-
Καλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα
Σου προσφέρει και άλλα πράγματα η εργασία πέραν των χρημάτων...Με την ίδια λογική, γιατί να πηγαίνει κανείς σχολείο τόσα χρόνια αν ξέρει οτι θα έχει λεφτά στο μέλλον απο οικογενεια πχ, ας κάθεται να παίζει playstation όλη μέρα....
-
Τελικα εκανα μεγαλη μαλακια που ψηφισα ...και πολυ περισσοτερο και που εμμεσα φανερωσα και τι ψηφισα.
Ειμαι σε ιδιωτικο τομεα ( προς το παρων ) και για να κανω αναγωγη στο ερωτημα του τοπικ διαιρεσα με το 14 τις ετησιες αποδοχες μου( αν και δεν λειτουργει ετσι η αγορα )
Βλεπω οτι μερικοι θεωρουν εξ ορισμου κλεφτες - ψευτες και καταπιεστες οποιον βγαζει πανω απο τον μισθό τους.... ενω περιμενουν να τους προσφερουν 1500 πρωτο μισθο και μια δερματινη καρεκλα.
Καλα κρασα ....
ΥΓ ... γεμισε ο τοπος 'κασκολακιδες' .... καλά... οτι σας κανει να νιωθεται καλυτερα ..... WELCOME TO THE JUNGLE.
-
Με το 12, γιατί με το 14;
-
ενας υπαλληλος παιρνει 14 μισθους .... ο ιδιοκτητης της επιχειρησης παιρνει τα υπολοιπα
-
δυστυχώς έπεσα πολλές κατηγόριες το 2007, πίκρα μεγάλη
-
επιδομα αδειας+ δωρο πασχα = 130ς
δωρο χριστουγεννων =14 οςκλασσικος διαιρετης
car allowance = 15oσ
premium διαφορα = 16ος και βαλε -
Όχι βρε παιδιά. Σημασία έχει πόσα παίρνεις το μήνα και το έτος έχει 12 μήνες. Τα υπόλοιπα ποσά πρέπει να ανάγονται στο 12μηνο για να έχει κάποιος μια σωστή εικόνα του μηνιαίου εισοδήματός του.
Έτσι, αν το ερώτημα ήταν πόσα παίρνουμε την εβδομάδα, με δεδομένο ότι ο μήνας έχει σχεδόν 4 εβδομάδες θα έπρεπε να υπολογίσουμε ένα έξτρα ποσό που λαμβάνουμε στο τέλος του μήνα, πχ ως μπόνους ή κάτι άλλο, διαιρεμένο δια 4. Έτσι το βλέπω εγώ. -
manosk σωστα τα λες ετσι ειναι /12
-
...sthn αμερικη ( αλλα και μαλλον σε ολη την ευρωπη ) ...Σε μια αναλογη συζητηση το ερωτημα θα ηταν για το 'ετησιο' εισοδημα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι βρε παιδιά. Σημασία έχει πόσα παίρνεις το μήνα και το έτος έχει 12 μήνες. Τα υπόλοιπα ποσά πρέπει να ανάγονται στο 12μηνο για να έχει κάποιος μια σωστή εικόνα του μηνιαίου εισοδήματός του......... Έτσι το βλέπω εγώ.Το βλεπεις απο την πλευρα του υπαλληλου .... παντως το αθροισμα ειναι το ιδιο και αυτο εχει σημασια.
Οταν ξεκινησα την δουλεια , διαιρουσα με τους μηνες που πληρωνομουν ( τοτε /9 ...ουτε δωρα ουτε τιποτα) ...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δυο πραγματα εχω να πω, το ενα ερωτηση:- Αφου ειναι τοσοι πολλοι αυτοι που βγαζουν κατω απο 1500 Ευρω τον μην καθαρα, πως ζουν με τοσα λεφτα? Μπορει να κανει κανεις μια προχειρη αριθμητικη με τα σταθερα εξοδα που εχει ο καθενας στην Αθηνα του 2008 που ειναι πιο ακριβη απο το Σικαγο?
Επειδή μιλάω εκ πείρας, στην Αθήνα ζεις αξιοπρεπέστατα με 1100€ τον μήνα, πληρώνοντας νοίκι σε ολοκαίνουριο σπίτι και μάλιστα στα νότια προάστια που δεν είναι καθόλου άσχημα, με τις εξόδους, τις βόλτες και τις διακοπές σε ελληνικό νησί το καλοκαίρι. Σαφώς και δεν σου επιτρέπονται πολυτέλειες, αλλά όχι πως τρως και τρελό ζόρι... Και σήμερα περίπου τόσα ξοδεύω, παρόλο που θα μπορούσα και περισσότερα. Φυσικά, το κόστος είναι αυξημένο αφού μένω μόνος μου. Μια οικογένεια για παράδειγμα, συμψηφίζει πολλά ατομικά έξοδα.
Α, επειδή ήμουν στο Σικαγο πριν 3 χρόνια, καμία σχέση οι τιμές! Καταπληκτική πόλη πάντως, την λάτρεψα, αν και το κρύο...πολύ!- Αυτο που μετραει στο τελος, δεν ειναι ποσα λεφτα βγαζεις, αλλα εαν σου φτανουν να ζεις αξιοπρεπως. Ο ορος αξιοπρεπως ειναι διφορετικος για τον καθενα μας, ομως πανω/κατω υπαρχει ενα μεσο του ορισμου του ορου που συμφωνουν οι περισσοτεροι. Οταν φτασει καποιος στο σημειο να βγαζει παραπανω χρηματα απο αυτα που καταναλωνει, τοτε συνιστω δυο πραγματα: 1ον να ρωτησεις τον εαυτο σου: ζω αξιοπρεπως? και 2ον, τα παραπανω χρηματα ειναι απλως νουμερα εαν δεν χρισημοποιηθουν για μια αναγκη (π.χ. θεμα υγειας χτυπα ξυλο ή κατι τετοιο). Τα παραπανω λεφτα απλα τα θελεις οταν δεν τα εχεις.
Καλό είναι να σου περισσεύει και τίποτε, όχι μόνο για τα κακά (υγεία) , αλλά και για τα καλά (ταξίδια, γάμοι, γεννητούρια κλπ κλπ ).
-
[quote='gavriil1'][quote='aserf']'Μισθούς - χρυσάφι που κυμαίνονται μεταξύ 64 και 88 χιλιάδων ευρώ ετησίως απολαμβάνουν 52.249 διευθυντικά στελέχη που κατέχουν θέσεις-κλειδιά σε 310 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά'
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... bid=262437
Σε μια μικρομεσαία επιχείρηση (50-150 άτομα στο περίπου) μισθούς ~3000
-
42 % η 44% ειναι το ταβανι του ΙΚΑ.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Καλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα
Σου προσφέρει και άλλα πράγματα η εργασία πέραν των χρημάτων...Με την ίδια λογική, γιατί να πηγαίνει κανείς σχολείο τόσα χρόνια αν ξέρει οτι θα έχει λεφτά στο μέλλον απο οικογενεια πχ, ας κάθεται να παίζει playstation όλη μέρα....
Τι άλλο σου προσφέρει;Δε θα προτιμούσες αντί να εργάζεσαι να είσαι σε μια παραλία και να ξαπλώνεις;Και ας μην είχες λεφτά για να αγοράσεις χυμό και σάντουιτς...
Εγώ δε συμφωνώ με το πρότυπο αυτό που σερβίρει η κοινωνία..
Σχολείο-Πανεπιστήμιο-Δουλειά-Γάμος-Θάνατος
Και το σχολείο πιστεύω ότι μέχρι το Λύκειο(τα 9 χρόνια) χρειάζεται.. Από κει και πέρα αν δεν έχεις κάποιο πραγματικό ενδιαφέρον,να θες δηλαδή να γίνεις κάτι που θα έκανες και ασχέτως χρημάτων δεν το βρίσκω σωστό να συνεχίσεις..
-
Ο χρήστης alamogordo έγραψε:
42 % η 44% ειναι το ταβανι του ΙΚΑ.Και πάλι όμως όχι για το σύνολο του εισοδήματος, άρα συνολικά δεν πληρώνει κάποιος πάνω από 32-34% σε εισοδήματα της τάξεως των ~50000
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δυο πραγματα εχω να πω, το ενα ερωτηση:
- Αφου ειναι τοσοι πολλοι αυτοι που βγαζουν κατω απο 1500 Ευρω τον μην καθαρα, πως ζουν με τοσα λεφτα? Μπορει να κανει κανεις μια προχειρη αριθμητικη με τα σταθερα εξοδα που εχει ο καθενας στην Αθηνα του 2008 που ειναι πιο ακριβη απο το Σικαγο?
Επειδή μιλάω εκ πείρας, στην Αθήνα ζεις αξιοπρεπέστατα με 1100
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δυο πραγματα εχω να πω, το ενα ερωτηση:
- Αφου ειναι τοσοι πολλοι αυτοι που βγαζουν κατω απο 1500 Ευρω τον μην καθαρα, πως ζουν με τοσα λεφτα? Μπορει να κανει κανεις μια προχειρη αριθμητικη με τα σταθερα εξοδα που εχει ο καθενας στην Αθηνα του 2008 που ειναι πιο ακριβη απο το Σικαγο?
Επειδή μιλάω εκ πείρας, στην Αθήνα ζεις αξιοπρεπέστατα με 1100
-
Εσύ ζεις premium
Πέρα από την πλάκα, ως φοιτητής και ζώντας σε γκαρσονίερα ~35 τμ στοιχίζω στους γονείς μου ~900-950
-
Ενδιαφερον. Και φυσικα σε καποια στιγμη θα τελειωσει το πανεπιστημιο και θα βρεις δουλεια που σε γενικες γραμμες εν αρχη θα σου δινει τα 1100 ευρω. Οποτε βεβαια θα ξεκουραστουν οι γονεις και θα μπορουν να βοηθησουν αν αποφασισεις να παρεις καινουργιο αυτοκινητο να παρεις σπιτι κτλ κτλ.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ενδιαφερον. Και φυσικα σε καποια στιγμη θα τελειωσει το πανεπιστημιο και θα βρεις δουλεια που σε γενικες γραμμες εν αρχη θα σου δινει τα 1100 ευρω. Οποτε βεβαια θα ξεκουραστουν οι γονεις και θα μπορουν να βοηθησουν αν αποφασισεις να παρεις καινουργιο αυτοκινητο να παρεις σπιτι κτλ κτλ.Σωστό, εκτός από τα ...1100€! Στην αρχή, θα είναι κοντά στα 900€ το πιθανότερο, κι αυτό αν έχεις κάποιο πτυχίο που ζητάει η αγορά. Πάντως, στο δικό μου χώρο (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), είναι γενικά αρκετά εύκολο, γρήγορα να μετακινηθείς σε πιο καλοπληρωμένες θέσεις. Δηλαδή, για ένα νέο μηχανικό, μισθοί κάτω των 1000€ είναι καλοί για τον πρώτο χρόνο. Μετά, αν θέλει να σε κρατήσει η εταιρεία, θ'αναγκαστεί να σου δώσει περισσότερα, αλλιώς θα φύγεις.
Βέβαια, υπάρχουν και πτυχία στα αζήτητα από την αγορά, αλλά αυτό είναι και φυσιολογικό... Κανείς δεν θα πετάξει τα λεφτά του.
(εκτός από το...δημόσιο, που διαχειρίζεται λεφτά άλλων! )
Μηνιαίο εισόδημα: 2008