Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περασαν τα Χρονια, προσοχη στη μοιρασια!!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περασαν τα Χρονια, προσοχη στη μοιρασια!!!
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Αντίλογος
    30
    49
    3162
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      titsataki last edited by

Ο χρήστης dpolal έγραψε:

Τι πουτάνα ψυχή έχουν μερικοί άνθρωποι ρε?
      Δεν ξέρω αλλά πέρα απ τα όποια διαδικαστικά και νομικά πρέπει να είσαι άνθρωπος.
      Δεν ξέρω τι θα έκανα εγώ αλλά πάντως κάτι θα έβρισκα για να τους ΓΑΜΗΣΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ελληνική οικογένεια που να μην έχει έναν μαλάκα που θα τα κάνει πουτ@ν@ όταν φτάσει το θέμα της κληρονομιάς...

Ακόμα και εν ζωή γονείς έχουν βρεθεί στο δρόμο από τα βλαστάρια τους μόλις ολοκληρώθηκε το λεγόμενο «γράψιμο», για να μην πούμε για άλλα ακόμα ποιό απ΄στευτα που έχουν ακουστεί...

ακριβως. Παντα υπαρχει καποιος που δεν θελει αλλα μετα του αρεσει το ετσι και το αλλοιως.
      Οταν ερχονται στην μεση τα λεφτα πολλα αλλαζουν.

Εχω δευτερους θειους που συμφωνησαν για μοιρασια και οταν ο ενας εχτισε σπιτι ο αλλος φρικαρε γιατι αποφασισε οτι ναι τωρα και αυτος ηθελε μεριδιο. Χαμος σκοτωθηκανε και τωρα δεν μιλανε.

Ασε να μην μπλεξεις λεμε.

Νικος

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • T
        titsataki last edited by

Και εγω το ιδιο. Μοναχοπαιδι οποτε δεν εχω τετοια προβληματα. Επισης και η κορη μου ειναι μοναχοπαιδι οποτε και αυτη τα ιδια.

Το μονο που ειναι οτι εχω μισιακα σπιτια στο χωριο με ξαδελφους και εχουν μεινει αμοιραστα απο το 1950. Εγω τους εχω πει να τα μοιρασουμε αλλα αυτοι δεν 'εχουν καιρο'

Νικος

Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
        Eιμαι μοναχοπαιδι οποτε δεν εχω τετοια προβληματα

Γενικα εχω δει ΠΑΡΑ πολλα με κληρονομικα (οπως θα εχουμε δει-ακουσει ολοι) για εμενα πρεπει να ειναι ολα γραμμενα απο πριν ή να υπαρχει διαθηκη. Επισης ο πατερας πρεπει να φροντιζει να ειναι καλημενη και η γυναικα του μετα το θανατο του, γιατι δεν εχουμε ακουσει και λιγα για κατι καλοπαιδα που τις παρκαρουν σε κατι οικους ευγηριας και γεια σας

Επισης διαφωνω με το να εχουν και τα 2 παιδια απο κοινου τα 2 σπιτια, στις περισσοτερες περιπτωσεις μονο προβληματα δημιουργει.

Οπ ατερας ενος φιλου μου (ειχαν αρκετα λεφτα) αγορασε και στα 2 παιδια ενα αμαξι οταν γινανε 18, επισης απο σπιτια κλπ ειχε φροντισει να τα μοιρασει οσο γινεται πιο δικαια, σε καποια φαση λοιπον ο γιος ηθελε ενα ακριβω τζιπ....του το πηρε (μιας και ηθελε να σταματησει να οδηγει ο γιος του ενα πολυ γρηγορο κουβαδακι που τον ειχε πρηξει να του αγορασει) η κορη δεν ηθελε αλλο αμαξι τις εκανε αυτο που ειχε....πηγε λοιπον και τις εβαλε σε ενα λογαριασμο ενα ποσο ισο με την αξια του τζιπ. Πολυ σωστος κατα τη γνωμη μου.

Τελος να αναφερω και μια προσωπικη εμπειρια, το σπιτι που χτιζουμε τωρα, ηταν μεζονετα ο κατω οροφος ηταν μισος απο τον πανω λογο πιλοτης. Το σπιτι το ειχαν μισο μισο ο πατερας μου με την θεια μου, μας τα κανανε δωρεα και το επανω το πηρε ο ξαδερφος μου και το κατω εγω. Στην ερωτηση μου γιατι να παρουμε εμεις το κατω....μου απαντησε ο πατερας μου οτι ετσι ειχε πει ο παπους......ο οποιος εχει πεθανει 25 χρονια πριν Αου ειχε πει ετσι οκ δεν λεω, αλλα ετσι δεν γινονται δουλειες...αν ο πατερας μου ηταν κανας περιεργος και τις ελεγε εγω δεν θυμαμαι τπτ ας πουμε....

Και καλο θα ειναι οπως ειπωθηκε πιο πανω να μην γινονται διακρισεις μεταξυ αγοριου και κοριτσιου....που γενικα γινονται καποιες!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • T
          titsataki last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
          Κουτός είναι όποιος πεθαίνοντας αφήνει μεγάλη περιουσία.
          Έξυπνος είναι όποιος πεθαίνοντας αφήνει ελάχιστη (ή καθόλου).
          Σοφός είναι όποιος πεθαίνοντας αφήνει τεράστια προσωπικά χρέη.
          Νίκος (ένας 70άρης σκαφάτος κοτσιδάκιας).

Επί του θέματος, δεν υπάρχει 'πρέπει', ούτε 'δίκαιο'. Δική του είναι η περιουσία, σε όποιον θέλει δίνει ό, τι θέλει.

Ο Νικος μηπως ειναι Αμερικανος; Κατι τετοια μου πουλαει και η πεθερα μου. 'ζω για το τωρα και τα λεφτα θα τα ξοδεψω' . Και της λεω και τα παιδια και τα εγγονια; Δεν σε νοιαζει αν μπορεις να βοηθησεις; Με κοιταει σαν να τις μιλαω κινεζικα.

Προσωπικα ολα για εμενα ειναι φτειαγμενα μεχρι τελυταιου γραμματος. Ασφαλειες και ακινητα και εξοδα σπουδων και για εμενα και για την γυναικα μου και για την κορη μου. Ασε εγω θελω και η γυναικα μου και η κορη μου να εχουν το καλυτερο που μπορω να τους προσφερω.

Νικος (υποθετω οχι σοφος )

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • I
            ililias last edited by

Ο 'δικός μου' Νίκος είναι γέννημα - θρέμμα Πυργαίος.
            'Το καλύτερο που μπορώ να προσφέρω' δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο που μπορώ να προσφέρω, αν με καταλαβαίνεις.
            Στην περίπτωση, μάλιστα, που το παιδί θεωρεί αυτονόητο ότι εγώ πρέπει να δουλεύω όλη μου τη ζωή για να μείνει κάποτε ό, τι έφτιαξα δικό του, θα έχω κάνει γι' αυτό ό, τι χειρότερο μπορούσα.

• R
              ratanplan last edited by

Σε καμια περιπτωση δεν το βλεπω σαν υποχρεωση.

οπως ουτε το να με σπουδασει ουτε να μου παρεχει ενα σπιτι να ζω (αφου το εχει ας πουμε τι επρεπε να κανει να ζηταει νοικι?) ολες αυτες οι παροχες προς εμενα....ειναι σαν ενα δανειο...το οποιο δεν θα το ξεπληρωσω σε αυτον αλλα στα εγγονια του (αυτο το τελευταιο πρεπει να το εχω ξαναγραψει εδω μεσα)

Καλος η κακος οπως ελεγε ενας καλαματιανος φιλος μου....με συγγενη φαε πιες χεσε....δουλεια μην κανεις. Ολα πρεπει να ειναι γραμμενα.

• L
                lokatzis last edited by

Ο χρήστης ratanplan έγραψε:

Καλος η κακος οπως ελεγε ενας καλαματιανος φιλος μου....με συγγενη φαε πιες χεσε....δουλεια μην κανεις. Ολα πρεπει να ειναι γραμμενα.

Πολύ μεγάλη αλήθεια δυστυχώς
                Ο νονός μου (αδελφός της γιαγιάς μου) έκανε το λάθος να υπογράψει ως εγγυητής σε εργοστάσιο-βιοτεχνία του αδελφού του παρά τις αντίθετες συστάσεις της γιαγιάς μου και του πατέρα τους. Η επιχείρηση του αδελφού του πήγε κατά διαόλου και ο νονός μου μετά από πολλά χρόνια δικαστηρίων (10+) έχασε σχεδόν τα πάντα - μεταξύ των οποίων τη μαιευτική κλινική που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους με κόπο και την οποία είχε στο όνομά του όταν άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα του αδελφού.
                Ο νονός μου κατέρευσε ψυχολογικά και σχεδόν καταστράφηκε οικονομικά. Με δυσκολία κατάφερε να βρει τα χρήματα να χτίσει ένα σπίτι στα παιδιά του (το οποίο δεν πρόλαβε να δει έτοιμο ποτέ αφού μας άφησε ενώ ήταν ακόμα στα μπετά ).

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • S
                  skye last edited by

τις προαλλες, σε καποιο νοσοκομειο που δουλευει ενας φιλος μου γινεται το εξης σκηνικο: γρια 95 χρονων με περιουσια πεθαινει και αφηνει 6 παιδια να τα βρουν μεταξυ τους
                  οποτε σκανε οι τυπαδες και ορμανε στη γιατρο που 'αφησε τη γρια να πεθανει πριν φτιαξει τα κληρονομικα' με πολυ αγριες διαθεσεις, με τετοια ορμη που εριξαν την μητερα τους απο το φορειο..

τους συγκεκριμενους (που ελπιζω μεχρι σημερα να τους εχει βρει μεγαλο κακο λογω βλακειας αμιμητης που θα ζηλευε μεχρι και τεξανος ) πηρα ως ενα ακομη λογο που δεν θα κανω ποτε παιδια στη ζωη μου, γιατι ειναι υπουλα και αχαριστα πλασματα, ενω νομιζουν οτι εχουν και δικαιωματα ενω ειναι αχρηστα
                  θα φαω την περιουσια μου λοιπον μεχρι τελευταιας δεκαρας με ουκρανεζες βιζιτουδες μεχρι να παθω εγκεφαλικο και να μιλαω με τρεμαμενη φωνη ενω θα εχω παραλυσει απο ολη την δεξια πλευρα... τοτε θα προσλαβω τρια μανουλια σβετλανες να με ξεσκατιζουν και οταν ψοφησω θα τους αφησω την gibson les paul που μου εφεραν οι γονεις μου απο την αμερικη... να πανε ολοι να μαμηθουν

ξέρω κάποιον που πρίν πεθάνει πάντρεψε την κόρη και της πήρε πρόικα διαμέρισμα loux στην Ν Σμύρνη

δεν υπαρχουν lux διαμερισματα στη Ν.Σμυρνη

• L
                    lokatzis last edited by

Άλλη περίπτωση είναι κάτι πρώτα ξαδέλφια του πατέρα μου που έχουν πει το αμίμητο 'Ρε συ Χ* δεν είναι ανάγκη να δίνεις τόσα λεφτά για την ασφάλεια και τα ιατρικά της θείας'. Ο θείος μου έχει αναλάβει τις υποθέσεις μιας θείας του (έχει διοριστεί επιμελητής από δικαστήριο) που δεν είναι πλέον σε θέση λόγω ηλικίας (έχει κλείσει αισίως τα 103!!!) να χειριστεί την (ομολογουμένως) μεγάλη περιουσία της . Δύο ξαδέλφια (από τα πέντε που θα την κληρονομήσουν) φοβούμενα μην 'σπαταληθούν' αρκετά λεφτά στο υπόλοιπο της ζωής της και μειωθεί το μερτικό τους πέταξαν την παραπάνω ατάκα σε οικογενειακό συμβούλιο (που λαμβάνει χώρα άτυπα για να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις κοινή συναινέση και να μην κατηγορηθεί ο θείος μου για κακοδιαχείριση).

Χ: ο αδελφός του πατέρα μου

• 8
                      888888 last edited by

Στη ζωη ερχομαστε μονοι κι αφραγκοι και φευγουμε επισης μονοι κι αφραγκοι διοτι ως γνωστο τα σαβανα δεν εχουν τσεπες και το απο το οικοπεδακι 2Χ1 που τελικα θα μεινουμε στα τρια (αντε πεντε το πολυ) χρονια θα μας κανουν εξωση.

Σιγα μη σκασω για ενα σπιτι και τρια στρεματα χωραφια τα οποια εδω θα αφησω ετσι κι αλλιως.

Οταν ο πατερας μου καλεσε οικογενειακο συμβουλιο ωστε να μοιρασουμε τη περιουσια κι εγω κι ο αδερφος μου τον αφησαμε να διανειμει κατα συνειδηση.

Συμβουλη:Καντε το ιδιο αλλα πριν παντρευτειτε/παντρεψετε τα παιδια σας.Ειναι διαπιστωμενο οτι τετοιες καταστασεις κατα 90% τις δημιουργουν οι γαμπροι/νυφες...

• R
                        ratanplan last edited by

Αυτο ειναι λογικο φιλε, τα αδερφια μεταξυ τους μπορει να ειναι αγαπημενα και να τα βρησκουν (λεμε τωρα) οι γυναικες τους ομως?

Υπαρχει βεβαια και το αλλο ακρο....το ενα απο τα 2 αδερφια να ειναι αρκετα εως πολυ ριγμενο, αλλα να μην μιλαει, και ο/η συζηγος να τον ξυπνησει (και καλα θα κανει) και να γινουν κωλος τα αδερφια μετα.

• T
                          tasosdev last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

θα φαω την περιουσια μου λοιπον μεχρι τελευταιας δεκαρας με ουκρανεζες βιζιτουδες μεχρι να παθω εγκεφαλικο και να μιλαω με τρεμαμενη φωνη ενω θα εχω παραλυσει απο ολη την δεξια πλευρα... τοτε θα προσλαβω τρια μανουλια σβετλανες να με ξεσκατιζουν και οταν ψοφησω θα τους αφησω την gibson les paul που μου εφεραν οι γονεις μου απο την αμερικη... να πανε ολοι να μαμηθουν

Για τη les paul σε ξεσκατίζω κι εγώ

• C
                            christos-dimou last edited by

Η καλύτερη λύση είναι:

α. Μία οικονομική ενίσχυση στην ηλικία των πρώτων επαγγελματικών βημάτων
                            β. Γονικές παροχές για τα λοιπά όταν η ηλικία είναι περίπου στα 70 (για να προλάβουμε και το Alzheimer).

Το α και β περίπου στο 1/3 του συνολικού ποσού που αναλογεί σε κάθε βλαστό. Το λοιπό ποσοστό μετά από θάνατο και πάντα με διαθήκη.

Στη διαθήκη φροντίζεις να αναφέρεις και τα περουσιακά στοιχεία που έχεις ήδη προσφέρει στους βλαστούς στις φάσεις α και β ώστε να μπορείς να τους αποκλείσεις πλήρως από το το λοιπό 1/3.

Σε περίπτωση που οι βλαστοί βγουν τσογλάνια Ρωσίδες Βιζιτούδες και χρέη μέχρι το λαιμό....

• K
                              klong last edited by

Χωρίζεις την περιουσία σε ίσα κομμάτια ανεξάρτητα αν κάποιο παιδί ειναι ευκατάστατο και κάποιο άλλο όχι διότι δεν ξέρεις πως θα τα φέρει η ζωή τελικά.
                              Αν θες ζητάς και την γνώμη τους για τον χωρισμό, αν δεν θες δεν την ζητάς μιας και δικά σου είναι έτσι κι αλλιώς.
                              Τους λες να διαλέξουν και αν δεν τα βρούν βάζεις κλήρο.
                              Γράφεις τα πάντα διότι δεν μπορείς να φανταστείς τι αλτχάιμερ παθαίνουν κάτι τσογλανάκια για πράγματα που ειπώθηκαν και δεν γράφηκαν!
                              Φυσικά μεταβιβάζεις ταυτόχρονα διότι αν, χτύπα ξύλο, συμβεί κάτι, τα άγραφα ξαναμοιράζονται λόγω τσογλανιών που λέγαμε πρίν!
                              Από εκεί και πέρα δεν σε υποχρεώνει κανείς να τους δώσεις τα πάντα.
                              Κρατάς τουλάχιστον επικαρπία το σπίτι που μένεις για να μην μπορούν να σε κουνήσουν και κρατάς και ένα ποσό για να έχεις καλά γεράματα (σβετλάνες κ.λ.π.).
                              Τέλος συμφωνώ με έναν συμφορουμίτη προλαλήσαντα που είπε ότι το παν είναι να είσαι άνθρωπος και όχι τσόγλανος, αναφέρομαι πάντα στους κληρονόμους, διότι τότε ρυθμίζονται εύκολα τα πάντα.
                              Όσο για τους κληρονόμους, όταν πάνε να πάρουν το μερίδιό τους, ας σκεφτούν τι είναι ικανοί να αφήσουν αυτοί στα παιδιά τους, πριν ανοίξουν το στοματάκι τους και διεκδικήσουν.

• M
                                manosk last edited by

Δεν χρειάζεται να μεταβιβάσεις την πλήρη κυριότητα, αρκεί και η μεταβίβαση της ψιλής κυριότητας, στην οποία η επικαρπία που διατηρείς μεταβιβάζεται αυτομάτως μετά θάνατον (τοκ, τοκ). Τα παιδιά μπορούν να εκμεταλλεύονται με την άδειά σου τα ακίνητα, χωρίς όμως να μπορούν να τα σκοτώσουν για τα μάτια κάποιας Σβετλάνας ή Σβετλάνου ή για να χρηματοδοτήσουν κάποιον αεριτζή, ενώ δεν θα δημιουργηθούν κληρονομικά προβλήματα μεταγενέστερα.

• B
                                  bujinkan last edited by

Εγω δεν εχω ουτε περιουσια,ουτε σκοπευω να κανω παιδακια,οποτε δεν εχω τετοια προβληματα

• K
                                    kyr80 last edited by

Φωνάζεις τα παιδιά σου να συννεονηθούν... Τρεις είμασταν και βγάλαμε άκρη... Το τι έδωσες για να σπουδάσουν είναι άσχετο γιατί π.χ. ο μεγάλος αδερφός μου 'κοπρίτης' ήταν και δεν ήθελε να σπουδάσει τίποτα, ούτε και να κρατήσει τη δουλειά του πατέρα μου!! Η αδερφή μου στο εξωτερικό και εγώ ελλαδίτσα... Αυτά έγιναν με επιλογές δικιές μας και όχι των γονιών. Το ότι παροχή έδωσες επίσης στην πορεία για να τους βοηθήσεις, επίσης άσχετο. Δηλαδή μοιράζεται κατ'εμέ τη στιγμή της μάζωξης ότι υπάρχει....

Υ.γ. Δεν θα αφήσω ούτε κεραμίδι.. Θα τα μαμήσω τη μάνα ΟΛΑ... Το έχω πει και στους γονείς μου...

• xenos
                                      xenos last edited by

Συμφωνω και εγω στο να αφηνουν οι γονεις ισης αξιας μεριδια σε ολα τα παιδια (εκτος εξαιρετικων περιπτωσεων). Το ιδιο να ισχυσει ακομα και αν καποιο απο τα παιδια 'εβγαλε' στην πορεια αρκετα € ή οχι.

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• S
                                        saxon_747 last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:

Υ.γ. Δεν θα αφήσω ούτε κεραμίδι.. Θα τα μαμήσω τη μάνα ΟΛΑ... Το έχω πει και στους γονείς μου...

Aυτος εισαι τσολια μου!

• S
                                          skye last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:

Σε περίπτωση που οι βλαστοί βγουν τσογλάνια Ρωσίδες Βιζιτούδες και χρέη μέχρι το λαιμό....

σε περιπτωση δηλαδη που δεν βγουν τσογλανια δεν δικαιουσαι και συ μια ΟΥΚΡΑΝΕΖΑ (προτιμητεες. ποιες ρωσιδες τωρα; ) βιζιτου;

• I
                                            ililias last edited by

Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:

Aυτος εισαι τσολια μου!

Ναι, ναι.
                                            'Να δουλέψουν να μου αφησουν περιουσία, να την φάω'.

Θέλω κι εγώ, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε..........

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ