-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
...γιατί ψάχνω κάτι ...βραχώδες , με ωραία χώρα, παραλίες και ήσυχα μπαράκια...
Μήπως ψάχνεις για τη Φολέγανδρο;
Εγκρίνω!
Αν και...δεν βαριέστε σε τέτοια μέρη πάνω από 2 μέρες; Αν και αν έχεις έτερον ήμισυ όλα παλεύονταιΌχι, όταν είσαι από εκεί, δε βαριέσαι...
Το αγαπημένο μου νησί!Δεν είναι κοσμοπολίτικο αν και τώρα τελευταία έχει γίνει της μόδας, αλλά διατηρεί ακόμα την αγνότητα ο τόπος, χωρίς τις ακραίες παρεμβάσεις που έχουν συμβεί στα άλλα κυκλαδονήσια.
Έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη, έχουν χτιστεί κάτι ακριβά ξενοδοχεία, αναβαθμίστηκε ακόμα και η Αστάρτη από κωλόμπαρο που ήταν.
Απλά, καλό είναι να διαλέξεις κ άλλον ένα προορισμό, πχ Σαντορίνη-1 ώρα απόσταση- αν γουστάρεις κ ξέφρενα βράδια.
Από παραλίες δεν είναι κ Νάξος αλλά όταν έχει βοριά-ασυνήθιστο για Αιγαίο - έχεις στάνταρ την Αγκάλη.
Έβαλαν κ καινούριο καραβάκι που κάνει μόνο 2.5 ώρες, όταν παλια ήθελα 8. -
Εδώ είναι η Αγκάλη.Παίρνεις κ καραβάκι που σε πηγαίνει σε άλλες παραλίες, ή εναλλάκτικα με τα πόδια.
-
Ειμαι σε απογνωση. Δεν μου κανει τπτ κλικ για διακοπες φετος.
Κανονιζα με την κοπελα μου, τον ξαδερφο μου και την κοπελα του, να παμε σε κανενα ηρεμο νησακι (κυθηρα, αμοργο κλπ) για διακοπουλες και να λιωσουμε και στο ψαροντουφεκο, αλλα τελικα δεν μας κατσανε οι αδειες μαζι.
Με χιλια ζορια παιζουν Ναξος, Παργα( ελεος δλδ, εχουν μαμηθει ολοι τα 2 τελευταια χρονια με αυτην την Παργα, πολυ της μοδας) και Κως (παιζει σπιτι φιλου και θα μεινουμε τσαμπα) Να πω την αληθεια μονο η Ναξος μου κανει κατι....!
Καποιος που να εχει παει Ναξο και Κω να κανει μια συγκριση? (καλα Παργα μιλαμε δεν θελω να παω με τπτ)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ειμαι σε απογνωση. Δεν μου κανει τπτ κλικ για διακοπες φετος.Κανονιζα με την κοπελα μου, τον ξαδερφο μου και την κοπελα του, να παμε σε κανενα ηρεμο νησακι (κυθηρα, αμοργο κλπ) για διακοπουλες και να λιωσουμε και στο ψαροντουφεκο, αλλα τελικα δεν μας κατσανε οι αδειες μαζι.
Με χιλια ζορια παιζουν Ναξος, Παργα( ελεος δλδ, εχουν μαμηθει ολοι τα 2 τελευταια χρονια με αυτην την Παργα, πολυ της μοδας) και Κως (παιζει σπιτι φιλου και θα μεινουμε τσαμπα) Να πω την αληθεια μονο η Ναξος μου κανει κατι....!
Καποιος που να εχει παει Ναξο και Κω να κανει μια συγκριση? (καλα Παργα μιλαμε δεν θελω να παω με τπτ)
Χαλκιδικη μου ειπες Το ξεχασες
Κω ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ασυζητητι Παργα με τιποτα .
Αν θελεις να κανεις ψαροντουφεκο χτυπα μια Κυθνο (ψαροτοπος ) για να πιασεις κ εσυ κανα χταποδακι . Αποκριση,καναλα ,φλαμπουρια ,κολωνα,αγιος δημητρης ,απο τις καλυτερες παραλιες . -
Χαιρεστε,
Εμεις ειπαμε να ξαναπαμε στην πολυ καλη Τριστινικα στη Χαλκιδικη.
Ποιον δρομο προτεινετε απο Ηγουμενιτσα;
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ειμαι σε απογνωση. Δεν μου κανει τπτ κλικ για διακοπες φετος.
Κανονιζα με την κοπελα μου, τον ξαδερφο μου και την κοπελα του, να παμε σε κανενα ηρεμο νησακι (κυθηρα, αμοργο κλπ) για διακοπουλες και να λιωσουμε και στο ψαροντουφεκο, αλλα τελικα δεν μας κατσανε οι αδειες μαζι.
Χαλκιδικη μου ειπες Το ξεχασες
Κω ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ασυζητητι Παργα με τιποτα .
Αν θελεις να κανεις ψαροντουφεκο χτυπα μια Κυθνο (ψαροτοπος ) για να πιασεις κ εσυ κανα χταποδακι . Αποκριση,καναλα ,φλαμπουρια ,κολωνα,αγιος δημητρης ,απο τις καλυτερες παραλιες .Ρε φιλε επεσε τρελη γκρινια για το οτι ειναι μακρυα μπλα μπλα μπλα, ασε που θα παμε με το αμαξι της και να κανω τετοιο ταξιδι με 1200 ολοκληρα κ. εκ το σκεφτομαι και εγω ρε γμτ.
Ψαροντουφεκο δεν θα παιξει ουτε φετος μιας και ο ξαδερφος δεν εχει αδεια την ιδια περιοδο τελικα, και μονος μου δεν βουταω με τπτ!
Τελικα ψιλοκοιταζω για Κυθηρα ξανα...αλλα κατι ωραια ξενοδοχεια που βρηκα ειναι στην Αγ. Πελαγια.....στην ακρη του Νησιου.....ενω μου ειπαν πολυ κλαα λογια για τον Αβλεμονα....Πριν 10+ χρονια που ειχα παει τελευταια φορα δεν ειχε σχεδον τπτ, τωρα μου ειπαν ειναι μια χαρα, εχει και κανα δυο μπαρακια κλπ. Δεν ξερω ρε γμτ...Πολυ βαβουρα για το που θα παω 7 μερες να ξεκουραστω, αρχιζω και σπαζομαι -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Χαιρεστε,Εμεις ειπαμε να ξαναπαμε στην πολυ καλη Τριστινικα στη Χαλκιδικη.
Ποιον δρομο προτεινετε απο Ηγουμενιτσα;
Mπαίνεις Εγνατία στην Ηγουμενίτσα και όσο...έχει πηγαίνεις. Θα βγείς πριν την Παραμυθιά για να ξαναμπείς πριν την Τύρια, μετά ευτυχώς θα περάσεις από Εγνατία, όλη την Δωδώνη, Γιάννενα και θα βγεις για λίγο στην Μπαλντούμα στον παλιό , για να ξαναμπείς μετά από 20 χλμ στο Περιστέρι και θα φτάσεις στο Μέτσοβο. Εκεί είναι και το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής, αφού μέχρι τα Γρεβενά, θα πας από τον παλιό, δηλαδή θα περάσεις την Μηλια (δεν θα διασχίσεις την Κατάρα δηλαδή) και θα βγεις λίγο πριν τα Γρεβενά. Μετά έχεις τέλειο δρόμο μέχρι την Θεσσαλονίκη, προσοχή να πας από τον περιφερειακό, που θα σε βγάλει στο δρόμο για Χαλκιδική. Μετά από 1 ώρα, θα είσαι εκεί. Να υπολογίσεις για όλο το ταξίδι, περίπου 1 ώρα μέχρι Μπαλντούμα, άλλη μισή για Μέτσοβο, άλλες 2.5 για Θεσσαλονίκη κι άλλη μία για να πατήσεις Χαλκιδική. Μετά...δεν ξέρω, ρώτα άλλους! Ως την Χαλκιδική, λοιπόν, θες 4.5 ώρες πάνω κάτω!
-
Πείτε λίγα στοιχεία για Αστυπάλαια, πώς θα πάτε (πλοίο , αεροπλάνο), αν θα έχετε αυτοκίνητο, τι τιμές βρήκατε για δωμάτιο...
Το έχω κι εγώ στα υπόψη το νησάκι, γιατί ψάχνω κάτι ...βραχώδες , με ωραία χώρα, παραλίες και ήσυχα μπαράκια...:)Ψαχνεις την Αστυπαλαια
Καστρο -χωρα -λιμανι -φαγητο -παραλιες( κυριως μικρες μα φανταστικα νερα )-μπαρακια ειδικα αυτο στο καστρο - ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ -καφεζαχαροπλαστειο : της Γαλλιδας -(φεβερη θεα )(επιπεδο επισκεπτων (ζευγαρια με μηχανες ....)-ξεφαντωμα καθε βραδυ στα ταβερνακια του καστρου
Με πλοιο γιατι χρειαζεσαι αυτοκινητο .- να βρεις δωματιο στη χωρα
- Αν πας μεχρι τις 15/7 μην κλεισεις τηλ .καταλυμα , καλυτερα να ρισκαρεις
τιμες να ρωτησω γιατι εγω δεν .............
Συμφωνώ και επαυξάνω, απλά να προσθέσω ότι θα φας τα καλύτερα ψάρια και αστακούς της ζωής σου.
-
Αστακούς παλιότερα, τώρα πια έχει κόψει αρκετά...
Γρηγόρη για πότε σκέφτεσαι; Άντε να μαζευτούμε όλοι Αστροπαλιά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αστακούς παλιότερα, τώρα πια έχει κόψει αρκετά...Γρηγόρη για πότε σκέφτεσαι; Άντε να μαζευτούμε όλοι Αστροπαλιά.
είχα πάει πριν 10 χρόνια τότε που είχε καράβι μόνο Σάββατο και έκανε ν ώρες
-
Αυτές ήταν εποχές... Βαριόμασταν να τρωμε αστακους...
Το καράβι έκανε 19-20 ώρες στο χαλαρό... Εποχές Αγούδημου. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αστακούς παλιότερα, τώρα πια έχει κόψει αρκετά...Γρηγόρη για πότε σκέφτεσαι; Άντε να μαζευτούμε όλοι Αστροπαλιά.
Εγώ δεν έχω πολλές επιλογές, το τμήμα μου θα κλείσει στις 8 Αυγούστου και θ'ανοίξει μετά τις 25, οπότε εκεί μέσα παίζω... Βέβαια, έχω και το μικρό που μπορεί να πιάσει δουλειά μέσα στο καλοκαίρι και να με στείλει...αδιάβαστο
Τέσπα, μην κακομελετάμε...
Σκέφτομαι και το πως θα πάω, γιατί δεν ξέρω αν πάει κάνα σωστό πλοίο εκεί, με Αγούδημους κλπ , δεν το συζητάω καν, θέλω καινούριο πλοίο, αλλιώς ΔΕΝ! Επίσης, εγώ μπορώ να βρω μηχανή , αλλά αποκλείεται να πίσω το μωρό, δεν θέλει να τις βλέπει! Αρα, θα τα σκάσω και για το τουτού... Τέσπα, δεν με καίει, αφού πρόβλημα δεν έχω, απλά θέλω να μην ταλαιπωρηθώ ...δυσανάλογα και το νησί να έχει αυτά που ζητάω: κυκλαδίτικο στυλάκι, όχι δέντρα, όχι πράσινο , ωραία νερά και παραλίες για μπάνιο, μπαράκια για ποτάκι και χαλαρούς ρυθμούς (κλαμπ και μπουζούκια, ούτε να τα βλέπω πια ) και όμορφη Χώρα για βολτίτσες χεράκι-χεράκι
Για πες βρε Κωνσταντίνε, τι πλοία παίζουν και σε τι τιμές, ενώ θα ήθελα ενημέρωση και για τα δωμάτια, εσύ λογικά θα έχεις κλείσει. Αν δεν θέλεις εδώ και στα πμ έχουμε χώρο και σας...περιμένουμε!
-
Το Διαγορας κανει 8ωρες (μπλου-σταρ)
73 αυτοκινητο
33,5 επιβατης φευγει καθε κυριακη στις 3 κ φτανει στις 11 το βραδυ
Εισιτηρια να βγαλεις με επιστροφη κ να βρεις καταλυμα στην χωρα -
73 αυτοκινητο
Εισιτηρια να βγαλεις με επιστροφη κ να βρεις καταλυμα στην χωραΕνα πλοίο την εβδομάδα;
Κι εντελώς μαλακισμένες ώρες, αλλά τέσπα...Θα ρίξω μια ματιά τι παίζει... Ευχαριστώ πάντως!
EDIT: Παίζει και το Blue Star Paros που κάνει λίγο παραπάνω. Καλό δεν είναι αυτό; 1 ώρα δεν σώζει κανέναν, θα την ανεχτούμε...
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Από παραλίες δεν είναι κ Νάξος..........
Η ναξος τελικα δεν εχει και τις παραλιες. Πιο ωραια ειναι στην Παρο, ακομα και στην Μηλο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
73 αυτοκινητο
Εισιτηρια να βγαλεις με επιστροφη κ να βρεις καταλυμα στην χωραΕνα πλοίο την εβδομάδα;
Κι εντελώς μαλακισμένες ώρες, αλλά τέσπα...Θα ρίξω μια ματιά τι παίζει... Ευχαριστώ πάντως!
Εχει αλλα 2-3 πλοια που πανε αλλα ειναι της υπομονης ,αν δεν κανω λαθος εχει καθε τριτη -πεμπτη κ παρασκευη .
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Με χιλια ζορια παιζουν Ναξος, ....
Μολις επεστρεψα απο Ναξο. Μου αρεσει να εξερευνω ολο το νησι (παραλιες κλπ.). Απο παραλιες παιζουν μονο απο την χωρα και κατω μονο προς τα δυτικα του νησιου, δλδ Αγ.Αννα, Αγ.Προκοπιος, κλπ μεχρι το πυργακι. Ολες οι υπολοιπες απλα δεν αξιζουν με την καμμια τον κοπο.
Απο κοσμο μονο Γερμανους θα βρεις τη μερα! Οι Ελληνες βγαινουν τα βραδυα! Το μονο καλο ειναι οτι οι Ελληνες εχουν συμμορφωθει σχετικα στις τιμες. Ολοι κοιτουν τιμες πριν κατσουν καπου, αλλα μετα τις 23 ολοι για υπνο.
Για βολτα λιγα πραγματα, μιας και 1-2 μαγαζια ειχαν κοσμο (τουλαχιστον αυτη την εποχη).
Γενικο συμπερασμα:
-
73 αυτοκινητο
Εχει αλλα 2-3 πλοια που πανε αλλα ειναι της υπομονης ,αν δεν κανω λαθος εχει καθε τριτη -πεμπτη κ παρασκευη .
Διαγόρας, Πάρος και Νάξος είναι συνήθως τα πλοία... Γρηγόρη αν έχεις υπομονή θα σου πω αυριο τι παίζει ακριβώς. Πάντως δεν είναι μόνο 1 φορά την βδομάδα, αλίμονο.
37κατι είναι για αεροπορικά καθίσματα (στα Πάρος/Νάξος τουλάχιστον) και 78 το αμάξι.Δωμάτιο δεν έχω κλείσει, γιατί έχουμε σπίτι εκεί. Όντως λέει να κλείσεις χώρα αν μπορείς... Υπάρχει χαϊκλασσάτο ξενοδοχείο, υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια με κουζίνα, αρκούδα κτλ κτλ. Θα κάνω ένα-δυο τηλέφωνα και θα σου ρίξω πουμου.
-
19-26 Ιουλίου θα πάω με παρέα διακοπές στην Κρήτη. Το ξενοδοχείο που θα μένουμε είναι λίγο έξω από την Ιεράπετρα. Θέλουμε να γυρίσουμε όλη την Κρήτη, οπότε καθώς οι 7 μέρες δεν είναι και τόσες πολλές θα ήθελα μερικές προτάσεις για το ποιά μέρη πιστεύετε ότι αξίζει να επισκεφτούμε. Στάνταρ θα πάμε στο φαράγγι της Σαμαριάς και από κει και πέρα το χάος...
-
Στα Χανιά εκτός από το Φαράγγι αξίζουν για μπάνιο ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσσαρνα. Επίσης Μονή Πρέβελη και το φοινικόδασος του Βάι. Όλα αυτά παραλίες.
Για ενδοχώρα δεν ξέρω πολλά. Πάντως σε 7 μέρες δεν μπορείς να τη γυρίσεις όλη.
Από την Ιεράπετρα για να πας σε κάποια μέρη δυτικά απαιτούνται αρκετές ώρες με αυτοκίνητο.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009