Aug 28, 2008, 5:34 AM

Ο χρήστης IKE έγραψε:

Τί θα γινόταν άραγε αν μερικοί δημοσιογράφοι πριν από χρόνια ΔΕΝ κάθονταν να δοκιμάσουν την πρώτη Α-class στο πασίγνωστο πλέον τέστ του τάρανδου ;;;;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και στου TT mk1) αυτό που θα γινόταν θα ήταν να γλυτώσει η Mercedes το κόστος της τεράστιας ανάκλησης που έγινε για να διορθωθεί ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε.

Εταιρείες που να κανουν ανακλήσεις για «ανύπαρκτα» προβλήματα ή ψύλλου πηδήματα δεν έχω δεί πάντως.
Το αντίθετο μάλλον θα έλεγα ότι είναι ο κανόνας.

Επιπλέον, «για τον τάρανδο», νομίζω ότι το μοντέλο δεν είχε βγεί ακόμα στην αγορά και οι αλλαγές που έγιναν πέρασαν κατευθείαν στην παραγωγή.
Οι ίδιες ακριβώς αλλαγές, για κάποιον λόγο όμως πέρασαν και στο Smart, άρα νομίζω ότι καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.

Ομοίως και για τα μετέπειτα μοντέλλα ΤΤ όπου η η προσθήκη της αεροτομής εμφανίζεται σε όλα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπήκε εκεί για ομορφιά αλλά επειδή η συγκεκριμένη σχεδίαση παρουσίαζε όντως κάποιο πρόβλημα που δεν μπορούσε να λυθεί χωρίς άλλες ποιό μεγάλες παρεμβάσεις (π.χ. εκτεταμένη αλλαγή της σχεδίασης του πίσω μέρους)

Sorry για το off-topic...