-
Τα τελευταία χρόνια, η απόκτηση ενός SUV, SAV, JEEP ή όπως αλλιώς ονομάζονται, έχει γίνει ''της μόδας'' από τους ''έχοντες'' και όχι απαραίτητα σαν δεύτερο αμάξι. (Ας σημειώσω ότι 3 στα 4 SUV που εισάγονται στη χώρα μας, προορίζονται για τον νομό Αττικής...)
Τελικά σε τί αποσκοπεί η αγορά ενός τέτοιου οχήματος και με ποιά κριτήρια θα αξιολογούσατε το καλύτερο ( δρόμο, πίστα, εκτός δρόμου κτλ...), καθώς πολλά από αυτά απευθύνονται σε διαφορετικούς υποψήφιους αγοραστές. -
Τα τελευταία χρόνια, η απόκτηση ενός SUV, SAV, JEEP ή όπως αλλιώς ονομάζονται, έχει γίνει ''της μόδας'' από τους ''έχοντες'' και όχι απαραίτητα σαν δεύτερο αμάξι. (Ας σημειώσω ότι 3 στα 4 SUV που εισάγονται στη χώρα μας, προορίζονται για τον νομό Αττικής...)
Τελικά σε τί αποσκοπεί η αγορά ενός τέτοιου οχήματος και με ποιά κριτήρια θα αξιολογούσατε το καλύτερο ( δρόμο, πίστα, εκτός δρόμου κτλ...), καθώς πολλά από αυτά απευθύνονται σε διαφορετικούς υποψήφιους αγοραστές. -
Άσχετα με το που καταλήγουν τα SUV ή τύπου JEEP αυτοκίνητα δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους σε χαρακτήρα και δυνατότητες. Τα οχήματα που έχεις επιλέξει για την ψηφοφορία δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, οπότε και δεν ψήφισα κανένα. Ίσως θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο περισσότερο το θέμα ή να βάλεις άλλο τίτλο ή να κάνεις δυο διαφορετικές ψηφοφορίες μια για κάθε κατηγορία.
Πάντα με φιλική διάθεση χρόνια πολλά και καλώς όρισες στην παρέα μας.Το θέμα μετακινείται στα 'Εκτός δρόμου'
(Moderator) -
Καλωσόρισες polakia...
Παρά το γεγονός ότι τα παραπάνω οχήματα που έθεσες για ψηφοφορία δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα (π.χ Cayenne...Land Cruiser), έχει ενδιαφέρον για τον εξής λόγο:
Καταρχήν, λέγοντας το καλύτερο ''SUV'', προσπαθείς να προσδιορίσεις, όσο γίνεται, πιο από τα παραπάνω μπορεί και ανταποκρίνεται καλύτερα και στους 2 τομείς, δηλαδή, στο δρόμο και εκτός δρόμου.
Άλλωστε είχαμε δεί και στους 4Τ μία ανάλογη αναμέτρηση, ανάμεσα στο Touareg και το Land Cruiser.
Κατά τη γνώμη μου τον καλύτερο συνδυασμό και των 2, πετυχαίνει το Touareg, το οποίο για μένα είναι πιο κοντά απ' όλα στον όρο ''SUV''.
Το Cayenne είναι ίσως ένα κλίκ παραπάνω στο δρόμο, με την πιο σπόρ αίσθηση και τις σφιχτές αναρτήσεις, με πολλές βέβαια ικανότητες και στο χώμα.
Το Land Cruiser, απ' ότι γνωρίζω είναι πολύ καλό στο χώμα (διορθώστε...)
ML, X5 είναι ανάμεσα από Touareg και Cayenne πιστεύω σε χαρακτήρα.
H ψήφος στο.....VW Touareg -
μεγαλε βγαλε απο την ψηφοφορια το land cruiser δεν εχει καμια σχεση με SUV
-
Kanena apo ta parapano. To pio litourgiko me olh thn sumasia ths lekseos blepo mono to Honda Element. Ekatsa mesa se ena proxtes kai to eroteuika. Ola ta parapano fobase mhn ta leroshs. To Element Parakalai na to fer8hs prostixa.
-
Ε,καλά!!!Εσύ Χόντα νά'ναι,κι'ότι νά'ναι!!!
-
Den 8a to elega etsi. Pola apo ta parapano 8a ta protimousa se sxesh me ena CRV. Alla to Element einai to kati allo. O eswterikos xoros einai katapliktikos. To pas to oxhma gia plisimo. Anigish ths portes. Kai TSOUF me to spray ta kanhs ola mouskema mesa kai se ena lepto einai ola stegna. Den exei moketa. Ta ka8ismata kai tamplo einai adiabroxa. Exei Suicide portes. To pos diplonoun ta piso ka8ismata einai protoporiako. Kai ta extras opos h skinh gia camping pou prosferh einai terasio. Mia oikogenia mporh na khmi8h ekei mesa etsi opos to exoun sxediash.
Apo power 8a protimousa sigoura ligo akoma. Alla h litourgikotita tou autokinitou einai monadikh. Den fobase na sou to tsougrisoune afou to miso autokinito einai abafo plastiko.
-
http://www.canadiandriver.com/previews/03element.htm
http://www.automotive.com/reviews/12/20 ... index.html
http://www.automotive.com/reviews/12/20 ... /interior/
http://www.automotive.com/reviews/12/20 ... index.html -
Πραγματικά,'ψοφάει' γιά λάσπη!Αλλά τό εξωτερικό του...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πραγματικά,'ψοφάει' γιά λάσπη!Αλλά τό εξωτερικό του...Σίγουρα, δεν είναι το ίδιο να λερώνεις ένα Cayenne από ένα Honda !
Eμφανισιακά δεν μου αρέσει πάντως.
Αν ήθελα να λερώσω ένα χωρίς να με νοιάζει, θα προτιμούσα το Land Rover (το παλιό), που είναι και...σκυλί. -
H emfanish einai 8eema goustou tou ka8enos. Ego prosopika to eroteutika amesos.
-
Ο χρήστης samurai έγραψε:
μεγαλε βγαλε απο την ψηφοφορια το land cruiser δεν εχει καμια σχεση με SUVΓια ποιό λόγο δεν έχει σχέση με SUV ;
Ίσα ίσα που πέρα από το χώμα , έγινε καλύτερο και στο δρόμο. -
Το σκεπτικο - κριτήρια για την επιλογή των παραπάνω προς ψηφοφορία οχημάτων, όσο κι αν προσπαθώ δεν την καταλαβαίνω....
Ξεκινάς από κόστος 30000€ και φτάνεις στο + άπειρο....
Και καλά όλα αυτά, το FORESTER πού είναι;
Τέλος πάντων πλην των πανάκριβων και εξωτικών μοντέλων που παραθέτεις και γνωρίζω μόνο μέσα από τα περιοδικά, οπότε δεν εκφέρω άποψη, ανάμεσα στα πιο γήινα και προσιτά το FORESTER είναι μακράν το καλύτερο!(αριστείο 4Τ 2003)
Όποιος θέλει το ψάχνει και αν μπορεί διαφωνεί.....
Μιλάω πάντα για allaround χαρακτήρα, δυνατότητες εντός εκτός δρόμου, πρακτικότητα, τεχνολογία χωρίς 'φτιασίδια', value for money και ότι τέλος πάντων χαρακτηρίζει ενά όχημα SUV χωρίς να κοστίζει ένα σκασμό λεφτά (άνω των 50000€)
Με αγάπη και καλή χρονιά!!!!!! -
Ποιό είπαμε ότι είναι το καλύτερο ''SUV'' ;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Με 15.000€+ ,από το ακριβότερο Forester?
Ευχαριστώ, δε θα πάρω.....
Άσε που σε πολλές περιπτώσεις (εκτός ευθειών αυτοκινητόδρομων και ερήμων), ενας που γνωρίζει τις δυνατότητες του Forester (μιλάω για turbo ), παίρνει 'τα πάσα' των Touareg και όχι μόνο!!!!! -
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
Άσε που σε πολλές περιπτώσεις (εκτός ευθειών αυτοκινητόδρομων και ερήμων), ενας που γνωρίζει τις δυνατότητες του Forester (μιλάω για turbo ), παίρνει 'τα πάσα' των Touareg και όχι μόνο!!!!!Βασικά μου άρεσε η έξυπνη φωτό γι αυτό την έβαλα.
Δε γνωρίζω για το Forester και σίγουρα το Touareg κινείται σε άλλους ρυθμούς απο πλευρά τιμής.
Πάντως πήγα ταξίδι με ένα Touareg, και παρά το γεγονός ότι ρυθμίσαμε την ανάρτηση (απόσταση από έδαφος) στο κατώτερο σημείο, ένιωθα λές και βρισκόμουν σε παιδότοπο,πάνω σε μπαλόνια...(με γρήγορη οδήγηση).
Αντίθετα στο χώμα, ποτάμι κτλ έδινε ρέστα. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Άσε που σε πολλές περιπτώσεις (εκτός ευθειών αυτοκινητόδρομων και ερήμων), ενας που γνωρίζει τις δυνατότητες του Forester (μιλάω για turbo ), παίρνει 'τα πάσα' των Touareg και όχι μόνο!!!!!Βασικά μου άρεσε η έξυπνη φωτό γι αυτό την έβαλα.
Δε γνωρίζω για το Forester και σίγουρα το Touareg κινείται σε άλλους ρυθμούς απο πλευρά τιμής.
Πάντως πήγα ταξίδι με ένα Touareg, και παρά το γεγονός ότι ρυθμίσαμε την ανάρτηση (απόσταση από έδαφος) στο κατώτερο σημείο, ένιωθα λές και βρισκόμουν σε παιδότοπο,πάνω σε μπαλόνια...(με γρήγορη οδήγηση).
Αντίθετα στο χώμα, ποτάμι κτλ έδινε ρέστα.Κοίταξε φίλε μου, πρε΄πει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Ο αδερφός μου έχει Impreza GT , 260-270PS, Bilstein κλπ, και παίρνοντας το Forester για εκδρομή στη Φλώρινα (τώρα είναι ακόμα εκεί), από την εθνική με πήρε να μου παραπονεθεί για την π΄λεύση του αυτ/του στα 160 - 170 και την ασάφεια του τιμονιού στις παρατεταμένες με τόσα και άλλα πολλά που μου προκάλεσαν γέλιο...
Δίκιο είχε όταν μόλις είχε κατέβει από το καρτ του....
Την άλλη μέρα που πήγε χιόνι , λάσπη κλπ, με πήρε και μου λέει , 'έλα ρε μη στεναχωριέσαι, σ' αυτές τις συνθήκες είναι αρχηγός και με αργά πάει παντού ' και άλλα διθυραμβικά πλέον.
Έτσι είναι , έκαστος στο είδος του. Σαφώς το Land cruiser, το Touareg, η Cayenne, είναι καλύτερα από οποιοδήποτε SUV των 30.000€. Σχεδόν άριστα αυτοκίνητα για κάθε ,σχεδόν, χρήση.
Όμως δεν είναι δίκαιο και λογικό να συγκρίνονται μεταξύ τους. Γι αυτό λέμε μεγάλα και μικρά SUV. Εκεί έγκειται η ένστασή μου στην αρχική τοποθέτηση του συγκεκριμένου Topic.
Παρόλα αυτά όμως πιστεύω ακράδαντα στην ανώτερότητα του Forester μεταξύ των μικρώνSUV και αν αμφιβάλλει οποιοσδήποτε να κοιτάξει τα αριστεία των 4Τ τα 4 τελευταία χρόνια και να διαπιστώσει αυτά που λέω για το Forester, σε κάθε του έκδοση.
Όσο για την παρατήρησή σου για το Touareg, το ίδιο θα πεις κι όταν δοκιμάσεις Forester.Αλλιώς πως θα πέρναγαν ποτάμια?????
Μήπως περνάει το ΤΤ, το S3, το S4 ή το impreza sti??????
Όμως τα SUV, μια χαρά πάνε ταξίδι με 150++ στις εθνικές έστω και πάνω σε μπαλόνια, (επουδενί όμως δε φεύγουν, απλώς αίσθηση είναι...)αλλά δεν σταματούν εκεί που τελειώνει η άσφαλτος!
Από 'κει και ύστερα όλα είναι θέμα επιλογών... -
Ποιος θα μου εξηγησει τον ορο SUV???
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ''SUV''