-
Καλησπερα σε ολους!ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να ρωτησω αν αξιζει τον κοπο να βγαλω για τον χειμωνα τα exalto που φοραω σε swift,για καποιο χιονολαστιχο που θα μου προτεινετε. λατρευω το χιονι αλλα μισω τις αλυσιδες...Α! και κατι ακομη,ταιριαζουν οι ζαντες μου σε atos; το καρε ενοω. Οι συμβουλες θα ληφθουν σοβαρα υποψην!
-
Καλησπερα σε ολους!ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να ρωτησω αν αξιζει τον κοπο να βγαλω για τον χειμωνα τα exalto που φοραω σε swift,για καποιο χιονολαστιχο που θα μου προτεινετε. λατρευω το χιονι αλλα μισω τις αλυσιδες...Α! και κατι ακομη,ταιριαζουν οι ζαντες μου σε atos; το καρε ενοω. Οι συμβουλες θα ληφθουν σοβαρα υποψην!
-
-
Αν μας πεις που μένεις ίσως να είναι και πιο εύκολο να ακούσεις συμβουλές!!
Πάντως γενικά,κοντά σε αστικά κέντρα,είναι λίγο ακραίο να βάλεις χιονολάστιχα, για τις 10 μέρες που -ίσως- πέσει χιονι!! -
Ο χρήστης βολιδας έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να ρωτησω αν αξιζει τον κοπο να βγαλω για τον χειμωνα τα exalto που φοραω σε swift,για καποιο χιονολαστιχοΠοτέ!!! Ξέρεις πως πάνε τα Εξάλτο στο χιόνι; (και με αρκετά χλμ στην πλάτη μάλιστα!)
Σοβαρά, τώρα, το βασικό κριτήριο είναι ο τόπος διαμονής σου.
-
sory!δεν εγραψα που μενω για να μην σας μπερδεψω ,μενω θεσ/νικη αλλα λιγο ψηλα στο ωραιοκαστρο που κραταει λιγο παραπανω χιονι,επισεις θα παω για σκι τουλαχιστον δεκα φορες μεσα στο χειμωνα.
-
Ο χρήστης βολιδας έγραψε:
.... αξιζει τον κοπο να ......καποιο χιονολαστιχο.....λατρευω το χιονι αλλα μισω τις αλυσιδες...Τι εννοείς χιονολάστιχο? Αυτά που λένε M+S φαντάζομαι και όχι τα άλλα με τα καρφιά! Και υποθέτω ζείς στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ πολλά μέρη της Ελλάδας που να θέλεις να έχεις χειμωνιάτικα λάστιχα.....μπορεί να κάνω και λάθος.
Τα M+S θα το χαρείς περισσότερο αν έχεις τζιποειδές ή συχνάζεις σε παλιόδρομους με λάσπες παρά σε χιόνι. Όταν παγώσει το χιόνι (στην Ελλάδα τη 2η-3η το πολύ μέρα ή έχει παγώσει ή έχει λιώσει!) μπορεί τα Μ+S να είναι λίγο καλύτερα αλλά δεν γλυτώνεις την αλυσίδα. Καλύτερα λοιπόν αντί να πάρεις ειδικά λάστιχα (που θα ξεραθούν εύκολα αν τα φυλάς για του χρόνου ή θα φθαρούν γρήγορα αν τα χρησιμοποιείς συνέχεια) να επενδύσεις σε καλές αλυσίδες που να μπαινοβγαίνουν εύκολα! -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να ρωτησω αν αξιζει τον κοπο να βγαλω για τον χειμωνα τα exalto που φοραω σε swift,για καποιο χιονολαστιχο
Ποτέ!!! Ξέρεις πως πάνε τα Εξάλτο στο χιόνι; (και με αρκετά χλμ στην πλάτη μάλιστα!)
Σοβαρά, τώρα, το βασικό κριτήριο είναι ο τόπος διαμονής σου.
[list:3tpmspc9]Σε πληροφορω, επειδι εχω exalto(κι εδω ριχνει ΧΙΟΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ )οτι ειναι απαιχτα [/list:u:3tpmspc9][list:3tpmspc9]Σε ενα ελαστικο το οποιο δεν ειναι για χιονι, εκτος απ το ποσο μαλακη γομα εχει(το οποιο παιζει μεγαλο ρολο στον ΠΑΓΟ), μεγαλο ρολο παιζει ο σχεδιασμος του πελματος.Αυτο φυσικα ειναι θεμα τυχης μιας και τα πελματα ειναι κατασκευασμενα για καλυτερη προσφυση σε συνδιασμο με την απομακρυνση του νερου.[/list:u:3tpmspc9][list:3tpmspc9]Οταν ομως εχουμε χιονι, και δε φοραμε αλυσιδες, ποιο ειναι το υλικο που μπορουμε να πετυχουμε μεγαλυτερη προσφυση?Μα το ιδιο το χιονι φυσικα.Αρα θελουμε ενα ελαστικο που να μην αποβαλει απ το πελμα του το χιονι και μενει το πελμα γυμνο [/list:u:3tpmspc9]
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν μπορώ να φανταστώ πολλά μέρη της Ελλάδας που να θέλεις να έχεις χειμωνιάτικα λάστιχα.....μπορεί να κάνω και λάθος.
Τα M+S θα το χαρείς περισσότερο αν έχεις τζιποειδές ή συχνάζεις σε παλιόδρομους με λάσπες παρά σε χιόνι.Είναι πολλές πόλεις της Ελλάδας όπου χρησιμοποιούνται τέτοια ελαστικά(M+S) ενδεικτικά : Λάρισα(ευρύτερα ο νομός),Γρεβενά,Κοζάνη,Κατερίνη,Καστοριά,Φλώρινα κ.α πόλεις που κοντά υπάρχουν βουνά και όχι μόνο που χιονίζει συχνά-πυκνά μέσα στο χειμώνα.
Στις παραπάνω πόλεις που ανέφερα(έχω πάει χειμερινές διακοπές) και παρατήρησα τα περισσότερα αυτοκίνητα(από micra μέχρι μεγάλα 4κίνητα) να φορούν τέτοια λάστιχα!
-
Κάποτε είχα μία τετράδα Μ+S (Goodyear Ultra Grip 5) καί τά φορούσα κάθε Οκτώβριο στό Καντέτ μου.Δέν μου φαγωθήκανε γρήγορα,΄δσέν σαπουνιάζανε γρήγορα(φυσικά δέν τό 'έτρωγα'),είχανε καταπληκτικό φρένο καί πρόσφυση στό στεγνό,καθώς καί φοβερό φρένο στό βρεγμένο.
Κατά τή γνώμη μου,δέν έχει νά χάσει κανείς τίποτα,άν φορέσει 'χιονολάστιχο' τό χειμώνα.
Υ.Γ. Ο βολίδας είναι φίλος,αυτά τού τά έχω πεί καί στόν ίδιο,αλλά τά γράφω καί εδώ γιά νά γίνει κουβέντα. -
Toyo Observe G02+
Toyo Garit H/T
Toyo snowprox s950
Bridgestone Blizzak LM22Ask a Canadian. Only he knows snow. hahaha
-
Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα. Εγώ αν έμενα στο Ωραιόκαστρο και πήγαινα και 10 φορές το χρόνο για σκι θα έβαζα σίγουρα.
Ο πατέρας μου βάζει εδώ και 2-3 χειμώνες και είναι πολύ ευχαριστημένος, κρατάνε πολύ καλά και στο στεγνό ακόμα και έχουμε κάνει και μεγάλα ταξίδια χωρίς πρόβλημα (και με ζεστό καιρό). Ειδικά αν πάρεις κι ένα δεύτερο σετ ζάντες ώστε να μη χρειάζεται να ξεζαντάρεις είναι νομίζω πιο βολικό. -
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι ,τι γινεται σε θερμοκρασιες 20C+ που πιθανον να εχουμε μεσα στο χειμωνα και σιγουρα σε ταξιδι.ενταξει θα φθειρονται γρηγορα αλλα θα κρατανε σε στεγνη ασφαλτο ? Φυσικα υπαρχει δευτερη τετραδα ζαντες! και απο οτι εχω δει ειναι σχετικα φθηνα.
-
Κωστα μιας και μενω και γω Ωραιοκαστρο κι επισης πηγαινω αρκετες φορες για σκι εχω και εγω το ιδιο διλιμα. Τα χιονολαστιχα γενικα δεν ειναι για υψηλες ταχυτητες (εως 110-115χλμ) αρα εαν πηγαινεις συχνα για σκι καλυπτεις μεγαλες αποστασεις και 'γρηγορα' (πανω απο 120χλμ)εαν πηγαινεις αυθημερον. Η προσβαση στα χιονοδρομικα τελευταια εχει καλυτερεψει και ο παγωμενος δρομος που συνηθως εχει προβλημα ειναι πολυ λιγος. Ως αναφορα για την περιοχη που μενουμε νομιζω οτι παντα με λιγη προσοχη καταφερνουμε να λειτουργουμε κανονικα μιας και οι κεντρικοι δρομοι ειναι γρηγορα ανοικτοι. Νομιζω τελικα οτι δεν χρειαζεται να κανω μια τετοια αγορα για λιγες ημερες χιονιου.(καθαρα προσωπικη αποψη).
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Τα χιονολαστιχα γενικα δεν ειναι για υψηλες ταχυτητες (εως 110-115χλμ)
Στέλιο,μήπως εννοείς λάστιχα μέ καρφιά;Τά M+S πού κυκλοφορούνε έχουν πιά δείκτες ταχύτητας γιά 190 χιλ/ώρα.Μάλιστα κάποιο(δέν θυμάμαι ποιό) έχει γιά 210(-HR).
-
Αλήθεια τα NOKIAN τα έχει δοκιμάσει κανείς; Φινλανδικά είναι και οι Φινλανδοί μάλλον ξέρουν από χιόνι... Το WR φαίνεται ιδαίτερα ενδιαφέρον. http://www.nokian.com/
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τα χιονολαστιχα γενικα δεν ειναι για υψηλες ταχυτητες (εως 110-115χλμ)
Στέλιο,μήπως εννοείς λάστιχα μέ καρφιά;Τά M+S πού κυκλοφορούνε έχουν πιά δείκτες ταχύτητας γιά 190 χιλ/ώρα.Μάλιστα κάποιο(δέν θυμάμαι ποιό) έχει γιά 210(-HR).
Είχαμε πάει Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη και επιστροφή με το Audi 80 του πατέρα μου Μάιο μήνα (πέρσι). Οι θερμοκρασίες ήταν διαρκώς 20-30C (ήμασταν λίγο γκαντέμηδες) και κάναμε συνολικά 3500 km. Στον αυτοκινητόδρομο πηγαίναμε με ταχύτητες 160-180 και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα χειμερινά ελαστικά (Michelin νομίζω). Μετά τα έβαλε άλλον ένα χειμώνα και φέτος είναι ο τρίτος χειμώνας τους.
-
Είχα πολύ παλιότερα κάποια Michelin M+S σε Golf I και ήταν απίθανα. Ακόμα και σε πολύ πατημένο χιόνι (ήθελε προσοχή και στο περπάτημα) και ελάχιστη ανηφόρα, μπορούσες να ξεκινήσεις με 2α. Με κανονική χρήση είχαν κανονική φθορά. Σε βρεγμένο ήταν πολύ καλά.
Μ+S βγαίνουν πολλά με δείκτη Η (190χαω) και μερικά με δείκτη V (210χαω - νομίζω), πχ Fulda Kristall Supremo 205/55 R16 94V XL μια που έψαχνα πριν λίγο...
Αλλά μην ξεχνάμε πως σημαντικό ρόλο παίζει και το πλάτος του ελαστικού, αν έχετε προσέξει κάτι Τσικουετσέντο με τα στενά λαστιχάκια ανεβαίνουν σφαίρα παντού... ενώ αν έχουμε φαρδύ λάστιχο κολλάμε με το παραμικρό, οπότε εκεί θέλουμε οπωσδήποτε M+S για να κερδίσουμε ότι μπορούμε.
-
Τα ultra grip 6 αγοραστηκαν και τοποθετηθηκαν σημερα .Εντυπωσεις και σχολια σε μερικες μερες.Εως τοτε απλα θα ...ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΘΕΟΥΛΗ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ!!!!
Χιονολαστιχα