-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συμφωνα με τις μετρησεις των κατοχων στο http://www.spritmonitor.de/en/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank το 120αρι ειναι γυρω στα 8-10 λιτρα μεση καταναλωση. Αρκετα νορμαλ πιστευω...
Έχω αρχίσει και τα παίρνω με τις μετρήσεις κατόχων στο spritmonitor. Ή είμαστε όλοι κουλοί, ή αυτοί οδηγούν μονίμως με 120-140 στην autobahn (και πουθενά αλλού). Μέση κατανάλωση 8 με 120άρι Bravo δεν κατάφερα να δω ούτε στο... γκρεμό. Το 10 είναι πιο ρεαλιστικό νούμερο κατά τη γνώμη μου. Εκτός αν το δουλεύει κανείς μόνο 1.500-3.000 σ.α.λ. Γίνεται λόγω ροπής και 6αριού, αλλά γμτ δε μπορώ να οδηγήσω έτσι με τίποτα.
αυτό το site με τις καταναλώσεις των αυτοκινήτων δεν το ήξερα και είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο
πάντως δεν νομίζω αυτά που λένε να είναι εκτός πραγματικότητας γιατί και για το δικό μου (1.6TS) οι καταναλώσεις που αναφέρει είναι απόλυτα φυσιολογικές και πραγματικά κυμαίνονται από 8,5-10lt/100km όπως αναφέρει ανάλογα με την οδήγηση, κάτι που έχω παρατηρήσει και στο δικό μου όχημα
έτσι κι αλλιώς ο κάθε οδηγός οδηγεί με διαφορετικό τρόπο το όχημα του και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Συμφωνα με τις μετρησεις των κατοχων στο http://www.spritmonitor.de/en/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank το 120αρι ειναι γυρω στα 8-10 λιτρα μεση καταναλωση. Αρκετα νορμαλ πιστευω...
Έχω αρχίσει και τα παίρνω με τις μετρήσεις κατόχων στο spritmonitor. Ή είμαστε όλοι κουλοί, ή αυτοί οδηγούν μονίμως με 120-140 στην autobahn (και πουθενά αλλού). Μέση κατανάλωση 8 με 120άρι Bravo δεν κατάφερα να δω ούτε στο... γκρεμό. Το 10 είναι πιο ρεαλιστικό νούμερο κατά τη γνώμη μου. Εκτός αν το δουλεύει κανείς μόνο 1.500-3.000 σ.α.λ. Γίνεται λόγω ροπής και 6αριού, αλλά γμτ δε μπορώ να οδηγήσω έτσι με τίποτα.
second thought, δεν εχεις και αδικο! Και γω το 10αρι πιστευω πως ειναι ποιο κοντα στην πραγματικοτητα... παρα κατι 8αρια! Εδω λιγο πανω απο 8 πρεπει να εχει το 1.2 Punto μου
Εγω παντως με το 150αρι σε 2500χλμ εχω καταναλωση 9 με 10 λιτρα ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ και σε ωρες αιχμης.
Σε ταξιδι τωρα εγω κατω απο 9 λιτρα δεν βλεπω ομως το πηγε ο πατερας μου λαρισσα και πισω και ειχε 7,5λιτρα/100χλμ -
Εγώ έχω το 150αρι εδώ και 7 μήνες και ύστερα από 7000χλμ έχω τις εξής εμπειρίες:
Ταξίδι ήρεμο με 120 χλμ/ω: 7,8
Ταξίδι με 140-150 προσπεράσεις και κάποια ανοίγματα 8,6
Εντός πόλης 10-10,5 (καλοκαίρι με A/C έχω και 11)
Μέση κατανάλωση κάθε βδομάδα που θα βάλω βενζίνη με διαδρομές εντός και εκτός: 9,3-10Βέβαια έιμαι από αυτούς που όταν θέλουν να κάνουν οικονομική οδήγηση το πετυχαίνουν. Δεν κάνω περιττά ανοίγματα όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση και ξέρεις ότι θα κόψεις μετα, τις αλλαγές τις κάνω στις 3000 (μέγιστη ροπή), στις κατηφόρες χωρίς γκάζι χωρίς φρένο, στις ανηφόρες το μοτέρ σε ωφέλιμο φάσμα στροφών και όχι κάτω από τις 2000, στην πόλη με σταθερή ταχύτητα 5η και 60. Πιστεύω είναι καλά νούμερα για αυτοκίνητο 150 ίππων (τα κυβικά δεν παίζουν ρόλο). Το πρόβλημα είναι όταν αποφασίσεις να το σκισεις
-
Και εγώ με το δικό μου 150αρι είμαι πάνω κάτω στις ίδιες καταναλώσεις με τον φίλο nikolas87 !!!
Αλλά εδω που τα λέμε ποιος κινητήρας θα τον πατήσεις και δεν θα σου κάψει πάρα πολύ!!!
Έκανα ταξίδι πολύ γρήγορο με το προηγούμενο μου (Stilo 1.6) από Τρίκαλα για Θεσσαλονίκη και ο υπολογιστής έγραφε 13.1 !!!!!, ενώ συνήθως ήμουνα κάτω από 8 με νορμάλ οδήγηση... -
Εθνική στα 90Km/h μέση ταχύτητα πόσο σας καίει ;
-
Καθορίστε το 'μέση ταχύτητα'. Πολύς κόσμος (π.χ. ο νέος φίλος με την 146) λέει Μ.Τ. και εννοεί ότι γενικά πάει με 140km/h. Δεν εννοεί απόσταση προς χρόνο, γιατί στην Ελλάδα ταξίδι με μέση 140 δεν κάνεις ούτε με 200 άλογα...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καθορίστε το 'μέση ταχύτητα'. Πολύς κόσμος (π.χ. ο νέος φίλος με την 146) λέει Μ.Τ. και εννοεί ότι γενικά πάει με 140km/h. Δεν εννοεί απόσταση προς χρόνο, γιατί στην Ελλάδα ταξίδι με μέση 140 δεν κάνεις ούτε με 200 άλογα...+1 Με corrolla έχω κάνει αθήνα λαμιά 118 Μέση Ταχύτητα (διοδια, πόλη στην αρχή) με το γκάζι στο πάτωμα και στον ανοιχτό δρόμο πάντα πάνω από 150χαω. Κατανάλωση 10.8
-
Καθορίστε το 'μέση ταχύτητα'. Πολύς κόσμος (π.χ. ο νέος φίλος με την 146) λέει Μ.Τ. και εννοεί ότι γενικά πάει με 140km/h. Δεν εννοεί απόσταση προς χρόνο, γιατί στην Ελλάδα ταξίδι με μέση 140 δεν κάνεις ούτε με 200 άλογα...Δεν τίθεται θεμα καθορισμού πιστεύω.. ο ορισμός της μέσης ταχύτητας είναι σαφής.
Αν κάποιοι δεν τον ξέρουν ή έχουν παρανοήσει δε φταίνε τα μαθηματικά, αλλά το ξερό τους το κεφάλι! -
Έχετε υπ'όψην σας ότι οι μετρήσεις του trip computer συχνά είναι αισιόδοξες κατά μισό λίτρο ή και παραπάνω. Το 150άρι Bravo εμένα μου είχε βγάλει 11 λίτρα κατανάλωση όταν το οδήγησα σε νορμάλ για Αθήνα συνθήκες. Τώρα σε ταξίδι σίγουρα θα πέφτει στα 7-8 λίτρα αλλά ΜΕΣΗ κατανάλωση 8 λίτρα δεν γίνεται ούτε για το 120άρι αν ζεις στην Αττική.
-
Eμενα στο GPunto μια φορα ειχε κλεψει και 2.2l/100km.Αφου ελεγα μα τι βλακειες λενε αυτα τα περιοδικα ,μεχρι που πηγα να το ξαναγεμισω στο βενζιναδικο!!!
-
Καθορίστε το 'μέση ταχύτητα'. Πολύς κόσμος (π.χ. ο νέος φίλος με την 146) λέει Μ.Τ. και εννοεί ότι γενικά πάει με 140km/h. Δεν εννοεί απόσταση προς χρόνο, γιατί στην Ελλάδα ταξίδι με μέση 140 δεν κάνεις ούτε με 200 άλογα...όταν λέω μέση ταχύτητα 140 εννοώ σε οδήγηση σε εθνική οδό και σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ οδήγηση μέσα σε πόλη που και να ήθελε κανείς δεν μπορεί να επιτύχει κάτι τέτοιο άσε που είναι και εντελώς ηλίθιο να κινείσαι μέσα στην πόλη τόσο γρήγορα
απλά επειδή λόγω δουλειάς κινούμαι συχνά στον άξονα κόρινθος - αθήνα - χαλκίδα και βγαίνω συχνά στην εθνική εκεί σε μεγάλα κομμάτια οδηγώ με μια ταχύτητα από 110 - 150km/h το πολύ, και για τέτοια κομμάτια δρόμου αναρωτιόμουν τι κατανάλωση να έχει το bravo μαζί με τα απαραίτητα σταματοξεκινήματα στις εισόδους - εξόδους και μέσα στις πόλεις
δεν εννοώ καθαρή απόσταση προς χρόνο γιατί τότε ασφαλώς η μέση ταχύτητα θα είναι πολύ μικρότερη
για τέτοια ταξιδάκια ανέφερα ότι η κατανάλωση της TS 1.6 είναι 8,9 κάτι που προκύπτει όχι από τον υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου (που δεν έχει άλλωστε ) αλλά από καθημερινή μέτρηση των λίτρων βενζίνης που μπαίνουν στο ρεζερβουάρ και των αντίστοιχων πραγματικά διανυθέντων χιλιομέτρων και για διάστημα περίπου δύο ετών -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχετε υπ'όψην σας ότι οι μετρήσεις του trip computer συχνά είναι αισιόδοξες κατά μισό λίτρο ή και παραπάνω. Το 150άρι Bravo εμένα μου είχε βγάλει 11 λίτρα κατανάλωση όταν το οδήγησα σε νορμάλ για Αθήνα συνθήκες. Τώρα σε ταξίδι σίγουρα θα πέφτει στα 7-8 λίτρα αλλά ΜΕΣΗ κατανάλωση 8 λίτρα δεν γίνεται ούτε για το 120άρι αν ζεις στην Αττική.Eμένα πάντως συχνά το trip computer συχνά δείχνει μεγαλύτερη κατανάλωση από την πραγματική
-
Τα trip computer είναι ΠΟΛΥ ακριβέστερα από όσο πιστεύετε. Γεμίστε ο ΙΔΙΟΣ το αυτοκίνητο, ως πάνω να σκάσει (να φαίνεται βενζίνη στο σωλήνα), από την ΙΔΙΑ αντλία, στο ΙΔΙΟ βενζινάδικο και θα με θυμηθείτε.
-
Tόσον καιρό αυτό λέω, αλλά κανείς δεν με ακούει. Ειδικά με το διαφορετικό % απόκλισης που είναι αποδεκτό, το trip είναι αρκετά πιο ακριβές..
-
Τα trip computer είναι ΠΟΛΥ ακριβέστερα από όσο πιστεύετε. Γεμίστε ο ΙΔΙΟΣ το αυτοκίνητο, ως πάνω να σκάσει (να φαίνεται βενζίνη στο σωλήνα), από την ΙΔΙΑ αντλία, στο ΙΔΙΟ βενζινάδικο και θα με θυμηθείτε.γιατί δεν κάνετε το πιο απλό και το πιο σίγουρο?
ένα στυλό και ένα χαρτί και κάθε φορά που πάτε στο βενζινάδικο καταγράψτε τα lt που βάζετε και τα χιλιόμετρα που έχει κάνει το αμάξι
κάντε το αυτό για 1,2,3,4 μήνες ή όσο περισσότερο καιρό επιθυμείτε και αμέσως θα έχετε την πραγματική μέση κατανάλωση του αμαξιού για διάφορες εποχές και για διάφορες διαδρομές και τρόπους οδήγησης -
Τα trip computer είναι ΠΟΛΥ ακριβέστερα από όσο πιστεύετε. Γεμίστε ο ΙΔΙΟΣ το αυτοκίνητο, ως πάνω να σκάσει (να φαίνεται βενζίνη στο σωλήνα), από την ΙΔΙΑ αντλία, στο ΙΔΙΟ βενζινάδικο και θα με θυμηθείτε.να έχετε πολλά λεφτά όμως μαζί γιατί θα εκπλαγείτε πόσο θα πάρει
-
Ο χρήστης empak έγραψε:
Τα trip computer είναι ΠΟΛΥ ακριβέστερα από όσο πιστεύετε. Γεμίστε ο ΙΔΙΟΣ το αυτοκίνητο, ως πάνω να σκάσει (να φαίνεται βενζίνη στο σωλήνα), από την ΙΔΙΑ αντλία, στο ΙΔΙΟ βενζινάδικο και θα με θυμηθείτε.
γιατί δεν κάνετε το πιο απλό και το πιο σίγουρο?
ένα στυλό και ένα χαρτί και κάθε φορά που πάτε στο βενζινάδικο καταγράψτε τα lt που βάζετε και τα χιλιόμετρα που έχει κάνει το αμάξι
κάντε το αυτό για 1,2,3,4 μήνες ή όσο περισσότερο καιρό επιθυμείτε και αμέσως θα έχετε την πραγματική μέση κατανάλωση του αμαξιού για διάφορες εποχές και για διάφορες διαδρομές και τρόπους οδήγησηςΤο κανα αυτό 3-4 φορές, είδα ότι το trip computer δουλεύει με μεγάλη ακρίβεια και είμαστε ok!
-
Άπιστε Σαρμά...Δεν εμπιστεύεσαι την μαμά Φίατ
-
Ο χρήστης empak έγραψε:
γιατί δεν κάνετε το πιο απλό και το πιο σίγουρο?
κάντε το αυτό για 1,2,3,4 μήνες ή όσο περισσότερο καιρό επιθυμείτε και αμέσως θα έχετε την πραγματική μέση κατανάλωση του αμαξιού για διάφορες εποχές και για διάφορες διαδρομές και τρόπους οδήγησηςΠροφανώς και ΑΥΤΟ ακριβώς κάνουμε, αλλά για να έχεις ακρίβεια με αυτό τον τρόπο, πρέπει να τηρούνται ΚΑΙ οι προϋποθέσεις που έγραψα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άπιστε Σαρμά...Δεν εμπιστεύεσαι την μαμά ΦίατΆσε μας καλέ μου άνθρωπε μεσημεριάτικα
ΣΑΡΜΑΣ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ: 1 συκωταριά αρνίσια (με τα πλεμόνια και τα γλυκάδια), αρκετή σκέπη (μπόλια) αρνιού, 1 φλιτζάνα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνα καφέ ρύζι, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 κρόκο αυγό (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεματάτε τη συκωταριά για 5 περίπου λεπτά σε βραστό νερό. Βράζετε τη σκέπη (μπόλια) σε λεκάνη με μπόλικο νερό να καθαρίσει. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό. Βγάζετε από την κατσαρόλα τη ζεματισμένη συκωταριά, αφήνετε λίγο να κρυώσει και με κοφτερό μαχαίρι την κόβετε ψιλά ψιλά κομματάκια (περίπου 1 εκ.). Σε καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι, μαζί με ένα ποτήρι ζουμί από το ζεμάτισμα, αλάτι και πιπέρι. Τα σωτάρετε όλα μαζί για λίγο, ώσπου να φύγει το νερό τους και να μαραθούν τα κρεμμυδάκια. Σ΄ ένα μικρό γιουβέτσι ή ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι, απλώνετε τη σκέπη να πάρει το σχήμα του σκεύους. Προσέχετε να εξέχει αρκετά από τα χείλη του σκεύους η σκέπη και χρησιμοποιήστε και δεύτερο κομμάτι σκέπης αν χρειασθεί. Τοποθετείτε το μίγμα μέσα στη σκέπη και κλείνετε από πάνω καλά προσέχοντας να μην υπάρχουν κενά. Χτυπάτε αν θέλετε τον κρόκο αυγού και αλείφετε από πάνω για να πάρει χρώμα. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρις ότου ροδίσει και ξεροψηθεί η σκέπη. Μπορείτε να κάνετε μικρούς ατομικούς σαρμάδες σε μέγεθος μπιφτεκιού. Θα χρειασθεί όμως περισσότερη σκέπη. Θα μοιράσετε τη γέμιση σε κομμάτια, θα τυλίξετε καλά και θα τοποθετήσετε τους σαρμάδες σε λαδωμένο ταψί, με το κλείσιμο της σκέπης από κάτω.
Fiat Bravο 2007