-
Για την ακριβεια Diesel Extra (απλο) και V-power Diesel...
-
ναι... αυτό εννοούσα.....
-
Στη Shell μάλλον ταιριάζει η παροιμία, 'είπαν του τρελού να χ.... και αυτός ξεκ.....'.
Αλλά θα ήθελα να δω υπάλληλο πρατηρίου της εταιρείας να προσπαθεί να πείσει ταρίφα να βάλει το ακριβό πετρέλαιο γιατί είναι καλύτερο. -
Δεν νομιζω οτι θα το δεις ποτε αυτο...
Παρ'ολα αυτα ολα τα X5, Gl-Classe, Range Rover, Land Cruiser, Jeep, 5αρες dieseil, A6 diesel κλπ κλπ το προτιμουν! -
Για πείτε μου...
Η 95αρα έχει πάρει τον ανήφορο...
Αλλά, εδώ και ένα τρίμηνο τουλάχιστον, τα πρατηρια που είναι στο δρόμο μου (τα περισσότερα, αν όχι όλα: ισχύει για Shell, BP, όχι τόσο για ΕΚΟ) έχουν την ίδια τιμή στην 100αρα. Χαρακτηριστικά, η Shell, ότι και να γίνεται με την 95αρα, πουλάει σταθερά την 100αρα στο 1.355 -τουλάχιστον στον άξονα που κινούμαι εγώ.
Γιατί?
(α) έχουν στοκάρει από καιρό, δεν έχει τελείωσει το απόθεμα και εξακολουθούν να πουλάνε με παλιά τιμή?
(β) μας δουλεύουν? -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
(α) έχουν στοκάρει από καιρό, δεν έχει τελείωσει το απόθεμα και εξακολουθούν να πουλάνε με παλιά τιμή?
(β) μας δουλεύουν?το α δεν ισχύει με τίποτα...
τα αποθέματα που αγοράζουν είναι για 2-3 μέρες...
αλλά κ πάλι, αν ανέβαινε το πετρέλαιο, θα το ανέβαζαν κ αυτοί... ό,τι ανεβαίνει, ανεβαίνει γρήγορα, κ ό,τι πέφτει, πέφτει αργά...το β ισχύει εκ προοιμίου...
-
Ο χρήστης thanasis_leo έγραψε:
το α δεν ισχύει με τίποτα...
τα αποθέματα που αγοράζουν είναι για 2-3 μέρες...
αλλά κ πάλι, αν ανέβαινε το πετρέλαιο, θα το ανέβαζαν κ αυτοί... ό,τι ανεβαίνει, ανεβαίνει γρήγορα, κ ό,τι πέφτει, πέφτει αργά...το β ισχύει εκ προοιμίου...
Αρα, το προφανές: τρώμε κουτόχορτο και φουλάρουμε κουτοκαύσιμο!
BTW. έχει κάτσει κανείς να κάνει μια διαχρονική αντιστοίχιση τιμής δολαρίου - ευρώ και τιμής βενζίνης στην Ελλάδα? Θα το έκανα ευχαρίστως, αλλά δεν έχω στοιχεία. Πιστεύω ότι θα έβγαιναν πολύ διδακτικά συμπεράσματα...
-
εχθες προσπαθούσα να θυμηθώ τις τιμές...
θυμάμαι πως με την αλλαγή δραχμής-ευρώ το πετρέλαιο είχε 38 λεπτά κ λόγω ακρίβειας στρογγυλοποιήθηκε στα 40...
επίσης θυμάμαι πως η βενζίνη είχε 65-67 λεπτά... (για την βενζίνη δεν ειμαι σίγουρος, για το πετρέλαιο είμαι σίγουρος πως αυτή ήταν η τιμή του)
-
Εγω θυμαμαι που με 10000 γεμιζα το ντεποζιτο εκει γυρω στο 2001, και τωρα με το ιδιο ντεποζιτι θελω καπου 70 ευρω.
-
Ναι. με τη βενζίνη στις 200-210 δρχ....
Εγώ προσπαθώ να θυμηθώ τα πιο πρόσφατα.. από όταν φάνηκε καθαρά ότι τα καύσιμα παίζουν γερά στα χρηματιστήρια..
πχ. πέρσι, με ευρώ/δολάριο στο 1.15, η βενζίνη είχε,...πόσο? γύρω στα 80 σεντς?
Φέτος, με ευρώ/δολάριο στο 1.5 (30% αυξηση), υπέρ του ευρώ, έχουμε βενζίνη στο 1.05-1.10 (95αρα)...αρα και εδώ αύξηση. Δηλαδή μπορεί να έχουμε ευνοίκότερη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, αλλά συνεχώς ακριβότερη βενζίνη....
Δεν έχουμε κανέναν γερό στα οικονομικά να μας διαφωτίσει? (μη λέω και μπουρδες, δηλαδή...) -
Ένα γράφημα με την τιμή του βαρελιού από το 1990 μέχρι το 2004
Όντας πλέον στα 100+ δολάρια βγάλτε τα συμπεράσματά σας
-
συμπερασμα: απο το '99 μεχρι τελος 2000 η τιμη ανεβηκε 3.5 φορες. Αρα να μην κλαιμε τωρα!
-
Τι 80 δρχ πριν το Μητσοτάκη το 1990 δεν τις θυμάται κανένας...
Με 300 δρχ βάζαμε βενζίνη σε yamaha dt 200 και πηγαίναμε για μπάνιο( και φυσικά δεν είχαμε λεφτά για φαγητό!!!)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τι 80 δρχ πριν το Μητσοτάκη το 1990 δεν τις θυμάται κανένας...Με 300 δρχ βάζαμε βενζίνη σε yamaha dt 200 και πηγαίναμε για μπάνιο( και φυσικά δεν είχαμε λεφτά για φαγητό!!!)
αναφέρεσαι στην τεράστια αύξηση στα μέσα Αυγούστου του 90...θυμάμαι ήμασταν στο χωριό μου τα Γιάννενα (εκεί δεν βλέπαμε ειδήσεις...) και δεν είχαμε φουλάρει το φορντακι ...όταν πήγαμε να το κάνουμε στην επιστροφή ο πατέρας μου πήγε να τσακωθεί με τον βενζινά διότι νόμιζε ότι τον κορόιδευε...σχεδόν διπλασιασμός...και πάλι βέβαια συγκριτικά με σήμερα όλα φαντάζουν φθηνά...
-
Άραγε υπάρχει πουθενά γράφημα της διακύμανσης της τιμής του πετρελαίου σε ευρώ? Ψάχνω στο net και δεν βρίσκω.
Από τα χαμηλά του 98-99 η τιμή έχει δεκαπλασιαστεί (Χ10).
Την τελευταία 5ετία περίπου η τιμή έχει 4πλασιστεί σε δολλάρια αλλά μόλις διπλασιαστεί σε ευρώ (γιατί από ευρώ/δολλάριο 0,85 είμαστε στο 1,5).
Άκουγα επίσης ότι σε σχέση με πέρισυ, η άνοδος από τα 70-80 δολλάρια στα 100 πρακτικά έχει αποροφηθεί από την άνοδο του ευρώ έναντι του δολλαρίου. Δεν έχω ελέγξει όμως πόσο ακριβές είναι αυτό.
Σχόλιο: Το πετρέλαιο νομίζω πως τύποις μόνο συναλλάσεται σε δολλάρια. Πρακτικά η αξία του εκφράζεται σε ευρώ μιας και ακολουθεί την πορεία του ευρώ στην ισοτιμία με το δολλάριο και τελικά η μεταβλητότητα της τιμής εκφρασμένης σε ευρώ είναι σαφώς μικρότερη από την τιμή σε δολλάρια.
Με απλά λόγια, πέφτει το ευρώ πέφτει και το πετρέλαιο, και το ανάποδο.Θα ήθελα πάντως εντός των τειχών να ενημερωνόμαστε και για την τιμή του βαρελιού σε ευρώ, μιας και αυτή μας απασχολεί.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Δεν νομιζω οτι θα το δεις ποτε αυτο...
Παρ'ολα αυτα ολα τα X5, Gl-Classe, Range Rover, Land Cruiser, Jeep, 5αρες dieseil, A6 diesel κλπ κλπ το προτιμουν!Το σχόλιο μου ήταν για τις προσπάθειες των υπαλλήλων των πρατηρίων της Shell να προωθήσουν (κατόπιν εντολής άνωθεν φυσικά) οτιδήποτε έχει την ονομασία v power.
Κατά τα λοιπά ας το προτιμούν οι κάτοχοι των ανωτέρω αναφερθέντων οχημάτων. Δικαίωμά τους. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Άραγε υπάρχει πουθενά γράφημα της διακύμανσης της τιμής του πετρελαίου σε ευρώ? Ψάχνω στο net και δεν βρίσκω.Δες το σημερινό πρωτοσελιδο της Οικονομικής Καθημερινής
Θα ήθελα πάντως εντός των τειχών να ενημερωνόμαστε και για την τιμή του βαρελιού σε ευρώ, μιας και αυτή μας απασχολεί.
και όχι μόνο εντός των ελληνικών,αλλά και των ευρωπαϊκών τοιχών.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Άραγε υπάρχει πουθενά γράφημα της διακύμανσης της τιμής του πετρελαίου σε ευρώ? Ψάχνω στο net και δεν βρίσκω.Από τα χαμηλά του 98-99 η τιμή έχει δεκαπλασιαστεί (Χ10).
Την τελευταία 5ετία περίπου η τιμή έχει 4πλασιστεί σε δολλάρια αλλά μόλις διπλασιαστεί σε ευρώ (γιατί από ευρώ/δολλάριο 0,85 είμαστε στο 1,5).
Άκουγα επίσης ότι σε σχέση με πέρισυ, η άνοδος από τα 70-80 δολλάρια στα 100 πρακτικά έχει αποροφηθεί από την άνοδο του ευρώ έναντι του δολλαρίου. Δεν έχω ελέγξει όμως πόσο ακριβές είναι αυτό.
Σχόλιο: Το πετρέλαιο νομίζω πως τύποις μόνο συναλλάσεται σε δολλάρια. Πρακτικά η αξία του εκφράζεται σε ευρώ μιας και ακολουθεί την πορεία του ευρώ στην ισοτιμία με το δολλάριο και τελικά η μεταβλητότητα της τιμής εκφρασμένης σε ευρώ είναι σαφώς μικρότερη από την τιμή σε δολλάρια.
Με απλά λόγια, πέφτει το ευρώ πέφτει και το πετρέλαιο, και το ανάποδο.Θα ήθελα πάντως εντός των τειχών να ενημερωνόμαστε και για την τιμή του βαρελιού σε ευρώ, μιας και αυτή μας απασχολεί.
Και εγω δεν το καταλαβαινω αυτο(ο Βαρδηνοτζον ισως να μπορουσε να το εξηγησει καλυτερα).Απο την στιγμη που το δολαριο αποδυναμωνεται σε σχεση με το ευρω,η ανοδος της τιμης του βαρελιου θα επρεπε να απορροφαται απο το ισχυροτερο ευρω.Οταν ειχε κυκλοφορησει το ευρω ηταν ισοτιμο με το δολαριο και το βαρελι ειχε 50$.Τωρα που το ευρω πηρε 50% πανω και το βαρελι 100% η τιμη της βενζινης θα επρεπε να παιζει στα 0,85.Μπακαλιστικο αλλα κατι δεν ταιριαζει με αυτην την ιστορια.
-
http://www.nu.nl/rubriek.jsp?n=937979&c=1001
Οι επίσημες τιμές που πωλούντε τα καύσιμα στην Ολλανδία
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://www.nu.nl/rubriek.jsp?n=937979&c=1001' target='_blankΟι επίσημες τιμές που πωλούντε τα καύσιμα στην Ολλανδία
Βενζίνη ώρα μηδέν!