόνια να τοποθετούν μεγάλη διαφημιστική πινακίδα στη ταράτσα. Τηλεφώνησα στην αστυνομία και τους είπα ότι γίνονται εργασίες τοποθέτησης μεγάλης πινακίδας (μάλλον χωρίς άδεια) και να έρθουν να τους πιάσουν γιατί είναι επιτόπου οι εργάτες που την τοποθετούν. ΟΧΙ - ήταν η απάντηση, 'να πάρετε το Δήμο'.
Αφού με γύρισαν από τον Άννα στον Καϊάφα στο τηλέφωνο στο Δήμο, τους εξήγησα ότι η πινακίδα τοποθετείται ώστε να φαίνεται από το επιβατικό λιμάνι όπου ο Δήμος απαγορεύει τέτοιες πινακίδες και η απάντηση: 'εμείς τι θέλετε να κάνουμε;'
Άκουσα για βαγόνια του ΟΣΕ που μερικά ήταν κανονικά (του ΟΣΕ) και άλλα ήταν ιδιωτών (ΝΑΙ, ΙΔΙΩΤΩΝ) που τα έβαλαν παράνομα να τα σέρνει η αμαξοστοιχία. Αληθεύει;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άκουσα για βαγόνια του ΟΣΕ που μερικά ήταν κανονικά (του ΟΣΕ) και άλλα ήταν ιδιωτών (ΝΑΙ, ΙΔΙΩΤΩΝ) που τα έβαλαν παράνομα να τα σέρνει η αμαξοστοιχία. Αληθεύει;
Λεωνιδα οχι, τα βαγονια ηταν του ΟΣΕ,οι ναυλοι των εμπορευματων ΔΕΝ ηταν του ΟΣΕ αλλα αετονυχηδων υπαλληλων του.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Απέναντι από το γραφείο μου είδα πριν χρόνια να τοποθετούν μεγάλη διαφημιστική πινακίδα στη ταράτσα. Τηλεφώνησα στην αστυνομία και τους είπα ότι γίνονται εργασίες τοποθέτησης μεγάλης πινακίδας (μάλλον χωρίς άδεια) και να έρθουν να τους πιάσουν γιατί είναι επιτόπου οι εργάτες που την τοποθετούν. ΟΧΙ - ήταν η απάντηση, 'να πάρετε το Δήμο'.
Αφού με γύρισαν από τον Άννα στον Καϊάφα στο τηλέφωνο στο Δήμο, τους εξήγησα ότι η πινακίδα τοποθετείται ώστε να φαίνεται από το επιβατικό λιμάνι όπου ο Δήμος απαγορεύει τέτοιες πινακίδες και η απάντηση: 'εμείς τι θέλετε να κάνουμε;'
Στο τετράγωνο που είναι το ταχυδρομείο; Τη δεύτερη παράγραφο δεν τη κατάλαβα, ο Δήμος απαγορεύει την τοποθέτηση διαφημιστικών στους χώρους του ΟΛΘ (και αν ναι, με ποιά αρμοδιότητα);
Όσο για τον ΟΣΕ, έγινε αυτό που λέει ο DAP. Αυτό το ατύχημα θα το δούμε σε κανένα 'Mayday' ή 'Πριν τη καταστροφή' *:
http://www.glavopoulos.gr/arthra/ose-bralos.htm
http://news.pathfinder.gr/greece/news/497100.html- αυτά τα ντοκυμαντέρ forensic engineering είναι πόρωση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά...Για πες για να ξερουμε!
Ήμουν χτες στην αντιπροσωπεία και ρώτησα, μου είπαν οτι περίπου και ο φίλος midnek (βλ. προηγούμενη σελίδα).
Μάλιστα η δουλειά είναι ακόμα πιο εύκολη -πας μόνο μια φορά στα ΚΕΠ- αν το αυτοκίνητο το πάρει η ίδια η αντιπροσωπεία! (χάνεις βέβαια κάποια χρήματα)
-
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν σπουδές (και που) με αντικείμενο τον προγραμματισμό εγκεφάλων ???
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο