Jun 17, 2008, 12:30 AM

Kαταρχήν, μην σε παίρνει από κάτω!

Κατά δεύτερον, να είσαι σίγουρος πως χάρη στην διπλωματική σου, θα ...τρως ψωμί στο μέλλον, αφού μόνον αυτό σε διαχωρίζει από τους υπόλοιπους που έχουν κάνει μια της πλάκας για να τελειώνουν το πτυχίο... Ομιλώ ως παθών και ως ...μαθών! 2 δουλειές που έχω βρει, τις βρήκα επειδή ήξερα να προγραμματίζω, μεταξύ άλλων (όχι δεν είμαι coder, ηλ. μηχανικός είμαι, αλλά βοηθά , πολύ μάλιστα... ).

Αλλο κοινό μας σημείο είναι πως κι εγώ την έκανα 100% μόνος μου, πως τελικά έκανα και το κομμάτι ενός άλλου παιδιού,γιατί αυτός δεν έκανε τίποτε, καθώς είχε παρατήσει την σχολή, οπότε θεώρησα πως έπρεπε να δώσω κάτι να δουλεύει, κάτι που κι εγώ έμαθα αργότερα, ΔΕΝ ισχύει πάντα...

Η διπλωματική μου είχε γίνει από μια κοπέλα παλιότερα σε Matlab (πολύ πιο εύκολο απ' ότι σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού, αφού έχεις άπειρα πράγματα κυριολεκτικά έτοιμα πχ γραφικές παραστάσεις... ), η οποία την παρέδωσε, όχι απλά ημιτελή, απλούστατα ...ΔΕΝ δούλευε: στα 3 sec κολλούσε!

Κι εγώ παρέδωσα πλήρες πρόγραμμα σε VB, που ήταν και...όμορφο, όπως απαιτούσε ο καθηγητής το οποίο ... δεν το βαθμολόγησε με 10, γιατί λέει μια μέτρησή μου με το πρόγραμμα , είχε απόκλιση σε σχέση με το ηχόμετρο....
Είμαι σίγουρος επίσης , πως η τύπισσα θα πήρε σίγουρα τουλάχιστον τον ίδιο βαθμό με μένα, αν δεν πήρε και 10άρι...

Πήρα το 9,5 μου δηλαδή, για μια διπλωματική που μου πήρε πάνω από 1,5 χρόνο να την τελειώσω και στο διάστημα αυτό, δεν τον ενόχλησα καθόλου, κάθησα και την έκανα μόνος μου και απλά μου έλεγε τι θα ήθελε να προσθέσω...

Αλλά τελικά, στ' @@ μου. Βαθμό πτυχίου ποτέ δεν μου ζήτησαν, αλλά VB, μου ζήτησαν και θα μου ζητήσουν πολλοί. Τελικά, εγώ κερδισμένος βγήκα , κι ας άξιζα προφανώς το 10άρι (γιατί όταν κάνει τόσες και τόσες μετρήσεις σωστά και σύμφωνα με το όργανο, δεν είναι κάτι τραγικό να έχει απόκλιση σε μία, μιλάμε πάντα για ένα software που με ένα μικρόφωνο προσπαθούσε να ανταγωνιστεί ένα επαγγελματικό ηχόμετρο! ).

Μην χαλιέσαι λοιπόν, έχε στο μυαλό σου να τελειώσεις απλώς και όλα θα πάνε καλά.

Όσο για το πρόβλημα με τα components, δοκίμασες να φτιάξεις από την αρχή το project, μήπως δουλέψει; Αλλιώς, κάνε καμιά ερώτηση σε κανένα σχετικό φόρουμ. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι!