-
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ασκεί εξουσία και είναι σχετικά εύκολο να γίνει συμπαθής στον κόσμο. Άλλωστε, ο Παπούλιας ήταν πάντα σοβαρός άνθρωπος. Από τις οάσεις στα υπουργικά συμβούλια του Ανδρέα.
Θυμάται κανείς μήπως τον... Σαρτζετάκη;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ναι!
Ενώ πλέον κάτι Σουφλιάδες, Ρουσόπουλοι, Μαγγίνες, τα έχουν...ξεπεράσει αυτά με το πόθεν έσχες κλπ κλπ. Αυτοί χτίζουν ό,τι θέλουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!Να ο ...τρίτος δρόμος του Α.Π: χτίσε κι εσύ ένα σπίτι (με κάθε τρόπο...) μπορείς!
Για Σουφλιά και Μαγγίνα δε ξέρω τι παίζει, ο Ρουσόπουλος όμως δε μου φαίνεται περίεργο που έχτισε βίλα. Η γυναίκα του παίρνει ή δεν παίρνει ~150000+ € (τα φανερά) το χρόνο; Το αν αναβαθμίστηκε λόγω της πολιτικής θέσης του άντρα της είναι άλλο ζήτημα, τα λεφτά όμως τα έχουν για να χτίζουν βίλα.
Γενικά δε νομίζω ότι έχει λογική να κατακρίνουμε κάποιον επειδή είναι επιτυχημένος και χτίζει βίλες. Από πότε η επιτυχία έγινε αδίκημα, ηθικό ή ποινικό. Το ζήτημα είναι αυτοί που δεν είχαν ποτέ τους αντίστοιχα εισοδήματα από πού τα απόκτησαν, π.χ. πολιτικοί που δεν εργάστηκαν ποτέ και βρεθήκαν με βίλες και κότερα.
Δυστυχώς επίσης είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί ότι ήδη ευκατάστατοι πολιτικοί έγιναν πλουσιότεροι λόγω της πολιτικής τους θέσης, καθώς αν κάποιος έκανε τα 5.000.000 € 10.000.000 δε μπορούμε να το καταλάβουμε. Κάποιος όμως που είχε 5 € και βρέθηκε με ακίνητα 2.000.000 € ναι δημιουργεί υποψίες.
Και ο Αλογοσκούφης έχει βίλες, η γυναίκα του όμως είναι πολύ επιτυχημένη μεσίτρια (real estate) της υψηλής κοινωνίας με εισοδήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων €. Είναι και αυτό μεμπτό;
Αντίστοιχα και ο Βουλγαράκης έχει βίλες, η δική του γυναίκα όμως είναι συμβολαιογράφος με εισοδήματα σύμφωνα με το πόθεν έσχες σχεδόν 1.000.000 € για την τελευταία δηλωμένη χρονιά.Θα ξαναπώ λοιπόν ότι το να είναι κάποιος πολιτικός πλούσιος και να κάνει πλούσια ζωή δεν είναι μεμπτό αρκεί την περιουσία του να μην την έφτιαξε εκμεταλλευόμενος παρανόμως τη θέσης του. Αν είναι πλούσιος λόγω οικογενείας δικαίωμά του και μαγκιά του.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ναι!
Ενώ πλέον κάτι Σουφλιάδες, Ρουσόπουλοι, Μαγγίνες, τα έχουν...ξεπεράσει αυτά με το πόθεν έσχες κλπ κλπ. Αυτοί χτίζουν ό,τι θέλουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!Να ο ...τρίτος δρόμος του Α.Π: χτίσε κι εσύ ένα σπίτι (με κάθε τρόπο...) μπορείς!
Για Σουφλιά και Μαγγίνα δε ξέρω τι παίζει, ο Ρουσόπουλος όμως δε μου φαίνεται περίεργο που έχτισε βίλα. Η γυναίκα του παίρνει ή δεν παίρνει ~150000+ € (τα φανερά) το χρόνο; Το αν αναβαθμίστηκε λόγω της πολιτικής θέσης του άντρα της είναι άλλο ζήτημα, τα λεφτά όμως τα έχουν για να χτίζουν βίλα.
Γενικά δε νομίζω ότι έχει λογική να κατακρίνουμε κάποιον επειδή είναι επιτυχημένος και χτίζει βίλες. Από πότε η επιτυχία έγινε αδίκημα, ηθικό ή ποινικό. Το ζήτημα είναι αυτοί που δεν είχαν ποτέ τους αντίστοιχα εισοδήματα από πού τα απόκτησαν, π.χ. πολιτικοί που δεν εργάστηκαν ποτέ και βρεθήκαν με βίλες και κότερα.
Δυστυχώς επίσης είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί ότι ήδη ευκατάστατοι πολιτικοί έγιναν πλουσιότεροι λόγω της πολιτικής τους θέσης, καθώς αν κάποιος έκανε τα 5.000.000 € 10.000.000 δε μπορούμε να το καταλάβουμε. Κάποιος όμως που είχε 5 € και βρέθηκε με ακίνητα 2.000.000 € ναι δημιουργεί υποψίες.
Και ο Αλογοσκούφης έχει βίλες, η γυναίκα του όμως είναι πολύ επιτυχημένη μεσίτρια (real estate) της υψηλής κοινωνίας με εισοδήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων €. Είναι και αυτό μεμπτό;
Αντίστοιχα και ο Βουλγαράκης έχει βίλες, η δική του γυναίκα όμως είναι συμβολαιογράφος με εισοδήματα σύμφωνα με το πόθεν έσχες σχεδόν 1.000.000 € για την τελευταία δηλωμένη χρονιά.Θα ξαναπώ λοιπόν ότι το να είναι κάποιος πολιτικός πλούσιος και να κάνει πλούσια ζωή δεν είναι μεμπτό αρκεί την περιουσία του να μην την έφτιαξε εκμεταλλευόμενος παρανόμως τη θέσης του. Αν είναι πλούσιος λόγω οικογενείας δικαίωμά του και μαγκιά του.
Ο Βουλγαράκης και η συζυγός του δεν είναι τόσο καθαρές περιπτώσεις πάντως, αν ρίξεις μια ματιά... Επίσης, η βίλα του Ρουσόπουλου, μάλλον είναι κατά τι ακριβότερη από αυτά που βγάζει το ζεύγος, με την λογική την δικιά σου και ο ΑΠ την...δικαιολόγησε απόλυτα την δικιά του!
Εμένα δεν μου φαίνονται τόσο καθαρές περιπτώσεις όλες αυτές, ενώ του Σουφλιά και του Μαγγίνα νομίζω είναι και εντελώς εξόφθαλμες, αφού μιλάμε για παράνομα κτίσματα (και στην περίπτωση του Μαγγίνα και πολλά άλλα...).Δυστυχώς οι πολιτικοί μας, βρίσκονται στο απυρόβλητο, οπότε μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ανεξαρτήτως χρώματος...
-
Οι περιπτώσεις Σουφλιά και Μαγγίνα θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει στην αποπομπή τους από την Κυβέρνηση.
-
γενικα δε νομιζω οτι στην ελλαδα, κατα την εποχη που ζουμε, οπως και στην ευρωπη σε γενικες γραμμες, υπαρχουν κομματα εξουσιας που ανηκουν ιδεολογικα στον (κεντρο)αριστερο ή (κεντρο)δεξιο χωρο. τα κομματα εξουσιας εναλλασσονται τα τελευταια.. 130 χρονια στην χωρα, απο την εποχη τρικουπη-δηλιγιαννη. υποτιθεται ηταν το μοντελλο που θα εδινε κυβερνησεις σταθερες πλειοψηφιας. ομως σε καμια περιπτωση τα κομματα εξουσιας στην ελλαδα δεν εχουν ενα κοινωνικο-ταξικο στιγμα. αυτο ισχυε τοσο τοτε, οσο και σημερα, οσον αφορα πασοκ-ν.δ.
το ενδιαφερον για μενα ειναι οτι τα κομματα δεν εχουν, στην πραγματικοτητα, ουτε τον δεξιο προσανατολισμο που ισχυριζεται ο χρηστος πιο πανω. η πολιτικη της χωρας, οπως φαινεται σε μενα, βασιζεται περισσοτερο στην ικανοποιηση αιτηματων, σε επικοινωνιακα πλαισια και τις εξυπηρετησεις πελατειακων σχεσεων, και δε νομιζω οτι επιδιωκει, σε γενικες γραμμες, την απλη εφαρμογη μιας πολιτικης ή οικονομικης θεωριας (λχ καπιταλισμος, σοσιαλδημοκρατια κοκ).
εξ'αλλου και οι ψηφοφοροι νομιζω πως ψηφιζουν με τα παραπανω κριτηρια (και την οικογενειακη παραδοση βεβαιως) και οχι επειδη θεωρουν, στην πλειοψηφια τους, καποιο οικονομικοπολιτικο μοντελλο αποτελεσματικοτερο απο καποιο αλλο.ετσι, δεν θα ελεγα οτι η ν.δ. ειναι δεξιο- καπιταλιστικο ή ο,τι αλλο κομμα, το ιδιο και για το πασοκ. υπαρχουν φυσικα στοιχεια καπιταλιστικου συστηματος και στα δυο κομματα, απεχουν ομως πολυ απ'το να χαρακτηριστουν καπιταλιστικα. δε νομιζω αλλωστε οτι και οι πολιτες της χωρας θα ηθελαν στην εξουσια ενα κομμα που εφαρμοζει κατα γραμμα τις αρχες του καπιταλισμου. φυσικα ισχυουν τα ιδια και για το πασοκ, και οχι μονο. ισχυουν και οσον αφορα μια περισσοτερο σοσιαλιστικη πολιτικη. ο κοσμος, οπως φαινεται, ουτε και αυτην ακριβως θα ηθελε.
γι'αυτους τους λογους πιστευω οτι η πολιτικη της χωρας δεν βασιζεται σε τετοιους πολιτικους και οικονομικους κανονες, αλλα διαμορφωνεται απο διαφορα αλλα πραγματα: καποια επιβαλλονται (εστω, εμμεσως) απο τριτους (ΕΕ, ΗΠΑ, διεθνεις οργανισμους και γενικα διπλωματικες και μη συμφωνιες), καποια αλλα βασιζονται στην επικοινωνιακη πολιτικη, στα πλαισια της οποιας εχει μελετηθει προφανως η ιδιοσυγκρασια των ψηφοφορων, καποια αλλα στην ικανοποιηση αιτηματων ομαδων και πελατειακων εξυπηρετησεων, καποια πατανε σε πολιτικα, οικονομικα και κοινωνικα δεδομενα που εχουν διαμορφωθει απο προηγουμενες κυβερνησεις κοκ.
αυτη ειναι η αποψη μου.για την συγκρουση παπανδρεου με καποια στελεχη, εχω την αποψη οτι ισως τελικα βγει κερδισμενος σε βαθος χρονου. απλως δυσκολα θα βγει γιατι απο πολλους ελληνες θεωρειται αμερικανακι. το συμπερασμα αυτο το βγαζω απο το γεγονος οτι τα σχολια εις βαρος του εχουν συνηθως να κανουν μ'αυτο το θεμα, και οχι για καθαρα πολιτικους λογους.
μακαρι βεβαια να κανω λαθος και να μην ειμαστε τοσο στενομυαλοι οσον αφορα αυτο το θεμα. αλλα αμφιβαλλω.
θα συμφωνησω παντως οτι η θητεια του στο ΥΠΕΞ ηταν σιγουρα επιτυχημενη, οπως ειπε και ο HF. -
Όσον αφορά το Σουφλιά και το Μαγγίνα ναι είναι καραπαράνομες σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευτεί. Από οικονομικής άποψης είπα ότι δε μπορώ να σχολιάσω.
Όσον αφορά τη βίλα του Ρουσόπουλου από την άλλη ξέρεις αν έχουν πάρει κάποιο μεγάλο δάνειο για να τη χτίσουν; Αν το έκαναν αυτό τότε οικογενειακά εισοδήματα >200000 € το χρόνο επιτρέπουν και να ζεις ανετότατα και να ξεπληρώνεις μεγάλο δάνειο. Δεν ειναι όλα πάντα τόσο απλά...
Προς θεού δε λέω ότι ο χ πολιτικός είναι στάνταρ καθαρός και ο ψ όχι. Δε νομίζω ότι κανείς μπορεί να το ξέρει αυτό άλλωστε με τον τρόπο που υφίσταται το πόθεν έσχες. Μόνο εξόφθαλμες υπερβολές μπορούν να σχολιαστούν. Αυτό που λέω είναι ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί μπορεί να έχουν προσωπική ζωή που προκαλεί τον απλό κοσμάκη, καλώς ή κακώς όμως τα νόμιμα εισοδήματά τους το επιτρέπουν...
Εγώ θέλω να μου πεις κάτι Τσοχατζόπουλοι, Κουλούρηδες, κτλ που βρήκαν τα λεφτά να χτίζουν βίλες και να κάνουν γάμους στα Παρίσια, κτλ...
-
@ Skye:
Πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου όπως αποτυπώνονται λίγο πιο πάνω. Παρόλο που θέλω να διαφωνήσω ( ) δεν μπορώ. Μπορεί όντως να είναι έτσι τα πράγματα.
-
στο ΥΠΕΞ ήταν σε επιτυχημένη σε θέματα εκτός απο το Σκοπιανό. Όταν το ένα απο τα 2-3 τοπ εξωτερικά προβλήματα της Ελλάδας μένει τόοοοσο στάσιμο δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την θητεία γενικά επιτυχημένη.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για την συγκρουση παπανδρεου με καποια στελεχη, εχω την αποψη οτι ισως τελικα βγει κερδισμενος σε βαθος χρονου. απλως δυσκολα θα βγει γιατι απο πολλους ελληνες θεωρειται αμερικανακι. το συμπερασμα αυτο το βγαζω απο το γεγονος οτι τα σχολια εις βαρος του εχουν συνηθως να κανουν μ'αυτο το θεμα, και οχι για καθαρα πολιτικους λογους.
μακαρι βεβαια να κανω λαθος και να μην ειμαστε τοσο στενομυαλοι οσον αφορα αυτο το θεμα. αλλα αμφιβαλλω.Εγω παλι νομιζω οτι οπως ο Κ.Κ. (ανηψιος) περιμενε τη σειρα του και βγηκε, ετσι κι αυτος περιμενει τη σειρα του και θα βγει. Μα σε μια τετραετια, μα σε δυο.
Επισης να συμφωνησω απολυτα για το ιδεολογικο στιγμα των μεγαλων κομματων: εξυπηρετηση συμφεροντων κι ο,τι επιβαλλεται απ' εξω. Δοκιμασμενα κι επιτυχημενα πραγματα -
Να επαναλάβω ότι ΘΕΛΩ να δω συγκυβέρνηση Γιωργάκη - Τσίπρα;
Θα είναι άκρως ενδιαφέρον το πως θα θα επιδιωχθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα ακόλουθα:
- δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ΧΩΡΙΣ αυτές να σημαίνουν προσλήψεις στο δημόσιο
- μείωση της φορολογίας για τα ευρεία λαϊκά εισοδήματα, δηλ. τους μισθωτούς
- εύρεση πόρων για τις πάγιες ανάγκες του κράτους και το κοινωνικό κράτος
- καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο
- καταπολέμηση της ακρίβειας
- αυξήσεις 5-10% σε ετήσια βάση
- λύση του (edit:) ασφαλιστικού με την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής
Αυτάααα.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε ετήσια βάση η αύξηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις του δημοσίου είναι κοντά στο 10%.
Δεδομένου ότι οι επίσημες αυξήσεις είναι γύρω στο 2-3% όλο το υπόλοιπο πάει κυρίως σε νέα επιδόματα και δευτερευόντως σε νέες προσλήψεις (αν και δεν ξέρω αν ακόμη αυξάνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι) -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Αγαπητέ Χρήστο, βλέπω σύντομα το ομοίωμά σου να παραδίδεται στην πυρά από τους 'προοδευτικούς' του ΕΜΠ.....
#1: δηλαδή ζητάς να αφαιρέσουμε την επιχρύσωση από το χάπι?
#2: Αυτή και αν είναι πονεμένη ιστορία. Στο Τμήμα μου έγινε 'αναμόρφωση' του προπτυχιακού προγράμματος, στα πλαίσια του προηγούμενου ΕΠΕΑΕΚ. Το τι διαδικασίες ακολουθήθηκαν, με ποιον τρόπο υλοποιήθηκε, με ποια κριτήρια επελέγησαν τα γνωστικά αντικείμενα και η ύλη των 'νέων' μαθημάτων, είναι απο μόνο του σενάριο σαπουνόπερας. Αρκεί μόνο να σου πω ότι στην παρούσα φάση τα προσφερόμενα μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος πλησιάζουν τα 140!!!!!!
#3: Τι λές τώρα? ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ???? Αν είναι δυνατόν? Που βρισκόμαστε? Στο MIT?
#4: και πως θα μπορεί ο κάθε (πως τον έλεγαν...α, ναι) Τσιτουρίδης να βρίσκει λόγους παραίτησης?
#5: Αλλος πόνος και αυτός. Προκύρηξη ΝΕΩΝ θέσεων μελών ΔΕΠ σημαίνει νέα κονδύλια απο το ΥΠΕΠΘ. (λολ λολ λολ). Ξέρεις και εσύ ότι στο >80% των περιπτώσεων οι προκυρήξεις (στα 'κεντρικά ΑΕΙ) προκύπτουν απο θέσεις που χηρεύουν λόγω συνταξιοδότησης. Η δε διαδικασία εκλογής (ακόμα και τώρα, που θεωρητικά, με βάση τον νέο νόμο θα όφειλε να είναι περισσότερο αντικειμενικη*) πάλι γνωρίζεις ότι έχει 80% παρασκήνιο και 20% προσκήνιο. Ειδικά για τις ΝΕΕΣ θέσεις ΔΕΠ (και τη συνεπαγόμενη χρηματοδότηση) έχω το παράδειγμα του Τμήματός μου. Την τελευταία 20ετια ο αριθμός των μελών ΔΕΠ αυξήθηκε κατα ~20%(**) ενώ παράλληλα ο αριθμός των εισακτέων υπερτριπλασιάστηκε (με εξαίρεση τη φετινή γενέα μείωση, επιτέλους), χωρίς να συνυπολογιστουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα, που τη δεκαετία του 80, απλά δεν υπήρχαν.
*: αλλα, που τέτοια τύχη...
**: αύξηση που σε σημαντικό ποσοστό οφείλεται σε 'ΔΕΠοποίηση' ΕΤΕΠ, κλπ.
τςςςς ο καμένος δεν καίγεται ξανά ...
#1. Ναι!
#2. 140 μαθήματα??? Πόσα από αυτά καρκινοβατούν??? Αυτό ειναι το κύριο point. Μαθήματα για να βολέψουμε όσους περισσότερους μπορούμε....
#3. Στα ΤΕΙ παλαιότερα ίσχυε το παρουσιολόγιο. Με την ανωτατοποίηση καταργήθηκε. Ναι πρέπει να επιστρέψει και να εφαρμοστεί γενικά σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Αν και πιστεύω ότι αν έχωνε το κράτος 3,000 Ευρώ το έτος δίδακτρα θα γέμιζαν οι Αίθουσες.
#4. Θα βρεί κάτι άλλο....
#5. Εδώ συνταξιοδοτούνται και δεν καλύπτονται οι θέσεις. Στο ΕΜΠ στο Εργαστήριο Στατικής με 2πλάσιο αριθμό μαθημάτων από πριν 15 έτη το πλήθος των μελών ΔΕΠ μόλις φέτος έφτασε και πάλι τους 8. Τώρα σε 3 χρόνια στην επόμενη συνταξιοδότηση...... και μετά από 7 χρόνια θα έχουμε νέο μέλος.
Περί ΕΤΕΠ. Αυτό και αν είναι λαμογιά. Κάποιοι ξεσκίζονται για να σπουδάσουν και κάποιοι άλλοι ξαναθυμούνται τη λογική που οι ίδιοι έστελναν στη πυρά (να εξασφαλίσουμε το παιδί που μας μεταφέρει τη βαλίτσα....)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σε ετήσια βάση η αύξηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις του δημοσίου είναι κοντά στο 10%.
Δεδομένου ότι οι επίσημες αυξήσεις είναι γύρω στο 2-3% όλο το υπόλοιπο πάει κυρίως σε νέα επιδόματα και δευτερευόντως σε νέες προσλήψεις (αν και δεν ξέρω αν ακόμη αυξάνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι)Αυξήσεις ανά κεφάλι εννοώ. Φέτος η αύξηση ήταν γύρω στο 3,5%. Νέα επιδόματα δεν παρέχονται, πλην κάποιων που κερδίζονται με δικαστικές αποφάσεις και επεκτείνονται σε περισσότερες κατηγορίες δημ. υπαλλήλων. Θα έλεγα μάλιστα ότι στην πράξη οι αυξήσεις είναι ακόμα χαμηλότερες, αφού τα περισσότερα επιδόματα παραμένουν σταθερά και η αύξηση υπολογίζεται στον βασικό μισθό και κάποια (ελάχιστα) ενσωματωμένα σ' αυτόν επιδόματα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να επαναλάβω ότι ΘΕΛΩ να δω συγκυβέρνηση Γιωργάκη - Τσίπρα;Θα είναι άκρως ενδιαφέρον το πως θα θα επιδιωχθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα ακόλουθα:
- δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ΧΩΡΙΣ αυτές να σημαίνουν προσλήψεις στο δημόσιο
Αυτάααα.
Γιατι το ερώτημα απευθύνεται σε πιθανή συγκυβέρνηση, και όχι σε κυβέρνηση του καθενός ξεχωριστά;
Φυσικά και δεν μπορούν να επιτευχθούν εύκολα όλα αυτά που αναφέρεις, αλλα επειδή δεν βάζει υποψηφιότητα ο κόπερφιλντ και ο χουντίνι, και επειδή το μπ0υρδέλο που περιγράφεις παραπάνω επιμελώς το έχτισαν τόσα χρόνια το κόμμα του γιωργάκη και του κωστάκη, με χορηγό το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τους αποφύγεις ως λύση για το μέλλον. -
Πάντως το γεγονός παραμένει ότι οι δαπάνες για μισθούς-συντάξεις αυξήθηκαν, τουλάχιστον πέρισυ, περίπου 10%.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των δικαιούχων κατά 3% (πολύ μεγάλο ποσοστό πιστεύω) πάλι έχουμε μια μέση αύξηση 'ανά κεφάλι' που λες άνω του 6%.Τα χρήματα αυτά πάνε σε νέα επιδόματα κυρίως, για τα οποία βέβαια κανένας από τους 'τυχερούς' που τα πέρνουν δε μιλάνε.
Υπάρχουν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι που ο Αλογοσκούφης τους πλήρωσε ΠΟΛΥ καλά.πχ. στη Στατιστική Υπηρεσία που γνωρίζω από πρώτο χέρι ο πραγματικός μισθός μέσα σε 2-3 χρόνια περίπου διπλασιάστηκε. Μάλιστα νομίζω πως αυτό αφορά γενικά τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εθν. Οικονομίας που εξισώθηκαν μισθολογικά με αυτούς του ΥΠ. Οικονομικών.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Να επαναλάβω ότι ΘΕΛΩ να δω συγκυβέρνηση Γιωργάκη - Τσίπρα;
Θα είναι άκρως ενδιαφέρον το πως θα θα επιδιωχθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα ακόλουθα:
Αυτάααα.
**Γιατι το ερώτημα απευθύνεται σε πιθανή συγκυβέρνηση, και όχι σε κυβέρνηση του καθενός ξεχωριστά; **:hmmm:
Φυσικά και δεν μπορούν να επιτευχθούν εύκολα όλα αυτά που αναφέρεις, αλλα επειδή δεν βάζει υποψηφιότητα ο κόπερφιλντ και ο χουντίνι, και επειδή το μπ0υρδέλο που περιγράφεις παραπάνω επιμελώς το έχτισαν τόσα χρόνια το κόμμα του γιωργάκη και του κωστάκη, με χορηγό το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τους αποφύγεις ως λύση για το μέλλον.Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι ο Κόπερφιλντ και ο Χουντίνι για ν' αποκτήσει αυτοδυναμία πριν βγάλει άσπρα μαλλιά.
Τώρα, στα μπορδέλα όπου το καπιταλιστικό σύστημα δεν ακούμπησε, οι αντίστοιχοι στόχοι μιας κυβέρνησης θα ήταν:- δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους χώρους από τους οποίους αποχωρεί το κράτος (πχ εστιατόρια, οίκους ανοχής, αποχωρητήρια, ένδυση κλπ).
- δημιουργία της έννοιας της φορολογίας λόγω της δημιουργίας της έννοιας της ατομικής ιδιοκτησίας.
- εύρεση πόρων για να στηριχθεί ένα κράτος και μια κοινωνία που ανακαλύπτει ότι τελείωσε η εποχή του χαλκού.
- καταπολέμηση της διαφθοράς παντού.
- δημιουργία αγορών για πράγματα πολυτελείας, πχ για ρούχα διαφορετικών αποχρώσεων, για τρόφιμα χωρίς δελτίο...
- δημιουργία μιας κοινωνίας με διαβαθμίσεις βάσει της ικανότητας και όχι βάσει της ιεραρχίας στη νομενκλατούρα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ασκεί εξουσία και είναι σχετικά εύκολο να γίνει συμπαθής στον κόσμο.Μα πως? Αφου ο έγκριτος.... Πρετεντέρης είπε ότι πολύ παρεμβαίνει με τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος και μπορεί να θεωρηθεί ως επέμβαση στην άσκηση πολιτικής της κυβέρνησης...
Άλλωστε, ο Παπούλιας ήταν πάντα σοβαρός άνθρωπος. [...]
Συνφωνούμε απόλυτα. Συν ότι αυτα που λέει είναι μέσες-ακρες αυτά που θέλει να πει ο Έλληνας και δεν έχει το βήμα να το κάνει...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ετσι, δεν θα ελεγα οτι η ν.δ. ειναι δεξιο- καπιταλιστικο ή ο,τι αλλο κομμα, το ιδιο και για το πασοκ. υπαρχουν φυσικα στοιχεια καπιταλιστικου συστηματος και στα δυο κομματα, απεχουν ομως πολυ απ'το να χαρακτηριστουν καπιταλιστικα.
Ένα κόμμα που με το που παίρνει την εξουσία το πρώτο που κάνει είναι να μειώσει τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα μεγάλα εισοδήματα και συνεχίζει :
-με την ύποπτη ανοχή στην ασυδοσία των τραπεζών
-με την πλήρη απαξίωση του ΕΣΥ (σε λίγο θα αντιστοιχεί μια νοσηλεύτρια ανά κλινική) για να ευνοηθούν οι ιδιώτες.
-με το ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.
-την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε σημείο που σε λίγο θα νοσταλγούμε το Μεσαίωνα.
-με το ρουσφέτι στις προλήψεις προσωπικού να οργιάζει.
-με την επίδειξη αυταρχισμού σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση (δε βγαίνει το κράτος...)
-με την πλήρη κατεδάφιση αυτού που κάποτε λέγαμε 'κοινωνικό κράτος' (βάλε και το ασφαλιστικό να γίνουμε)
-με την πλήρη αδιαφορία του στην καταστροφή του περιβάλλοντος
και είναι μακριά ακόμα η λίστα αλλά βαριέμαι να γράφω, βλέπω και μπάλα και δεν τα διατυπώνω και καλά
Εσύ πώς θα το έλεγες (χαρακτήριζες) ;;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...Ένα κόμμα που με το που παίρνει την εξουσία το πρώτο που κάνει είναι να μειώσει τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα μεγάλα εισοδήματα και συνεχίζει :...Ποιός πέρασε;
ΥΓ. Ποιός είναι ο φορολογικός συντελεστής των προσωπικών (άρα μικρών) εταιριών σήμερα και ποιός (ας πούμε) 10 χρόνια πίσω;
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]