-
-
Μοντάζ (πρέπει να) είναι (αν και θα ήθελα να ρίξει κανα μπινελίκι...).
-
+1 σε όλα του προλαλήσαντος.
Deadly stampede at Mexico disco
At least 12 people have died in a stampede during a police raid on a packed nightclub in Mexico City.The capital's police chief said hundreds of youths marking the end of the school year had panicked when police raided the News Divine club.
He said there had been a stampede by customers trying to escape. Three police officers were among the dead.
Police said they had been investigating reports that drugs and alcohol were being sold to under-age clubbers.
At least 13 people were injured during the raid, police said.**Asphyxia deaths
**Mexico City police chief Joel Ortega told Mexico's Televisa that the panic began when the club's owner announced that police officers were present.
Mr Ortega said the venue had a single entrance and an emergency exit, which was blocked by cases of beer.
'Many of the people concentrated at the club's emergency exit, but it was too small and it was there that people died of asphyxia,' he said.
The police chief denied earlier reports in the media that police used tear gas.
At least 500 people were in the club at the time, officials believe. -
Γέμισαν με... τουρίστες οι τόποι εξορίας >
«Είναι γιομάτες οι ελληνικές θάλασσες, από αναρίθμητα ξερονήσια. Ενας μυθικός θεός λες και τα σφεντόνισε από τον Ολυμπο, σε μιαν οργισμένη στιγμή και σπάρθηκαν στην υγρήν επιφάνεια και ρίζωσαν. Ξερές πέτρες φρυγμένες από την αλμύρα κι από τους αγέρες, που μέρα- νύχτα τις δέρνουν. Απάνου τους δεν μπορεί ν ανθήσει η ζωή. Λίγα μαραζωμένα αγριάγκαθα και λίγοι άνθρωποι ξερακιανοί και ρουφηγμένοι κι αυτοί σαν τους βράχους, παλεύουν με τα άγρια στοιχεία της φύσης για να διατηρηθούν...
Κάθε φορά που ένα ανελεύθερο κράτος πίεζε τις καρδιές των Ελλήνων, σ' αυτά τα νησιά πετιούνταν οι άνθρωποι που πάλευαν για λίγο δίκιο, για λίγη λευτεριά... Κάθε φορά που η μαυρίλα πλάκωνε τον ουρανό, εκεί στα ξεμοναχιασμένα νησιά, πετιούνταν αρπαγμένοι από τις εστίες τους, οι πρόμαχοι της λευτεριάς.
Μα το πνεύμα της λευτεριάς που το παιρναν μαζί τους, εκεί στα νησιά, έβρισκε κι αυτό καταφύγιο, μέχρις ότου καινούργιες μέρες θα έρχονταν που θα εξορμούσε και πάλι απ αυτά τα νησιά, που στα δίσεκτα χρόνια είχαν γίνει θεματοφύλακές του, για να φέρει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων τη χαρά και την ελπίδα...».
Για δεκαετίες... ξεχείλιζαν από εξόριστους αρκετά ερημονήσια του Αιγαίου. Κανένας δεν φανταζόταν ότι το καράβι που οδηγούσε ως εξόριστους τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου στη Μύκονο, τον Κωνσταντίνο Τσάτσο στη Σκύρο ή τον Γιάννη Ρίτσο στη Λέρο, τον Μάνο Κατράκη στον Αϊ - Στράτη, τον Κώστα Βίρβο στην Ικαρία και εκατοντάδες άλλους ανεπιθύμητους των εκάστοτε καθεστώτων, σήμερα θα αποβίβαζε πλήθος τουριστών στα λεγόμενα τότε νησιά της εξορίας.
Οι αλλοτινοί τόποι εξορίας μετατράπηκαν σε ιδιαίτερα ελκυστικούς προορισμούς για εκατομμύρια επισκέπτες Ελληνες και ξένους. Αναπτύχθηκαν ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες κατακλύζονται από τους τουρίστες και τίποτα πια δεν παραπέμπει στο διάταγμα του 1937 που όριζε αυτά τα νησιά ως «τόπους εξορίας των ήσσονος βαθμού σοβαρότητος κομμουνιστών».
Μολονότι αξιόλογοι άνθρωποι σαν τον Αβραάμ Μπεναρόγια και τον Σαμουήλ Γκιόνα (της σοσιαλιστικής Φεντερασιόν) εστάλησαν στη Νάξο μετά τη Γενική Απεργία του 1914 και η Καλλιρρόη Παρέν στην Υδρα το 1917, τα νησιά του Αιγαίου άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως τόποι εξορίας για πολιτικούς κρατούμενους, δέκα χρόνια αργότερα, επί του καθεστώτος Πάγκαλου.
Κατά την περίοδο που ίσχυε ο θεσμός των εκτοπίσεων, μεταξύ 1928 και 1971, χρησιμοποιήθηκαν αρκετά νησιά του Αιγαίου ως τόποι εξορίας και φυλακής.
Πρόκειται για τα νησιά: Αγιος Ευστράτιος, Αίγινα, Αλόννησος, Αμοργός, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αντίπαρος, Γαύδος, Γυάρος, Θήρα, Ικαρία, Ιος, Κίμωλος, Κύθηρα, Λέρος, Λήμνος, Μακρόνησος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκύρος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χίος. Επίσης, για μικρότερο χρονικό διάστημα έχουν φιλοξενήσει μικρό αριθμό εξορίστων τα νησιά Ανδρος, Τήνος, Σύρος, Κύθνος, Μύκονος και Σκιάθος. Από τα παραπάνω νησιά το μεγαλύτερο πλήθος κρατουμένων εκτός από τη Μακρόνησο και τη Γυάρο δέχτηκαν ο Αϊ- Στράτης, η Ανάφη και η Ικαρία.
ΝΗΣΙΑ - ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΩΣ ΤΟ 1971
Κομμουνιστές, καθηγητές και λογοτέχνες εκτοπίζονταν ως επικίνδυνοιΣτην Ανάφη οι πρώτοι εσωτερικοί πολιτικοί κρατούμενοι που εστάλησαν ήταν λίγοι φιλομοναρχικοί το 1918, αλλά κανονική ομάδα σχηματίσθηκε από το 1924 και ύστερα. Οταν τα μέλη ήσαν μόνο κομμουνιστές τη μορφή της οργάνωσης την περιέγραφαν ως «κοινόβιο», αλλά όταν ήταν και άλλων ειδών πολιτικοί κρατούμενοι αυτοαποκαλούνταν «κομμούνα».
Στη διάρκεια του καθεστώτος του Μεταξά, στο νησί εστάλησαν εκατοντάδες άτομα και ξαναχρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας στη διάρκεια του εμφυλίου αλλά και στη χούντα. Μεταξύ των πρώτων εξόριστων που έφθασαν στο νησί, στην αρχή του καθεστώτος του Μεταξά, ήταν ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αλέξανδρος Σβώλος, ο καθηγητής Θεμιστοκλής Τσάτσος και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι, δικηγόροι, συνδικαλιστές και στελέχη όπως ο Γιάννης Σοφιανόπουλος, ο Λάσκαρης, ο Κώστας Γαβριηλίδης και ο Δημήτρης Γληνός, καθώς κι εκείνοι που ήταν μέλη του κομμουνιστικού κινήματος όπως ο Κώστας Θεός, ο Γιώργος Σιάντος και ο Μίλτος Πορφυρογέννης.
Εκτός από τον μαζικό εγκλεισμό στη Γυάρο και στη Λέρο, κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας έγιναν και μεμονωμένες εκτοπίσεις αντιπάλων του καθεστώτος (Μανόλης Γλέζος, Πότης Παρασκευόπουλος, Χαρίλαος Φλωράκης, Ν. Κεπέσης, Γ. Τρικαλινός, Δ. Μπουκουβάλας, Τ. Κελτεμλίδης, Π. Κατερίνης, Ι. Χοτζέας κ.ά.) σε ορισμένα νησιά.
Συγκεκριμένα στη Σαμοθράκη εκτοπίστηκαν 18, μεταξύ των οποίων ο ταγματάρχης Σπύρος Μουστακλής, ο στρατηγός Πανουργιάς, ο Ιπποκράτης Σαββούρας και άλλοι, στα Κύθηρα 17, στην Αγία Μαρίνα Λέρου 15, στο Πλωμάρι Λέσβου ο Δημ. Οπρόπουλος, στη Σύρο ο στρατηγός Γ. Ι. Ιορδανίδης.
Στο Παρθένι της Λέρου ο Γιάννης Ρίτσος εμπνεύσθηκε και δημιούργησε τα «18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδος», ενώ ο Κώστας Βίρβος φοιτητής της Νομικής και εξόριστος στην Ικαρία το 1947 έγραψε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια. «Καλοκαίρι κι είναι κρύο ένα μέτρο επί δύο είναι το κελί μου»..., έλεγε με το τραγούδι «Της γερακίνας γιος» ο Βίρβος που στην ηλικία των 21 ετών βίωσε την εξορία σε ένα από τα ερημονήσια του Αιγαίου.
Στη Γαύδο
Η Γαύδος, όπου «σπανίζουν οι άνθρωποι και τα ζα και τα δέντρα», «αυτό το ξερονήσι που παράγει μόνο θανατηφόρους σκορπιούς, που πέθαναν αρκετοί κομμουνιστές από την πείνα, τις στερήσεις και τις αρρώστιες και δίκαια ονομάστηκε νησί του θανάτου», ήταν ένας από τους κυριότερους και χειρότερους τόπους εξορίας τη δεκαετία του 30.Το 1931-32 ήταν εκεί ο Θαν. Κλάρας (Αρης Βελουχιώτης) και ο Ανδρέας Τζήμας (Σαμαρινιώτης) και το 34-35 πολλοί επιφανείς του κομμουνιστικού κινήματος, όπως οι Μήτσος Παρτσαλίδης, Μιλτ. Πορφυρογένης, Β. Μπαρτζιώτας.
Τόποι εξορίας ήταν επίσης η Ιος, όπου το 1929 υπήρχαν 16 εξόριστοι, οι Παξοί, η Κίμωλος, η Σίκινος, τα Ψαρά και η Σαντορίνη, όπου το 1926 εκτοπίσθηκε από την παγκαλική δικτατορία ο Αλεξ. Παπαναστασίου και το 1927 υπήρχαν εκεί 13 κομμουνιστές.
Μετά το αποτυχημένο βενιζελικό πραξικόπημα του Μαρτίου 1935 τον δρόμο της εξορίας παίρνουν και αρκετοί αστοί πολιτικοί.
Ο Ανδ. Μιχαλακόπουλος εκτοπίζεται στην Πάρο, ο Π. Κανελλόπουλος στην Κάρυστο και ο Γ. Καφαντάρης στη Ζάκυνθο.
Η «κοσμογονία» του Κονδύλη εκτοπίζει μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων τον Δημ. Γληνό και τον Κώστα Βάρναλη στον Αγιο Ευστράτιο και τον Αλεξ. Παπαναστασίου στη Μύκονο.
Ο κύκλος των εκτοπίσεων έκλεισε οριστικά μέσα στον 20ό αιώνα. Εκεί στο τέλος του Ιούλη του 1974 η εξορία αποτελεί πλέον παρελθόν και τα καράβια προς όλα αυτά τα ξερονήσια του Αιγαίου πηγαινοέρχονται μόνο για τους ντόπιους και τους τουρίστες, οι οποίοι απολαμβάνουν τους τόπους όπου, αν και εξόριστοι, μεγαλούργησαν ο Ρίτσος, ο Θεοδωράκης, ο Βάρναλης, ο Λειβαδίτης...
ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Σε καλύβες και σκηνές ζούσαν 4.000 εξόριστοιΟ Αγιος Ευστράτιος ήταν γνωστός για τέσσερις δεκαετίες ως τόπος εξορίας. Το 1928 έφθασαν οι πρώτοι κρατούμενοι, διωκόμενοι για πολιτικά φρονήματα αλλά και ποινικά αδικήματα. Την περίοδο 1936 -1948 οι εξόριστοι έφτασαν τους 300 και ήταν όλοι πολιτικοί κρατούμενοι. Την περίοδο 1948 - 1963 οι εξόριστοι μαζί με τους φρουρούς - χωροφύλακές τους ξεπέρασαν τους 4.000 και διαβιούσαν ξεχωριστά από τους ντόπιους σε καλύβες και σε σκηνές. Ανάμεσά τους οι Βάρναλης, Ρίτσος, Καρούζος, Κατράκης, Πατρίκιος, Λειβαδίτης, Λουντέμης.
Ωστόσο, πολλοί κατάφεραν να επιβιώσουν και να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες, χάρη στη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα, την οργάνωση και την αλληλεγγύη τους, φθάνοντας να διοργανώνουν αθλητικές και γιορταστικές εκδηλώσεις και να ανεβάζουν ακόμη και θεατρικές παραστάσεις, όπως οι «Πέρσες» του Αισχύλου, ο «Ποπολάρος» του Ξενόπουλου, ο «Οθέλος» και πολλές άλλες με πρωτεργάτη τον Μάνο Κατράκη.
Την ίδια περίοδο στο Τρίκερι του Παγασητικού, τόπο εξορίας των γυναικών, βρισκόταν μαζί με την κόρη τους Μυρτώ η γυναίκα του Μενέλαου Λουντέμη αλλά και η δημοφιλής καλλιτέχνης της εποχής Καίτη Ντιριντάουα, σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου.
Στέλλα Κεμανετζή
'Εθνος', 22.6.2008 -
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Aυξήσεις έως 60% στους βουλευτέςΜάλλον αυτός είναι ο αληθινός πληθωρισμός τελικά...
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Μάλλον αυτός είναι ο αληθινός πληθωρισμός τελικά...
Πότε για τελευταία φορά πήραν αύξηση τα καμάρια μας??? Πέρα του Λαϊκίσμου. Αν η τελευταία τους αύξηση ήταν το 1997 τότε ένα 40% το αξίζουν (δείτε την εξέλιξη του πληθωρισμού την τελευταία δεκαετία).
Αυτό που είναι εξωφρενικό πάντως είναι το γεγονός ότι οι Δικαστές τελικά με το έτσι θέλω αύξησαν τις αποδοχές τους με βάσει το μισθό του προέδρου της ΕΕΤΤ. Που είναι φυσιολογικό να αμοίβεται με πάρα πολλά λεφτά (όπως και ο πρόεδρος της ΡΑΕ) καθώς τα λεφτά που παίζονται στις τηλεπικοινωνίες και ενέργεια είναι εξωφρενικά.
Λύσεις βέβαια υπάρχουν. Μία είναι επιτέλους να μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών από 300 σε 200 (που επιτρέπει το Σύνταγμα) και το πλήθος των Υπουργείων σε 7~9. Αντίστοιχα βέβαια θα μπορούσαν να καταργήσουν το νόμο που συνδέει τη Βουλευτική αποζημίωση με τις αμοιβές των Δικαστών όπως και για τους Δικαστές να καταργηθεί αυτή ο νόμος που τους τοποθετεί ως τους πιο υψηλόμισθους. Άλλη λύση θα ήταν βέβαια να καταργηθούν όλες αυτές οι ρυθμιστικές επιτροπές που πρακτικά δεν προσφέρουν και τίποτα πέρα από το βόλεμα ημετέρων.
Μία άλλη λύση είναι και η κατάργηση της Δημοκρατίας με ταυτόχρονη φυλάκιση όλων των Βουλευτών από την μεταπολίτευση ως σήμερα και των συγγενών αυτών ως 3ου βαθμού αλλά και των συνεργατών τους με αντίστοιχη δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του συνόλου των φυλακιστέων. Κάπως έτσι θα μηδενιστεί και το χρέος της χώρας.
Ρε καρντάσια. Να πήγαινε καλά η Ελληνική Οικονομία να είχατε έσοδα πάνω από τις προβλέψεις και μείωση των εξόδων να το καταλάβω να σας δώσω μπόνους καλής Διαχείρησης. Να πάμε όμως κατά διαόλου στα έσοδα, να έχουν εκτροχιαστεί οι δαπάνες και εσείς όλοι μαζί εν χορώ να τραγουδάτε στην 'Υγεία των Κορόϊδων' είναι λίγο γαϊδουρινό.
Αλλά τώρα μιλάμε για Κοινωνική Ευαισθησία και Βουλευτή. Έννοιες ορθόγωνες μεταξύ τους.
-
Από ανακοίνωση πολιτικού κόμματος:
*...........Όλα όσα ακολούθησαν, με αποκορύφωμα την ωμή δήλωση του κ. Τσουκάτου ότι δέχθηκε χρήματα από την Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν, για πρώτη φορά πέραν κάθε αμφισβήτησης, κάτι που οι περισσότεροι υποψιάζονταν. Επιβεβαίωσαν ότι, ο κρατικός έλεγχος του ΟΤΕ και όλων των άλλων ΔΕΚΟ, εξυπηρετεί αποκλειστικά την εξασφάλιση οικονομικών πόρων του πολιτικού συστήματος και την καλοζωία του προσωπικού του, και τίποτε άλλο. Με αυτή την έννοια, η δήλωση του κ. Τσουκάτου και όσα θα ακολουθήσουν ίσως σηματοδοτούν το τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης στη διάρκεια της οποίας το διακομματικό πολιτικό σύστημα γιγάντωσε το κράτος με γενναιόδωρα ανταλλάγματα από αυτό. Μιας περιόδου που ο κρατικός έλεγχος δημόσιων επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων αποτέλεσε τον ομφάλιο λώρο που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει τα προς το ζειν σε κόμματα, πολιτικούς, συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις.Γίνονται πλέον κατανοητά, ακόμα και στους λιγότερο υποψιασμένους, τα πραγματικά κίνητρα όσων, με λυσσαλέες αντιδράσεις, τρομοκρατία, βανδαλισμούς και άλλες ακρότητες, υπερασπίζονται τον 'δημόσιο χαρακτήρα' των ΔΕΚΟ, της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης… Γίνεται κατανοητό γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής δίνουν, μαζί, μάχη ακόμα και στις Βρυξέλλες για να περισώσουν τον κρατικό έλεγχο των ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνοντας ότι τα πέντε κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν προωθούν παρά παραλλαγές μιας και μοναδικής πολιτικής, αυτής της αύξησης του κρατικού ελέγχου στην οικονομία και τη κοινωνία, προς ίδιον όφελος...........*
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...
Αλλά τώρα μιλάμε για Κοινωνική Ευαισθησία και Βουλευτή. Έννοιες ορθόγωνες μεταξύ τους.Εγώ προτιμώ τον όρο 'παράλληλες' διότι δεν τέμνονται ποτέ μεταξύ τους.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...
Αλλά τώρα μιλάμε για Κοινωνική Ευαισθησία και Βουλευτή. Έννοιες ορθόγωνες μεταξύ τους.Εγώ προτιμώ τον όρο 'παράλληλες' διότι δεν τέμνονται ποτέ μεταξύ τους.
Αν και το όλο σύστημα, κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί 'στρεβλό'...
(πολύ ευκλείδια έπεσε...)
-
Δεν μπόρεσα να διασταυρώσω το παρακάτω άρθρο από άλλη πηγή αλλά αν ισχύει θα πρέπει όλοι οι Αθηναίοι να περιοριστούμε σε μπάνιο στην μπανιέρα μας
-
Υπάρχει άραγε ένας Hans Brendel στην Ελλάδα;
Αποσπάματα:
*>«Για ένα πράγμα μπορώ να είμαι υπερήφανος», λέει συχνά ο Χανς. «Δεν έστειλα ποτέ στη φυλακή απατεώνες που κέρδιζαν λιγότερα λεφτά από μένα» και ο Χανς ξεκίνησε την καριέρα του με 80,- γερμανικά μάρκα το μήνα και την έκλεισε με 2 500 ευρώ το μήνα. Στο τέλος της καριέρας του κέρδιζε λιγότερα από έναν γερμανό δάσκαλο.
Το παράδοξο είναι, πως σαν οργανωμένο μέλος του συντηρητικού «Κοινωνικο- Χριστιανικού Κόμματος» από το 1973, του κόμματος, που από τότε που θυμάται ο Χανς κυβερνάει τη Βαυαρία, οι περισσότεροι από εκείνους που έχωσε μέσα, ήταν κομματικοί του φίλοι. Ο Χανς δε χαμπαριάζει από τέτοια. Εάν έπρεπε, εάν τα έφερνε έτσι το πεπρωμένο, θα έχωνε μέσα και τον αδερφό του. «Αυτό επιβάλει το καθήκον», λέει κάθε τόσο μετά από μια δουλειά.
Στην πολύχρονη καριέρα του διώκτη των μεγαλοκακοποιών και απατεώνων, κανείς δεν αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει, γιατί ήταν σίγουρος πως το μόνο που θα πετύχαινε ήταν μια επιπλέον κατηγορία για απόπειρα δωροδοκίας.
Το παραπάνω βασίζεται σε άρθρο της εφημερίδας zeit.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Από ανακοίνωση πολιτικού κόμματος:
*...........Όλα όσα ακολούθησαν, με αποκορύφωμα την ωμή δήλωση του κ. Τσουκάτου ότι δέχθηκε χρήματα από την Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν, για πρώτη φορά πέραν κάθε αμφισβήτησης, κάτι που οι περισσότεροι υποψιάζονταν. Επιβεβαίωσαν ότι, ο κρατικός έλεγχος του ΟΤΕ και όλων των άλλων ΔΕΚΟ, εξυπηρετεί αποκλειστικά την εξασφάλιση οικονομικών πόρων του πολιτικού συστήματος και την καλοζωία του προσωπικού του, και τίποτε άλλο. Με αυτή την έννοια, η δήλωση του κ. Τσουκάτου και όσα θα ακολουθήσουν ίσως σηματοδοτούν το τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης στη διάρκεια της οποίας το διακομματικό πολιτικό σύστημα γιγάντωσε το κράτος με γενναιόδωρα ανταλλάγματα από αυτό. Μιας περιόδου που ο κρατικός έλεγχος δημόσιων επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων αποτέλεσε τον ομφάλιο λώρο που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει τα προς το ζειν σε κόμματα, πολιτικούς, συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις.Γίνονται πλέον κατανοητά, ακόμα και στους λιγότερο υποψιασμένους, τα πραγματικά κίνητρα όσων, με λυσσαλέες αντιδράσεις, τρομοκρατία, βανδαλισμούς και άλλες ακρότητες, υπερασπίζονται τον 'δημόσιο χαρακτήρα' των ΔΕΚΟ, της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης… Γίνεται κατανοητό γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής δίνουν, μαζί, μάχη ακόμα και στις Βρυξέλλες για να περισώσουν τον κρατικό έλεγχο των ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνοντας ότι τα πέντε κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν προωθούν παρά παραλλαγές μιας και μοναδικής πολιτικής, αυτής της αύξησης του κρατικού ελέγχου στην οικονομία και τη κοινωνία, προς ίδιον όφελος...........*
Ανδριανόπουλος. Χαλαρά
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Από ανακοίνωση πολιτικού κόμματος:
*...........Όλα όσα ακολούθησαν, με αποκορύφωμα την ωμή δήλωση του κ. Τσουκάτου ότι δέχθηκε χρήματα από την Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν, για πρώτη φορά πέραν κάθε αμφισβήτησης, κάτι που οι περισσότεροι υποψιάζονταν. Επιβεβαίωσαν ότι, ο κρατικός έλεγχος του ΟΤΕ και όλων των άλλων ΔΕΚΟ, εξυπηρετεί αποκλειστικά την εξασφάλιση οικονομικών πόρων του πολιτικού συστήματος και την καλοζωία του προσωπικού του, και τίποτε άλλο. Με αυτή την έννοια, η δήλωση του κ. Τσουκάτου και όσα θα ακολουθήσουν ίσως σηματοδοτούν το τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης στη διάρκεια της οποίας το διακομματικό πολιτικό σύστημα γιγάντωσε το κράτος με γενναιόδωρα ανταλλάγματα από αυτό. Μιας περιόδου που ο κρατικός έλεγχος δημόσιων επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων αποτέλεσε τον ομφάλιο λώρο που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει τα προς το ζειν σε κόμματα, πολιτικούς, συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις.Γίνονται πλέον κατανοητά, ακόμα και στους λιγότερο υποψιασμένους, τα πραγματικά κίνητρα όσων, με λυσσαλέες αντιδράσεις, τρομοκρατία, βανδαλισμούς και άλλες ακρότητες, υπερασπίζονται τον 'δημόσιο χαρακτήρα' των ΔΕΚΟ, της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης… Γίνεται κατανοητό γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής δίνουν, μαζί, μάχη ακόμα και στις Βρυξέλλες για να περισώσουν τον κρατικό έλεγχο των ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνοντας ότι τα πέντε κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν προωθούν παρά παραλλαγές μιας και μοναδικής πολιτικής, αυτής της αύξησης του κρατικού ελέγχου στην οικονομία και τη κοινωνία, προς ίδιον όφελος...........*
Ανδριανόπουλος. Χαλαρά
Για την ακρίβεια, τα πνευματικά του τέκνα (Φιλελε Συμμαχία...)
-
12χρονη πήγε τον πατέρα της στο δικαστήριο επειδή την τιμώρησε...
Μόνο μην το μάθει ο Τσίπρας...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
12χρονη πήγε τον πατέρα της στο δικαστήριο επειδή την τιμώρησε...Μόνο μην το μάθει ο Τσίπρας...
Ναι και ένα θεματάκι που ΙΜΟ κολλάει μια χαρά εδω:
viewtopic.php?f=13&t=31569&start=120' target='_blank(γιατι, πάλι ΙΜΟ, τα περί 'ορθότητας' δεν περιορίζονται στη δημοσίευση ή μη στοιχείων, αλλά στην εν γένει στάση που κρατάει κάποιος.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Από ανακοίνωση πολιτικού κόμματος:..........
Ανδριανόπουλος. Χαλαρά
Για την ακρίβεια, τα πνευματικά του τέκνα (Φιλελε Συμμαχία...)
Δεν είναι 'κάποιοι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ';
Δεν τα λένε κι άσχημα, μου φαίνεται... Εκτός κι έχω λαλήσει τόσο που δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω. -
Οχι απαραίτητα. Ο επικεφαλής τους ήταν, από όσο γνωρίζω ΠΑΣΠίτης στα φοιτητικά του χρόνια. Πολλοί (*) από αυτούς εκεί (τυχαίνει να γνωρίζω κάποιους) έρχονται από 'τα δεξιά'.
((*)ένας από αυτούς ποστάρισε και μια ανακοίνωση στο 4τφ προ μηνών)
-
*>Ο χρήστης www.kathimerini.gr έγραψε:
**Στο μικροσκόπιο οι 6 φρεγάτες
Η Eurojust έχει εντοπίσει ύποπτες πληρωμές σε ελβετικές τράπεζες και υπεράκτιες εταιρείες **...
Η προκαταβολή που δόθηκε μετά την υπογραφή ήταν της τάξης του 30% και οι ευρωπαϊκές εισαγγελίες έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία που δίνονται σήμερα και στους Ελληνες ομολόγους τους, σύμφωνα με τα οποία μία σειρά πληρωμών εταιρειών συμβούλων που έγιναν όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά ακολουθούν και πολύ περίεργες διαδρομές.
...
Η ίδια πηγή είπε στην «Κ» ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη ήταν εξαιρετικά αργή και αναποτελεσματική στη διερεύνηση της υπόθεσης, σαν να υπάρχει ένα αόρατο χέρι που εμποδίζει ουσιαστικές κινήσεις, όπως το ανοιγμα λογαριασμών και η ταυτοποίηση προσώπων». Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης (OLAF) ζητεί τώρα να επιστραφούν τα χρήματα που κατεβλήθησαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ως παράνομη επιδότηση.
...Πάλι ξένες δικαστικές αρχές και υπηρεσίες προσπαθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Επίσης, για άλλη μια φορά οι μαλάκες (δηλ. εμείς) θα κληθούμε να πληρώσουμε κερατιάτικα, δηλαδή αυτά που φαγώθηκαν και τώρα μας ζητούν να επιστρέψουμε.
-
Θα ήθελα να μπορώ να ξεχνάω, αλλά δεν μπορώ.
Θυμάμαι λοιπόν τι γινόταν τότε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και με ποια 'πλευρά' ήταν η 'κοινή γνώμη'....Τέλος πάντων, μάλλον δεν θ' αλλάξει τπτ ποτέ σ' αυτή τη χώρα...
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]