-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δεν είμαι ουτε οικονομολόγος, ούτε ιστορικός και δεν μπορώ να παραθέσω στέρεα επιχειρήματα υπέρ του ενός ή του άλλου. Μιλώ μόνο διαισθητικά, ή, αν θες, με αφελή ημιμάθεια. Ανέφερα τον Keynes επειδή νομίζω ότι οι λίγες χώρες που ακολούθησαν το μοντέλο της Κευνσιανής, 'μεικτής' οικονομίας έχουν παρουσιάσει μια λιγο-πολυ ομαλή 80ετη κοινωνικο-οικονομική πορεία.
Οπα, δεν σε κατηγόρησα για έλλειψη γνώσεων. Απλά, μιας και μιλάμε περί οικονομικών ήθελα να το αναφέρω και να πώ ότι ο Κευνς (όπως και ο Σμιθ) είναι σε πολλά σημεία 'out of date'. Οι αγορές έχουν αλλάξει, ποιοτικά και ποσοτικά.
Σχετικά με το ότι οι μεικτές οικονομίες είναι πιο σταθερές απο τις πιο καπιταλιστικές μην το' χεις/έχετε τόσο σίγουρο. Ενδεικτικά να αναφέρω την μεγάλη, επίσης χρηματοπιστωτική, κρίση στην Σουηδία και Δανία που τις οδήγησε σε ύφεση (αρχές '90) με την ανεργία να 'χτυπάει' 13%++ και το κοινωνικό κράτος να είναι κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού λόγω των εξαιρετικά αυξημένων δαπανών και μειωμένων εσόδων από φόρους.
Πάντως γενικά θεωρώ ότι για να υπάρξει κοινωνικό κράτος στα πρότυπα των σκανδιναβικών οικονομιών πρέπει η οικονομία να έχει ήδη αρκετό πλούτο να διαθέσει και να έχει δυνατά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
-
Κάθε πρωί στις εφημερίδες διαβάζουμε για την κατάρευση της Fortys, μιας απ τις μεγαλύτερες επενδυτικές στην Ευρώπη.
Κάτι πήρε το μάτι μου σημερα για σχέδιο διάσωσης (έλα οι κρατικοποιήσεις, ζήτω ο σοσιαλισμός ), αλλά αυτό που ήταν το φοβερό ήταν το γράφημα της πορείας της μετοχής.
Σε 12 μήνες απ τα 20€ στα 5 χτες -
Δεν εντυπωσιάζομαι και πολύ : μόλις 75% πτώση...Ψιλοπράγματα, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει 0,5 ευρώ
Η δικιά μας ΜΑΡΦΒ από τα 11 έχει 3.3 σε 10 μήνες δηλ.πτώση 70% και δεν έχει καν βγει φήμη ότι θα καταρρεύσει
Τίποτα δεν είναι από τα 20 στα 5... -
Είχε η Fortis έκθεση στα subprime; Μέχρι τώρα όσα άρθρα έχω διαβάσει κανείς δεν διευκρινίζει από που πηγάζει το πρόβλημα :s
-
Κάτσε να προσπαθήσω να διαβάσω την εφημερίδα και θα σου πώ
Τί γίνεται με τον αδέκαστο της Μάρφιν ρε κουτσάν
-
Τι λέτε να γίνει με τα επιτόκια;
Το euribor θα μείνει εκεί που ανέβηκε τις τελευταίες μέρες;
Το ΕΚΤ; Πιστεύω θα το ρίξουν σε λίγο καιρό. -
Τα επιτοκια εγω περιμενα σχεδον απο το 2007 να τα ριξουν, υποθετω μεσα στο 2009 θα αναγκαστουν να το κανουν εφοσον η αναπτυξη παει για μηδενικα νουμερα.
-
Ισως να ειμαι σε λαθος τοπικ αλλα θα ρωτησω.Ενας φιλος εχει παρει δανειο. Η γυναικα του εβαλε υποθηκη το σπιτι. Εγω μπηκα εγγυητης. Αν δεν πληρωθουν οι δοσεις εγω τι συνεπειες θα εχω σαν εγγυητης;
-
Ευθύνεσαι και εσύ όπως ο φίλος σου. Δηλαδή η τράπεζα μπορεί να βγάλει διαταγή πληρωμής και εναντίον σου και αν δεν ικανοποιηθεί από την περιουσία του φίλου σου ή από το ενυπόθηκο σπίτι να ικανοποιηθεί από τα δικά σου περιουσιακά στοιχεία. Αλλά εφόσον λες ότι η γυναίκα του έβαλε υποθήκη το σπίτι μην ανησυχείς ιδιαίτερα διότι υποθέτω ότι η εμπορική αξία του σπιτιού καλύπτει την απαίτηση της τράπεζας.
Συμβουλή: ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ σε άλλους.
-
Εκτός αν δεν έχεις προσωπική περιουσία, οπότε δεν μπορεί να σου κάνει και πολλά πράγματα, εκτός από το να σε βάλει σε μαύρη λίστα.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Είχε η Fortis έκθεση στα subprime; Μέχρι τώρα όσα άρθρα έχω διαβάσει κανείς δεν διευκρινίζει από που πηγάζει το πρόβλημα :s//papagalaki mode on
Aπ ότι έμαθα (έγκυρες πηγές, εσωτερική πληροφόρηση ), τα αρνητικά επιτεύγματα της Fortys στο χρηματιστήριο είναι κυρίως προϊόν φημών. Η τράπεζα δεν έχει ανακατευτεί με subprimes, και δεν είχε καλά αποτελέσματα φέτος γιατί έκανε την αγορά της AMRO, και μες σε αυτή την συγκυρία δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε. Bάλε και όλη αυτή την υστερία, οπότε καταλαβαίνεις...
//papagalaki mode off//Εγώ πάντως αν καταφέρω να ανοιξω λογαριασμό εδώ, λέω να χτυπήσω κανενα κομματάκι...
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Αλλά εφόσον λες ότι η γυναίκα του έβαλε υποθήκη το σπίτι μην ανησυχείς ιδιαίτερα διότι υποθέτω ότι η εμπορική αξία του σπιτιού καλύπτει την απαίτηση της τράπεζας.Αυτο βεβαιως μπορει σε λιγο καιρο να μην ισχυει
-
Το μέλλον αβέβαιο
-
Ιρλανδία: Εγγυήσεις από κυβέρνηση για καταθέσεις και χρέη τραπεζών
Εγγυήσεις στις καταθέσεις και τα χρέη των τραπεζών για δύο χρόνια θα παρέχει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, είδηση που ήταν καλοδεχούμενη από τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, με αποτέλεσμα οι μετοχές των τραπεζών να καταγράφουν άνοδο άνω του 30%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η εγγύηση θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 και θα καλύπτει τις Allied Irish Banks, Bank of Ireland, Anglo Irish Bank Corp. και Irish Life and Permanent Plc.
Οι μετοχές των εταιρειών εμφανίζαν κέρδη στη διάρκεια των συναλλαγών μεταξύ 14% με 40%.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=585840' target='_blank' target='_blank
Εντυπωσιακό σαν κίνηση και αποτελεσματικότατο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι με διαφορά αυτό που λείπει περισσότερο από το σύστημα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αλλά εφόσον λες ότι η γυναίκα του έβαλε υποθήκη το σπίτι μην ανησυχείς ιδιαίτερα διότι υποθέτω ότι η εμπορική αξία του σπιτιού καλύπτει την απαίτηση της τράπεζας.
Αυτο βεβαιως μπορει σε λιγο καιρο να μην ισχυει
το υπερκαλυπτει.τι εννοεις μπορει να μην ισχυει;υποθετω οτι αν δε πληρωσει ο δανειζομενος, ερχεται σε μενα και αν κι εγω δεν πληρωσω, παιρνει το σπιτι....υποθετω εγω ενα αμαξι εχω στο ονομα μου
-
Εννοεί ότι αν πέσει η τιμή του ακινήτου δεν θα καλύπτει πλέον (ίσως) το ποσό του δανείου η αξία του...
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Συμβουλή: ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ σε άλλους.Αυτή δεν είναι μία απλή συμβουλή.
Είναι ο χρυσός κανόνας..._
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ιρλανδία: Εγγυήσεις από κυβέρνηση για καταθέσεις και χρέη τραπεζώνΕγγυήσεις στις καταθέσεις και τα χρέη των τραπεζών για δύο χρόνια θα παρέχει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, είδηση που ήταν καλοδεχούμενη από τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, με αποτέλεσμα οι μετοχές των τραπεζών να καταγράφουν άνοδο άνω του 30%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η εγγύηση θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 και θα καλύπτει τις Allied Irish Banks, Bank of Ireland, Anglo Irish Bank Corp. και Irish Life and Permanent Plc.
Οι μετοχές των εταιρειών εμφανίζαν κέρδη στη διάρκεια των συναλλαγών μεταξύ 14% με 40%.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=585840' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Εντυπωσιακό σαν κίνηση και αποτελεσματικότατο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι με διαφορά αυτό που λείπει περισσότερο από το σύστημα...
Εντυπωσιακη κινηση αλλα εκει 'υπαρχει κρατος',εδω 'δεν υπαρχει κρατος',και επιπλεον εχουμε φαληρισει προ πολλου.
-
Μου αρέσει πως κάποιοι ερμηνεύου το πότε υπάρχει κράτος...
No offence taken, αλλά το κράτος είναι γι άλλα, δεν είναι να βάζει τη μύτη του σε επιχειρήσεις.
Ο χειρότερος επιχειρηματίας -
Το κρατος εχει ρυθμιστικο και επικουρικο ρολο.
Εκτος εαν θεωρουμε οτι το κρατος ειναι μονο για να εισπραττει συνεχως αυξανομενους φορους και για να ξεπουλα δημοσια γη.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)