-
Απλή ερώτηση για τους γνώστες.
Ο πατέρας μου με τη μητέρα μου έχουν ένα αυτοκίνητο 2000 κ.εκ στο όνομά τους με κοκκινες πινακίδες λόγω τριτεκνίας. Ο Πατέρας μου έχει επίσης ένα 1600άρι του 1995 και θέλω να πάρω το δικό μου αμάξι στο όνομά του (1300 κυβικά). Θα έχουμε πρόβλημα με την εφορία για εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ ετησίως;;;
-
Ο πατέρας μου με τη μητέρα μου έχουν ένα αυτοκίνητο 2000 κ.εκ στο όνομά τους με κοκκινες πινακίδες λόγω τριτεκνίας. Ο Πατέρας μου έχει επίσης ένα 1600άρι του 1995 και θέλω να πάρω το δικό μου αμάξι στο όνομά του (1300 κυβικά). Θα έχουμε πρόβλημα με την εφορία για εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ ετησίως;;;
-
-
Αν δεν έχει άλλα τεκμήρια διαβίωσης, και το ποσό που θα δωθεί μέσα στο έτος (προσοχή: όχι η συνολική αξία του αυτ/του) μπορεί να δικαιολογηθεί από τα δηλωθέντα εισοδήματα, δεν θα έχετε πρόβλημα.
-
Mάλιστα. Ερώτηση 2η.
Εγώ δεν έχω εισόδημα για το 2008. Μπορώ κάπως να πάρω το αυτοκίνητο 1300 στο όνομά μου;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Mάλιστα. Ερώτηση 2η.Εγώ δεν έχω εισόδημα για το 2008. Μπορώ κάπως να πάρω το αυτοκίνητο 1300 στο όνομά μου;;
ναι, αν είχες εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια μπορείς υπό προϋποθέσεις να επικαλεστείς 'αναλωση κεφαλαίου', δηλαδή ότι αγοράζεις το αυτοκίνητο με λεφτά που κέρδισες τα προηγούμενα χρόνια.
αν όχι θα πρέπει οι γονείς-παππούδες να σου κάνουν κάποια γονική παροχή-δωρεά, και να επικαλεστείς ότι χρησιμοποίησες τα χρήματα της γονικής παροχής. -
Μάλιστα. Και στη γονική παροχή, εγώ δεν πληρώνω κάποιο φόρο όταν την αποδέχομαι;;
-
Μάλιστα. Και στη γονική παροχή, εγώ δεν πληρώνω κάποιο φόρο όταν την αποδέχομαι;;αναλογα με το βαθμό συγγένειας, μέχρι ένα ποσό είναι αφορολόγητη. είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει στο τμήμα κεφαλαίου κάποιας ΔΟΥ. ρώτα εκεί ή δες στο site αν έχει πληροφορίες.
ή περίμενε να ποστάρει κάποιος λογιστής -
Μάλιστα. Και στη γονική παροχή, εγώ δεν πληρώνω κάποιο φόρο όταν την αποδέχομαι;;Αν δεν κάνω λάθος καταργήθηκε ο φόρος της γονικής παροχής μαζί με το φόρο κληρονομιάς.
-
Μπορείς να κάνεις πράξεις δωρεάς (νομίζω μέχρι 3.000 €). Λαμβάνεις 2-3 δωρεές από διαφορετικά άτομα και είσαι οκ. Αυτό το είχα ακούσει από λογιστή να το λέει ως tip σε παρόμοια περίπτωση με την δική σου.
-
Χωρίς να είμαι εντελώς σίγουρος, υπάρχει αφορολόγητο κλιμάκιο 95000 για δωρεές μεταξύ συγγενών α' βαθμού. Θα πρέπει να το κοιτάξω καλύτερα όμως.
Επίσης, καλό είναι η δωρεά να προηγηθεί της αγοράς γιατί μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα η εφορία. -
Εχουμε και λέμε λοιπόν...
Ανάλωση κεφαλαίου ή δωρεά ή γονική παροχή.πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο; Αν η δαπάνη σου εντός του 2008 είναι μέχρι 10500
-
[quote='hrdoukas']Εχουμε και λέμε λοιπόν...
Ανάλωση κεφαλαίου ή δωρεά ή γονική παροχή.πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο; Αν η δαπάνη σου εντός του 2008 είναι μέχρι 10500
-
χαλλλλαρά...
θα σου βγεί στην δήλωση της επόμενης χρονιάς διαφορά τεκμηρίων 2000
-
Χμμμ.. Οκ, ακούστε τότε.
Θα πάρω ένα δάνειο με εγγυητή τους γονείς. Μέσα στο 2008 θα δώσω 2000 προκ συν 200 ευρώ το μήνα από τον Απρίλη, δηλαδή 9χ200=1800. Αρα όλα καλά από πλευράς αφορολογήτου. Σωστά;
-
Χμμμ.. Οκ, ακούστε τότε.Θα πάρω ένα δάνειο με εγγυητή τους γονείς. Μέσα στο 2008 θα δώσω 2000 προκ συν 200 ευρώ το μήνα από τον Απρίλη, δηλαδή 9χ200=1800. Αρα όλα καλά από πλευράς αφορολογήτου. Σωστά;
Τότε δε χρειάζεσαι το δάνειο.
Θα σου βγει μεν τεκμαρτό εισόδημα 3800, αλλά είναι ούτως ή άλλως αφορολόγητο. -
Να κανω και γω μια ερωτηση.Εγω που θελω να παρω αυτοκινητο 1400-1600 κυβικα μεταχειρισμενο μπορω να το γραψω στο ονομα μου????Δεν εχω κανει ποτε φορολογικη δηλωση και αρα δεν εχω εισοδημα.Αν αυτο δεν γινεται μπορω να το γραψω στο ονομα της μητερας μου?????Εχει φορολογικη δηλωση αλλα δεν εχει εισοδημα.Η τιμη θα ειναι κατω απο 10000 ευρω γιατι κατι ειχα ακουσει οτι πανω απο αυτα τα λεφτα υπαρχει προβλημα.
-
Πάρτο στο όνομά σου , απελευθερώσου...........
-
Γινεται ε???Και εγω κατι τετοιο ειχα ακουσει οτι επειδη ειναι μεταχειρισμενο το κανει ο αλλος μια μεταβιβαση και δεν χρειαζεται να δηλωθουν εισοδηματα σα να μου τα χαριζει δηλαδη(τι καλα θα ηταν).Αλλα δεν ξερω τι γινεται με τη φορολογικη δηλωση,θα κανω απο το νεο ετος???
-
Φυσικα και θα κανεις φορολογικη δηλωση αφου θα αγορασεις αμαξι.Εχεις αφμ;Πρωτα θα βγαλεις και μετα θα αγορασεις το αμαξι,χωρις αφμ δεν γινεται μεταβιβαση απο οτι ξερω.
Ιδιοκτησία αυτοκινήτων και φορολογικό καθεστός.