-
και λίγα είναι......
αυξήσεις ? ΜΗΔΕΝ....
ακρίβεια? ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΩ......
έλεγχος ? ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ........ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? -
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
μην μου στεναχωριέσαι Κωστάκη.......
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
...δυστυχως έτσι ειναι τα πραγματα . Χωρίς να θελω να σε χαλάσω περισσοτερο να σου πω αυτο τα 2000 Ε αντιστοιχουν σε 680.000 δρχ !!!!!!!
Εαν το 1998 μας ελεγε καποιος οτι μετα απο 10 χρονια οικογενεια θα χρειαζονταν 680 χιλιαρικα για να ζει ΑΠΛΑ αξιοπρεπως θα γελουσαμε με τις ωρες.
Με αυτα και με τα αλλα η γυναικα μου που θεωρουσε την δουλεια της μερος της 'ανεξαρτικοποιησης' της και τα αλλα τα φεμινιστικα ,... τωρα δουλευει απο αναγκη ... ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑ ... ειναι μανα ....θα βγει στην συνταξη στα 60 τόσα ...
Ενω εγω θα ειμαι ο 'ανεπροκοπος' γονεας που δεν φροντισε να εχει κατι για τα γεραματα ...κτλ κτλ
Τεσπα ...δεν μου αρεσει το υφος που αρχιζω να βγαζω .
Απο το καλοκαιρι που θα ειμα στο ελληνικο σχολειο ... και θα εχω 'την καλυτερη δουλεια του κοσμου' οπως όλοι μου λενε ...'των 1100 Ε καθαρα' όπως σε ολους απαντω, θα ...
...ΘΑ εχω -250 απο το ΤΕΒΕ
... θα κοψω τις ιδιωτικες ασφαλειας αφου θα τους βαλω όλους στην ασφαλιση δημοσίου ( -170)
... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ 2Η KATAΜΑΥΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
-
Απλώς να παρατηρήσω ότι σε 10 χρόνια από σήμερα το 2018 - με μια πολύ συντηρητική πρόβλεψη πληθωρισμού της τάξης του 4% ετησίως - θα χρειάζεται η ίδια οικογένεια +50% ήτοι 3000 ευρώ ή 1 εκατομ. δρχμ...Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο το πόσα (θα) χρειάζεται, απλά θα έπρεπε οι μισθοί να είχαν τρέξει ανάλογα, πράγμα που μάλλον δεν συνέβη στις περισσότερες περιπτώσεις....
Α και κάτι άλλο πριν 10 χρόνια προφανώς ούτε που σου πέρναγε από το μυαλό τι εστί να συντηρείς δικό σου σπίτι φουλ με παιδιά και 'ευθύνες', πράγμα που δείχνει άλλωστε το γεγονός της ιδιωτικής ασφάλισης που τώρα έχεις κάνει για να φροντίσεις την οικογένειά σου...Τα 680 χιλιάρικα σου φαίνονταν βασιλικά και γιατί δεν είχες τις ίδιες ανάγκες-ευθύνες και φυσικά γιατί είχες ξεχάσει τι εστί το αδηφαγο τέρας του πληθωρισμού...
-
.... δεν μπορω παρα να συμφωνήσω ... δυστυχως
Εχουν παντως τρομερη διαφορά οι 'ασκησεις επι χαρτου' που εκανα στα 25-27 μου , ξεκινοντας την δουλεια μου ( sorry αλλα ολα αυτα που ορθα αναφερεις δεν μπορουσα να τα φανταστω στα 27 μου) ...αλλα τωρα τα νοιωθω στο πετσι μου.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όταν πάρεις σύνταξη, κάνεις υπεύθυνη δήλωση στο ασφαλιστικό ταμείο που ανήκεις ότι πλέον δεν εργάζεσαι. Αν εργάζεσαι παρά την υπεύθυνη δήλωση και σε πιάσουν, προβλέπονται κυρώσεις (να μείωσουν ή και να σου κόψουν τη σύνταξη).
Οριστε?
tsitsataki, ετσι ειναι και στις ΗΠΑ? Νομιζω οτι μπορεις να δουλευεις εδω και να παιρνεις συνταξη, σωστα?
Και δω μπορείς να εργαστείς. Απλά το δηλώνεις στο ΙΚΑ ή όποιον άλλο ασφαλιστικό οργανισμό σου παρέχει τη σύνταξη ότι έπιασες δουλειά, η σύνταξη μειώνεται αρκετά για την περίοδο που εργάζεσαι και όταν σταματήσεις να εργάζεσαι επανέρχεται στο κανονικό ύψος της.
Ακριβώς αυτό. Μειώνεται η σύνταξη αν εργάζεσαι.
Ο πατερας μου (και αρκετοι αλλοι) πηρε συνταξη τροπος του λεγειν εχει καταθεσει τα χαρτια του και περιμενει να την παρει ) ολα του τα ενσημα ηταν απο την ΕΤΕ. Εχει ανοιξει βιβλια κλπ και δουλευει σαν Ελευθερος επαγγελματιας, πληρωνει ΤΕΒΕ και με την συνταξη δεν παιζει κανενα προβλημα. απλα πληρωνει διπλασια εισφορα στο ΤΕΒΕ, α και για να σας πω κα ιτο καλητερο....αν ηταν συνταξιουχος του δημοσιου θα πληρωνε κανονικη εισοφορα στο τεβε ή δεν θα πληρωνε καθολου...δεν θυμαμαι τι απο τα δυο ισχυει.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τωρα το οτι υπαρχει παραοικονομια στην Ελλαδα, ουτε συζητηση. Ομως πως ακριβως συμβαινει αυτο και σε πιο βαθμο? Παραδειγματα εισοδηματος απο παραοικονομιες ενεργειες?
-
ιδιαιτερα που κανουν καθηγητες σε παιδια λυκειου. τεραστιο ποσοστο των μαθητων κανουν (ειτε σε καποια φαση ειτε συνεχεια) ιδιαιτερα μαθηματα. αυτα ειναι συνηθως μαθηματα που κανουν στο σχολειο (αρχαια, μαθηματικα, φυσικη κοκ) αλλα πολλες φορες ειναι και μαθηματα ξενων γλωσσων. το κρατος δεν κανει τιποτα (και ουτε προκειται να κανει) για πολλους λογους που δεν ειναι της παρουσης. οι περισσοτεροι καθηγητες κανουν ιδιαιτερα (στα οποια φυσικα δεν κοβουν αποδειξη) ενω κανουν και αρκετοι φοιτητες. τα ποσα που διακινουνται στα ιδιαιτερα ειναι αστρονομικα. το ενδιαφερον ειναι πως ενω η ελλαδα ειναι τιγκα στα φροντιστηρια, ο θεσμος των ιδιαιτερων δεν εχει χασει τη θεση του.
-
μειωμενες τιμες σε ολους τους κλαδους (και στην παροχη υπηρεσιων) με συμφωνια αγοραστη- πωλητη για αγορα χωρις αποδειξη. αυτο σε απλα ελληνικα σημαινει: πας εσυ να αγορασεις ενα ταμπουρλο. ο ταμπουρλατζης στο πουλαει 100 ευρω. σου ανακοινωνει την τιμη, και ενω εισαι ετοιμος να φυγεις σου ριχνει την προταση: τσιμπα το ταμπουρλο για 80 ευρω χωρις αποδειξη.
-
φακελακια (εδω δεν χρειαζεται επεξηγηση)
-
αγροτικες εργασιες, υδραυλικα, οικοδομικες εργασιες κλπ πολλες φορες δεν υπαρχουν αποδειξεις
και ειναι και αλλα πολλα τα οποια πολυ δυσκολα θα αλλαξουν (αν αλλαξουν ποτε) γιατι τα 9/10 της ελλαδας βολευονται απο καποια απο αυτα, ο καθενας για διαφορετικους λογους.
τεσπα να ξερεις παντως πως οι ισορροπιες οπως φαινονται απο τους μισθους σε σχεση με τα εξοδα και το κοστος ζωης ειναι για πολλους πλασματικα (για αλλους οντως αντικατοπριζουν ορθα οτι δυσκολευονται να τα βγαλουν περα).
μην ξεχνας οτι στην ελλαδα πολλοι εχουν δικο τους σπιτι (το οποιο ειτε εχουν κληρονομησει ειτε πηραν με δανειο, δεν ξερω γιατι εχεις κολλησει εκει και τί σημασια εχει), ενω οι περισσοτεροι εχουν διατηρησει δεσμους με την επαρχια και τον τοπο καταγωγης τους και εχουν πολλα προϊοντα απο εκει. εμενα πχ μου στελνουν φουλ πραγματα απο κρητη, γενικα λαδι μπορει να μην εχω αγορασει και ποτε στη ζωη μου... μπλα μπλα ....
Ε, που λες, εγώ είμαι ο τελευταίος βλαξ...Ακριβώς αυτό που έλεγα. Φαντάζομαι ότι την ώρα που έγραφες όλα τα παραπάνω 'ηδονιζόσουν' με το πόσο αυθεντία είσαι και το πόσο απόλυτα σωστές είναι οι απόψεις σου και βάλθηκες για άλλη μια φορά να μας το αποδείξεις περίτρανα...
Πραγματικά δεν αξίζει να ασχοληθώ με τα 'επιχειρήματά' σου, αφού θα ανκαλύψεις καινούρια. Μείνε με την άποψή σου λοιπόν και άσε εμάς τους βλάκες να έχουμε διαφορετική. Αυτό μπορεί ή 'αυθεντία' σου να το ανεχτεί;
Βλάκες θα υπάρχουν πάντα και όλοι κάνουμε βλακείες, το κακό είναι αυτοί που δεν το βλέπουν.
απολυτο δικιο εχει ο HF. υπαρχουν γονεις που χρεωνονται μεχρι τον λαιμο για να εχει το παιδι τους ενα σπιτι. και το λενε και περηφανα κιολας
-
-
Παιδες δεν ξερω εαν το εχετε παρει χαμπαρι αλλα ενα νεο ζευγαρι με ένα παιδί σημερα, χωρις βοηθεια απο τους γονεις ΔΕΝ τα βγαζει περα.
Δεν φτανουν πχ 2.000 το μηνα.Αν δε τρεχουν και τιποτα στεγαστικα κτλ,τοτε η Παναγιά μαζι τους!
Προφανως υπαρχουν νεα ζευγαρια που βγαζουν πχ 3.000 και ανωθεν,αλλα πόσα ειναι αυτα;Ειναι σαφες οτι τρωμε απο τα ετοιμα και οτι ερχονται ασχημες εποχες,γιατι ακομα και τα νεα ζευγαρια που τα καταφερνουν,δεν θα εχουν τιποτα να αφησουν στα παιδια τους αργοτερα. -
toyotaman
Μεσα σε δυο βδομαδες, το φιλετο κοτοπουλο πηγε 3 ευρω πανω....
Τα σουπερμαρκετ κανουν οτι θελουν!!! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
toyotaman
Μεσα σε δυο βδομαδες, το φιλετο κοτοπουλο πηγε 3 ευρω πανω....
Τα σουπερμαρκετ κανουν οτι θελουν!!!Ναι ρε συ! Πλέον κάνει 10€ το κιλό αντί για 7€ που έκανε! Πήγα μια μέρα να πάρω και συγχίστηκα και πήρα γαλοπούλα Ιταλίας που είναι 40% φθηνότερη!
Γενικά, από την νέα χρονιά έχει ακριβύνει σημαντικά το καλάθι της νοικοκυράς...
-
πώς γίνεται με τόσες αυξήσεις σε ΟΛΑ να έχουμε μόνο 4% πληθωρισμό;
τι περιέχει το καλάθι της νοικοκυράς; ....μπατονέτες και σακκούλες για παγάκια; -
Το 'καλάθι της νοικοκυράς', εφευρέθηκε, για να παεριλαμβάνει τα προϊόντα εκείνα, που θεωρούνται, ανά εποχή, αντιπροσωπευτικά του τι αγοράζει ένα νοικοκυριό. Μέχρι το 1998 (?) είχε ακόμα κόπιτσες και άλλα από την δεκαετία του '60.
Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές έχουν ανέβει. Δεν βλέπω όμως να πέφτουν οι τζίροι των super markets, ούτε είδα να ξεπουλάει η ΑΓΝΟ που έβαλε το γάλα στα 0,8
-
[quote='kouk']Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές έχουν ανέβει. Δεν βλέπω όμως να πέφτουν οι τζίροι των super markets, ούτε είδα να ξεπουλάει η ΑΓΝΟ που έβαλε το γάλα στα 0,8
-
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πάντως. Για αυτό σούπερ μάρκετ τύπου Lidl ξεπουλάνε.
Ενα άλλο που με εκνευρίζει είναι ότι οι πολυεθνικές μας κοροιδεύουν κ από πάνω εφόσον βλέπουν τι μπ@υρδελοκράτος είμαστε. Ενα απλό παράδειγμα...επειδή έχω ρίζες και με την Γερμανία λόγω της γερμανίδας μητέρας μου ...τα εκτός Ελλάδος ΙΚΕΑ είναι σε πολλά είδη στον κατάλογο τους σαφώς φτηνότερα από εδώ. Μιλάμε για ακριβώς ίδια πράγματα.
-
...ενα νεο ζευγαρι με ένα παιδί σημερα, χωρις βοηθεια απο τους γονεις ΔΕΝ τα βγαζει περα...
Έχω 4 παιδιά κ μένω σε δικό μου σπίτι. Με λίγα λόγια, δεν πληρώνω νοίκι αλλά έχω όλα τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού.
Δίνω εδώ κ κάτι χρόνια 800 - 900 Ε το μήνα στη γυναίκα μου, βάζει κ το μισθό της (είναι ΔΥ, τπτ ακραίο) και περνάμε δίχως να μας λείπει τπτ.
Όπως το βλέπω, το μεγαλύτερο έξοδο οικογενειών σαν τη δική μας είναι η 'δωρεάν παιδεία' - και κυρίως τα μαύρα χρήματα που μας κλέβουν απ' τις τσέπες οι λειτουργοί της.
Αλλά τι να πούμε; Όταν οι άθλιοι κλείνουν το πρωί τα σχολεία κι έρχονται τ' απόγευμα στα σπίτια μας για να κάνουν 'ιδιαίτερα' στα παιδιά μας, τους λέμε κι ευχαριστώ. Και, τις περισσότερες φορές, δίνουμε κ παραπάνω για να πάρουμε 'τον καλό', ώστε να 'περάσει' το δικό μας το παιδί, στα μούτρα αυτού που η οικογένειά του δεν έχει να πληρώσει...
Τεσπα, το έχω πει δεκάδες φορές κ δεν θα βαρεθώ να το λέω αν δεν βαρεθείτε να τ' ακούτε: Όσο η χώρα δεν **παράγει **τπτ, μην περιμένετε όχι βελτίωση, αλλά ούτε σταμάτημα της κατρακύλας. -
Απλά ενημερωτικά το 1996 η μέση τιμή πώλησης του παστεριωμένου γάλακτος από τις 6 μεγάλες βιομηχανίες στο λιανικό εμπόριο ήταν 273 δρχ. το λίτρο, ήτοι ~80 λεπτά.
Η μέση τιμή πώλησης/λίτρο τώρα αν δεν κάνω λάθος είναι κοντά στο 1,2
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
..............Τεσπα, το έχω πει δεκάδες φορές κ δεν θα βαρεθώ να το λέω αν δεν βαρεθείτε να τ' ακούτε: Όσο η χώρα δεν **παράγει **τπτ, μην περιμένετε όχι βελτίωση, αλλά ούτε σταμάτημα της κατρακύλας.Σωστός
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
..............Τεσπα, το έχω πει δεκάδες φορές κ δεν θα βαρεθώ να το λέω αν δεν βαρεθείτε να τ' ακούτε: Όσο η χώρα δεν **παράγει **τπτ, μην περιμένετε όχι βελτίωση, αλλά ούτε σταμάτημα της κατρακύλας.
Σωστός
...και που παράγουμε τι γίνεται; Πατάτες Μαραθώνα 1 ευρώ....πατάτα αιγύπτου 60 λεπτά.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
..............Τεσπα, το έχω πει δεκάδες φορές κ δεν θα βαρεθώ να το λέω αν δεν βαρεθείτε να τ' ακούτε: Όσο η χώρα δεν **παράγει **τπτ, μην περιμένετε όχι βελτίωση, αλλά ούτε σταμάτημα της κατρακύλας.
Σωστός
...και που παράγουμε τι γίνεται; Πατάτες Μαραθώνα 1 ευρώ....πατάτα αιγύπτου 60 λεπτά.
Όταν είχαμε παλιά μεγάλα εργοστάσια και μονάδες παραγωγής/συναρμολόγησης κτλ, το μόνο που κάναμε ήταν να τα οδηγήσουμε στο κλείσιμο και να βγάλουμε τα μάτια μας.
Σήμερα αντίστοιχα, όσες μεγάλες μονάδες παραγωγής έχουν απομείνει, μεταφέρονται σιγά σιγά σε άλλες χώρες των βαλκανίων...
Μηνιαίο εισόδημα: 2008