Mar 4, 2008, 11:30 PM

Σήμερα βράδυ σε φανάρι όπου ακολουθούσε μεγάλη ευθεία μου μίλησε από το παράθυρο ο διπλανός, ένα παιδί με Golf 2.0 FSI Με ρωτούσε πως πάει το TSI και μου ζήτησε να τα πατήσουμε για να συγκρίνουμε επιδόσεις Τέσπα είπα να του το κάνω το χατίρι, από στάση είμασταν ακριβώς το ίδιο μέχρι τα 100 όπου πλέον το TSI έφευγε μπροστά και εν κινήσει οι διαφορές ήταν ακόμα πιο μεγάλες, με τη διαφορά ότι το 2.0 στο πάτημα του γκαζιού έκανε αμέσως ένα πέταγμα μπροστά και μετά το TSI μάζευε γρήγορα, οπότε το lag είναι υπαρκτό τελικά σε σχέση με την ατμόσφαιρα.
Στο τέλος τα αφήσαμε λίγο στην άκρη για να μιλήσουμε και μου έλεγε ότι θεωρεί βλακεία να πληρώνει άδικα περισσότερα τέλη/κατανάλωση (10,5 λίτρα του καίει είπε)/ασφάλεια με μικρότερες επιδόσεις και θέλει να το πουλήσει για να πάρει TSI αλλά η απαξίωσή του είναι τρελή, περισσότερο από 10.000 ευρώ σε 2 χρόνια και λυπάται να το δώσει.
Μετά σκέφτηκα ότι λέμε για τους κατόχους 1.6 FSI που η VW τους χαντάκωσε, αλλά αυτοί που καταστράφηκαν πραγματικά είναι οι κάτοχοι 2.0