-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
19-26 Ιουλίου θα πάω με παρέα διακοπές στην Κρήτη. Το ξενοδοχείο που θα μένουμε είναι λίγο έξω από την Ιεράπετρα. Θέλουμε να γυρίσουμε όλη την Κρήτη, οπότε καθώς οι 7 μέρες δεν είναι και τόσες πολλές θα ήθελα μερικές προτάσεις για το ποιά μέρη πιστεύετε ότι αξίζει να επισκεφτούμε. Στάνταρ θα πάμε στο φαράγγι της Σαμαριάς και από κει και πέρα το χάος...Πολυ φιλοδοξο σε βρισκω ,σε σχεση με το περιορισμενο χρονικο διαστημα ,κ τους ευαριθμους τοπους επισκεψης .
Καλυτερα ομως να στα ψαλει κανας Κρητικος -
Tελικά έκλεισα Αντίπαρο!
35€/ημέρα το δωμάτιο και 70€ όλα τα μεταφορικά (2 άτομα πήγαινέλα).
Θα νοικιάσω και καμια γουρούνα να το γυρίσουμε όλο, θα πεταχτούμε και καμιά Παρο για πιο κοσμικα, μια χαρά. Μου είπαν ότι είναι πανέμορφο νησι. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Tελικά έκλεισα Αντίπαρο!
Θα νοικιάσω και καμια γουρούνα να το γυρίσουμε όλο, θα πεταχτούμε και καμιά Παρο για πιο κοσμικα, μια χαρά. Μου είπαν ότι είναι πανέμορφο νησι.Ειναι πολυ μικρο κ μετα 2-3 μερες θα ψιλοβαρεθεις .Ενα σημειο εχει που μαζευονται ολοι ,
ουσιαστικα ενα δρομος ειναι καμια 100μετρα ολο το νησι .
Δεν ξερω αν εχουν αρχισει κ οι συναυλιες .
Για κολυμπι θα πρεπει να κανεις καμια 10χλμ καθημερινα .Το σπηλαιο εχει εισιτηριο πολυ ακριβο .
Σε βλεπω να περνας απεναντι (Παρο) για διασκεδαση . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
19-26 Ιουλίου θα πάω με παρέα διακοπές στην Κρήτη. Το ξενοδοχείο που θα μένουμε είναι λίγο έξω από την Ιεράπετρα. Θέλουμε να γυρίσουμε όλη την Κρήτη, οπότε καθώς οι 7 μέρες δεν είναι και τόσες πολλές θα ήθελα μερικές προτάσεις για το ποιά μέρη πιστεύετε ότι αξίζει να επισκεφτούμε. Στάνταρ θα πάμε στο φαράγγι της Σαμαριάς και από κει και πέρα το χάος...
Πολυ φιλοδοξο σε βρισκω ,σε σχεση με το περιορισμενο χρονικο διαστημα ,κ τους ευαριθμους τοπους επισκεψης .
Καλυτερα ομως να στα ψαλει κανας Κρητικοςναι, όντως!
Θα πρότεινα και γω ν' ανοίξεις κάναν χάρτη πρώτα -
Γρηγόρη, πλοίο για αστυπάλαια για high season έχει κάθε δευτέρα, τετάρτη, παρασκευή και σάββατο. 5μιση απο πειραια. Για δωμάτιο θα σου πω σε 1-2 μέρες.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
19-26 Ιουλίου θα πάω με παρέα διακοπές στην Κρήτη. Το ξενοδοχείο που θα μένουμε είναι λίγο έξω από την Ιεράπετρα. Θέλουμε να γυρίσουμε όλη την Κρήτη, οπότε καθώς οι 7 μέρες δεν είναι και τόσες πολλές θα ήθελα μερικές προτάσεις για το ποιά μέρη πιστεύετε ότι αξίζει να επισκεφτούμε. Στάνταρ θα πάμε στο φαράγγι της Σαμαριάς και από κει και πέρα το χάος...Κατ'αρχήν με 7 μέρες μην περιμένεις να δεις και πολλά πράγματα. 30 χρόνια τώρα ανακαλύπτω συνέχεια καινούργια μέρη
. Διάλεξε τι θέλεις? Παραλίες, Νυχτερινή ζωή, ησυχία και χαλάρωση, Ιστορικά και αρχαιολογικά μέρη? Φαγητό, Αθλοπαιδιές κλπΕκεί στην Ιεράπετρα έχει όμορφες και πολλές παραλίες για μπάνιο (15 χιλ ανατολικά και δυτικά). Εύκολα μπορείς να πας Σητεία στο Βάι (εντυπωσιακό αλλά τουριστικό).
Για να πας φαράγγι πρέπει να:- ξεκινήσεις 3 το πρωί από Ιεράπετρα
- Να είσαι 6 στα Χανιά
- να πάρεις λεωφορείο για Φαράγγι για είναι εκεί 7:30
- Να κάνεις 5-6 ώρες να το περάσεις
- Να κάτσεις και 2-3 ωρίτσες στην Αγ.Ρουμέλη για μπάνιο και φαγητό
- Να πάρεις καραβάκι για Σφακιά και λεωφορείο για Χανιά για να είσαι εκεί στις 7-8 και άλλες 3 ωρίτσες για πίσω Ιεράπετρα στις 11-12 το βράδυ.
Στα Χανιά εκτός από το Φαράγγι αξίζουν για μπάνιο ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσσαρνα. Επίσης Μονή Πρέβελη και το φοινικόδασος του Βάι. Όλα αυτά παραλίες.
Για ενδοχώρα δεν ξέρω πολλά. Πάντως σε 7 μέρες δεν μπορείς να τη γυρίσεις όλη.
Από την Ιεράπετρα για να πας σε κάποια μέρη δυτικά απαιτούνται αρκετές ώρες με αυτοκίνητο.Στα Χανιά είναι αυτές που γράφει ο Νικόλας. Σε κάθε περίπτωση στείλε PM για καθοδήγηση (και να βρεθούμε Χανιά όταν έρθετε για καφεδάκι).
-
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Εχει κανεις αποψη για διακοπες στις ακτές της Δαλματιας;
Δυστυχως λεω να παω τη χειροτερη περιοδο (3-13/8 ) -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γρηγόρη, πλοίο για αστυπάλαια για high season έχει κάθε δευτέρα, τετάρτη, παρασκευή και σάββατο. 5μιση απο πειραια. Για δωμάτιο θα σου πω σε 1-2 μέρες.Τhanx! Αναμένω!
-
Πολλά λέτε αλλά φωτό δεν βάζεται.... και ελληνικες διακοπές χωρίς φωτό είναι σαλάτα χωρίς λάδι....
περισσότερες εδώ: http://www.elafonissos.gr/el/photography.php -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
19-26 Ιουλίου θα πάω με παρέα διακοπές στην Κρήτη. Το ξενοδοχείο που θα μένουμε είναι λίγο έξω από την Ιεράπετρα. Θέλουμε να γυρίσουμε όλη την Κρήτη, οπότε καθώς οι 7 μέρες δεν είναι και τόσες πολλές θα ήθελα μερικές προτάσεις για το ποιά μέρη πιστεύετε ότι αξίζει να επισκεφτούμε. Στάνταρ θα πάμε στο φαράγγι της Σαμαριάς και από κει και πέρα το χάος...
Πολυ φιλοδοξο σε βρισκω ,σε σχεση με το περιορισμενο χρονικο διαστημα ,κ τους ευαριθμους τοπους επισκεψης .
Καλυτερα ομως να στα ψαλει κανας ΚρητικοςΚαλά, όταν είπα όλη δεν εννοούσα από ανατολή μέχρι δύση και από βορρά μέχρι νότο. Θέλουμε απλά να επισκεφτούμε κάτι που να αξίζει σε κάθε νομό και βλέπουμε...
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα ενημερώσω αν είναι για τον ερχομό μας στα Χανιά. Μέχρι τότε θα φροντίσουμε να κάνουμε και ένα μικρό σχεδιασμό για το πού θέλουμε και μπορούμε να πάμε
-
cmarin μια ερώτηση αν δε σου κάνει κόπο.
Στη αρχή του φαραγγιού πάει κανείς μόνο με αμάξι; Πρέπει δηλαδή από τα Χανιά να πάρουμε λεωφορείο μέχρι ρο φαράγγι; Δε μπορούμε να πάμε με αμάξι μόνοι μας; Αν ναι στο τέλος του φαραγγιού υπάρχει μεταφορικό μέσο που να σε ξαναπάει στην αρχή;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πολλά λέτε αλλά φωτό δεν βάζεται.... και ελληνικες διακοπές χωρίς φωτό είναι σαλάτα χωρίς λάδι....
περισσότερες εδώ: http://www.elafonissos.gr/el/photography.php' target='_blank20-25 Ιουλίου θα μαι εκεί...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Εχει κανεις αποψη για διακοπες στις ακτές της Δαλματιας;
Δυστυχως λεω να παω τη χειροτερη περιοδο (3-13/8 )αποψη δεν εχω αλλα πρεπει να παω οπωσδηποτε..
ντουμπροβνικ και ετσι η σε νησακι?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Δυστυχως λεω να παω τη χειροτερη περιοδο (3-13/8 )αποψη δεν εχω αλλα πρεπει να παω οπωσδηποτε..
Aκομη δεν εχω κλεισει τιποτα. Το βασικο πλανο λεει 3 μερες Μαυροβουνιο (Κοτορ ή Μπουτβα), 3 μερες Ντουμπροβνικ, 2 μερες σε καποιο νησι (Χβαρ - ελληνιστι Φαρος ή Κορτσουλα το νησι του Μαρκο Πολο) και 2 μερες στην Πλιτβιτσα, μια περιοχη με λιμνες και καταρρακτες στα βουνα, απο τις φωτο ειναι
Ειδικα στο Μαυροβουνιο η πληροφορηση μεσω νετ ειναι ασταναπαν
Επειδη ειδα τη φωτο της Ελαφοννησου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Aυτη η φωτο ειναι το μονο + στην Ελαφονησο. Ολα τα αλλα ειναι μια τεραστια Α-ΠΑ-ΤΗ. ΜΗΝ ΠΑΤΕ παρα μονο για ημερησιο μπανιο.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Tελικά έκλεισα Αντίπαρο!
Θα νοικιάσω και καμια γουρούνα να το γυρίσουμε όλο, θα πεταχτούμε και καμιά Παρο για πιο κοσμικα, μια χαρά. Μου είπαν ότι είναι πανέμορφο νησι.Και με τα ποδια θα τελειωσεις γρηγορα.
Παρος =>
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Aκομη δεν εχω κλεισει τιποτα. Το βασικο πλανο λεει 3 μερες Μαυροβουνιο (Κοτορ ή Μπουτβα), 3 μερες Ντουμπροβνικ, 2 μερες σε καποιο νησι (Χβαρ - ελληνιστι Φαρος ή Κορτσουλα το νησι του Μαρκο Πολο) και 2 μερες στην Πλιτβιτσα, μια περιοχη με λιμνες και καταρρακτες στα βουνα, απο τις φωτο ειναι
Ειδικα στο Μαυροβουνιο η πληροφορηση μεσω νετ ειναι ασταναπαν
η κροατια εχει πολλα πραγματα να κανεις και να δεις...για το μαυροβουνιο δε ξερω κατα ποσο λεει για τουριστικος προορισμος προς το παρον... και το κοτορ νομιζω οτι ειναι εμπορικο λιμανι μονο...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
cmarin μια ερώτηση αν δε σου κάνει κόπο.Στη αρχή του φαραγγιού πάει κανείς μόνο με αμάξι; Πρέπει δηλαδή από τα Χανιά να πάρουμε λεωφορείο μέχρι ρο φαράγγι; Δε μπορούμε να πάμε με αμάξι μόνοι μας;** Αν ναι στο τέλος του φαραγγιού υπάρχει μεταφορικό μέσο που να σε ξαναπάει στην αρχή;**
Φυσικά μπορείς να πας με αυτοκίνητο, αλλά το πρόβλημα είναι αυτό που έχω bold. Ο δρόμος του πήγαινε είναι διαφορετικός από τον δρόμο του έλα. Εκεί που βγαίνει το φαράγγι - Αγ.Ρουμέλη - δεν έχει δρόμους, μόνο καραβάκι για Σφακιά. Κοίτα έναν χάρτη και θα καταλάβεις. Με αυτοκίνητο, πρέπει να μείνει ένας πίσω, να σας πάει στην είσοδο και μέχρι να το περάσετε (και πολύ πιο γρήγορα) να κάνει τον γύρο του νομού και να σας πάρει από τα Σφακιά.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Φυσικά μπορείς να πας με αυτοκίνητο, αλλά το πρόβλημα είναι αυτό που έχω bold. Ο δρόμος του πήγαινε είναι διαφορετικός από τον δρόμο του έλα. Εκεί που βγαίνει το φαράγγι - Αγ.Ρουμέλη - δεν έχει δρόμους, μόνο καραβάκι για Σφακιά. Κοίτα έναν χάρτη και θα καταλάβεις. Με αυτοκίνητο, πρέπει να μείνει ένας πίσω, να σας πάει στην είσοδο και μέχρι να το περάσετε (και πολύ πιο γρήγορα) να κάνει τον γύρο του νομού και να σας πάρει από τα Σφακιά.
Εκει κάτω είναι απίθανη φάση!
Στο Λουτρό (ή μήπως στη Σούγια?): απλωμένες πετσέτες στην παραλία, έρχεται το καραβάκι, σηκώνονται μερικοί και μαζεύουν τις πετσέτες τους, κατεβάζει το καράβι τον καταπέλτη, ανεβοκατεβαίνει κόσμος, σηκώνει καταπέλτη, και ξαναβάζουν τις πετσέτες τους αυτοί που αναγκάστηκαν να σηκωθούν! Αυτό, μαζί με την άφιξη στο λιμανάκι της Γαύδου είναι δύο εικόνες που μου'χουν μείνει από τις επισκέψεις μου στα νότια....
Τι ωραία... -
Υπάρχουν 2-3 πρωινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χανίων προς Ομαλό, και αντιστοιχα απογευματινά από Χώρα Σφακίων προς Χανιά.
Πρόταση μου είναι να πάτε όσο το δυνατόν νωρίτερα στον Ομαλό, για να μπείτε μέσα με τη δροσούλα και να μη σας διαλύσει ο ήλιος στις Πόρτες. Για νερό δε χρειάζετε να φροντίσετε(ένα άδειο μπουκαλάκι ο καθένας) μιας και υπάρχουν βρυσούλες κάθε 500-1000μ. Μην κάνετε το λάθος να πάτε γρήγορα: Αργά-αργά για να απολαύσετε το τοπίο, και το μπάνιο στην Αγια Ρουμέλη(με τα κρύα νερά) είναι τρομερή απόλαυση μετά από 15χλμ περπάτημα, 'σβήνεις' στη θάλασσα....
Για να είμαι πάντως ειλικρινής, με κέντρο την Ιεράπετρα δε θα επιχειρούσα κάτι τέτοιο. Υπερβολική κούραση και ταλαιπωρία, που δε θας σας αφήσει να το απολαύσετε όσο πρέπει.
Τέλος, για τις περιοχές του Ανατολικού Μπλόκ δε γνωρίζω και πάρα πολλά, καθώς έχω πάει μόνο 2-3 φορές. Γύρω από την Ιεράπετρα υπάρχουν ορισμένες ωραίες παραλίες, ενώ και πέριξ της Σητείας βρίσκονται πανέμορφα χωριουδάκια. Τέλος, αξίζει και μια βόλτα στο Μεραμπέλλο(γύρω από τον Αγ. Νικόλαο δηλαδή), καθώς και στα λιγότερα γνωστά οροπέδια των Λασηθιώτικων βουνών(όχι μονο στο γνωστό Οροπέδιο Λασηθίου δηλαδή).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επειδη ειδα τη φωτο της Ελαφοννησου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Aυτη η φωτο ειναι το μονο + στην Ελαφονησο. Ολα τα αλλα ειναι μια τεραστια Α-ΠΑ-ΤΗ. ΜΗΝ ΠΑΤΕ παρα μονο για ημερησιο μπανιο.Υπερβολικός...
Η Ελαφόνησος προωπικά μου αρέσει πολύ! Για ένα 3ημερο είναι μια χαρά.Απόλυτη ηρεμία, οι διακοπές βασίζονται στο μπάνιο (φευγεις γκαγκανιασμένος από το μαύρισμα) στο φαγητό (πολύυυ φαι) και σε καλή παρέα! Είναι διακοπές γενικώς αρχέγονες (νομίζω δεν έχει καν ΑΤΜ), όλη μέρα με ένα μαγιώ, καλή παρέα και γέλιο. Αν οι προδιαγραφές υπάρχουν (το μαγιώ και η παρέα δηλαδή ) και θέλεις ένα 3ήμερο να ξεφυγεις είναι μια χαρά. Δεν έχει οργάνωση και μέρη για βόλτες αλλά για 1 3ημεράκι δεν σε πειράζει. Ιδανικό για τους λάτρεις του κάμπινγκ. Μείον το ότι είναι σχετικά μακρυά
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009