-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τοτε θα ειναι πιθανοτατα εφικτη και μια περαιτερω μειωση της θητειας, ωστε να μην αποτελει τοσο μεγαλη τροχοπεδη στη ζωη των νεων.Οταν οι άξιοι και ικανοί νέοι αρχίσουν, κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία, να τελειώνουν τις σπουδές τους στο χρονικό διάστημα που απαιτεί η εκάστοτε σχολή τους (έστω και με 5άρια), τότε θα παραδεχθώ οτι η στράτευση των 12 μηνων αποτελεί 'μεγάλη τροχοπέδη στη ζωή τους'. Aυτό εννοείται οτι αφορά οσους σπουδάζουν και χρησιμοποιούν το γεγονός αυτό ως δικαιολογία.
- Ειναι δικαιωμα του καθενα να προσπαθησει να αποφυγει τη στρατευση, να κανει λουφα οταν στρατευτει κτλ. Το ιδιο ισχυει και για τους υπαλληλους του ΙΚΑ, τους γιατρους του ΕΣΥ, τους πιλοτους κ.ά. Ολοι κρινονται απο τους συναδελφους, ασφαλισμενους, ασθενεις, επιβατες κτλ.
Μεχρι τοτε η στρατευση ειναι υποχρεωτικη και θα επρεπε να εφαρμοζεται για ολους, οπως και ολοι οι αλλοι νομοι.Αν ο καθενας αποφασιζε ΜΟΝΟΣ του τι ειναι αναγκαιο και τι οχι, σιγουρα συντομα θα ειχαμε να αντιμετωπισουμε γιατρους που δεν κρινουν αναγκαια την αποστειρωση των χειρουργικων λαβιδων.
Το πράσινο πάντως, αναιρεί το κόκκινο ως προς το 'δικαίωμα'....Είναι σα να λέμε 'κλέψε, αρκεί να μη σε πιάσουν', αλλα δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είμαστε στην αρχαία Σπάρτη.... Απο το πράσινο και κάτω λοιπόν τα λες μια χαρά, οπως και στα περί κακής οργάνωσης και λειτουργίας του Στρατού. Αλλα απο την αλλη πάλι, νομίζω οτι τραγικά ελάχιστα πράγματα στο Δημόσιο λειτουργούν, έστω και λίιιιγο καλύτερα....
- Ειναι δικαιωμα του καθενα να προσπαθησει να αποφυγει τη στρατευση, να κανει λουφα οταν στρατευτει κτλ. Το ιδιο ισχυει και για τους υπαλληλους του ΙΚΑ, τους γιατρους του ΕΣΥ, τους πιλοτους κ.ά. Ολοι κρινονται απο τους συναδελφους, ασφαλισμενους, ασθενεις, επιβατες κτλ.
-
Τροχοπεδη ειναι ετσι κι αλλιως. Ακομα κι αν δεν σπουδαζεις, χανεις ενα χρονο απο την επαγγελματικη εξελιξη και τη ζωη σου γενικα. Αν μπορει να μειωθει, ας μειωθει. Οσο χρειαζεται, ας μεινει ως εχει.
Οταν γραφω 'ειναι δικαιωμα' εννοω οτι ο καθενας κρινει μονος του αν πρεπει να το κανει, χωρις να μπορει αλλος να του το επιβαλλει. Μαλλον ηταν ατυχης η εκφραση μου.
-
Αν είναι να παραμείνει υποχρεωτική η θητεία τότε οι έφεδροι να πληρώνονται κατ ελάχιστον με το βασικό μισθό +ασφάλιση, και όχι κοροιδία με 8,62 το μήνα.
Γιατι έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα βγάζουμε λεφτά και απο την τσέπη μας για να πάμε φαντάροι.
Άλλωστε, οπως ξεδιάντροπα αναφέρουν στα διαφημιστικά φυλλάδια τους, ο στρατός πλέον αποσκοπεί στη μείωση της ανεργίας και στην ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών. Το μόνο που κατάφερα στη θητεία μου είναι να κάνω πλούσιους τους Μπόχαλους και να σηντηρώ ένα στρατόπεδο για να τρώνε χαραμοφάιδες καραβανάδες.
Αν δεν είχα περιουσία σε αυτή τη χώρα πολύ ευχαρίστως θα έμενα στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνιμα. Γιατί εκεί πήγα σαν φιλοξενούμενος για 3 χρόνια και με σεβάστηκαν πιό πολύ απ'ότι εδώ που γεννήθηκα και πληρώνω φόρους.
-
Ως προς το ζήτημα της ειρωνείας ΓΕΝΙΚΑ μιλώντας :
Συμφωνούμε ΟΛΟΙ ότι η βλακεία είναι αήττητη, διαφωνούμε όμως ως προς το ποιοί είναι οι βλάκες...Κανένα απολύτως πρόβλημα, καθείς πορεύεται όπως αγαπά ΟΜΩΣ η ειρωνεία είναι το μοναδικό μου όπλο απέναντι σε αυτό που ΕΓΩ θεωρώ ατελείωτη βλακεία : δεν μπορώ να το απεμπολήσω...Και φυσικά γνωρίζω ότι με καθιστά απολύτως αντιπαθή στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μου ή τους κάνει να με θεωρούν ένα βλάκα και μισό : ΠΑΡΑ πολύ καλά κάνουν, μάλλον κιόλας έχουν δίκιο και αδιαφορώ γι αυτό .. Ο Άγγελος έχει αναφέρει άλλωστε κάτι που είχε πει ο Georges Courteline ( 'Passer pour un idiot aux yeux d'un imbécile est un plaisir de fin gourmet' = Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα είναι μια απόλαυση για λεπτά γούστα). Ομολογουμένως δεν μπορώ να αντισταθώ σε 'λεπτές' απολαύσεις και προτρέπω όλους προς την ίδια κατεύθυνση
- Ως προς 'το να έχεις ζήσει μια κατάσταση' προκειμένου να τη σχολιάσεις αρνητικά ή θετικά, ειρωνευόμενος ή κολακεύοντας κπλπ κλπ το απορρίπτω εντελώς ως άποψη...Η υιοθέτησή της θα οδηγούσε να έχουμε ραμμένο το στόμα μας συνεχώς και για τα πάντα, δεδομένης της ΑΠΟΛΥΤΗΣ μικρότητας και ποταπότητας της ανθρώπινης υπάρξής μας και το εξαιρετικά βραχύβιο της ζωής μας...Τίποτα ουσιαστικά δεν έχουμε ζήσει ώστε να τολμάμε να το σχολιάσουμε...
Σχολιάζουμε ΟΣΟ καυστικά ή κολακευτικά θέλουμε και απλά κρινόμαστε από αυτό : τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο
- Ως προς 'το να έχεις ζήσει μια κατάσταση' προκειμένου να τη σχολιάσεις αρνητικά ή θετικά, ειρωνευόμενος ή κολακεύοντας κπλπ κλπ το απορρίπτω εντελώς ως άποψη...Η υιοθέτησή της θα οδηγούσε να έχουμε ραμμένο το στόμα μας συνεχώς και για τα πάντα, δεδομένης της ΑΠΟΛΥΤΗΣ μικρότητας και ποταπότητας της ανθρώπινης υπάρξής μας και το εξαιρετικά βραχύβιο της ζωής μας...Τίποτα ουσιαστικά δεν έχουμε ζήσει ώστε να τολμάμε να το σχολιάσουμε...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το θέμα δεν είναι αν οι χώρες χριεάζονται στρατό αλλά αν επιβάλλεται η υποχρεωτική θητεία των κληρωτών...Και αυτό είναι συζητήσιμο, πάρα πολύ συζητήσιμο...Και να ήθελα να διαφωνήσω, δεν θα μπορούσα, μιας και τα 2600 πόστ του θέματος θα με διαψεύσουν, τη στιγμή που σε παρα πολλά απο αυτά εχει σχολιαστεί το θέμα.... (μεταξύ άλλων βέβαια....).
ε δε μου κάνει και πολύ αίσθηση η ιστοριούλα του Spartan...Δεν χρειάζεται όλοι να θεωρούμε τα ίδια πράγματα σημαντικά : είμαι βέβαιος ότι ο Spartan δεν ανατριχιάζει καθόλου με μια παρτίδα σκάκι ενώ εγώ έχω ξοδέψει 20 χρόνια από τη ζωή μου πάνω από ένα κομμάτι ξύλο κουνώντας ξύλινα πιονάκια ανατριχάζοντας καθημερινά με αυτό ..Δεν νομίζω να πείσω κανένα ότι αυτό είναι σημαντικό και ούτε θέλω
Απο τον kovathe δε περίμενα κάτι διαφορετικό, αλλα απο σένα πραγματικά δε περίμενα να εκλάβεις την απάντησή μου σε μια σαφέστατη ερώτηση του RX8 drifter, ως 'ιστοριούλα προς ανατριχίλα'....Δες λοιπόν ακόμα μία και πες μου πού ακριβώς έχω διανθίσει με 'ανατριχιαστικά' στοιχεία, την απλή περιγραφή του γεγονότος που έζησα και (επαναλαμβάνω) αποτελεί σαφή απάντηση στην ερώτηση του rx8_drifter...
Και για να θυμηθώ κι ένα πρόσφατο περιστατικό που είχε χρειαστεί να φυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα (Ιμια) να ρωτήσω αν είχαν στείλει τις σειρές εκεί κάτω, ή αν οι επαγγελματιες στρατιώτες έφεραν εις πέρας το καθήκον τους.
Εδώ η θητειά σε τι΄εξυπηρέτησε?
Επειδή προφάνως και απο άλλα λεγόμενα σου, στερείσαι στοιχειωδών γνώσεων περί Στρατού, να σε ενημερώσω οτι ήμασταν με το ένα πόδι στο ελικόπτερο , με πλήρη φόρτο κι εξάρτηση, οπλισμό (πυρομαχικά, μαχαίρια, ατομικό φαρμακείο πέρα του κλασικού τότε επιδέμου με την μορφίνη, κλπ), οι δε διάφορες βραχονησίδες μετά το περιστατικό, φυλάσσονταν αποκλειστικά απο κληρωτους, των οποίων την σύνθεση και αριθμό, δε μπορώ να αναφέρω για ευνόητους λόγους....
Τέλος, τα νησιά οπως πολύ καλά γνωρίζεις, ηταν επίσης γεμάτα απο κληρωτούς. Επομένως κι εδω λάθος είσαι...Παρόλα αυτά, αν θέλεις εσυ ή οποιοσδήποτε άλλος, ν΄ανοίξουμε συζήτηση για το ποσο ανατριχιαστικό ή οχι ηταν όλο το σκηνικό, ευχαρίστως.
Τα περί ξύλινων πιονίων κλπ τα αντιπαρέρχομαι, γιατι θα πρέπει να αναφερθώ στην ανατριχίλα που νιώθω στα 'ξύλινα' μαδέρια του σκι και την επαφή μου με τη φύση το χειμώνα και θα πάει αλλού η κουβέντα... -
Σου φαίνομαι να θέλω να ανοίξω συζήτηση μαζί σου για τα Ίμια, για σκάκι, για μαδέρια του σκι ή για την επαφή σου με τη φύση ?
Άσε που μπορεί να πάει κι αλλού η κουβέντα και μετά ποιός με γλυτώνει -
Η ιστορια επαναλαμβανεται συχνα πυκνα σε αυτο το τοπικ περι της χρησιμοτητας του ΕΣ. Η προσωπικη μου αποψη ειναι να υπαρχει στρατος, αλλα:
-να ειναι 6 μηνες
-με ουσιαστικη εκ/ση και
-ισοτητα ολων των οπλιτων,αλλα επειδη αυτο δεν θα γινει ποτε, δεν εχει κανενα νοημα η συζητηση.
Ετσι οπως εχει γινει ο στρατος (ο στρατος ξηρας, οχι αερ.-ναυτ. ) ειναι για τους λιγους που εχουν γνωστους και για τους ντοπιους με τα μαγαζακια στις διαφορες ερημιες.
-
**rx8_drifter **
Φιλική συμβουλή σε περίπτωση που πρόκειται να στρατευθείς σύντομα,
άσε κατά μέρος τις θεωρίες και προσπάθησε να πάρεις όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορείς από παλιότερους τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο βασικής εκπαίδευσης που θα βρεθείς όσο και στις μονάδες που ενδέχεται (ή θα σε ενδιέφεραν αν υπάρχει βύσμα) να μετακομίσεις αργότερα.
Από την στιγμή που (δυστυχώς) δεν μπορείς να αποφύγεις τη θητεία προσπάθησε τουλάχιστον να αποφύγεις τη μιζέρια και την άρνηση, γιατί αυτά τα δύο είναι ό,τι χειρότερο για έναν φαντάρο.
Κι επί της ουσίας καλύτερα (για σένα) που υπάρχουν και μέλη εδώ μέσα που διαφωνούν με τις (ορθές κατά την ταπεινή μου άποψη απόψεις σου περί στρατού) και σου δημιουργούν και κάποια μικρούλα αμφιβολία, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα τρελαινόσουν.
Οι θεωρίες περί στράτευσης καλό είναι να απασχολούν(;) ή αυτούς που έχουν πάει στρατό ή αυτούς που δεν πρόκειται να πάνε ποτέ.
ΥΓ: **Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας σημαίνει αυτομάτως και κατάργηση στρατού. ** Αν θέλουμε στρατό επειδή μας απειλούν οι φυρομακεδονοτουρκοβουλγαρορουμανοαλβανοί γείτονες μας δεν βρίσκω έναν λόγο γιατί να μην σταματήσει όλο αυτό το τσίρκο (γιατί περί τσίρκου πρόκειται) και να μην δημιουργηθούν ευέλικτες μικρές μονάδες από επίλεκτες μονάδες ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτεία ), οι οποίες ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμες να συνδράμουν σε ενδεχόμενο στρατιωτικής απειλής από άλλη χώρα.
Εκτός αν οι σαρανταδώδεκα μονάδες που υπάρχουν στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου συντηρούνται γιατί περιμένουμε τους Αλβανούς ή τους Τούρκους να εισβάλουν στο Γκάζι και το Κεφαλάρι.ΥΓ2: Με την ίδια λογική πάντως της υποχρεωτικής στράτευσης (όπου και παριστάνουμε τους στρατιώτες ) να θεσμοθετηθεί και
υποχρεωτική προσφορά εργασίας σε νοσοκομεία για έναν χρόνο(να παριστάνουμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες),
υπόχρεωτική προσφορά εργασίας στα χωράφια για να βγει η σοδειά για έναν χρόνο(να παριστάνουμε τους αγρότες),
υποχρεωτική προσφορά εργασίας στα δάση για ένα καλοκαίρι(να παριστάνουμε τους πυροσβέστες)
υποχρεωτική προσφορά εργασίας σε σχολεία σε απομακρυσμένες και άγονες 'γραμμές' της χώρας για έναν χρόνο(να παριστάνουμε τους δασκάλους και τους καθηγητές)
υποχρεωτική προσφορά εργασίας σε αστυνομικά τμήματα για έναν χρόνο(να παριστάνουμε τους αστυνομικούς)
υποχρεωτική προσφορά εργασίας σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες για έναν χρόνο(να παριστάνουμε τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους οδοκαθαριστές κλπ)Εκτός αν το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι εξωτερικό και όλα τα εσωτερικά προβλήματα από λυμένα ως ανύπαρκτα.
-
Και συνεχίζω με ακόμη μερικές απαντήσεις, αλλα συνιστώ στους ευαίσθητους στην ανατριχίλα να μη παρακολουθήσουν, εκτός κι αν έχουν ξυρίσει καλά ακόμη και την κ........ίδα τους.
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ερωτηση: Ολες οι άλλες χώρες της Ε.Ε που την έχουν καταργήσει, έχουν χειρότερο στρατό απο μάς?1ον Κάποιες ναι, σίγουρα....
2ον Κάποιες είναι σημαντικά πολυπληθέστερες απο μας, κάτι που είναι αρκετά ουσιαστικό...
3ον Δε γνωρίζω καποιες που αντιμετωπίζουν casus belli απο γείτονα και μάλιστα 'σύμμαχο'...
4ον Δε σημαίνει οτι επειδή οι άλλοι κάνανε μια μαλακία, πρέπει να την κάνουμε κι εμείς....Είπαμε, δεν τα κάνουν όλα σωστά 'οι ξένοι' , Ευρωπαίοι ή Αμερικάνοι....!!
Για τον επαγγελματικό στρατό, η ιστορία έχει δείξει ότι πριν από σκληρές δικτατορίες οι στρατοί είχαν γίνει επαγγελματικοί.
Tο θεωρώ το μόνο σοβαρό επιχείρημα, το οποίο πάλι δεν μου δικαιολογεί την μορφή της θητείας που υπηρετείται σήμερα.
Θα ξαναρωτήσω τους επαϊοντες, που έχουν κάνει στρατό και αν υπάρχει και κάποιος άλλος ειδικότερος ας μας φωτίσει:
Το επίπεδο του στρατού σε τί θα μεταβάλλονταν, αν η θητεία σου αποτελούταν απο την εκπαίδευση σου και κάποια επανεκπαίδευση κατα τη διάρκεια της ζωής σου?
Το να κάθεσαι σε ένα γραφείο ή το να είσαι υπηρέτης του κάθε καραβανά ανεβάζει το μάχιμο?Ωωωπ....εδω τί εγινε πάλι....;; Τελικά σε ενοχλεί το επίπεδο του Στρατού και η μορφή της θητείας που υπηρετέιται σήμερα με τις αγγαρείες κλπ, το επίπεδό του, θα ήθελες επανεκπαίδευση αργότερα κατα τη διαρκεια της ζωής σου και με μια πιο συντομη πριν, αλλα καλή και ουσιαστική εκπαίδευση, να καταργηθεί τελείως, τί απ΄ολα αυτα;;;; Μάλλον κι εσυ μπερδεμένος είσαι και για να τεκμηριώσεις την αντιπάθειά σου προς το Στρατό, τσιμπάς επιχειρήματα απο κι απο κει....
Ως προς το θέμα της επανεκπαίδευσης (της ποιάς.... ) κάποια στιγμή κατα τη διάρκεια της ζωής μας, να με συγχωρείς αλλα εγω είμαι τελείως αντίθετος....Στα 19 μου δεν είχα και πολλά να κάνω, σήμερα ομως στα 32 μου, δε μπορώ να εξασφαλίσω 1 εβδομάδα άδεια το χρόνο λόγω δουλειάς, πόσο μάλλον για ....επανεκπαίδευση..!! -
Σου φαίνομαι να θέλω να ανοίξω συζήτηση μαζί σου για τα Ίμια, για σκάκι, για μαδέρια του σκι ή για την επαφή σου με τη φύση ?
Άσε που μπορεί να πάει κι αλλού η κουβέντα και μετά ποιός με γλυτώνειΑπάντηση δικηγόρου που υπερασπίζεται τον καταφανέστα ένοχο σύμφωνα με τα στοιχεία πελάτη του, αλλα τί να κάνει, η δουλειά του αυτή είναι...
-
δεν καταλαβαινω παντως πως καποιοι επιμενετε στο επιχειρημα οτι χρειαζετε η υποχρεωτικη στρατευση λογω των εχθρων της ελλαδας κτλπ απο τη στιγμη που καμια χωρα των βαλκανιων(αντε μια να ειναι)δεν εχει υποχρεωτικη στρατευση.ολες την καταργησανε η μια με την αλλη.και μιλαμε για χωρες που εχουν ισο ή μικροτερο πληθυσμο απο εμας εκτος απο τη ρουμανια,αρα εχουν και λιγοτερο ανθρωπινο δυναμικο
δηλαδη στην ουσια μονο εμεις και η Κυπρος ειμαστε η οποια βρισκεται στη μεση ανατολη
-
'3ον Δε γνωρίζω καποιες που αντιμετωπίζουν casus belli απο γείτονα και μάλιστα 'σύμμαχο'...'
σε ολες τις χωρες της ευρωπης συμβαινουν αναλογα περιστατικα.
η ΡΩΣΙΑ πχ συχνα μπαινει στον εναριο χωρο της Φινλανδιας
επισης αρκετες χωρες της ευρωπης ειναι σε πιο ευαισθητη θεση απο εμας καθως εχουν πολυ μεγαλες μειονοτητες γειτονικων χωρων(σκοπια,βουλγαρια,μολδαβια,ουκρανια,ρουμανια,ουκρανια,ουγγαρια,σερβια,βοσνια) -
Ο Άγγελος έχει αναφέρει άλλωστε κάτι που είχε πει ο Georges Courteline ( 'Passer pour un idiot aux yeux d'un imbécile est un plaisir de fin gourmet' = Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα είναι μια απόλαυση για λεπτά γούστα). Ομολογουμένως δεν μπορώ να αντισταθώ σε 'λεπτές' απολαύσεις και προτρέπω όλους προς την ίδια κατεύθυνσηΑπολαυστικό!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Άσε που μπορεί να πάει κι αλλού η κουβέντα και μετά ποιός με γλυτώνειΑπάντηση δικηγόρου που υπερασπίζεται τον καταφανέστα ένοχο σύμφωνα με τα στοιχεία πελάτη του, αλλα τί να κάνει, η δουλειά του αυτή είναι...
Καλό
Όσο εγώ είμαι δικηγόρος άλλο τόσο είσαι εσύ θεατρικός συγγραφέας -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
δεν καταλαβαινω παντως πως καποιοι επιμενετε στο επιχειρημα οτι χρειαζετε η υποχρεωτικη στρατευση λογω των εχθρων της ελλαδας κτλπ απο τη στιγμη που καμια χωρα των βαλκανιων(αντε μια να ειναι)δεν εχει υποχρεωτικη στρατευση.ολες την καταργησανε η μια με την αλλη.και μιλαμε για χωρες που εχουν ισο ή μικροτερο πληθυσμο απο εμας εκτος απο τη ρουμανια,αρα εχουν και λιγοτερο ανθρωπινο δυναμικοΤί να τον κανουν το Στρατό στα Βαλκάνια....;;; Να διαφυλάξουν τα σύνορά τους...;;;
Ο Άγγελος έχει αναφέρει άλλωστε κάτι που είχε πει ο Georges Courteline ( 'Passer pour un idiot aux yeux d'un imbécile est un plaisir de fin gourmet' = Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα είναι μια απόλαυση για λεπτά γούστα). Ομολογουμένως δεν μπορώ να αντισταθώ σε 'λεπτές' απολαύσεις και προτρέπω όλους προς την ίδια κατεύθυνση
Απολαυστικό!!
Τhat' s an understatement...!!!!
Καλό
Όσο εγώ είμαι δικηγόρος άλλο τόσο είσαι εσύ θεατρικός συγγραφέαςΤώρα, ή εγω είμαι θεατρικός συγγραφέας και δε το ξέρω.... , ή κατάλαβα κάτι λάθος....Τέσπα, η έκφραση έχει αλληγορική χροιά, έτσι κι αλλιώς...
-
η τουρκια μετακομισε?
-
Μάλλον....δεν της άρεσε η γειτονιά!
-
o νεοέλλην ότι και να του κάνεις θα ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΙ και θα ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ πάντα!
όταν ο ΕΣ ήταν σκληρός στην θητεία του με μπόλικη εκπαίδευση και μπόλικη θητεία 24-28 μήνες τσε βάλε όλοι γκρινιάζανε ότι δεν περνάνε καλά.
όταν ο ΕΣ μείωσε την θητεία και χαλάρωσε την εκπαίδευση το γυρίσανε στο δεν μου προσφέρει τίποτα και είναι μπ@υρδέλο.καλώς ή κακώς χρειαζόμαστε όλοι για να «φυλάμε» αυτό το μαγαζί. Είμαστε σε γειτονιά με πολλούς «φίλους» δεν συνορεύουμε με τον αντλαντικό και την ισπανία όπως η πορτογαλία. Επαγγελματικός στρατός για να γίνει ΜΟΝΟ χρειαζόμαστε ca$h. Πως τους κόβετε εκεί στο υπουργείο οικονομικών; Χουβαρτάδες;
Mε τι με τα 8,6 ευρώ που δίνουν τώρα στους φαντάρους;Το δικαιότερο θα ήταν για μένα στράτευση στα 18 αφού έχει δώσει εξετάσεις και έχει κατοχυρώσει την σχολή του (όπως στην Κύπρο) και στράτευση 12 μηνών με αμοιβή βασικού μισθού.
-
Για να μην αναλωνόμαστε στα ίδια, αφού ο καθένας έχει κάνει πιστεύω ξεκάθαρη τη θέση του, να σχολιάσω κάποια καινούργια που τέθηκαν, ελπίζω να μην ξέχασα κάτι:
Το αν έχεις πιο σημαντικά πράγματα να κάνεις στα 19 απ τα 32, προσωπικά επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Ας υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις για αδεια.
Στράτευση στα 18--> φαίνεται δίκαιο, γιατί όλοι υπηρετούν, αλλά σε ξεκόβει απ την εκπαίδευση.
Το κράτος μια χαρά λεφτά έχει για το στρατό, αρκετά ξοδεύουμε.@ spartan . Ιδεολογικά, είμαι κάθετα αντίθετος με την θητεία, αλλά επειδή δεν είμαι αναρχικός για να αντιπαρατεθώ επ αυτής της βάσης, σου είπα παραπάνω γιατί θεωρώ τον μέγιστο συμβιβασμό αυτό που προτείνω. Γιατί απλά τότε, θα είχε λόγο ύπαρξης αυτόν που ευαγγελιζεται, και αφού είμαι πολίτης αυτής της χώρας και επέλεξα να ζω μέσα στα νόμιμα πλάισια (κακό του κεφαλιού μου αφού αμφισβητώ την πλειονότητα αλλά είναι δικό μου πρόβλημα), τότε θα είχε νόημα η θητειά μου. Μέχρις λοιπόν να γίνει αυτό, το θεωρώ ΑΧΡΗΣΤΟ να υπηρετήσω. Αν ο στρατός επιτελούσε το ρόλο του, ως πολίτης θα έπρεπε να σκάσω και να πάω, αφού επέλεξα να ζω στην αστική δημοκρατία, ή να γίνω αντιρρησίας συνείδησης, ή να τα μαζέψω όπως εύγλωτα είπε ο Μανος και να πάω σε άλλη παραλία.
Μέχρι τότε θα επιμείνω σε αυτο΄που λέω.@gti, thx για τις συμβουλές, ευτυχώς έχω μέλλον ακόμα
. θα τα πούμε ως εθελοντές νοσοκόμοι στην άγονη γραμμή -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όταν ο ΕΣ ήταν σκληρός στην θητεία του με μπόλικη εκπαίδευση και μπόλικη θητεία 24-28 μήνες τσε βάλε όλοι γκρινιάζανε ότι δεν περνάνε καλά.
όταν ο ΕΣ μείωσε την θητεία και χαλάρωσε την εκπαίδευση το γυρίσανε στο δεν μου προσφέρει τίποτα και είναι μπ@υρδέλο.καλα, πριν πολλα χρονια που ο κοσμος δεν ειχε να φαει, ο ΕΣ φανταζομαι φαινονταν χιλτον.
Επαγγελματικός στρατός για να γίνει ΜΟΝΟ χρειαζόμαστε ca$h. Πως τους κόβετε εκεί στο υπουργείο οικονομικών; Χουβαρτάδες;
Mε τι με τα 8,6 ευρώ που δίνουν τώρα στους φαντάρους;Σόρρυ κιολας, συμφωνω αλλα φανταζεσαι τον ΕΣ μονο με ΕΠΟΠ?
Το δικαιότερο θα ήταν για μένα στράτευση στα 18 αφού έχει δώσει εξετάσεις και έχει κατοχυρώσει την σχολή του (όπως στην Κύπρο) και στράτευση 12 μηνών με αμοιβή βασικού μισθού.
να το ακουσει αυτο ο Αλογοσκουφης να πεθανει απο τα γελια!
Περί Θητείας [#2]