-
Αποφάσισα ότι πρέπει να αλλάξω το αυτοκίνητο μου.
Απο οικονομικής άποψης δεν σκοπευω να διαθέσω πολλά χρήματα και το budget μου είναι κάπου στα7500-8500 ευρώ.Τι ψάχνω θα μου πείτε τώρα.
Αυτοκίνητο νεότερο των 5-6 ετών δηλαδή μοντέλα 2002 και μετά, αξιοπρεπείς χώρους (δεν θέλω ας πούμε ένα Matiz από άποψη χώρων), επιδόσεις επίσης αξιοπρεπείς (τι σημαίνει αυτό; Δύσκολο αλλά το αναφέρω).Προσωπικά έχω δει και με ενδιαφέρει θα έλεγα ως επιλογή Peugeot 307 1.6 σε τέτοιες τιμές οπότε και με αυτό δίνω νομίζω ένα έναυσμα του τι περίπου ψάχνω. Γενικά είμαι αρκετά ευέλικτος αφού σίγουρα δεν έχω ερευνήσει όλες τις επιλογές μου για αυτό απέυθύνομαι και στους συν-forum-ιτες για βοήθεια.
Ακούω προτάσεις, ιδέες κτλ
-
Απο οικονομικής άποψης δεν σκοπευω να διαθέσω πολλά χρήματα και το budget μου είναι κάπου στα7500-8500 ευρώ.Τι ψάχνω θα μου πείτε τώρα.
Αυτοκίνητο νεότερο των 5-6 ετών δηλαδή μοντέλα 2002 και μετά, αξιοπρεπείς χώρους (δεν θέλω ας πούμε ένα Matiz από άποψη χώρων), επιδόσεις επίσης αξιοπρεπείς (τι σημαίνει αυτό; Δύσκολο αλλά το αναφέρω).Προσωπικά έχω δει και με ενδιαφέρει θα έλεγα ως επιλογή Peugeot 307 1.6 σε τέτοιες τιμές οπότε και με αυτό δίνω νομίζω ένα έναυσμα του τι περίπου ψάχνω. Γενικά είμαι αρκετά ευέλικτος αφού σίγουρα δεν έχω ερευνήσει όλες τις επιλογές μου για αυτό απέυθύνομαι και στους συν-forum-ιτες για βοήθεια.
-
-
Στα χρήματα που διαθέτεις, προκειμένου να πάρεις όσο το δυνατόν 'περισσότερο' αυτοκίνητο σε όλες τις απόψεις (χώρους, κινητήρα, εξοπλισμό) σε συμφέρει να δεις αμάξια που χωρίς να είναι καθόλου κακά, απαξιώθηκαν γρήγορα. Το 307 είναι σχετικά ακριβό σε σχέση με άλλα ως μεταχειρισμένο γιατί κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα και δεν έχει περάσει στην συνείδηση των ιδιοκτητών και του κοινού ως 'ξεπερασμένο' αμάξι.
Αυτά που σου προτείνω εγώ να δεις (με σειρά προτίμησης κι όλας ) είναι:
-Ford Focus (μόνο 1.6 όμως το συγκεκριμένο)
-Seat Leon (προηγούμενη γενιά)
-Fiat Stilo
-Opel Astra (προηγούμενη γενιά) -
Σοφό θα έλεγα αυτό που σκέφτηκες αν και θεωρώ ότι σε άυτά περιλαμβάνεται και το 307 ειδικά αν συγκρίνουμε τις τιμές του με τα Golf όχι τα 5 αλλά τα προηγούμενα τα 4 που έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να παράγονται.
Από την λίστα που μου έδωσες απορρίπτω το Astra μιας και προσωπικά δεν μου αρέσει, ενώ από τα υπόλοιπα μου αρέσουν όλα. Έχω μια ερώτηση για το Stilo είναι καλύτερο με τον 1200 ή τον 1400 κινητήρα ; Ρωτώ γιατί δεν έχω βγάλει άκρη τελικά με αυτό το αυτοκίνητο.Όσον αφορά το Leon δεν το έχω ψάξει αλλά θα βρω στα χρήματα που ψάχνω; Αν ναι είμαι πολύ θετικός.
-
Stilo;;;
Είσαι σίγουρος ότι θες να πάρεις Stilo; Για ρίξε μια ματιά σε έρευνες περί αξιοπιστίας:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power_2007/207813/fiat_stilo.html -
Stilo μόνο από 1.4 και πάνω! Σε λιγότερα κυβικά ΔΕΝ αξίζει με καμία δύναμη. Το θεωρώ πολύ όμορφο αυτοκίνητο και παρεξηγημένο. Για αξιοπιστία δεν γνωρίζω συγκεκριμένα, αλλά από γνωστό μου που είχε ένα, μόνο κάτι ηλεκτρικές βλακειούλες του είχε βγάλει σε 4 χρόνια πολύ φτηνές στην επισκευή τπτ άξιο αναφοράς δλδ.
Leon 1.6 σίγουρα βρίσκεις σε αυτά τα χρήματα -
Απο νοικιασμένο 5θυρο Stilo 1,2 και μετά απο 3000 χλμ που το έκανα, καινούριο τότε (περίπου 500 χλμ τότε στον χιλιομετρητή του) οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες μαζί του ήταν απογοητευτικές.
Οι προειδοποιητικές λυχνίες είχαν καταντήσει φωτορυθμικά το ένα μετά το άλλο (όλα βραχυκυκλώματα ήταν και όχι συγκεκριμένες βλάβες απ'αυτό που έδειχναν). Το τιμόνι υπερβολικά ελαφρύ, στην δε ρύθμιση City ... έστριβε πλέον και με φύσιμα ... Αρκετά θορυβώδες και σε κατανάλωση σχετικά φαγανό για 1,2. Το εξατάχυτο κιβώτιο, αρκετά ... 'χαλαρό' ... δεν είχε σταθερές θέσεις σε κάθε ταχύτητα και στο τέλος απο βερεμάρα λειτουργούσε 'σειριακά πάνω κάτω' και ότι και όπου κούμπωνε ... Η γυάλινη οροφή ... κόλλησε 2 φορές στο κλείσιμο ... ευτυχώς δεν έβρεχε. Τα καθίσματα ήταν τα πιο σκληρά που έχω ... κάτσει, οι πίσω δε αν και είχαν και αυτοί ρυθμιζόμενη πλάτη κάπου διαμαρτύρονταν. Για το 1,4 δεν γνωρίζω αλλά για το 1,2 θα σου έλεγα να το αποφύγεις καλύτερα.
Στα δε Astra, μεγάλη προσοχή, πολλά προέρχονται απο εταιρικά που πέρασαν ... Γολγοθά!!! -
Corolla 1.4 ?
-
Polo 1,4 , μοντελο 2005 ?
-
Citroen C4 ? To βρίσκεις περιπου σε αυτες τις τιμες και είναι πολυ πιο φρέσκο από τα υπόλοιπα ή μια Xsara του 2004 ή 2005 με φουλ εξοπλισμο (VTS ή Exclusive, στα 1600 ή και στα 2000) και τα ρέστα για τις βενζίνες
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας καταρχήν.
Όσον αφορά το Stilo τουλάχιστον σαν ποιότητα υλικών και σχέδιο έχω άποψη αφού κάποτε σκεφτόταν φίλος να το αγοράσει καινούργιο και γυρνάγαμε από Fiat σε Fiat. Το θεωρώ πολύ καλό.Όσον αφορά την αξιοπιστία του ειλικρινά δεν την γνωρίζω γιατί ο φίλος τελικά πήρε 307.
Απο τις υπόλοιπες προτάσεις σας η Corolla θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή αφού είναι πιθανόν να είναι και εντός εγγύησης ακόμα (!!! απίστευτο αλλά 6 χρόνια εγγύηση είναι αυτά). Παρόλα αυτά δεν έχω δει Corolla με κάτω απο 10.000 ευρώ και το budget όπως ανέφερα είναι 7500 βαριά 8500 (για κάτι που θα μου γυαλίσει πολύ ας πούμε).
Για το Polo προηγούμενης γενιάς χωρίς να έχω ιδιαίτερα στοιχεία νομίζω ότι είναι λίγο ζημιάρικο από διάφορα που έχω ακουσει. Αν κάποιος έχει στοιχεία για το αντίθετο τα περιμένω γιατί το θεωρώ πολύ τίμιο συνολικά αυτοκίνητο (το 1400 πάντα όχι το 3 κύλονδρο το 1200).
C4 ως Citroen-άκισς μου αρέσει και ως μη Citroen-άκιας θα ήθελα σίγουρα την coupe αλλά λόγω νέου μοντέλου παρόλο που είναι Citroen κρατάει καλά τιμές ακόμα οπότε βγαίνει εκτός των δυνατοτήτων μου. Η Xsara από την άλλη είναι μια σκέψη που έχω κάνει και επειδή ο πατέρας μου έχει την 1η Xsara 1400 και είναι τέρας αξιοπιστίας θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα στον πίνακα επιλογών μου Απο την άλλη δεν νοιώθω πολύ καλά μαζί της, όπως και με το Focus λόγω ποιότητας υλικών στο εσωτερικό. Θα μου πειτε ρε μεγάλε με τόσα λεφτά τι θέλεις; Δεν τα απορρίπτω απλά αν ψάχνωντας βρω κάτι καλύτερο Ε! κέρδισε.
-
Επειδή αναζητούσα αμάξι προ 3 εβδομάδων με μπάτζετ μέχρι 8000 € είχα βρει Corolla 5d του 2004 με 59000 χλμ και 8700 € και πολλές Sedan με 8500 €. Προσωπικά κατέληξα σε ένα Cordoba με 8000 €, σίγουρα πάντως οι επιλογές ήταν πολλές.
-
Παντως πολο και ιμπιζα με 100 αλογα 2003-2004 βρισκεις σχετικα αρκετα...
Το θεμα ειναι να σαρεσει βεβαια. -
Σεβαστό το γεγονός, πως παίρνεις αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, με ό,τι θετικό (διαστάσεις, άνεση, 'αέρας' ποιότητας κλπ.) ή αρνητικό (αυξημένο βάρος) κι αν συνεπάγεται αυτό...
Θα πρότεινα όμως και ως εναλλακτική επιλογή ένα αυτοκίνητο σαν το ...δικό μου (Clio II 1.4 16V), που αν εξαιρέσεις μικροπροβληματάκια (πολλαπλασιαστές και, τυχόν, ξαφνικά ηλεκτρολογικά, που πολλές φορές λύνονται απλά και κυρίως ανέξοδα ...) 'νεότητας', που οι ηλίθιοι οι γάλλοι δεν μπορούν να λύσουν ούτε σε 6 χρόνια παραγωγής, τότε παίρνεις ένα αυτοκίνητο που μπορεί να χωρέσει ΜΕΧΡΙ τριμελή οικογένεια με τις αποσκευές της για 15νθήμερο ταξίδι διακοπών (δοκιμασμένο φέτος ...) και να σε κάνει να χαμογελάς πού και πού, όταν αποφασίσεις να 'οδηγήσεις' και λιγάκι ... -
Το cordoba ειδικά από χώρο αποσκευών είναι απίστευτο. Ίσως πιο μεγάλο και απο το Xantia που έχω τώρα. Επειδή πρόσφατα πήρε η αδερφή μου ένα fabia station με 1400 75 άλογα, από δύναμη ομολογώ ότι είναι απλά ανεκτό ακόμα και για εμένα που δεν είχα κανένα πύραυλο. Όχι δεν σε κρεμάει πουθενά αλλά όταν θα πατήσεις το γκάζι ε! περιμένεις κάτι παραπάνω. Αν βρω κανένα με 100 άλογα εκεί σίγουρα θα μπω σε σκέψεις.
Για το Clio από την αλλή το γνωρίζω μιας και το είχε γνωστός μου ότι πηγαίνει πολύ καλά, αλλά οι συνεχείς μικροβλάβες πράγματι είναι ένας λόγος που με κάνουν να το αποφεύγω, όπως και όλα τα Reanault. Φαντάσου ότι έχω δει Megane σε αυτά τα χρήματα αλλά δεν το σκέφτομαι. Το Xantia μου παρά τα 14 χρόνια του και τα σχεδόν 190.000 χλμ του τέτοια πράγματα και με τέτοια συχνόητα (αν εξαιρέσω τους τελευταίους 2 μήνες που κάτι το ... πείραξε) δεν βγάζει.
-
Πωλείται εδώ στο φόρουμ ένα 307 τριπορτο τζιτζί πάντως.
-
Που είναι αυτό το 307 και σε τι τιμή είναι ;
-
-
Μας κολάζεις!
Πανέμορφο το αυτοκίνητο και το σημαντικότερο δείχνει πολύ προσεγμένο.
Βέβαια αν κυκλοφορώ με αυτό μετά το Xantia νομίζω θα με κοροιδεύει και η κουτσή Μαρία.Η τιμή του απλά πολύ χαμηλή αλλά έστω και για λίγο με βγάζει πλήρως εκτό προυπολογισμού.
Τυχερός ο νέος κάτοχος πάντως.
Επιλογή μεταχειρισμένου έως 8500