-
Μετά την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκινήτων στη χώρα μας,μήπως δεν βρίσκουμε διαδρομές πια για να τα χαρούμε;Μήπως γέμισαν αυτοκινητάκια και ηλίθιους και οι μέχρι πρότεινος άδειες Τέλειες Διαδρομές;Mήπως με πα
ράξενες συμπεριφορές σκάβουμε μόνοι μας το λάκκο μας και ανοίγουμε το
δρόμο στο ηλεκτρονικό φακέλωμα;Λέω,μήπως...
http://www.thessdrive.gr
Διαβάστε:'ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ'. -
Μετά την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκινήτων στη χώρα μας,μήπως δεν βρίσκουμε διαδρομές πια για να τα χαρούμε;Μήπως γέμισαν αυτοκινητάκια και ηλίθιους και οι μέχρι πρότεινος άδειες Τέλειες Διαδρομές;Mήπως με πα
Απομονώνω το εξής σχόλιο:
η επιθετική οδήγηση οφείλεται κυρίως στην ένταση και τη ματαίωση που βιώνει ο οδηγός στο δρόμο,ο οποίος βρίσκεται ακινητοποιημένος,βιάζεται,αλλά νιώθει ότι δεν ελέγχει τη μετακίνησή του.Ο Parry(1968)(1) αναφέρει ότι είναι γεγονός πως δεν θα αντιδρούσαμε με παρόμοιο τρόπο ως πεζοί στο δρόμο,διαγκωνιζόμενοι ή λογομαχώντας με τους άλλους γύρω μας,ή σε ένα πολυκατάστημα,ακόμη κι αν νιώθαμε ότι ο χρόνος μας πιέζει αφόρητα.Ως πεζοί έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε κατά βούληση,εκτονώνοντας με το περπάτημα την ένταση,αλλά παράλληλα,νιώθουμε ότι ελέγχουμε εμείς οι ίδιοι την κίνησή μας,κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν παγιδευόμαστε σε δρόμους με κυκλοφοριακή συμφόρηση.Ως οδηγοί πρέπει επίσης να υπακούμε σε κανόνες,όλοι ανεξαιρέτως,αλλά και να αφιερώνουμε μεγάλο μέρος της προσοχής μας στους άλλους γύρω μας,προκειμένου να μην προξενήσουμε βλάβη στους ίδιους ή στα οχήματά τους.Έχουμε δηλαδή μεγαλύτερη ευθύνη την ώρα εκείνη,χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.
το οποίο θεωρώ ότι δίνει μια πολύ καλή εξήγηση, αν αποκλείσουμε βέβαια τα όποια ψυχολογικά προβλήματα του κάθε οδηγού. Το χειρότερο είναι ότι αυτός που το παθαίνει αυτό δεν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει μέχρι να κάνει κάποια χοντράδα και να νοιώσει άσχημα. Το έχω νοιώσει κι εγώ πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, όπου μετά από μποτιλιάρισμα δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου στο τιμόνι! Χρειάστηκαν πολλά χρόνια κυρίως για να αναγνωρίσω το φαινόμενο και δευτερευόντως να μάθω να ελέγχω τον εαυτό μου ώστε να μη μου συμβαίνει.
-
Ο χρήστης pathmaker έγραψε:
Διαβάστε:'ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ'.Μά οι δρόμοι δέν φτιάχτηκαν μέ σκοπό νά 'απολαμβάνουμε',αλλά μέ σκοπό νά μετακινούμαστε.
Εκτός αυτού,οι νέοι δρόμοι(εγνατία άς πούμε),έχουν αποσυμφωρήσει τίς επαρχιακές οδούς,οι οποίες είναι αυτό πού ζητάμε γιά απολαυστική οδήγηση,έτσι δέν είναι;
Επίσεις,νομίζω ότι τό ηλεκτρονικό φακέλωμα ΔΕΝ έγινε λόγω προβληματικής οδικής συμπεριφοράς.Ούτως ή άλλως θά γινώτανε.Ετσι δέν γίνεται καί στήν Γερμανία,όπου η κίνηση στούς δρόμους δεν έχει τίς δικές μας παραξενειές;Κάνω λάθος; -
το οποίο θεωρώ ότι δίνει μια πολύ καλή εξήγηση, αν αποκλείσουμε βέβαια τα όποια ψυχολογικά προβλήματα του κάθε οδηγού. Το χειρότερο είναι ότι αυτός που το παθαίνει αυτό δεν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει μέχρι να κάνει κάποια χοντράδα και να νοιώσει άσχημα. Το έχω νοιώσει κι εγώ πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, όπου μετά από μποτιλιάρισμα δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου στο τιμόνι! Χρειάστηκαν πολλά χρόνια κυρίως για να αναγνωρίσω το φαινόμενο και δευτερευόντως να μάθω να ελέγχω τον εαυτό μου ώστε να μη μου συμβαίνει
Συμφωνώ απόλυτα.
-
..δεν υπάρχει αμφιβολία περι τούτου κύριε (ατάκα από την γνωστή αγαπημένη ελληνική ταινία)..η οδήγηση είναι δύσκολη ακόμη και για όσους δεν ψάχνουν τέλειες διαδρομές (θείους σαν εμένα δηλαδή)..γιατί το βιοτικό επίπεδό μας ανέβηκε (περισσότερα αυτοκίνητα) και παράλληλα το πνευματικό/πολιτισμικό μας επίπεδο κατέβηκε (άθλιες συμπεριφορές)
πάντως είναι γεγονός πως οι δρόμοι δεν φτιάχτηκαν για την οδηγική ευχαρίστηση του γνώστη...απόδειξη πως οι μεγαλύτεροι οδηγοί αγώνων οδηγούν στον δρόμο σαν 'κυρίες'
-
Με παρεξήγησες,θείε!Δεν μπορούμε πλέον να χαρούμε ακόμη και μία αργή,ηδονική βολτούλα,με κλασσική μουσική στα αυτιά μας,γιατί όλες οι αισθήσεις μας είναι σε συναγερμό,προκειμένου να αποφύγουμε:
1)μανιακούς πιτσιρικάδες με χαμηλώματα και ενδείξεις powered by...
2)καθωσπρέπει οικογενειάρχες με το παιδί(ή τα παιδιά!) μπροστά.
3)άπειρα φορτηγά και τρακτέρ χωρίς φώτα,λάστιχα και καθρέφτες.
4)δυστυχισμένα αδέσποτα.
5)πολιτικά ορθούς πετυχημένους,πλην όμως σουρωμένους,που 'πήγαν στο
βουνό για φαί'.
Ξαναλέω, μήπως... -
Εγώ πιστεύω πως αυτό που δεν καταλαβαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών, είναι πως μέσα στο κυκλοφοριακό χάος, πρέπει να είναι τόσο λεπτές και συγκεκριμένες οι κινήσεις σου και ταυτόχρονα να είσαι τόσο συγκεντρωμένος, που ακόμα κι αν δεν θες να καθυστερήσεις τους άλλους, θα το κάνεις ακούσια κάποια στιγμή.
Κλασικό παράδειγμα η μποτιλιαρισμένη διασταύρωση. Πόσες φορές δεν έτυχε να περάσει κάποιος με πράσινο, αλλά επειδή δεν έχει πού να πάει λόγω κίνησης, μένει μέσα στη μέση και κλείνει το δρόμο στις καθέτους μόλις ανάψει πράσινο γι' αυτές; ΟΚ, μερικοί ούτε καν που σκέφτονται να αφήσουν κενό και τρώνε δικαίως το βρισίδι, αλλά ακόμα κι εγώ (και όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την κουβέντα υποθέτω) που προσπαθώ να αφήνω κενό όταν φαίνεται ότι δεν έχω να πάω πουθενά (σε σημείο που τρώω κόρνες από πίσω), την έχω πατήσει κάποιες φορές, είτε από αφηρημάδα, είτε επειδή νόμιζα πως ο δρόμος προχωρούσε τελικά και έχω μείνει κι εγώ μέσα στη μέση. Δεν θεωρώ όμως το βρισίδι που τρώω εκείνη την ώρα δικαιολογημένο, γιατί σε γενικές γραμμές προσέχω και σπάνια θα προκαλέσω σύγχυση σε άλλους.
Με όλα αυτά θέλω να πω πως είμαι κατά του εκνευρισμού, των φωνών και της υπόδειξης στον άλλο ότι κάνει λάθος, γιατί κάποια στιγμή όλοι μας θα κάνουμε μια παρατυπία. Είναι φυσιολογικό. Δεν μπορείς να βρίσεις τον άλλο έτσι, επειδή μια φορά κοιμήθηκε στο κόκκινο, ή επειδή μια φορά σε καθυστέρησε.
-
Με παρεξήγησες,θείε!Δεν μπορούμε πλέον να χαρούμε ακόμη και μία αργή,ηδονική βολτούλα,με κλασσική μουσική στα αυτιά μας,γιατί όλες οι αισθήσεις μας είναι σε συναγερμό,προκειμένου να αποφύγουμε:
4)δυστυχισμένα αδέσποτα.
βουνό για φαί'.
Ξαναλέω, μήπως...εγώ μαζί σου είμαι καταλαβαίνω τι λες..και μάλλον λέμε τα ίδια πράγματα
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
πάντως είναι γεγονός πως οι δρόμοι δεν φτιάχτηκαν για την οδηγική ευχαρίστηση του γνώστη...Ακριβως! Αρκει να βρε8εις την καταλληλη στιγμη στον καταλληλο δρομο κ με την καταλληλη δια8εση για να διασκεδασεις εναν δρομο..
Οπως κ οτι χρειαζεται ενας απο τους 5 που ανεφερε παραπανω ο pathmaker για να σου χαλασει την οποια δια8εση. Υπαρχουν παντως κ ασφαλεις δρομοι με καλη ορατοτητα για να το διασκεδασεις κι ας μην ειναι κ γυρω απο την Α8ηνα. Αυτο κανει ε3αλλου κ πιο ιδιαιτερη τη στιγμη... -
4)δυστυχισμένα αδέσποτα.
βουνό για φαί'.
Ξαναλέω, μήπως...Ωπα φιλε εδω αρχισες να ξυνεις πληγες!
Εχω χαμηλωμενο αυτοκινητο δεν εχω αυτοκολλητο με τη αντιστοιχη ενδειξη ειμαι ψιλοπιτσιρικας..ψιλο και οδηγω οπου μου δοθει η ευκαιρια λιγο γρηγορα χωρις επουδενι να ενοχλω τους γυρω μου (σχεδον παντα ειμαι μονος!) αλλα...
Δεν καταλαβαινω αυτο το ρατσισμο σε αυτους που εχουν χαμηλωμενα!
Ολοι σε ενα σακι...
Εχω δει παμπολλους σεβαστους καθολα κυριους οχι πιτσιρικαδες με σεβαστα και αθωα στην οψη αυτοκινητα να τρεχουν σαν τρελοι κανοντας του κοσμου τις παραβασεις και διακινδυνευοντας την ζωη των αλλων!
Παρα πολλους!
Οποτε λιγο προσοχη παρακαλω κυριοι με το προσωπο της σοβαροτητας..
ΕΝΑΣ ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...