-
Για τη φορολογία τόνισε ότι διευρύνεται η φορολογική βάση, ώστε να συμπεριλάβει εισοδήματα που δεν δηλώνονται, προωθούνται διορθώσεις στη φορολογία του κεφαλαίου και αλλάζουν ορισμένοι ειδικοί τρόποι φορολόγησης, που δημιουργούσαν σοβαρές αδικίες.
Ταυτόχρονα -συνέχισε- θεσπίζεται η περαιτέρω μείωση των συντελεστών φορολόγησης, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα.
Παράλληλα, ανακοίνωσε «δυναμική συνέχεια» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής -«μια βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά»- με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και καθιέρωση τεκμαρτού εισοδήματος.
-
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΥΡΕΘΕΙΤΕ
KYΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ Goodyʼs Αγίου Στεφάνου, όπως βγαίνεις από την Εθνική ερχόμενος από κέντρο Αθηνών προς Λαμία.
Μετά την έξοδο από την Εθνική στρίβεις δεξιά και στο φανάρι που θα βρεις αριστερά (άσε που φαίνεται και από την διασταύρωση ενώ είσαι στην Εθνική)
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΨΕΙ
-
Ο χρήστης dstav έγραψε:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΥΡΕΘΕΙΤΕ
KYΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ Goodyʼs Αγίου Στεφάνου, όπως βγαίνεις από την Εθνική ερχόμενος από κέντρο Αθηνών προς Λαμία.
Μετά την έξοδο από την Εθνική στρίβεις δεξιά και στο φανάρι που θα βρεις αριστερά (άσε που φαίνεται και από την διασταύρωση ενώ είσαι στην Εθνική)
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΨΕΙ
http://www.oxi-alloi-foroi-stis-rodes.gr' target='_blank
Πριν δυο ποστ το ξανεβαλες
-
ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ......ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ....ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ!!!
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
-
Φιλική συμβουλή: Αν είναι εύκολο, μην χρησιμοποιείς τόσο συχνά κεφαλαία.
-
Γραφω απο ενα vaio με πολυ μικρη οθονη....
-
Και εγώ από 9αρα οθόνη είμαι, ο κανονισμός επιβάλει εξάλου την χρήση πεζών ελληνικών.
-
ΟΚ
-
Ο χρήστης dstav έγραψε:
Για τη φορολογία τόνισε ότι διευρύνεται η φορολογική βάση, ώστε να συμπεριλάβει εισοδήματα που δεν δηλώνονται, προωθούνται διορθώσεις στη φορολογία του κεφαλαίου και αλλάζουν ορισμένοι ειδικοί τρόποι φορολόγησης, που δημιουργούσαν σοβαρές αδικίες.Ταυτόχρονα -συνέχισε- θεσπίζεται η περαιτέρω μείωση των συντελεστών φορολόγησης, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα.
Παράλληλα, ανακοίνωσε «δυναμική συνέχεια» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής -«μια βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά»- με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και καθιέρωση τεκμαρτού εισοδήματος.
Όσο το σκέφτομαι, το φορολογικό νομοσχέδιο πραγματικά μου θυμίζει τους δρόμους της χώρας μας... Γεμάτοι τρύπες, σαμαράκια, μπαλώματα επί μπαλωμάτων και φυσικά ηλίθια όρια που κανείς δε σέβεται. Οδηγείς, και δεν έχεις ιδέα τι θα συναντήσεις μπροστά σου από τη μια μέρα στην άλλη. Σε μερικούς η άσφαλτος έχει ν'αλλαχθεί καμιά 30ριά χρόνια. Λείπουν κομμάτια εδώ κι εκεί, οι γραμμές δε φαίνονται, αλλά δεν πειράζει, 'αντέχει'. Όπως η καμπύλη φορολόγισης με βάση τα κυβικά. Σε άλλους δρόμους, πάλι, η άσφαλτος αλλάχτηκε πρόσφατα και είπαμε 'μπράβο, επιτέλους!' μόνο και μόνο για να την ξανασκάψουν λίγο καιρό αργότερα για καλώδια οπτικών ινών, σωλήνες φυσικού αερίου, κσι δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και να γίνει τελικά τρεις φορές χειρότερη από πριν επειδή κάποιοι βαριούνται να κάνουν σωστή δουλειά. Το 'μπράβο' που είπαμε όταν μισο-καταργήθηκαν τα τεκμήρια θέλουν να μας το πάρουν κι αυτό. Άκου 'τεκμήρια'. Μιλάμε για αρωστημένα πράγματα. Θυμίζουν τη λογική με την οποία κανόνισε κάποιος 'ξύπνιος' γείτονάς μου να βάλουν σαμαράκια έξω από το σπίτι του, να μην ακούει που και που κανένα αμάξι να γκαζώνει περνώντας... Προκειμένου να μη γκαζώνουν 5 αμάξια την ώρα, ας χοροπηδάνε και όλοι οι υπόλοιποι που περνούν από εκεί με λογική ταχύτητα. Όπως λέμε 'προκειμένου να πληρώνει κάτι κι αυτός που πήρε το 3λιτρο δηλώνοντας μόνο τα μισά του εισοδήματα, ας αδικηθούν κι αυτοί που δούλεψαν σκληρά να πάρουν ό,τι πήραν και δεν κρύβουν τίπότα.'
Και τώρα, 'θα αλλάξουν τρόπους φορολόγησης που δημιουργούσαν σοβαρές αδικίες' και θα καθιερώσουν 'τεκμαρτό εισόδημα' που [προφανώς...] δε δημιουργεί καθόλου αδικίες!!! Ωραία, καλά πάμε...
Δεν νομίζω οτι θα είναι δύσκολω για κάποιον να βάλει έναν δικηγόρο με 1-2χιλίαρικα..αντι να αναγκαστεί να πληρώσει 20χιλιάρικα στο ΣΠΑΤΑΛΟ κράτος. Ένας μόνο να αθωοθεί....μετά ο καθένα θα μπορέσει να κάνει προσφυγή και να ζητήσει και αυτός ίδια αντιμετώπιση.
Ούτε να βάλουμε δικηγόρους με 1-2 χιλιάρικα ούτε να ξηλωθούμε 20 χιλιάρικα εξαιτίας μιας παντελώς ηλίθιας και κουτοπόνηρης 'λογικής' δε θα μας αναγκάσουν. Αλλά πρέπει να ενωθούμε και να αποκτήσουμε βροντερή 'φωνή' (καιρός δεν είναι?).
-
Καλα. Προς το παρον ας 'ανακαλυψουμε' παππουδες-γιαγιαδες, μαναδες-πατεραδες για να κρατησουμε τα αυτοκινητα μας (οι νεοι) ή τα λιιιιιγο καλυτερα αυτοκινητα μας (οι μεγαλυτεροι).
Δεν υπαρχει μεγαλυτερη -πολιτικη- βλακεια απο το να αναγκασεις τον πολιτη να απαρνηθει ή τελος παντων να 'τακτοποιησει' περιουσιακα στοιχεια που εχει ηδη αποκτησει με κοπο αποπληρωνοντας δανεια γιατι ολοι ετσι τα αποκτησαμε κακα τα ψεμματα. Και φυσικα αυτο δεν σημαινει πολυτελη τροπο ζωης.
Η προσπαθεια για ενα συλλογο που θα αντιβαινει σε ολα αυτα τα σχεδια -οσον αφορα τα αυτοκινητα- πρεπει να προχωρησει δυναμικοτατα. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το αυτοκίνητο κοστίζει €56.900 τα οποία θα δώσω ΜΙΑ φορά, όχι κάθε χρόνο. Τα €20.000 τα βάζω από την ανταλλαγή του παλιού μου, και τα υπόλοιπα θα μπουν σε δόσεις. Το ετήσιο κόστος συντήρησης/τελών/ασφαλειών κλπ δεν υπερβαίνει τα 5.000.
Το εισόδημα μου -οριακά κάτω από τα 30.000- επαρκεί για να καλύψει το κόστος του δανείου, τις διάφορες υποχρεώσεις μου και τον τρόπο ζωής μου με κάποιες υποχωρήσεις. Άλλο 30 όμως, άλλο 75.
το τεκμηριο αγορας πως θα το δικαιολογουσες; εκτος και αν μετρανε μονο τις δωσεις (δεν ξερω πως το κανουν).
πιστευω οτι λογικα δεν θα εχουν 75κ τεκμηριο αυτα τα αυτοκινητα αλλα ενα μικροτερο ποσο.
ποσο ειναι η μηνιαια δοση; αν ειναι 1000 το μηνα το βλεπω λιγο δυσκολο να δινεις 17000 συν βενζινη τον χρονο για αυτοκινητο με αυτο το εισοδημα...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το θεμα ειναι αν εισαι καθηγητης αγγλικων οπως λεει στο προφιλ σου λογικα θα κανεις φροντιστηρια αρα θα εχεις καποιο επιπλεον εισοδημα γιατι αλλιως λογικα δεν βγαινουν αυτα που γραφεις.το θεμα ειναι να λυσουμε το που βρηκε ο ΧΛ τα λεφτα,ή το οτι πλεον θα ξεχναμε τα μεγαλα κυβικα επειδη δεν το δικαιολογει το εισοδημα μας???
Ακομα και αν καποιος δε κλεβει την εφορια,τωρα με αυτα τα μετρα θα αρχισει να το σκεφτεται....
Επισης εχετε σκεφτει ποσο καθυστερημενο ειναι να φορολογουν με βαση τα κυβικα??? -
Συνάδελφοι,
την ερχομένη Κυριακή 14/9 στις 10 το πρωί θα βρεθούμε ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ στα Goody's ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ για να υπογράψουμε το καταστατικο συστασης Συλλόγου που αποφασίσθηκε να ιδρυθεί έτσι ώστε η κινητοποίηση όλων των οδηγών τροχοφόρων του http://www.oxi-alloi-foroi-stis-rodes.gr' target='_blank να αποκτήσει και κάποια νομική βάση και μελλοντικά και εκπροσώπους (αν τύχει και κάποιος από τους 'εθνοπατέρες' πει 'μα καλά ποιός είναι ο εκπρόσωπος σας?' και πώς έχουμε αποφασίσει τί θέλουμε τόσοι άνθρωποι)
Η σύσταση του Συλλόγου και η ύπαρξη μητρώου μελών (χωρίς να έχουν οικονομική επιβάρυνση, συνδρομές, τέλη εγγραφής και τέτοια διεστραμμένα) θα βοηθήσει στο να μπορούμε να αποδείξουμε και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ουσιαστική δύναμη της κινητοποίησης και να ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ, ελπίζουμε, με την ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ τους 'εθνοπατέρες' με το μέγεθός μας.
Αλλωστε αν μαζευτούμε τελικά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ) μην ξεχνάτε ότι θα αποτελέσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ παράγοντα επιρροής των αποτελεσμάτων κάθε μελλοντικής πολιτικής τους.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε για κόμμα ιδιοκτητών τροχοφόρων αλλά για σκεφτείτε οι 'εθνοπατέρες' να ξέρουν ότι υπάρχουν πλέον κάτω από μία κοινή στρατηγική και κοινό σκοπό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες 'ψηφοφόρων' 'τους' ('προβάτων' όπως θέλουν να πιστεύουν ότι είμαστε) που είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να τους ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ !!!!
Ελάτε την Κυριακή 14/9 στα Goody's και συνταχθείτε μαζί μας.
ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ !!!!
Παντελής Γιαμαρέλλος
-
Εγώ λέω να μην τρελένεστε επειδή βγήκε ο κάθε πολιτικάντης και είπε 2 π@π@ριές... μπορεί το μέτρο αυτό να εγκαταλειφθεί όταν δουν τα προβλήματα που δημιουργούνται και ΧΛ,αν τελικά δεν γίνει τίποτα θα τρελαθείς τελείως που περίμενες τόσο καιρό το αυτοκίνητό σου και τελικά το σούταρες έτσι. Άσε που στην BMW δεν είναι να ξαναπατήσεις μετά (kdn)
Καλά, κάθε κυβέρνηση κάνει ό,τι της κατέβει αναιρώντας τα πάντα και έρχεται ο επόμενος και τα επαναφέρει και πάλι από την αρχή, καλά τι κράτος είμαστε εμείς;! -
τα μετρα αυτα εχουν εξαγγελθει και θα ισχυσουν (Το νομοσχεδιο ειναι ετοιμο οπως ειπε και σημερα ο μπουλης στη συνεντευξη τυπου )
το θεμα ειναι πως δε μας λενε ακριβως με ποιο τροπο θα εφαρμοστουν για να προιδεαστουμε τι ακριβως θα ισχυσει..Θελουν να κρατησουν αμειωτη την αγωνια μας....
(στη περιπτωση του ΧΛ παντως τα χουν καταφερει μια χαρα )το μονο που ειπε οτι ΔΕ θα γινει σιγουρα,ειναι η αυξηση του ΦΠΑ...Μπραβο μεγαλε,μαθατε επιτελους τα βασικα της οικονομιας!!!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Έτσι θα μπει τάξη βρε ΠετερΠαν; Φορολογώντας τα ΚΥΒΙΚΑ; 3λίτρα, είτε 30χιλιάρικα κοστίζουν, είτε 100 θα χρειάζονται 75.000 ετήσιο εισόδημα για να δικαιολογηθούν; Να μη βάλουμε στο παιχνίδι και παραμέτρους όπως η συντήρηση (που ένα καινούριο αυτοκίνητο θα χρειαστεί ελάχιστα έξοδα τα πρώτα χρόνια) και το μπερδέψουμε κι άλλο.
Για ξανασκέψου το λίγο
charmak66 απ' ότι κατάλαβες το κράτος προσπαθεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή μέσω του τρόπου ζωής και των αγαθών (Φ.Π.Α., φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας, φόρος μεταβίβασης ακινήτων, τεκμήριο διαβίωσης) και όχι μέσω των αρχικώς δηλωθέντων εισοδημάτων γιατί πολλά άτομα στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν. Στη Σουηδία το θεωρούν τιμή τους να πληρώσουν μεγαλύτερη συνεισφορά στο φόρο του κράτους. Εδώ είναι έξυπνος αυτός που γλιτώνει από την εφορία... λες και θα τα πάρει μαζί του στον τάφο του.
Προφανώς τα χρήματα για το αυτοκίνητο είναι υπέρογκα για να φορολογείσαι κάθε χρόνο με 75.000. Μία λύση είναι να θέσει ως τεκμήριο ένα ποσοστό, π.χ. το 1/3, της αξίας του αυτοκινήτου.
Πάντως Χρήστο δε νομίζω να ληφθούν τόσο σκληρά φορολογικά μέτρα, ώστε να σε φορολογήσουν με 75.000 ευρώ. Για τον απλούστατο λόγο ότι πολλοί Έλληνες θα αναγκαστούν να πληρώσουν πολλά χρήματα, και αυτό θα έχει πολιτικό κόστος. Οι τιμές φαντάζομαι θα πέσουν, και δε θα είναι 75.000 πχ το τεκμήριο. Πάρε το αυτοκίνητό σου και μη δίνεις σημασία σε αυτούς. Πολιτικά άβουλοι είναι, οπότε μην τους ακούς ότι θα λάβουν τόσο σκληρά μέτρα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους. Άλλωστε είναι τόσο ανίκανοι, που για άλλη μία χρονιά ως κράτος δανειστήκαμε για να πληρώσουμε τους εθνικούς τόκους σε μία περίοδο λιτότητας. Φαντάσου αν κάναμε και φιέστες.
Είναι δύσκολο όταν ως φορολογούμενος έχεις γευθεί το μέλι, να γυρίσεις πίσω στη ζάχαρη. Δεν πρόκειται να φορολογηθείς για 75.000 ευρώ. Άντε να σου βάλουν 25.000-30.000 εισόδημα.
Μάλλον πάντως δεν έχεις πολυσκεφθεί τι εστί τεκμήριο διαβίωσης αλλά αν σου έπεφτε το λαχείο να σε φορολογήσουν ωσάν να έβγαζες τα διπλά από αυτά που πραγματικά βγάζεις θα φώναζες 'βοηθάτε αδέρφια με αδικούν'
Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι στον Χ ο οποίος έχει έσοδα πραγματικότατα 15 k το χρόνο,
μπορεί να του έπεσαν στο ΛΟΤΤΟ 100k (για να μην πω 500 ), να έδωσε τα 55 για αγορά και να αποταμίευσε τα άλλα 45 για τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου ? Ή ότι πούλησε το χωράφι του 100 k και έκανε το ίδιο? Ή ότι κάποιο χρόνο έβγαλε πολλά και τον επόμενο έπεσε πάλι στα 15 k? Ή ότι κληρονόμησε 100 k ή, ή , ή...Καταλαβαίνεις ότι ΕΝΑ από τα 'ή' αν ισχύει για ΕΝΑΝ πολίτη το μέτρο είναι για κλωτσιές καθώς βάζει έναν εντελώς αθώο στη θέση του ενόχου...
Τι θα έλεγες αν τον ΧΛ τον φορολογήσουν για 25-30 k, όπως πολύ ψύχραιμα αναφέρεις σα να μην τρέχει τίποτα, ενώ μια χρονιά βγάλει 20 ? Το ότι έβγαλε 1 χρονιά 20 αντί για 30 σημαίνει τι ακριβώς ? Ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τη BMW και λέει ψέμματα ότι έβγαλε 20 ? Ότι το εισόδημα ενός ΕΕ μπορεί να έχει τεράστιες διακυμάνσεις, εκούσια ή ακούσια, το έχεις σκεφτεί? Καθέ χρόνο πρέπει να φορολογείται για 25-30 k επειδή έχει τρίλιτρο ?
Νομίζω ότι τα βλέπεις λιγάκι νεανικά και επιπόλαια τα πράγματα χωρίς και πολύ σκέψη, στο στυλ 'ναι μωρέ δίκαιο ακούγεται να φορολογήσουμε όποιον έχει 3λιτρο τουτού'...Αλλά κάπως έτσι κι εγώ μπορώ να σου δώσω μια χημειοθεραπεία για καρκίνο 'έλα μωρέ ο Μητσάρας αυτό έκανε κι ακόμα ζει'
Είναι κάπως πιο περίπλοκα τα πράγματα δε νομίζεις ?
-
+1 @ koutsan
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα μετρα αυτα εχουν εξαγγελθει και θα ισχυσουν (Το νομοσχεδιο ειναι ετοιμο οπως ειπε και σημερα ο μπουλης στη συνεντευξη τυπου )Όταν κλείσουν οι δρόμοι της πόλης από διαμαρτυρόμενους πολίτες που θίγονται τα συνταγματικά τους δικαιώματα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ότι βγάζουν τόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ΚΑΘΕ χρόνο επειδή το αμάξι τους έχει Χ κυβικά, κι όταν δε δεχτεί κανείς να πληρώσει τα κερατιάτικα που θα του ζητάνε, να δω κατά πόσο θα ισχύσουν τα περι 'τεκμηρίου' & αυτ/του. Από ΕΜΑΣ εξαρτάται, όχι από αυτούς. Κάθε άλλος κλάδος ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, εμείς λέμε 'α, δεν πειράζει, εγώ έτσι κι αλλιώς δεν έχω και το βλέπω χλωμό να παίρνω αμάξι με πάνω από 1400cc, οπότε χέστηκα αν την πληρώσει ο γείτονας που πριν 2 χρόνια πήρε 2.5λιτρο, καλά να πάθει'....
Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι στον Χ ο οποίος έχει έσοδα πραγματικότατα 15 k το χρόνο,
μπορεί να του έπεσαν στο ΛΟΤΤΟ 100k (για να μην πω 500 ), να έδωσε τα 55 για αγορά και να αποταμίευσε τα άλλα 45 για τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου ? Ή ότι πούλησε το χωράφι του 100 k και έκανε το ίδιο? Ή ότι κάποιο χρόνο έβγαλε πολλά και τον επόμενο έπεσε πάλι στα 15 k? Ή ότι κληρονόμησε 100 k ή, ή , ή...Καταλαβαίνεις ότι ΕΝΑ από τα 'ή' αν ισχύει για ΕΝΑΝ πολίτη το μέτρο είναι για κλωτσιές καθώς βάζει έναν εντελώς αθώο στη θέση του ενόχου...
Είναι δυνατόν, ρε παιδιά, αυτοί που μας κυβερνούν να μην τα βλέπουν αυτά? Ή να τα βλέπουν και να τα αγνοούν προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία τους? Τι κουβαλάνε μέσα στο κεφάλι τους??....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι θα έλεγες αν τον ΧΛ τον φορολογήσουν για 25-30 k, όπως πολύ ψύχραιμα αναφέρεις σα να μην τρέχει τίποτα, ενώ μια χρονιά βγάλει 20 ? Το ότι έβγαλε 1 χρονιά 20 αντί για 30 σημαίνει τι ακριβώς ? Ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τη BMW και λέει ψέμματα ότι έβγαλε 20 ? Ότι το εισόδημα ενός ΕΕ μπορεί να έχει τεράστιες διακυμάνσεις, εκούσια ή ακούσια, το έχεις σκεφτεί? Καθέ χρόνο πρέπει να φορολογείται για 25-30 k επειδή έχει τρίλιτρο ?
Συγγνώμη, αλλά αν έχεις ένα μηχανοκίνητο σκάφος 8< μέτρων με καμπινούλα, αυτή τη στιγμή φορολογείσαι με 21.000 ευρώ κατ' ελάχιστον, είτε τα βγάζεις τα χρήματα, είτε όχι. Αυτό που αναφέρω είναι αυτό που εφαρμόζεται στα σκάφη, πόσο μάλλον αυτά >10 μέτρων. Ο καημένος δηλαδή που έχει ένα σκάφος με τεκμήριο επειδή το πήρε με λαχείο, γιατί πρέπει κάθε χρόνο να φορολογείται με 21.000 οπωσδήποτε? Ίδια λογική είναι.
Επίσης να τονίσω ότι οι γιατροί είναι ίσως οι μόνοι που φορολογούνται με 43% παρακαλώ, και όχι με 40% στη μεγάλη κλίμακα. Αν ξέρετε άλλους με 43% να μου πείτε.
-
Σου είπε κανείς ότι συμφωνώ με την οιαδήποτε φορολόγηση με τεκμήρια ? Όταν σου φέρνω κάποια επιχειρήματα μη μου αντιτάσσεις κάτι το οποίο εσύ νομίζεις ότι αποδέχομαι...
Σε αυτά που σου έγραψα ως επιχειρήματα - περιπτωσιολογία τι έχεις να απαντήσεις ? Έγραψα συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένα πιθανά ενδεχόμενα που συμβαίνουν γύρω μας, έχεις να μου πεις κάτι επ'αυτού αντί να μου περιγράφεις το ισχύον φορολογικό καθεστώς?
Δε σε πολυκόφτει μάλλον αν φορολογηθούν μερικές χιλιάδες πολίτες για ανύπαρκτα εισόδηματα...Σου φτάνει η εξαγγελία του Αλογοσκούφη ότι το κάνει για την πάταξη της φοροδιαφυγής
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Επίσης να τονίσω ότι οι γιατροί είναι ίσως οι μόνοι που φορολογούνται με 43% παρακαλώ, και όχι με 40% στη μεγάλη κλίμακα. Αν ξέρετε άλλους με 43% να μου πείτε.
Το ζητούμενο για σένα είναι να φορολογείσαι κι εσύ με 40% ή και οι υπόλοιποι με 43%;
Γιατί βάσει όσων γράφεις δείχνεις να ορέγεσαι το δεύτερο.
Συγγνώμη, αλλά αν έχεις ένα μηχανοκίνητο σκάφος 8< μέτρων με καμπινούλα, αυτή τη στιγμή φορολογείσαι με 21.000 ευρώ κατ' ελάχιστον, είτε τα βγάζεις τα χρήματα, είτε όχι. Αυτό που αναφέρω είναι αυτό που εφαρμόζεται στα σκάφη, πόσο μάλλον αυτά >10 μέτρων. Ο καημένος δηλαδή που έχει ένα σκάφος με τεκμήριο επειδή το πήρε με λαχείο, γιατί πρέπει κάθε χρόνο να φορολογείται με 21.000 οπωσδήποτε? Ίδια λογική είναι.
Δεν είναι ίδια λογική. Ίδια παραφροσύνη είναι. Αν επομένως υπάρχει ένα στραβό στο ισχύον φορολογικό καθεστώς να τα στραβώσουμε όλα να ησυχάσουμε ε;
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!