-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
23 φεύγω με δυο φίλους για ionian tour με το σκαφάκι κι έχω ήδη αρχίσει να σχεδιάζω το ταξίδι. Ρίχνουμε στον Αστακό, και μοιράζουμε τις μέρες μεταξύ Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλλονιάς. Την Λευκάδα την ξέρω αρκετά καλά, ως προς το που να δέσω, που να πάω κ.λπ., αλλά Ιθάκη και Κεφαλλονιά δεν έχω ξαναπάει, οπότε αν γνωρίζει κανείς οτιδήποτε σχετικό θα ήμουν ευγνώμων...
Με ενδιαφέρει περισσότερο, το που θα δέσω, και δευτερευόντως για ωραίες παραλίες, καλό αλλά όχι πιασοκώλικο φαγητό, το ίδιο και για τη διαμονή...
Από την Κεφαλλονιά, θα περιοριστούμε στο βόρειο-βορειοανατολικό άκρο του νησιού.ΥΓ. Κrus τι θάλασσα έχει αυτόν τον καιρό εκεί γύρω? Να επιχειρήσω να βγω δυτικά της Κεφαλλονιάς ή θα φάμε ξύλο?
Φίλε μου, μιας και έχεις σκάφος (ποσα μέτρα? τι σκαφος?) να αφήσεις ιθακες,κεφαλλονιες και να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ παξους-αντίπαξους..Αν ποστάρω φωτογραφίες, απλα θα πάθεις εγκεφαλικό..
Πηγαινε, δένεις στον Γαιο, η στον Λογγο, γενικά παντου έχει απειρους κλειστους κολπους που είσαι άνετος και ασφαλής..
Οτι αλλο θες, απλα πες μου!
-
Ένα μικρό rib είναι, 4.30 με 60άρι δίχρονο. Για τους Παξούς, που λες, έχω ακούσει όντως τα καλύτερα, και για αυτό, πρώτα ο Θεός, σκοπεύω να τους επισκεφτώ του χρόνου. Για πόσταρε καμιά φωτό να δούμε τι παίζει κι από 'κει πάνω, με σκάφος πήγες?
Σ'ευχαριστώ για την προσφορά και την καλή διάθεση!
-
Ερωτήσεις για Παξους : (προς akaliptosZR κυρίως )
-
Χρειάζομαι αυτοκίνητο στο νησί ?
-
Από που είναι καλύτερα να περάσω στους Παξούς με το αυτοκίνητο ?
Αν δεν το πάρω στο νησί από που είναι καλύτερα να περάσω και που αφήνω το αυτοκίνητο ?
Στο http://www.paxosbeachhotel.gr/'έχουν διαθεσμότητα απο 27 Αυγούστου...Λέω να μείνω στα (και καλά ) Superior με 132...Αξίζουν τη διαφορά με τα standard ? Τα Superior with sea view που είναι στα 142 τι λένε ?
Στο http://www.paxosclub.gr/PaxosClub/GR/si ... index.html' βρήκα από 24 Αυγούστου με 160 ευρώ το βράδυ...Αξίζει ? Είναι πράγματι καλύτερα από paxosbeach όπως υποδηλώνει η διαφορά τιμής (αν το έχεις δει ή συζητήσει) ?
Όποια άλλη πληροφορία καλοδεχούμενη (φαί, παραλίες, βόλτες, εκδρομές κλπ κλπ)
-
-
Αυτοκίνητο χρειάζεσαι για να μπορέσεις να δεις πολυ ομορφα μερη που υπάρχουν σε ολες τις πλευρες του νησιου.
Αν είσαι απο αθήνα, πήγαινε στον Αστακό, και περνας απέναντι. Παρε στο λιμεναρχείο για δρομολογια κτλ.
Αν εισαι ηπειρωτικά, περνας απο Νυδρί και απο Βασιλική. Θα προτεινα απο Νυδρι (Λευκαδας).
Εγώ έμεινα στο paxosbeachhotel, σε δωμάτιο superior with sea view. Δεν μπορώ να πω πως αξιζει τα λεφτά του, αλλα απο την άλλη θεωρώ πως στους Παξούς ΠΡΕΠΕΙ να μείνεις σε απλο δωμάτιο, γιατι πολύ απλά ΟΛΗ μέρα θα είσαι με ένα σκαφακι. Κράτα τα λεφτά σου για σκαφάκι λοιπον..(αν δεν εχεις).
Υπολόγισε 50-90 ευρώ την ημέρα για βαρκούλα με 30αρα μηχανή, η 5μετρο Open fishing πάλι με 30αρα μηχανή (90 ευρω). Παρτο για τουλάχιστον 3 μέρες, κάνε παζάρια στην τιμή, και ΠΡΟΣΕΞΕ οταν το γυρνας την μέτρηση της βενζίνης. ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΑΣΣΥΣΤΟΛΑ. Ζήτα να δεις ακριβώς πόσα λίτρα προσθέτουν στο μισοαδειο τεποζιτο σου, ΠΡΙΝ τα βάλουν και αρχίσουν τους υπολογισμούς.
Φάε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο ιταλικο ΠΕΙΡΑΤΗΣ στον Γαιο, πηγαινε Λογγο, πηγαινε στο beach bar στο Μονοδένδρι νωρις το πρωι να πιάσεις ξαπλώστρα στο deck, φάε παγωτο gelato στα στενά του Γαιου απο ένα ζευγάρι Ιταλών που το φτιάχνουν μόνοι τους στο νησι..για μπάνιο σε όποιο κολπο/παραλία και να σταματήσεις με το σκάφος η με το αυτοκίνητο απλά θα πάθεις πλάκα...
Για τους Αντίπαξους που θα πας με το βαρκακι-σκαφακι θα δανειστώ μια φράση: ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ...
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
Μόνο superior with view - λέει - έχουν πλέον Μάλλον θα κλείσω στους απατεώνες
Κοίτα εγώ είμαι ένας ηλικιωμένος κύριος ο οποίος έχει τόση σχέση με τα sports όση έχει και με το τρομπόνι
Κουβαλάω στις διακοπές τα βιβλία μου και απλά διαβάζω πολύ και τρώω καλά (ΠΟΛΥ καλά ), κάνω βόλτες, κολυμπάω (ίσα που επιπλέω ) και αν δεν με πονάνε τα κόκκαλά μου γ@μ@ω κιόλας
Αυτά όλα κι όλα, βαρκάκια και μαλακίες (και κυρίως για όλη τη μέρα) δεν είναι για το κουρασμένο μου σαρκίο. ..Στην άλλη ζωή μου θα γίνω ένας σπορτίφ τύπος, με ωραίους κοιλιακούς και δικέφαλους και θα κάνω ιστιοσανίδα όλη μέραΑ μην ξεχάσω, γιατί από Αστακό?Από Ηγουμενίτσα δεν είναι καλύτερα?
Και πάλι ευχαριστώ...
-
Να πας και στον 'Ερημιτη'.
Ιδιαιτερα αν εχει κανα παρτακι το βραδυ, η απλα για ενα καφε ενω πεφτει ο ηλιος... -
Παξοι:
Γενικά χρειάζεται αυτοκίνητο, αν και στο Γάιο θα σε ταλαιπωρήσει το παρκάρισμα (υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ, αλλά τέτοια εποχή είναι φουλ).Περνάς από Ηγουμενίτσα. Χωρίς αυτοκίνητο, πάλι η Ηγουμενίτσα είναι η λύση.
Τρως σε πολλά μέρη, καλά (αλλά όχι εξαιρετικά).
Στη Λάκκα, στο ανατολικό (δεξί) μέρος του λιμανιού, ψαροταβέρνες. Οχι πολύ σπουδαίες εμφανισιακά, αλλά δεν τρέχει τίποτα.
Στη Λάκκα, μετά το φαγητό, στη άλλη άκρη του κόλπου, lounge-ατο μπαράκι (Mike's, αν θυμάμαι καλά) για άραγμα..Στο Λογγό, πολύ καλό το εστιατόριο που είναι πλησιέστερα στο εγκατελειμένο ελαιοτριβείο - σαπωνοποιείο
Στον Γάη, δε θυμάμαι, έτρωγα σε φίλους ...
Για λίγο διαφορετική κατάσταση, υπάρχει καφε-μεζεδοπωλείο στην ενδοχώρα, στο δρόμο Γαίου - Λάκκας, περι το 1 km βορειότερα του σχολείου... Καλή, αν και όχι παραλιακή φάση.
Ποτό, κλπ.... απολύτως προτεινόμενο το ανανεωμένο 'Καρνάγιο', προς το Μογγονήσι.
Αν δοκιμάσεις και σ' αρέσει, ψώνισε αντιπαξίτικο κρασί.
Χαιρετισμούς στους Agnielli...
και λίγες (κακές) φωτό:
Από τον 'Ερημίτη', στα δυτικά (υπάρχει δίπλα και γνωστό 'μαγαζί' -πουλάει θέα, κατά βάση)
Η παραλία Κηπιάδη, μεταξύ Γαιου - Λογγού, στα ανατολικά (θέλει λίγο περπάτημα για να κατέβεις)
-
Pai Mei θα συμφωνήσω για τους Παξούς-Αντίπαξους ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
Για Κεφαλονία θα σου προτείνω να πας Φισκάρδο. Γίνεται χαμός από σκάφη όλων των διαστάσεων.
Επίσης να πας Άσσο. Πανέμορφο χωριουδάκι με λιμανάκι και κάτι ωραίες παραλίες πριν μπεις στο λιμανάκι στα δεξια σου. Για μπάνιο να περάσεις από Μύρτο αν πετύχεις μέρα με μπουνάτσα.Ιθάκη 3 λιμανάκια έχει Φρύκες, Κιόνι, και βαθύ που είναι το κεντικό λιμάνι αν θυμάμαι καλά. Πιο πολύ μου άρεσε το Κιόνι.
Προτείνω να πας και Μεγανήσι Καστό και Κάλαμο. Είναι πολύ όμορφα μικρά νησάκια. Στο Μεγανήσι να πάς στον κόλπο με τις 2 ταβέρνες που έχουν κάνει πλωτες προβητούλες δικές τους και να φας Αστακομακαρονάδα με αστακό που διαλεγεις ζωντανό!!!
-
Ένα μικρό rib είναι, 4.30 με 60άρι δίχρονο. Για τους Παξούς, που λες, έχω ακούσει όντως τα καλύτερα, και για αυτό, πρώτα ο Θεός, σκοπεύω να τους επισκεφτώ του χρόνου. Για πόσταρε καμιά φωτό να δούμε τι παίζει κι από 'κει πάνω, με σκάφος πήγες?Σ'ευχαριστώ για την προσφορά και την καλή διάθεση!
Γαστούνη για κανά πιτόγυρο? ή μπα? (μου εχει μείνει ) άντε κανονόνισε να την πας και καμια βόλτα να μου πεις εντυπώσεις, έχουν φαγωθεί και τα μπροστινά τα λάστιχα και ...γλιστράει ωραία
άντε ξεκούνα και ρίξε και π.μ
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Γαστούνη για κανά πιτόγυρο? ή μπα? (μου εχει μείνει ) άντε κανονόνισε να την πας και καμια βόλτα να μου πεις εντυπώσεις, έχουν φαγωθεί και τα μπροστινά τα λάστιχα και ...γλιστράει ωραία
άντε ξεκούνα και ρίξε και π.μ
Yπάρχει μια αρκετά σοβαρή πιθανότητα να κατέβω Γαστούνη, για να πάρουμε τον τρίτο του πληρώματος... Ο οποίος φοβάται τη θάλασσα, αλλά τον έχω πείσει ότι θα 'έχει καλό καιρό'... Ελπίζω να μην ανεβάσει πάνω από 3b, γιατί οι παναγίες θα φεύγουν κατά ριπάς...
Οπότε, αν κατέβω, θα τα πούμε σίγουρα... Επί τη ευκαιρία, κάνε κι ένα μπρος-πίσω τα λάστιχα...
@car_crazy
Στα νησάκια πέριξ της Λευκάδας θα πάμε σίγουρα. Από Κεφαλλονιά, που προτείνεις για φτηνή διαμονή -κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού; Για το Φισκάρδο έχω ακούσει τα χειρότερα ως προς τις τιμές. -
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚ..ΑΒΑΡΤΗ
Το Σάββατο επέστρεψα μετά από 9 μέρες διακοπών στη Λευκάδα με το έτερον ήμισυ. Είχαμε ξαναπάει το 2006 και επιλέξαμε να ξαναπάμε αφ'ενός μεν γιατί είχαμε περάσει καλά, αφ'ετέρου δε γιατί όταν ξέρεις πλέον ένα μέρος, περνάς καλύτερα. Φανατικοί της δυτικής πλευράς και δη του Αγ. Νικήτα (δωμάτιο δεν υπήρχε ούτε για δείγμα), του Μύλου και των Εγκρεμνών, κλείσαμε στο πιο απομακρυσμένο χωριό της πλευράς, το Αθάνι. Για την ακρίβεια 5χλμ μετά το Αθάνι, λίγο πριν το Πόρτο Κατσίκι και πιο κοντά στη μέση του Πουθενά. Ωραίο το δωμάτιο, φανταστικό το καταπράσινο περιβάλλον, θέα στο Ιόνιο, ηλιοβασίλεμα και άλλα ωραία...
Θεωρήσαμε κακό σημάδι το φρονιμήτη της Μαρίας που από την πρώτη μέρα τής αντικατέστησε τα μοχίτο και τις μπύρες με Αμοξίλ και Μεσουλίντ, αλλά το παραβλέψαμε ελπίζοντας ότι ήταν αυτό το μόνο και μικρό κακό.
Η δεύτερη μέρα διακοπών έκρυβε όμως μια έκπληξη. Γυρνώντας βράδυ στο δωμάτιο από την παραλία, η Μαρία νόμισε πως σκότωσε ένα ''αραχνάκι'' (sic), το οποίο, αφού με φώναξε να το δω, αποδείχθηκε σκορπιουδάκι (sick). ΟΚ, στη φύση είμαστε, είπαμε, υπερβολικά μικρό το σκορπιουδάκι, θα τρύπωσε από καμιά μπαλκονόπορτα, αλλά αφού το είδαμε, πάλι καλά. Θά' τυχε. Ετοιμαστήκαμε και βγήκαμε για φαγητό (και οι δύο) και ποτάκι (εγώ, η Μαρία όπως είπαμε, κανένα χυμό λόγω αντιβίωσης). Επιστρέφοντας αργά το βράδυ στο δωμάτιο, βρήκαμε τη μάνα (ή το μεγάλο αδερφό, θα σας γελάσω) του μικρού σκορπιού σε μια γωνία να περιμένει για εκδίκηση. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να τσιμπήσει ούτε την 45 νούμερο σόλα του παπουτσιού μου. Ανησυχήσαμε λίγο περισσότερο αυτή τη φορά, και αφού κάναμε μια σχετική (άκαρπη) έρευνα για την υπόλοιπη φαμίλια, πέσαμε για ύπνο.
Την επομένη είπαμε στην κυρία που καθάριζε τα δωμάτια για τους σκορπιούς και απάντησε πως συμβαίνει σπάνια και πως έχει να κάνει με το περιβάλλον. Λογικό.
Για 2-3 μέρες οι σκορπιοί δεν εμφανίστηκαν και πιστέψαμε τη θεωρία της σύμπτωσης, αναθεματίζοντας ταυτόχρονα την γκαντεμιά μας.
Ώσπου το προτελευταίο βράδυ, μπαίνοντας στο δωμάτιο και έχοντας έντονη την πίεση στην ουροδόχο κύστη, σπεύδω στο μπάνιο όπου μου τη είχε στημένη ο τεράστιος (7-8 εκ.) πάτερ φαμίλιας σκορπιός μετατρέποντας την τάση για ούρηση σε άλλη φυσική ανάγκη από το φόβο μου. Τουλάχιστον πρόλαβα και τον αποτελείωσα ακούγωντας το ανατριχιαστικό κρατς κάτω από το παπούτσι μου.
Το επόμενο μεσημέρι, λιαζόμενος και πίνων μπύρες στο Κάθισμα άκουσα να χτυπάει το κινητό μου. Βαρέθηκα να το σηκώσω. Διακοπές είμαι λέω, δεν απαντάω. Κάτι με έτρωγε όμως. Πήρα πίσω τον αριθμό που με είχε καλέσει: ''Καλέσατε την Φίατ Λάντσια Αλφα Ρομέο ...τάδε'. Η εγγραφή μου στη λίστα ενδιαφερομένων για το GP Abarth, σκέφτηκα...και όντως ήταν γι' αυτό. Απομακρύνθηκα από τη Μαρία και μίλησα για αρκετή ώρα με τον πωλητή. Γυρνώντας, με ρώτησε ποιος ήτανε και της απάντησα γελώντας ο σκορπιός, εξηγώντας της πριν νομίσει πως με είχαν βαρέσει οι μπύρες κι ο ήλιος κατακούτελα.
Το τελευταίο βράδυ η ιστορία επαναλήφθηκε αν και προς στιγμήν σκέφτηκα, για τη σημειολογία του πράγματος, να μη σκοτώσω τον τελευταίο σκορπιό. Το ένστικτο της επιβίωσης υπερίσχυσε όμως και ακολούθησε και αυτός το δόμο των προηγούμενων... -
Σημαδιακό!!!!
-
Και καταφέρατε και κοιμηθήκατε στο συγκεκριμένο δωμάτιο μετά από αυτό?? Μανούλα...
Κρίμα και μία φίλη μου που πήγε με το αγόρι της γυρισε κατενθουσιασμένη και μιας κι έχω να πάω από παιδί το σκεφτόμουν σοβαρά (για του χρόνου )! Μόλις άλλαξα γνώμη!
-
Οπότε, αν κατέβω, θα τα πούμε σίγουρα... Επί τη ευκαιρία, κάνε κι ένα μπρος-πίσω τα λάστιχα...
άντε, άντε
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
σπεύδω στο μπάνιο όπου μου τη είχε στημένη ο τεράστιος (7-8 εκ.) πάτερ φαμίλιας σκορπιόςYπάρχει τόσο μεγάλος στην Ελλάδα??!
Στο χωριό μου έχω σκοτώσει πολλές φορές μέσα στο σπίτι, αλλά τόσο μεγάλο 1η φορά ακούω!
Η ιστορία σου φοβερή όμως! -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
σπεύδω στο μπάνιο όπου μου τη είχε στημένη ο τεράστιος (7-8 εκ.) πάτερ φαμίλιας σκορπιός
Yπάρχει τόσο μεγάλος στην Ελλάδα??!
Στο χωριό μου έχω σκοτώσει πολλές φορές μέσα στο σπίτι, αλλά τόσο μεγάλο 1η φορά ακούω!
Η ιστορία σου φοβερή όμως!Thanks!
Κι εγώ έτσι νόμιζα για το μέγεθος... ορίστε και η φωτό (αφού τον πάτησα, μ@λ@κίες δεν κάνω). Δεν είχα χάρακα να βάλω δίπλα. Το χέρι ούτε γι' αστείο μην τυχόν κι αναστηθεί -
-
SOS! Αναζητείται δωμάτιο στην Λευκάδα, καθαρό, με a/c, μέχρι 80 €. Αύριο πρωί είναι η αναχώρηση, οπότε, οι γρήγορες προτάσεις κερδίζουν μπόνους!
Γενικές προτάσεις για το νησί ευπρόσδεκτες..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γενικές προτάσεις για το νησί ευπρόσδεκτες..
Μην πας.
(πέραν της πλάκας, η Λευκάδα έχει το καλό πως πας με αυτοκίνητο, άρα δεν πληρώνεις πλοίο και μερικές από τις εντυπωσιακότερες παραλίες. Πέραν αυτού, ουδέν, ταπεινή μου άποψη, αλλά αν διαφωνείτε, δεν επιμένω... )
-
4 μέρες θα πάμε, ίσα ίσα να μαυρίσουμε.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009