Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
H Οκτάβια έχει καλούς χώρους για τους εμπρός επιβάτες , μεγάλο πορτ-μπαγκάζ αλλά οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι άθλιοι.
την έχω δει την Octavia και δεν θα συμφωνούσα με αυτό. Οι χώροι πίσω είναι ικανοποιητικοί
VW Jetta (το 4πορτο Golf) TSI με DSG.
Σωστό και αυτό. Τώρα όσο για το DSG, ακούω, διαβάζω αλλά δεν το έχω δει πουθενά. Είναι τόσο καλό όσο ακούγεται? Από άποψη προβλημάτων? Αίσθηση? Στο R&D που κυκλοφορεί με αφιέρωμα στο Turbo το αναφέρει σαν απαραίτητο συμπλήρωμα του turbo για οικονομικές επιδόσεις (καλό ήταν αυτό).
Άσχετο... 15'' για τα 80-110 είναι ΠΑΑΑΑΡΑ πολλά ΙΜΟ, ακόμα και αν μιλάμε για 5η....
Καλά ντε μη βαράς, το είδα μετά αλλά λέω τώρα που να κάνω edit. Βέβαια είναι ευκαιρεία να πω οτι οι προσωπικές απόψεις για τα κριτήρια ή και προσθήκες μοντέλων είναι ευπρόσδεκτες.
Κάτι άλλο τώρα. Πήγα και είδα σήμερα το Civic και ομολογώ οτι από κοντά μου άρεσε περισσότερο από οτι υπολόγιζα. Κατ'αρχήν μετά όλα τα αμάξια μου φαίνονταν γκρίζα και συντηρητικά. Επίσης μου άρεσε πολύ η κονσόλα, οι χώροι και οτι το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται (και προς τα πάνω και προς τα κάτω) αυξάνοντας κατά πολύ την πρακτικότητα του μοντέλου. Επίσης βλέπω σε όλα τα test ότι τα turbo δίνουν κατανάλωση από 12-14 lt /100 km (αναρωτιέμαι τι διαφορά θα έκανε το DSG) ενώ ο πολύστροφος ατμοσφαιρικός δεν ανεβαίνει πάνω από 9 και με αντίστοιχη συντήρηση. Μήπως λοιπόν σχιστοματίζω? ο Civic ίσως είναι και το μοναδικό που θα οδηγήσω σε test drive αφού θα το έχουνε μέσα Μαρτίου ενώ για τα άλλα...κουβέντα
Το FIAT είναι μία ειδική περίπτωση αφού δεν το έχω δει ούτε στο δρόμο. Στις φωτογραφίες μου φαίνεται κουκλάκι αλλά ποιός ξέρει. Ο κινητήρας του αν κρίνω από τα σχόλια για το Bravo είναι πολύ καλός αλλά ρουφάει και αυτός. Αναρωτιέμαι αν η FIAT του δίνει τα 5 χρόνια εγγύησης που δίνει σε άλλα μοντέλα της.
To Skoda ιδίως το combi έιναι ένα εξαιρετικό αμάξι και με πολλή καλή χρηματοδότηση. Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω είναι το εντελώς αδιάφορο και απρόσωπο σχέδιο και η πιθανή μεγάλη κατανάλωση.
Όμοια και στα Altea και Touran (που είναι το DSG οεο!!!) που εδώ δεν έχει ούτε καλή χρηματοδότηση και εντελώς...μα εντελώς, χάλια σχέδιο. Άσε που ακούω και πολλους από το βάθος που λένε για προβλήματα.
Τέλος το Opel. Στρίβει ή δε στρίβει? Ιδού η απορία. Και μήπως όντως ο κινητήρας είναι πολύ πιεσμένος και άραγε τι θα βγάλει?