-
Γιατί δεν υπάρχουν δοκιμές αυτοκινήτων ντήζελ;
Κλασσική περίπτωση νοοτροπίας 'Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα' (άντε και η Θεσσαλονίκη)...
Το νέο είναι όντως πολύ καλό.
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Γιατί δεν υπάρχουν δοκιμές αυτοκινήτων ντήζελ;Jacob
Δεν υπάρχουν δημοσιογραφικά... ταξί
-
Η φημολογία για την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των ντίζελ κρατάει χρόνια, αμήν και πότε....Έχω αμφιβολίες μέχρι να το δώ να γίνεται.
Περιβαλλοντικά τα καυσαέρια τον σύγχρονων πετρελαιοκινητήρων θεωρούνται υψηλής τοξικότητας, σύμφωνα με μια μελέτη στη Γαλλία που δέν θυμάμαι που και πότε τη διάβασα ή άκουσα.Εχετε ακούσει τίποτα για τα αυτοκινούμενα? Ξέρω οτι είναι πολύ μπερδεμένη η νομοθεσία και οτι μεχρι σήμερα επιτρέπονται μόνο τα τροχόσπιτα.
Αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται γενικώς η διαμονή μέσα σε αυτοκίνητα, γι'αυτο δέν εισάγονται αυτοκινούμενα.
-
Ειχα νοικίασει Ford Focus Turodiesel στη Αυστρία εδώ και 2 χρόνια. Εκαψε 15 δρχ το χλμ. με αξία λιτρου 360 δρχ!!!!. Η ιπποδύναμη είταν αν δεν κάνω λάθος 90 άλογα αλλα είχε πολύ ροπή. Δεν με προβλημάτισε καθόλου σε προσπεράσματα και λοιπά.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Εχετε ακούσει τίποτα για τα αυτοκινούμενα? Ξέρω οτι είναι πολύ μπερδεμένη η νομοθεσία και οτι μεχρι σήμερα επιτρέπονται μόνο τα τροχόσπιτα.Μήπως με αυτή την αλλαγή (επιτέλους) επιτρέψουν και τα αυτοκινούμενα?
ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ CLUB, ΟΠΟΥ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ? ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ? ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ? ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ. ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΟΣΟ Η ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΑΜΟΛΥΒΔΗ.
-
Επειδή προς το παρόν ζώ στο εξωτερικό, από ότι κατάλαβα ακόμα στη συζήτηση είναι, έτσι δεν είναι? Και ελπίζουμε σε σχετική επίσημη ανακοίνωση (δεσμευτική) και νομοθετική ρύθμιση κάποτε. Πότε?
Πάντως με τους δίλιτρους της VAG και της ΒMW να βγάζουν από τη μάνα τους 150 άλογα και ωραιότατες ροπές με οικονομία δε πρέπει να παραπονιόμαστε. Αλλά εγώ ως μέγας ανικανοποίητος παρατηρώ ότι η μέγιστη ισχύ είναι γύρω στις 4000 στροφές! Άρα επιλέγοντας diesel αποχαιρετούμε τα ακούσματα από κόφτες στις 6-7000 στροφές και βέβαια τα ακόμα πιο υψίσυχνα από S2000-Civic R-RX8....
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Κλασσική περίπτωση νοοτροπίας 'Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα' (άντε και η Θεσσαλονίκη)...
Jacob
Κι εγώ αυτό πιστεύω.
-
Οπως λέγαμε και στο στρατό αν δεν το δεις να γίνεται μην το πιστεύεις
-
Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω, ο κάτοικος πχ Τρίπολης έχει δικαίωμα να κυκλοφορήσει Diesel ΙΧ στην επαρχία αλλά αν έλθει με το αυτοκίνητο αυτό για δουλειές στην Αθήνα θα τον γράψουν; Η αν μπορείς να αποδείξεις ότι μένεις εκτός Αθηνών επιτρέπεται να κυκλοφορείς κανονικά στη Αθήνα;
-
Έχουμε δει κατά καιρούς παρουσιάσεις με τράκτορες μέχρι και σκαφών στο περιοδικό.
Δεν μπορούν να συμπεριλάβουν ένα τεστ πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων κάθε δυο με τρις μήνες; Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα σου λένε μετά. Δηλαδή 4.000.000. καταναλωτές (δεν ξέρω τι ποσοστό είμαστε στις πωλήσεις του περιοδικού) δεν έχουμε ψυχή; -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Έχουμε δει κατά καιρούς παρουσιάσεις με τράκτορες μέχρι και σκαφών στο περιοδικό.
Δεν μπορούν να συμπεριλάβουν ένα τεστ πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων κάθε δυο με τρις μήνες; Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα σου λένε μετά. Δηλαδή 4.000.000. καταναλωτές (δεν ξέρω τι ποσοστό είμαστε στις πωλήσεις του περιοδικού) δεν έχουμε ψυχή;Εσύ, όμως, θα έπαιρνες ντήζελ;
-
Και βέβαια θα έπαιρνα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Ιδικά τώρα που δεν είναι αμαρτία τα κυβικά εκατοστά.
Έχω αρχίσει και βαριέμαι τους αναιμικούς πολυβάλβιδους στις χαμηλές στροφές. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα του πετρελαιοκινητήρα όπως ο θόρυβος και η χαμηλή ιπποδύναμη ανά λίτρο έχουν σχεδόν λυθεί. -
Και εγώ το σκέφτομαι για πετρελαιοκίνητο. Είχα οδηγήσει μια Citroen πετρελαιοκίνητη όταν είχα πάει στην Ισπανία (πολύ πετρέλαιο κυκλοφορεί εκεί) και εντυπωσιάστηκα από την ευκολία οδήγησης λόγω Ροπής σε χαμηλές στροφές. Πράγματι οι ψόφιοι κινητήρες στις χαμηλές στροφές αρχίζουν να μου φαίνονται μεγάλος συμβιβασμός.
Πάντως οι νέοι ντίζελ από πολλές εταιρίες (ακόμη και η Honda έβγαλε ένα φοβερό πετρελαιοκινητήρα 2.2 λίτρων που τον φοράει το Accord) είναι φοβεροί. Στο αγγλικό CAR στο τεύχος Νοεμβρίου 2003 διαβάστε την τεχνική ανάλυση για τον φοβερό κινητήρα που (έστω και καθυστερημένα) έφτιαξαν οι μηχανικοί της Honda.
Viva (turbo) diesel!
Jacob
-
Και πανω που σκεφτομουνα για πετρελαιοκινητα αυτοκινητα, να και ενα προγραμμα απο το Auto Moto Und Sport στο χαζοκουτι που ειχε κατι Σουπερ μινι με πετρελαιο. Καλα μιλαμε για καταναλωση στα 3 λιτρα ανα 100 χιλ. Τυφλα να εχουν τα hybrid Prius κτλ. Μου εκανε εντυπωση πως ο πετρελαιοκινητηρας ειναι παραγει πολυ λιγωτερη θερμικη ενεργεια τοσο που δεν παραγει αρκετη ζεστη για να θερμανει το αυτοκινητο. γιαυτο το λογο ειχαν ηλεκτρικη θερμανση. Εντυπωσιακο.
Περισυ που ειχα παει στην Αυστρια ειχα επισης εντυπωσιαστει απο την μεγαλη πλειοψηφια πετρελαιοκινητων ΙΧ. Τα δε περισσοτερα ουτε καν ακουγοντουσαν σαν πετρελαιοκινητα.
Επισης εντυπωσιακος ηταν ο αριθμος SUV με πετρελαιο. Ειδα της παναγιας τα ματια σε CDI. Mercedes Μ400CDI . Ουτε βαβουρα ουτε καπνο.
Νικος
-
Οι μεγαλύτεροι ευρωπαίοι κατασκευαστές συνιστούν Diesel. Αυτοί... ξέρουν.
Χωρίς αστεία, το VAG group αντικαθιστά τα Gti με TDi. Η PSA προς εκεί δρομολογεί τις καταστάσεις. Οι ιάπωνες είναι ακόμη πολύ πίσω, δεν έχουν (παραδόξως) αντιληφθεί την ισχυρή δυναμικότητα των κινητήρων πετρελαίου, με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα (common rail, άμεσος ψεκασμός κλπ)...
-
Στο τρέχον τεύχος των 4Τ υπάρχει τέστ του Focus 2.0 C-max TDCi
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οι μεγαλύτεροι ευρωπαίοι κατασκευαστές συνιστούν Diesel. Αυτοί... ξέρουν.Χωρίς αστεία, το VAG group αντικαθιστά τα Gti με TDi. Η PSA προς εκεί δρομολογεί τις καταστάσεις. Οι ιάπωνες είναι ακόμη πολύ πίσω, δεν έχουν (παραδόξως) αντιληφθεί την ισχυρή δυναμικότητα των κινητήρων πετρελαίου, με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα (common rail, άμεσος ψεκασμός κλπ)...
Οι ιάπωνες είναι ακόμα πολύ πίσω; Σε τι στοιχεία στηρίζεσαι;
-
Ίσως να κάνω και λάθος, μα δεν έχω δει να εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με αξιόλογους πετρελαιοκινητήρες (και μιλώ για την υπόλοιπη Ευρώπη όπου κυκλοφορούν κανονικά), σε αντίθεση με τις χιλιάδες ευρωπαϊκών TDi που έχουν ήδη πουληθεί...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ίσως να κάνω και λάθος, μα δεν έχω δει να εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με αξιόλογους πετρελαιοκινητήρες (και μιλώ για την υπόλοιπη Ευρώπη όπου κυκλοφορούν κανονικά), σε αντίθεση με τις χιλιάδες ευρωπαϊκών TDi που έχουν ήδη πουληθεί...Toyota Yaris 1.4 75 με αυτονομία 1.000 χλμ.
Avensis D-Cat, απλώς το πιο καθαρό diesel
Land Cruiser χωρίς σχόλια
Mazda 6, κυκλοφορεί και σε ταξί
Nissan Almera, Primera DCi επίσης ταξί
και τελευταία το Accord i-CDTi
-
Χμμμ... όπως είπα και πριν, ίσως να κάνω λάθος... Πάντως σκεπτόμουν κάτι σε πιο σπορ προσανατολισμό (πχ Skoda Fabia RS, td με 130 ίππους...)
Τα αστικά κέντρα ανοίγουν για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα