-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μολις γεμισαμε το τεποζιτο στο σπιτι. 403 ευρω.
Να παρει και να σηκωσει τα κρυα κλιματα.Νικος
μας εκαψε το πετρελαιο....
δυστυχως...... -
Όμως αν νοίκιαζες το σπίτι, η θέρμανση (και το ηλεκτρικό) μπορεί να είναι μέσα στο ενοίκιο, οπότε η θέρμανση και τα φώτα είναι ανοικτά όλο το 24ωρο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όμως αν νοίκιαζες το σπίτι, η θέρμανση (και το ηλεκτρικό) μπορεί να είναι μέσα στο ενοίκιο, οπότε η θέρμανση και τα φώτα είναι ανοικτά όλο το 24ωρο.
Kai to enoikio sto theo...
-
ΕΒΙΒΑ Παιδια!!!
0,75 στο Ηρακλειο
-
Έβαλα σήμερα 0.717 για 1200 λίτρα.
-
στο καινουριο σπιτι που θα μετακομισω εχει αυτονομη θερμανση με φυσικο αεριο! αληθεια.. υπαρχει θεμα με φυσικο αεριο? ξερει κανεις το site της εταιρειας του φυσικου αεριου?
-
-
Ηρθε σημερα ο 'πετρελαιάς' να μου βαλει πετρελαιο και μου ειπε ορθα κοφτα οτι πετρελαιο θερμανσης δεν ξαναφερνει, μονο να ψαξω να βρω απο αλλου την αλλη φορα.
Τον ρωτησα γιατί και μου ειπε οτι δεν τον συμφερει να το διαχειριζεται με το επερχομενο συστημα. Προβλεπει μαλιστα οτι τα περισοτερα πρατηρια θα σταματησουν να το εμπορευονται εκτος απο λιγο μεγαλα, δηλαδη θα γινει κατι σαν ολιγοπωλειο.
Τωρα, αυτο τί θα κανει στην τιμη του πετρελαιου δεν ξερω.
Αλλα τί λεω σιγα μην βγει ωφελιμενος ο καταναλωτης. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ηρθε σημερα ο 'πετρελαιάς' να μου βαλει πετρελαιο και μου ειπε ορθα κοφτα οτι πετρελαιο θερμανσης δεν ξαναφερνει, μονο να ψαξω να βρω απο αλλου την αλλη φορα.
Τον ρωτησα γιατί και μου ειπε οτι δεν τον συμφερει να το διαχειριζεται με το επερχομενο συστημα. Προβλεπει μαλιστα οτι τα περισοτερα πρατηρια θα σταματησουν να το εμπορευονται εκτος απο λιγο μεγαλα, δηλαδη θα γινει κατι σαν ολιγοπωλειο.
Τωρα, αυτο τί θα κανει στην τιμη του πετρελαιου δεν ξερω.
Αλλα τί λεω σιγα μην βγει ωφελιμενος ο καταναλωτης.Ναι, γιατι θα πρέπει να προπληρώνει φόρο (λες και όλοι εμείς δεν προπληρώνουμε )
Τώρα για τα ολιγοπώλια, τί να πω. Η Ελλάδα έχει 8000 βενζινάδικα ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ (διότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει πόσα ακριβώς είναι). Και που έχει τόσα, τι κερδίζουμε? Στο Αργοστόλι η βενζίνη (και το πετρέλαιο, βεβαίως-βεβαίως) κοστίζει όσο στο Μιλάνο ή τη Φρανκφούρτη. Ωραίος ανταγωνισμός...
-
Το επάγγελμα των βενζινοπωλών είναι κλειστό επάγγελμα και γι αυτό δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Αν μπορούσε ο καθένας να ανοίξει βενζινάδικο, τα περισσότερα μικρά (που πουλάνε ακριβά) θα έκλειναν και θα έμεναν λίγα με καλύτερες τιμές.
-
Ρε παιδια ,εγω νομιζω οτι ειναι τυπικα κλειστο.Στην ουσια οποιος θελει ανοιγει βενζιναδικο.Αρκει να εχει τις καταλληλες γνωριμιες...Στην Ελλαδα υπαρχουν απειρα βενζιναδικα,τα οποια ελεγχονται τυπικα μοναχα....
Στη Γερμανια ας πουμε εχει πολυ λιγοτερα ,αναλογικα, βενζιναδικα.Αλλα και σε αλλες χωρες που εχω παει μου φαινονται πολυ λιγοτερα.Εδω ειναι το ενα διπλα στο αλλο σχεδον...
Να μη μιλησω για μεσα στις πολεις...οπου ανοιγουν βενζιναδικα οπου να 'ναι ... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Kai to enoikio sto theo...
Η θερμανση και το ηλεκτρικο σπανια πλεον ειναι μεσα στο νοικι. Παλια νοικιαζα διαμερισμα και η θερμανση και το ηλεκτρικο ηταν μεσα στο νοικι. Με τις τιμες του ηλεκτρικου και του πετρελαιου ειναι σπανιο αυτο. Μια και ο ιδιοκτητης θα πληρωνει τα αντερα του.
Τωρα εχουμε βαλει προγμαματιζομενους θερμοστατες και αυτο τον μηνα πληρωσαμε περιπου 70 ευρω πιο λιγο.
Αν συνεφερε θα εβαζα και ηλιακα κατοπτρα αλλα θα κοστισει πανω απο 12-13 χιλιαδες ευρω(μετα την συνεισφορα απο το κρατος) και η αποσβεση παιρνει 10-12 χρονια. και η ζωη των κατοπτρων ειναι γυρω στα 15-20 χρονια. Οποτε δεν συμφερει.
Αν βεβαια σε καποια φαση χαλασει ο καυστηρας η ο θερμοσιφονας θα το γυρισω σε θερμανση με γκαζι και σε θερμοσιφονα χωρις δεξαμενη για νερο (tankless water heater).
Νικος
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδια ,εγω νομιζω οτι ειναι τυπικα κλειστο.Στην ουσια οποιος θελει ανοιγει βενζιναδικο.Αρκει να εχει τις καταλληλες γνωριμιες...Στην Ελλαδα υπαρχουν απειρα βενζιναδικα,τα οποια ελεγχονται τυπικα μοναχα....
Στη Γερμανια ας πουμε εχει πολυ λιγοτερα ,αναλογικα, βενζιναδικα.Αλλα και σε αλλες χωρες που εχω παει μου φαινονται πολυ λιγοτερα.Εδω ειναι το ενα διπλα στο αλλο σχεδον...
Να μη μιλησω για μεσα στις πολεις...οπου ανοιγουν βενζιναδικα οπου να 'ναι ...Ετσι είναι. Είχε βγεί τις προάλλες ο τύπος απο το ΔΣ της ομοσπονδίας και παραδέχτηκε δημόσια οτι δεν ξέρουν ποσα βενζινάδικα υπάρχουν στην Ελλάδα.....
-
Αν συνεφερε θα εβαζα και ηλιακα κατοπτρα αλλα θα κοστισει πανω απο 12-13 χιλιαδες ευρω(μετα την συνεισφορα απο το κρατος) και η αποσβεση παιρνει 10-12 χρονια. και η ζωη των κατοπτρων ειναι γυρω στα 15-20 χρονια. Οποτε δεν συμφερει.Φίλος μου είπε να κοιτάξω τη nanosolar (δυστυχώς έχουν πουλήσει και τη παραγωγή του 2009).
-
Δεν είναι μόνο ότι θα πρέπει να προπληρώνουν φόρο που δεν τους βολεύει, είναι και που θα δυσκολεύονται να κλέβουν πλέον και αυτό ΕΧΕΙ ΤΣΟΥΞΕΙ
-
Αφηστε που εδω και χρονια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!
Σε ολες τις χωρες του κοσμου γινετε,μονο στην Ελλαδα δε γινετε.
Ελεος... -
Α ρε μεγάλε Βέγγο....ξέρεις τι έλεγες...
'Η κατάσταση έχει γίνει ΠΙΚΙ ΠΙΚΙ ΡΑΜ.......'
γενικώς....ΜΠΑΧΑΛΟ....... -
Ο καυστηρας στην πολυκατοικια μας εχει σωληνα μετρησης που δείχνει πόσο πετρέλαιο εχουμε και φαινεται και το χρωμα του υγρου.
Στο τελευταιο γεμισμα ειδα οτι οσο ανεβαιναν τα εκατοστα στον δεικτη,το υγρο γινοταν ολο και πιο διαφανο,κατι που δεν συνεβαινε τις προηγουμενες φορες.Μας βαλανε νερό;
-
μηπως σου βάλανε βενζίνη στον δείκτη? μόνο και δεν εγινε ανάμειξη ακόμη
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο καυστηρας στην πολυκατοικια μας εχει σωληνα μετρησης που δείχνει πόσο πετρέλαιο εχουμε και φαινεται και το χρωμα του υγρου.Στο τελευταιο γεμισμα ειδα οτι οσο ανεβαιναν τα εκατοστα στον δεικτη,το υγρο γινοταν ολο και πιο διαφανο,κατι που δεν συνεβαινε τις προηγουμενες φορες.Μας βαλανε νερό;
Νερό δεν παίζει... δεν αναμιγνύεται με το πετρέλαιο.
Πετρελαιο Θερμανσης