-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Στο δρόμο μου υπήρχαν 4-5 σαμαράκια... Τα κομμάτια τους τώρα κάνουν ακριβώς τη δουλειά που θέλει ο φίλος μπιλλλλλλλ........
Χμμμ λες ε...;
Χρειάζομαι από τα σχετικά μεγάλα σε μήκος πάντως...
Ελπίζω να βρεθεί κάτι για να γλιτώσω το μπλέξιμο με τάκους.billlllll κοίτα στην άνοδο της Μεσογείων, 2 φανάρια πριν την πλατεία της Αγ.Παρασκευής (στη διασταύρωση που αριστερά στρίβεις για Χαλάνδρι tennis club). Εκεί δεξιά ακριβώς στη γωνία έχει μαγαζί με σήματα, είδη οδοσήμανσης κτλ. Πιθανότατα θα βρεις αυτό που ψάχνεις.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Καλησπέρα!
Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω αυτά τα πλαστικά σαν τα σαμαράκια που μπαίνουν στους δρόμους; Χρειάζομαι κάτι για να κατεβαίνει ένα αυτοκίνητο σε κεκλιμένη ράμπα για γκαράζ χωρίς να βρίσκει κάτω.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Δεν νομιζω να εχεις αυταπατες οτι θα τα βρεις στην AUTOPLUS τις γειτονιας σου!
Ανηκουν στην κατηγορια προιοντων οδοσημανσης και εκει που μπορεις να απευθυνθεις ειναι στο λινκ παρακατω αλλα επιφυλασομαι αν θα σου τα πουλησουν!!
Καλη επιτυχια
http://www.odosimansi.gr/active.aspx?mode=el{47513124-6e13-463e-8f90-02afb7bb7598}ViewΤο ξέρω πως δεν θα τα έβρισκα στο περίπτερο, γι'αυτό και ρώτησα εδώ που ήμουν σίγουρος πως κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει στην αναζήτηση
Σας ευχαριστώ tractioner και bill !
-
Το εγραψα και αλλου αλλα η απορια παραμενει.
Smart 42 ολοκαινοργιο, αν κρινω απο την πινακιδα, κυκλοφορησε σημερα, μαλλον χθες 15/2 και η μια μεσαια σκαλα δεν αναβε. -
Κι αν αναβε, θα γκρινιαζες οτι σε στραβωσε. Σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας επιτελους;;;
-
Σήμερα συνέβη το εξής περιστατικό:
Ένας τύπος πήρε τηλέφωνο τον πατέρα μου και ισχυρίζεται ότι νωρίτερα το πρωί τον χτύπησε στον προφυλακτήρα (γρατζούνισε για την ακρίβεια).
Ο πατέρας μου φυσικά δε θυμάται κανένα τέτοιο περιστατικό.
Ο τύπος λέει ότι πήρε τα στοιχεία από την τροχαία.Οι απορίες μου είναι τι κάνουμε αρχικά σε αυτήν την περίπτωση και κατά 2ον η τροχαία δίνει έτσι απλά τα στοιχεία? Ύποπτο μου φαίνεται.... Ιδιαίτερα αφού δεν έχει γίνει τίποτα...
Η ασφαλιστική λεει οτι αποζημιώνει και σε αυτήν την περίπτωση, σκοπός είναι όμως ότι δεν έγινε κάτι...
Πρόκειται προφανώς για απατεώνα..
Τι κάνουμε; -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Σήμερα συνέβη το εξής περιστατικό:Ένας τύπος πήρε τηλέφωνο τον πατέρα μου και ισχυρίζεται ότι νωρίτερα το πρωί τον χτύπησε στον προφυλακτήρα (γρατζούνισε για την ακρίβεια).
Ο τύπος λέει ότι πήρε τα στοιχεία από την τροχαία.Οι απορίες μου είναι τι κάνουμε αρχικά σε αυτήν την περίπτωση και κατά 2ον η τροχαία δίνει έτσι απλά τα στοιχεία? Ύποπτο μου φαίνεται.... Ιδιαίτερα αφού δεν έχει γίνει τίποτα...
Η ασφαλιστική λεει οτι αποζημιώνει και σε αυτήν την περίπτωση, σκοπός είναι όμως ότι δεν έγινε κάτι...
Τι κάνουμε;Ζήτα πληροφορίες για μέρος, ώρα και να σου περιγράψει το αυτοκίνητό σου καθώς και το πως του προκαλέσατε τη ζημιά.
Αν σε κάποια σημεία έχουν βάση αυτά που υποστηρίζει, τότε το περιστατικό μπορεί να έγινε π.χ. όταν πήγε να ξεπαρκάρει ο πατέρας σου. Τσέκαρε και το σημείο επαφής που θα σου πει. Δηλ. ποια γωνία του προφυλακτήρα χτύπησε με ποιο σημείο του δικού του αυτοκινήτου. Αν το δικό σας αυτοκίνητο έχει ίχνη επαφής τότε ίσως και να έγινε. Αν όχι, τότε υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες ότι όντως συνέβη.
Η τροχαία από τη στιγμή που της αναφερθεί τροχαίο με εγκατάλειψη, από την πινακίδα βρίσκει άμεσα τα στοιχεία του άλλου οχήματος. Εφόσον έχει συγκρατήσει το νούμερο της πινακίδας, τα στοιχεία μπορεί να τα βρει και μέσω της ασφαλιστικής.
-
Ξερει κανεις τί γινεται με τα διαφορα - concept - μοντελα που κατα καιρους παρουσιαζουν οι εταιριες και που δεν πανε ποτε στην παραγωγη; Τα φυλανε σε καποια αποθηκη, τα πετανε, τα πουλανε;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σήμερα συνέβη το εξής περιστατικό:
Ένας τύπος πήρε τηλέφωνο τον πατέρα μου και ισχυρίζεται ότι νωρίτερα το πρωί τον χτύπησε στον προφυλακτήρα (γρατζούνισε για την ακρίβεια).
Τι κάνουμε;Ζήτα πληροφορίες για μέρος, ώρα και να σου περιγράψει το αυτοκίνητό σου καθώς και το πως του προκαλέσατε τη ζημιά.
Αν σε κάποια σημεία έχουν βάση αυτά που υποστηρίζει, τότε το περιστατικό μπορεί να έγινε π.χ. όταν πήγε να ξεπαρκάρει ο πατέρας σου. Τσέκαρε και το σημείο επαφής που θα σου πει. Δηλ. ποια γωνία του προφυλακτήρα χτύπησε με ποιο σημείο του δικού του αυτοκινήτου. Αν το δικό σας αυτοκίνητο έχει ίχνη επαφής τότε ίσως και να έγινε. Αν όχι, τότε υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες ότι όντως συνέβη.
Η τροχαία από τη στιγμή που της αναφερθεί τροχαίο με εγκατάλειψη, από την πινακίδα βρίσκει άμεσα τα στοιχεία του άλλου οχήματος. Εφόσον έχει συγκρατήσει το νούμερο της πινακίδας, τα στοιχεία μπορεί να τα βρει και μέσω της ασφαλιστικής.
Ναι αλλα σε καμια περιπτωση δεν δινει τα στοιχεια απλα και μονο απο μια πινακιδα η αστυνομια. Δες αν εχεις ζημια στον προφυλακτηρα σου, αν δεν εχεις, πες του να παει στο διαολο, ή παρε την ασφαλιστικη σου και κανε αρνητικη δηλωση, οτι επεσε αυτος πανω σου
Ξυπνησανε και βρισκουν καινουρια κολπα.
Δεν υπαρχει περιπτωση να εγινε επαφη τετοια ωστε να του κανει ζημια, και να μην το ειχε καταλαβει ο πατερας σου.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ξερει κανεις τί γινεται με τα διαφορα - concept - μοντελα που κατα καιρους παρουσιαζουν οι εταιριες και που δεν πανε ποτε στην παραγωγη; Τα φυλανε σε καποια αποθηκη, τα πετανε, τα πουλανε;Σε 2 εταιρίες που έχω πάει ... τα έχουν σε ειδικούς χώρους στα εργοστάσια ... σαν εκθέματα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ξερει κανεις τί γινεται με τα διαφορα - concept - μοντελα που κατα καιρους παρουσιαζουν οι εταιριες και που δεν πανε ποτε στην παραγωγη; Τα φυλανε σε καποια αποθηκη, τα πετανε, τα πουλανε;
Σε 2 εταιρίες που έχω πάει ... τα έχουν σε ειδικούς χώρους στα εργοστάσια ... σαν εκθέματα.
Κάποιες εταιρίες έχουν και showrooms σε μεγάλες πόλεις, όπου και τα εκτίθουν. Στο Παρίσι έχει μερικά τέτοια, πχ.
-
πώς γίνεται ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερο (Λεόν 4,31μ) να έχει μικρότερο μεταξόνιο από ένα άλλο μικρότερου μήκους (ι30 4,24μ) ενώ έχουν τον ίδιο χώρο αποσκευών (340λίτρα) ;
-
Μαλλον εξαρταται απο το πώς εχει σχεδιαστει χωροταξικα.Εαν η πλάτη των καθισματων των επιβατων ειναι τοποθετημενη πιό μπροστα ή πιο πίσω,άν οι θόλοι των τροχων εισβαλουν μεσα στο χωρο του πορτ-μπαγκαζ κ.λ.π
-
προς καποιο μηχανολογο η καποιον που γνωριζει
Γιατι στις σιδεροβιδες ,στις μεταλλικες κατασκευες,γενικοτερα στις συνδεσεις με βιδες πριν απο το παξιμαδι βαζουμε ροδελα?
Ποιες δυναμεις αναλαμβανει η ροδελα και γιατι την βαζουμε?
Για να μην λασκαρει η βιδΑ? -
Γιάννη,
Αν μιλάς αποκλειστικά για τις ροδέλες (και όχι τα γκρόβερ), χρησιμοποιούνται για να αυξηθεί η επιφάνεια μεταξύ βίδας και τεμαχίου και να μειωθεί η επιφανειακή πίεση που ασκείται τοπικά στο τεμάχιο. Έτσι:
α) Δεν εμφανίζεται τοπική πλαστική παραμόρφωση στο τεμάχιο, άρα και καθίζηση της κοχλιοσύνδεσης. (Με αποτέλεσμα να λασκάρει η βίδα)
β) Δεν τραυματίζεται η επιφάνεια του τεμαχίου. -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Γιάννη,Αν μιλάς αποκλειστικά για τις ροδέλες (και όχι τα γκρόβερ), χρησιμοποιούνται για να αυξηθεί η επιφάνεια μεταξύ βίδας και τεμαχίου και να μειωθεί η επιφανειακή πίεση που ασκείται τοπικά στο τεμάχιο. Έτσι:
α) Δεν εμφανίζεται τοπική πλαστική παραμόρφωση στο τεμάχιο, άρα και καθίζηση της κοχλιοσύνδεσης. (Με αποτέλεσμα να λασκάρει η βίδα)
β) Δεν τραυματίζεται η επιφάνεια του τεμαχίου.Ναι για την ροδελα αποκλειστικα,τα γκροβερ ουτε ξερω ποια ειναι
Αν ξερεις δωσε μου σε παρακαλω μια ερμηνεια και για αυτα
Εισαι σιγουρος για το πρωτο μερος της απαντησης?Η ροδελα εχει τοσο δυνατη δομη ωστε να αναλαβει τετοιες δυναμεις?
Μηπως η ιδια η ροδελα θα κατερεε απο τις δυναμεις?
Συμφωνω ως προς την ελλατωση της επιφανειακης δυναμης αλλα η ροδελα εχει τετοια δομη ωστε να μην καταρρευσει η ιδια απο την κοχλιοσυνδεση? -
τα γκρόβερ είναι σαν την ροδέλα αλλά έχουν δοντάκια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα γκρόβερ είναι σαν την ροδέλα αλλά έχουν δοντάκια.Συνηθως ειναι κομμενα σε ενα σημειο και ελαφρως στρεβλωμενα .
-
Η ροδέλα μπορεί να παραλάβει τέτοιες δυνάμεις χωρίς πρόβλημα.
Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος λόγος της χρήσης της.Τα γκρόβερ δρουν σαν μικρά ελατήρια, ώστε ακόμα και να χαλαρώσει λίγο η κοχλιοσύνδεση την προεντείνουν αυτά ώστε να μην λασκάρει τελείως.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Συνηθως ειναι κομμενα σε ενα σημειο και ελαφρως στρεβλωμενα .
ναι απλά δεν μπορώ να τα περιγράψω από το πληκτρολόγιο
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συνηθως ειναι κομμενα σε ενα σημειο και ελαφρως στρεβλωμενα .
ναι απλά δεν μπορώ να τα περιγράψω από το πληκτρολόγιο
Και οι δυο δίκιο έχετε. Βασικά, είναι όπως το λέει ο Βασίλης. Τα δοντάκια είναι optional.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο