-
Ο χρήστης kantoniou στη σελ.179 έγραψε:
Δεν απαιτω να το σεβαστει κανεις (δεν μπορω να το επιβαλλω, αλλωστε, αρα το 'απαιτω' δεν παιζει εκ των πραγματων).Μιας και πολύ λόγος έγινε, έτσι για την ιστορία, ξερουμε όλοι ποιός ήταν ο μόνος που απαίτησε σεβασμό εδώ, έτσι δεν είναι ? (τώρα πως 'απαιτεί' κάποιος χωρίς να μπορεί να επιβάλλει τίποτα θα είναι το επόμενο quiz γενικών γνώσεων )
Ε, δεν το γραφεις κιολας, για μας τους 95αρηδες, αφου το ξερετε ολοι;
Αναφέρεσαι σε μένα αίλουρε;;;; Χμμμμ....Ρε άνθρωπε, ρωτάει κάποιος σε τί μπορεί να εξυπηρετεί το χειρόφρενο, και του απαντάς εσυ οτι φρενάρει το αυτοκίνητο οταν είναι παρκαρισμένο σε δρόμους με έντονη κλίση και οχι μόνο και σε συνδυασμό με την ταχύτητα 'δένει' πιο καλά και μάλιστα το έχεις δοκιμάσει και όντως το είδες οτι ισχύει. Ερχομαι εγω και σου λέω 'σώπα ρε μεγάλε.....' , υπονοώντας οτι 'τί χεράς που είσαι ρε καβλιάρη....,' , δεν θα είμαι τουλάχιστο μ@λ@κ@ς....;;;; Αν του εξηγήσεις κάποιου πώς χρησιμοποιησες το χειρόφρενο θα εχεις περιαυτολογήσει....;;;;;;;;;; Αν ναι, δείξε μου πού το έκανα εγω...!!!
Παρακαλω κι εγω θερμα τον αγαπητο koutsan να υποδειξει, με το θαρρος της γνωμης που τον διακρινει και με quote, αν εχει την καλοσυνη, τη δημοσιευση του 'μονου που απαιτησε σεβασμο εδω', κατι που απαξιωσε να κανει οταν το ζητησα την πρωτη φορα. Αφου αλλωστε το 'ξερουμε ολοι', δεν θα ειναι και πολυ δυσκολο, φανταζομαι...
(εβαλα τα διπλασια, λες να αρκουν ρε γμτ;;;)
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
- Περι σεβασμου:
Το ξαναγραψα, αλλα δεν απαντηθηκε (ειχα νομιζω απευθυνθει τοτε στον koutsan):
Εξιστορεις σε μια παρεα τη near death experience που (εστω νομιζες οτι) ειχες(*). Καποιος, που δεν εχει ζησει αναλογη εμπειρια, πεταγεται χασκογελωντας και λεει:
'Ουουουου, ανατριχιασα με την ιστοριουλα σου'.
Πως αντιδρας:
α. Το καταπινεις αμασητο, δειχνοντας ανωτερωτητα. Ανηκει προφανως στο 95%. Ας φανεις στα ματια ολων ηλιθιος, αυτο ειναι μια απολαυση για λεπτα γουστα.
β. Σε πειραζει, καθοτι αγενεια, αλλα ειναι δικαιωμα του. It's a free country. Ο σεβασμος (ακομα και αυτου του ανοητου) κερδιζεται με τον καιρο. Καποτε θα καταλαβει. Ως τοτε, μπορει ανεμποδιστα και ανερυθριαστα να λεει οτι μπουρδα θελει.
γ. Του απαντας, οπως (κρινεις εσυ οτι) του αξιζει. Αν δεν ξερει, ας μη μιλαει(**).
δ. Του χωνεις ενα μπουκετο στη μαπα , τον αφηνεις σεκο και την κανεις . It's a free country μεν, αλλα και η ανοχη εχει τα ορια της.
ε. Αλλο (παρακαλω περιγραψτε).
(* ) Διαλιεχτε:
Ενα σοβαρο τροχαιο;
Μια κρισιμη χειρουργικη επεμβαση;
Ενα ναυαγιο;
Μια μεγαλη καταιγιδα σε φουσκωτο/αεροπλανο;
Να ακους τις ερπυστριες απο τα τουρκικα αρματα live by the river;(**) Σ' αυτο συμφωνει και ο koutsan.
είμαι αναρμόδιος και δεν παίρνω θέση σε πράγματα που δεν γνωρίζω άριστα...
Ευλογα συμπεραινει κανεις οτι, για να χαρακτηρισει 'ιστοριουλα' την ιστορια του Spartan, γνωριζε απο πρωτο χερι τις συνθηκες στον Εβρο και τα νησια εκεινο το βραδυ...
Και μιας και το γαμησαμε και ψοφησε το θεμα, συνεχιζω:
Παρακαλω θερμα τους kovathe και ΗiFi, να απαντησουν, αν δεν τους κανει κοπο, στο παραπανω σεναριο.
Ο koutsan ηδη απαντησε σαφεστατα: Θα εξυνε το αριστερο του @ (μην μας περασουν και για τιποτα κεντροδεξιους μικροαστους), επειδη αδιαφορει για τη γνωμη των αλλων. - Περι σεβασμου:
-
Δεν απαιτω να το σεβαστει κανεις (δεν μπορω να το επιβαλλω, αλλωστε, αρα το 'απαιτω' δεν παιζει εκ των πραγματων).
Μιας και πολύ λόγος έγινε, έτσι για την ιστορία, ξερουμε όλοι ποιός ήταν ο μόνος που απαίτησε σεβασμό εδώ, έτσι δεν είναι ? (τώρα πως 'απαιτεί' κάποιος χωρίς να μπορεί να επιβάλλει τίποτα θα είναι το επόμενο quiz γενικών γνώσεων )
Ε, δεν το γραφεις κιολας, για μας τους 95αρηδες, αφου το ξερετε ολοι;
Αναφέρεσαι σε μένα αίλουρε;;;; Χμμμμ....Ρε άνθρωπε, ρωτάει κάποιος σε τί μπορεί να εξυπηρετεί το χειρόφρενο, και του απαντάς εσυ οτι φρενάρει το αυτοκίνητο οταν είναι παρκαρισμένο σε δρόμους με έντονη κλίση και οχι μόνο και σε συνδυασμό με την ταχύτητα 'δένει' πιο καλά και μάλιστα το έχεις δοκιμάσει και όντως το είδες οτι ισχύει. Ερχομαι εγω και σου λέω 'σώπα ρε μεγάλε.....' , υπονοώντας οτι 'τί χεράς που είσαι ρε καβλιάρη....,' , δεν θα είμαι τουλάχιστο μ@λ@κ@ς....;;;; Αν του εξηγήσεις κάποιου πώς χρησιμοποιησες το χειρόφρενο θα εχεις περιαυτολογήσει....;;;;;;;;;; Αν ναι, δείξε μου πού το έκανα εγω...!!!
Παρακαλω κι εγω θερμα τον αγαπητο koutsan να υποδειξει, με το θαρρος της γνωμης που τον διακρινει και με quote, αν εχει την καλοσυνη, τη δημοσιευση του 'μονου που απαιτησε σεβασμο εδω', κατι που απαξιωσε να κανει οταν το ζητησα την πρωτη φορα. Αφου αλλωστε το 'ξερουμε ολοι', δεν θα ειναι και πολυ δυσκολο, φανταζομαι...
(εβαλα τα διπλασια, λες να αρκουν ρε γμτ;;;)Η «ιστοριούλα» είναι εκεί που ήταν πάντα, αν θέλεις μπορείς να πας πίσω και να τη διαβάσεις και 100 φορές…Δεν έχω να σου δείξω κάτι, εκεί είναι κάνε ένα κόπο να τη βρεις…
Όταν κάποιος γράφει μια «ιστοριούλα», ένα κειμενάκι χρησιμοποιεί λεξούλες και φτιάχνει φρασούλες, όπως μπορεί, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από τους αναγνώστες του σύμφωνα με το μορφωτικό τους επίπεδο, τις εμπειρίες τους και τη γνώση της γλώσσας που έχουν…Κάθε αναγνώστης αντιλαμβάνεται, σύμφωνα με τα παραπάνω, διαφορετικά την ίδια φράση και του δημιουργείται εξ αυτής μια εντύπωση και για την προσωπικότητα του συγγραφέα αλλά και για το τι αυτός θέλει να πετύχει ή τι εντύπωση θέλει να δημιουργήσει όταν γράφει…Εσύ πχ εικάζω ότι στα γραφόμενά μου, πχ τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμούλες, βρίσκεις μπόλικη ειρωνεία και υποτίμηση του «συνομιλητή» μου (εντελώς άδικα κατά τη γνώμη μου άλλωστε )…Αντιλαμβάνεσαι το φαιδρό της υπόθεσης αν σου ζητήσω να μου δείξεις - με quote κιόλας!! - από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι ειρωνεύομαι : αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας ερμηνείας δικής σου για τα γραφόμενά μου τα οποία στέκονται εκεί και περιμένουν να τα αντιληφθεί ο καθένας όσο μπορεί και όσο του κόβει…
Και οι 2 μπορεί να διαβάσουμε 100 φορές τα ίδια πράγματα αλλά να είσαι βέβαιος ότι τουλάχιστον τις μισές θα καταλάβουμε διαφορετικά…Εσύ λοιπόν όσα γράφω τα εκλαμβάνεις ως ειρωνικά και πολύ καλά κάνεις, με θεωρείς αγενή και επίσης πολύ καλά κάνεις αλλά θέλεις να σου υποδείξω!! γιατί θεωρώ ότι ο Spartan ήθελε να δημιουργήσει την Α ή Β εντύπωση με την «ιστοριούλα» του…Απάντηση : τόσο μου κόβει, έτσι το εξέλαβα, εσύ που είσαι άριστα εξοπλισμένος στην κατανόηση κειμένου θεωρείς ότι έκανα λάθος : περίφημα και ως προς αυτό, σιγά σιγά με τον καιρό θα προσπαθήσω να ανεβάσω κι εγώ τα standards μου και να αντιλαμβάνομαι τα γραπτά στην ελληνική με το ορθό τρόπο, δηλ. το δικό σου…
Προς το παρόν θα μείνω με τις συγκεκριμένες εντυπώσεις αν δε σε πειράζει ιδιαιτέρως φυσικά -
- Περι σεβασμου:
Το ξαναγραψα, αλλα δεν απαντηθηκε (ειχα νομιζω απευθυνθει τοτε στον koutsan):
Εξιστορεις σε μια παρεα τη near death experience που (εστω νομιζες οτι) ειχες(*). Καποιος, που δεν εχει ζησει αναλογη εμπειρια, πεταγεται χασκογελωντας και λεει:
'Ουουουου, ανατριχιασα με την ιστοριουλα σου'.
Πως αντιδρας:
α. Το καταπινεις αμασητο, δειχνοντας ανωτερωτητα. Ανηκει προφανως στο 95%. Ας φανεις στα ματια ολων ηλιθιος, αυτο ειναι μια απολαυση για λεπτα γουστα.
β. Σε πειραζει, καθοτι αγενεια, αλλα ειναι δικαιωμα του. It's a free country. Ο σεβασμος (ακομα και αυτου του ανοητου) κερδιζεται με τον καιρο. Καποτε θα καταλαβει. Ως τοτε, μπορει ανεμποδιστα και ανερυθριαστα να λεει οτι μπουρδα θελει.
γ. Του απαντας, οπως (κρινεις εσυ οτι) του αξιζει. Αν δεν ξερει, ας μη μιλαει(**).
δ. Του χωνεις ενα μπουκετο στη μαπα , τον αφηνεις σεκο και την κανεις . It's a free country μεν, αλλα και η ανοχη εχει τα ορια της.
ε. Αλλο (παρακαλω περιγραψτε).
(* ) Διαλιεχτε:
Ενα σοβαρο τροχαιο;
Μια κρισιμη χειρουργικη επεμβαση;
Ενα ναυαγιο;
Μια μεγαλη καταιγιδα σε φουσκωτο/αεροπλανο;
Να ακους τις ερπυστριες απο τα τουρκικα αρματα live by the river;(**) Σ' αυτο συμφωνει και ο koutsan.
είμαι αναρμόδιος και δεν παίρνω θέση σε πράγματα που δεν γνωρίζω άριστα...
Ευλογα συμπεραινει κανεις οτι, για να χαρακτηρισει 'ιστοριουλα' την ιστορια του Spartan, γνωριζε απο πρωτο χερι τις συνθηκες στον Εβρο και τα νησια εκεινο το βραδυ...
Και μιας και το γαμησαμε και ψοφησε το θεμα, συνεχιζω:
Παρακαλω θερμα τους kovathe και ΗiFi, να απαντησουν, αν δεν τους κανει κοπο, στο παραπανω σεναριο.
Ο koutsan ηδη απαντησε σαφεστατα: Θα εξυνε το αριστερο του @ (μην μας περασουν και για τιποτα κεντροδεξιους μικροαστους), επειδη αδιαφορει για τη γνωμη των αλλων.δεν απανταω εκ μερους τους, το ξερω οτι απευθυνεσαι σε συγκεκριμενα ατομα, αλλα αναρωτιεμαι: με ποση ευκολια τελικα εξιστορεις σε μια παρεα κατι που θεωρεις near death experience;
μπαινοντας στη διαδικασια, δεν εχεις περασει πρωτα απ'τη φαση ελεγχου της παρεας που εξιστορεις οποιοδηποτε γεγονος; γιατι δεν μπορω να διανοηθω οτι υπαρχουν ανθρωποι αρκετα μονοδιαστατοι ωστε να συμπεριφερονται με ολους τους ανθρωπους το ιδιο. οι πιθανοτητες να βρεθεις αντιμετωπος με τετοια απαντηση ενω εξιστορεις ενα τετοιο γεγονος αυξανονται δραματικα, οπως φαινεται σε μενα, οσο αυξανεται και η αδυναμια του ανθρωπου να ορισει την συμπεριφορα που πρεπει να εχει στις φυσει διαφορετικες κοινωνικες επαφες που θα εχει. η αδυναμια του ανθρωπου να προσαρμοστει σε ενα περιβαλλον, και σε αυτη την περιπτωση, εχει ανεπιθυμητα αποτελεσματα απ'οτι φαινεται . εξαιρειται φυσικα η περιπτωση, που σκοπιμα θελεις να προκαλεσεις για οποιονδηποτε λογο.
με βαση ολα αυτα, αν εξιστορησω μια ιστορια και δεχθω σαν απαντηση ειρωνικη 'πωπω.. ανατριχιασα μεγαλε', ισως, οπως ειναι φυσικο, βρεθω σε θεση αμυνας με διαφορους τροπους. ομως θα πρεπει να σκεφτω οτι στην πραγματικοτητα, κατι εχω κανει εγω λαθος. ακομα και αν θεωρησω την αντιδραση αυτη αναρμοστη, θα ειναι δικο μου το σφαλμα, θα επρεπε να ξερω οτι δεν επρεπε να εξιστορησω μια τετοια ιστορια στο εν λογω ατομο ή παρεα ή ακομα και τη συγκεκριμενη στιγμη λογω... ασυμβατοτητας.
το παραπανω ειναι ενα συνηθισμενο ανθρωπινο προβλημα που παρατηρω σε καθημερινη βαση στους ανθρωπους. περα απο το γεγονος οτι οι ανθρωποι στην πλειοψηφια τους αποτυγχανουν οσον αφορα το timing και εχουν τελειως λανθασμενη εντυπωση για το πως φαινονται σε συγκεκριμενα ατομα, αποτυγχανουν αρκετα συχνα στο να ξερουν ποιο κομματι του εαυτου τους ειναι θεμιτο να βγαλουν προς τα εξω σε αλλους ανθρωπους σε.. συγκεκριμενες καταστασεις.
ελπιζω να βοηθησα - Περι σεβασμου:
-
Koutsan, καλά ολα αυτά τα δικηγορίστικα που οπως πάντα λές, αλλα προφανώς δε διαβάζεις τα πόστ και πάραυτα απαντάς....!! Η ιστοριούλα μου είναι μόλις 4 πόστ παραπάνω με μπλε γράμματα....
-
Να'σαι καλά γιατί την έψαχνα εναγωνίως...
-
skye,
αν σας διηγηθώ μια ιστορία με κάποιον νταλικέρη που με τράκαρε, με πέταξε σε χαντάκι, δεν σταμάτησε και εξαφανίστηκε, εγώ πέρασα 100 μέρες στο νοσοκομείο και τελικά επέζησα για να σας γράφω σήμερα και πεταχτεί ο χρήστης dalikeris και πει 'ουουουου, τι λες ρε παιδάκι μου; Ανατρίχιασα...', βρει δε 2-3 άλλους να τον υποστηρίξουν, θα γίνει κωλοχανείο το φόρουμ ή όχι;
Έχω αποδείξεις ότι ο βρωμονταλικέρης μου τα έκανε αυτά; Όχι.
Έχουν οι άλλοι το 'δικαίωμα' να με ειρωνευτούν; Κατά μία άποψη, ναι.
Μπορώ να τους χέσω πατόκορφα; Κατά μία άποψη, όχι, αλλά κι αν μπορώ, κατά μία άποψη, χέστηκαν γιατί δεν έχουν την τιμή τους περί πολλού.Περίπου αυτό συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.
-
skye, μην συγχέεις τις διαπροσωπικές σχέσεις, με τις ηλεκτρονικές μέσω του Φόρουμ.
Όταν βρεθείς σε μια παρέα, πιθανόν να μην αναφέρεις τίποτα.
Σε ένα Φόρουμ όμως, που συζητάμε από Μαστορέματα μέχρι τον Πόλεμο στο Ιράκ, σαφώς και θα το πεις. Και είναι θέμα ευγένειας, από εκεί και πέρα, στο αν θα βρεθεί κάποιος να ειρωνευτεί ή να μηδενίσει.Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!
-
koutsan
με παρεξηγησες. Κυριολεκτουσα οταν ρωτουσα ποιον εννοουσες, γιατι το επιπεδο κατανοησης της γλωσσας (αλλα και το νοητικο μου επιπεδο γενικοτερα) δεν μου επετρεψε να διακρινω αν εννοουσες εμενα, τον Spartan ή καποιον αλλον.Παραβλεπεις βεβαια, ηθελημενα ή αθελα δεν ξερω, τη διαφορα μεταξυ του επιζητα (οπως πιθανως να εκανε ο Spartan και εγω και κανουμε ολοι*, λιγο-πολυ, στο φορουμ και στις κοινωνικες μας συναναστροφες) και απαιτει κανεις το σεβασμο ή οτιδηποτε αλλο.
- Ενταξει, εκτος απο εσενα, τον Τσιπρα και αλλους αντικονφορμιστες γκουρου.
Οσον αφορα την ειρωνια και υποτιμηση του συνομιλητη στα γραφομενα σου, ειλικρινα δεν μπορω να τη διακρινω (ειμαι 95αρης, λεμεεε ), αν και με βοηθαν καπως τα smilies. Παρακαλω να μου υποδειξεις (με quotes ) τα σχετικα σημεια, ωστε να διαμαρτυρηθω αρμοδιως.
-
Το χιούμορ σώζει...
-
Χιούμορ με Τσίπρα = ρέγγα με ελικόπτερο
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ομως θα πρεπει να σκεφτω οτι στην πραγματικοτητα, πιθανως κατι εχω κανει εγω λαθος. ακομα και αν θεωρησω την αντιδραση αυτη αναρμοστη, θα ειναι δικο μου το σφαλμα, θα επρεπε να ξερω οτι μαλλον δεν επρεπε να εξιστορησω μια τετοια ιστορια στο εν λογω ατομο ή παρεα ή ακομα και τη συγκεκριμενη στιγμη λογω... ασυμβατοτητας.Συμφωνω απολυτα, αν προσθεσεις τα μπλε στο κειμενο σου. Επειδη ομως δεν τα προσθεσες, θεωρεις δεδομενο, οτι το λαθος το εχει εξ ορισμου ο 'εξιστορων' και οχι ο ακροατης;
Συμφωνω δηλαδη οτι, αν αυτος που διηγειται την ιστορια αναμενει σεβασμο, θαυμασμο ή αναγνωριση και συναντα απο τον ακροατη χλευη, περιφρονηση και ειρωνιες, υπαρχει καποιος μαλακας στην υποθεση.
Το θεμα ειναι ποιος ειναι αυτος εν προκειμενω...
Και εκει προφανως δεν θα συμφωνησουμε ποτε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
skye,
αν σας διηγηθώ μια ιστορία με κάποιον νταλικέρη που με τράκαρε, με πέταξε σε χαντάκι, δεν σταμάτησε και εξαφανίστηκε, εγώ πέρασα 100 μέρες στο νοσοκομείο και τελικά επέζησα για να σας γράφω σήμερα και πεταχτεί ο χρήστης dalikeris και πει 'ουουουου, τι λες ρε παιδάκι μου; Ανατρίχιασα...', βρει δε 2-3 άλλους να τον υποστηρίξουν, θα γίνει κωλοχανείο το φόρουμ ή όχι;
Έχω αποδείξεις ότι ο βρωμονταλικέρης μου τα έκανε αυτά; Όχι.
Έχουν οι άλλοι το 'δικαίωμα' να με ειρωνευτούν; Κατά μία άποψη, ναι.
Μπορώ να τους χέσω πατόκορφα; Κατά μία άποψη, όχι, αλλά κι αν μπορώ, κατά μία άποψη, χέστηκαν γιατί δεν έχουν την τιμή τους περί πολλού.Περίπου αυτό συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.
σκεψου ομως. εστω το παραπανω περιστατικο που περιγραφεις. και αφου εισαι πλεον καλα, εχεις βγει με μια... κοπελα (υποθετουμε οτι ΔΕΝ εισαι παντρεμενος με παιδι ή οτι... δεν εισαι πιστος ) και καταληγετε σπιτι σου. ξαφνικα εκει που ειστε ετοιμοι για σεξ και φορας το... προφυλακτικο (ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ), σου δινει τον.. λογο και αρχιζεις να εξιστορεις το εν λογω περιστατικο.. αρα μιλαμε για κακο timing -> η κοπελα ξενερωνει -> δεν κανετε σεξ -> φευγει -> you lose.
αρα με το να λες λαθος πραγματα σε λαθος ατομα ή τη λαθος στιγμη βγαινεις χαμενος. οι τροποι που θα βγεις χαμενος ειναι απειροι. αυτοι που θα δυσαρεστηθουν μαζι σου μπορει απλως να αποκτησουν για το προσωπο σου αρνητικη εντυπωση, μπορει να φας ξυλο (πχ φωναζοντας στη θυρα 7 'ζητω ο ΜΠΑΟΚ'), ισως σε σκοτωσουν κιολας.
εν ολιγοις, το πως θα αντιδρασει ο αλλος σε ενδεχομενη κακη δικη σου εκτιμηση της καταστασεως ως σωστη για εξιστορηση ενος τετοιου περιστατικου ειναι κυριολεκτικα κατι που μπορεις να.. παιξεις ζαρια. αφου εκανες λαθος εκτιμηση εξ'αρχης (εφοσον θα εκπλαγεις απο μια τετοια απαντηση), σιγουρα θα κανεις και λαθος εκτιμηση για καποια ενδεχομενη αντιδρασηπαντως, σε τετοιες περιπτωσεις εμεις ειμαστε αυτοι που πρεπει να ριχνουμε το φταιξιμο και οχι οι αλλοι και ο τροπος αντιδρασης τους. η ειρωνεια σε κατι που λεμε, αναιτια ή μη, ειναι ΠΑΝΤΟΤΕ αποτελεσμα δικης μας κακης εκτιμησης. κακης εκτιμησης ειτε του timing ειτε των ανθρωπων που εχουμε απεναντι μας. αυτο προσπαθω να πω.
skye, μην συγχέεις τις διαπροσωπικές σχέσεις, με τις ηλεκτρονικές μέσω του Φόρουμ.
Όταν βρεθείς σε μια παρέα, πιθανόν να μην αναφέρεις τίποτα.
Σε ένα Φόρουμ όμως, που συζητάμε από Μαστορέματα μέχρι τον Πόλεμο στο Ιράκ, σαφώς και θα το πεις. Και είναι θέμα ευγένειας, από εκεί και πέρα, στο αν θα βρεθεί κάποιος να ειρωνευτεί ή να μηδενίσει.Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!
για μενα το ιδιο πραγμα ειναι. αλλωστε, το ιντερνετ ειναι ενα ανωτερο επιπεδο της αληθινης ζωης συμφωνα με τον Eiri Masami
σοβαρα τωρα, οταν μπαινεις σε ενα φορουμ και εξιστορεις ενα οποιοδηποτε περιστατικο, τοτε ειναι που πρεπει να περιμενεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ως αντιδραση, γιατι ειναι σα να βγαινεις στην πλατεια συνταγματος και να φωναζεις δυνατα την ιστορια που εξιστορεις και ο καθενας να εχει ενα μικροφωνο και να μπορει να μιλησει ανα πασα στιγμη. εκει δεν υπαρχει καμια δικαιολογια, ακομα και αν μιλας για τον θανατο ενος δικου σου ανθρωπου. ξερω ατομα που μισουσαν θανασιμα τον πατερα τους. υπαρχει πιθανοτητα να βρεθει ενας τετοιος στο τεραστιο ακροατηριο σου και να πει οντως 'ανατριχιασα' ειρωνικα. και πιθανοτατα, θα το εννοει κιολας.ομως θα πρεπει να σκεφτω οτι στην πραγματικοτητα, πιθανως κατι εχω κανει εγω λαθος. ακομα και αν θεωρησω την αντιδραση αυτη αναρμοστη, θα ειναι δικο μου το σφαλμα, θα επρεπε να ξερω οτι μαλλον δεν επρεπε να εξιστορησω μια τετοια ιστορια στο εν λογω ατομο ή παρεα ή ακομα και τη συγκεκριμενη στιγμη λογω... ασυμβατοτητας.
Συμφωνω απολυτα, αν προσθεσεις τα μπλε στο κειμενο σου. Επειδη ομως δεν τα προσθεσες, θεωρεις δεδομενο, οτι το λαθος το εχει εξ ορισμου ο 'εξιστορων' και οχι ο ακροατης;
ναι, το εξηγησα και παραπανω γιατι το πιστευω αυτο. στη ζωη μου, δεν εξεταζω συνηθως γιατι κανει ο αλλος κατι σε μενα. αυτο ειναι δικο του προβλημα. εξεταζω πως θα μπορουσα εγω να το ειχα αποφυγει με τους σωστους χειρισμους. και πιστευω οτι η συζητηση ελαχιστα εχει να κανει με την τυχη. ο ανθρωπος πρεπει να ξερει τι, ποτε, με ποιους, γιατι, και πως να συζητησει και θα παρει αυτο που θελει. αν δεν παιρνει αυτο που θελει, εχει κανει λαθος σε καποιον απο τους ορους αυτους οπως φαινεται σε μενα.
-
ευτυχώς είμαστε πολλοί εμείς οι 95% και δεν αισθάνομαι μόνος
Έχω χάσει την μπάλα μου στις τελευταίες σελίδες. Αν τη βρει κανένα παιζάκι να μου τη φέρει -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ευτυχώς είμαστε πολλοί εμείς οι 95% και δεν αισθάνομαι μόνος
Έχω χάσει την μπάλα μου στις τελευταίες σελίδες. Αν τη βρει κανένα παιζάκι να μου τη φέρειΕσυ παρε καμια μορφινη να φτιαχτεις και παρατα μας
-
Έχει ξεφύγει η συζήτηση πολύ και ομολογώ πως δεν έχω χρόνο να γράψω μια απάντηση προς τόσα θέματα... Πρέπει να τα μαζεύω, καθώς φεύγω αύριο το πρωί για νησάκι!
Λίγα λόγια όμως:
kantoniou
Θα σε παρακαλούσα να μην επιμένεις στο ζήτημα των συγκεκριμένων quotes, που ...πυροδότησαν την αντίδρασή μου. Κάμποσα ποστ πιο πριν, έγραψα πως δεν ήταν το δικό σου μόνον, αλλά το γενικό κλίμα που έχω συναντήσει πολλάκις εντός του φόρουμ, να μπαίνουν διάφοροι φραγμοί στην έκφραση, που προσωπικά με βρίσκουν αντίθετο πλήρως.
Αν θεωρείς πως αδίκως....πυροδοτήθηκα, να σου ζητήσω συγνώμη. Ας πούμε πως απλώς εσύ έβαλες μια...μικρή συνεισφορά στο όλο...οικοδόμημα!Δεν βλέπω όμως το λόγο της επιμονής σου, ειλικρινά: θεωρείς πως τα όσα έγραψα, σε προσβάλλουν προσωπικά; Αν ναι, πάλι να σου ζητήσω συγνώμη, αλλά ειλικρινά, (και έρχομαι στη θέση σου τώρα) δεν καταλαβαίνω το λόγο...
Spartan
Καταρχήν , συγνώμη (και από σένα, πάω διακοπές και έχω γίνει πολύ μαλθακός μου φαίνεται! ), που να καταλάβω πως είσαι από τη Λάρισα , άνθρωπέ μου! Spartan το nick, 'σπαρτιάτικη' η υπογραφή, έγινε το μπέρδεμα!Σε ό,τι αφορά τώρα τον τρόπο γραφής μου, νομίζω δεν είναι επί της παρούσης συζήτησης που πρέπει να λυθεί. Δυστυχώς θα πρέπει να το ανεχτείς, χάριν της συζητήσεως (δηλαδή για να προχωρήσει αυτή...) , όσο κι αν σε δυσκολεύει. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και πίστεψέ με, ούτε εγώ.
Τώρα στην ερώτησή σου, αν η περιώνυμη φράση σου, είχε μια προσπάθεια ηρωϊσμού: κατά το δικό μου ταπεινό πολυτεχνικό μυαλό, είχε. Σύμφωνοι, φιλόλογος δεν είμαι και ούτε είμαι ικανός στο συντακτικό και στην ερμηνεία (ο **koutsan **είναι σαφώς καλύτερος, αλλά μεταξύ μας, το ποτό τον πειράζει περισσότερο.... ), αλλά ΕΓΩ , αυτό είδα.
Υποκειμενικό; Σαφώς ναι.
Αν θέλουμε να δώσουμε μια αντικειμενικότητα πάντως, θα μπορούσαμε να πούμε πως αφού κάποιοι 'αναγνώσαμε' μια προσπάθεια 'ηρωοποίησης', ε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή εσύ κατά λάθος να έδωσες τέτοιο τόνο, ή όντως να υπήρχε αυτός.Τα υπόλοιπα είναι απλά: ο καθένας αντιδρά όπως νομίζει σε ένα ερέθισμα: άλλος θα είναι είρων (koutsan), άλλος ανάγωγος (kovathe) κι άλλος ένας πολυλογάς με μια ροπή προς τα εμότικον (η αφεντιά μου! ).
Αυτά. Σας αφήνω, γιατί το καράβι φεύγει πρωί και πρέπει να ξεκουραστώ κάποιες ώρες. Αν βρω κάνα WiFi , θ'αναλάβει το Cruise μου να με κρατάει ενημερωμένο για τα ...κατορθώματά σας.
-
Πολυς ελευθερος χρονος.ΠΟΛΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ομως,ουφ!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχει ξεφύγει η συζήτηση πολύ και ομολογώ πως δεν έχω χρόνο να γράψω μια απάντηση προς τόσα θέματα... Πρέπει να τα μαζεύω, καθώς φεύγω αύριο το πρωί για νησάκι!Αχά....!! Κι εγω φεύγω σήμερα για μια εβδομάδα..!! Θα τους αφήσουμε όλους στην ησυχία τους...
Spartan
Καταρχήν , συγνώμη (και από σένα, πάω διακοπές και έχω γίνει πολύ μαλθακός μου φαίνεται! ), που να καταλάβω πως είσαι από τη Λάρισα , άνθρωπέ μου! Spartan το nick, 'σπαρτιάτικη' η υπογραφή, έγινε το μπέρδεμα!Εννοείται κανένα πρόβλημα....Γιατί απολογείσαι...;;;
Αν θέλουμε να δώσουμε μια αντικειμενικότητα πάντως, θα μπορούσαμε να πούμε πως αφού κάποιοι 'αναγνώσαμε' μια προσπάθεια 'ηρωοποίησης', ε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή εσύ κατά λάθος να έδωσες τέτοιο τόνο, ή όντως να υπήρχε αυτός.
Δηλαδή, όπως και να ΄χει, υπάρχει ηρωικός τόνος.....!!! 3η περίπτωση δεν νοείται, δηλαδη να το αναγώσατε εσεις ως ηρωικό, χωρίς να είναι...!! Οταν γυρίσουμε με το καλό, θα σου δώσω άλλες 2 εκδοχές της ιστοριούλας, να τις σχολιάσουμε να μου πεις τη γνώμη σου....
Kαλές διακοπες...!!!!
-
Τελικα στη Αρτα ειναι πολυ καλα!Μολις πηρα την αδειουλα μου...Μου λειψατε βρε παλιοπαιδα...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τελικα στη Αρτα ειναι πολυ καλα!Μολις πηρα την αδειουλα μου...Μου λειψατε βρε παλιοπαιδα...για λέγε, για λέγε
είσαι στον ιστορικό μάχιμο 2ο λόχο; Μέχρι και γω τον ξέρω, που δεν έχω πάει
Περί Θητείας [#2]