-
Συνήθως έτσι είναι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έτσι νόμισε ο (εξαιρετικός) Παπαζάχος τη Δευτέρα και μας καθησύχασε αλλά τη Τρίτη μας ξέσκισε στη Θεσσαλονίκη (1978).
-
Εγώ πάντως πάω για ύπνο.....
Good-steady-night! -
κι εγώ ελπίζω να μη γίνει τίποτε σημαντικό για 150 χρόνια
μετά ας ανησυχούνε άλλοι.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
greo
μυρίζει swarm.... ή απλά μου φαίνεται?.....
Μακάρι γιατί γκαζώνει ολοένα και πιο δυνατά.
κάτι ξέρεις εσύ......
Tι είναι αυτο ρε σεις?
nothing to worry about...
Δεν είπα οτι ανησυχώ... έχω άγνοια κινδύνου!
Να εμπλουτίσω τις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις θέλω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Tωρα που το θυμηθηκα. g47 εχεις μπει στην ιστοσελιδα του τμηματος μας;
Δες εδω για παραδειγμα. Και οποιος θελει να μαθει 5-10 πραματα ας διαλεξει θεμα απο εδω. Καποια μαθηματα ειναι καλοφτιαγμενα και απευθυνονται στον οποιονδηποτε, άλλα απευθυνονται μονο σε γεωλογους. Αξιζει τον κοπο ομως να ψαξετε οτι σας ενδιαφερει.Ευχαριστω για το Link!
Πολυ καλο!
Το ειχα πετυχει παλιοτερα ψαχνωντας για ατλαντα! -
Kαι αλλος σεισμος....πριν απο λιγο.
-
Εδώ στην Πάτρα πέφτει πολύυυυυυυ κούνημα
-
Γουσταρω!!
Ετσι κι αλλιως τα ρηγματα στον Ελλαδικο χωρο, δεν μπορουν να δωσουν καταστροφικους σεισμους....
Μαρεσει το δραματικο υφος των παρουσιαστων στα καναλια και ρωτουν αν ενας 6αρης πχ ηταν ο κυριος...
Οχι, περιμενουμε και εναν 12. -
πλεον συνηθισα..σημερα πολυ.τα 5αρια ειναι για ζεσταμα πλεον....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
greo
μυρίζει swarm.... ή απλά μου φαίνεται?.....
Μακάρι γιατί γκαζώνει ολοένα και πιο δυνατά.
κάτι ξέρεις εσύ......
Tι είναι αυτο ρε σεις?
nothing to worry about...
http://en.wikipedia.org/wiki/Earthquake_swarm
Ο ορος σμηνοσεισμος που μου ερχεται στο μυαλο απο τη σεισμολογια Ι ειναι σωστος?
Ρωταω γιατι αυτο το φαινομενο το θεωρουσα προδρομο του κυριως σεισμου. -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
πλεον συνηθισα..σημερα πολυ.τα 5αρια ειναι για ζεσταμα πλεον....Και γω μάλλον αναίσθητος είμαι θα έλεγα, δε μας έχει συνηθίσει όμως σε τέτοια συχνότητα...
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Ο ορος σμηνοσεισμος που μου ερχεται στο μυαλο απο τη σεισμολογια Ι ειναι σωστος?
Ρωταω γιατι αυτο το φαινομενο το θεωρουσα προδρομο του κυριως σεισμου.Ο όρος είναι σωστός (θα τον δεις και σαν σμηνοσειρά, ή σμήνος). Αλλά δεν είναι προδρομο φαινόμενο. Είναι ομάδα σεισμών, που σχετίζονται με το ίδιο ρήγμα ή σύστημα ρηγμάτων, αλλά όχι με τη μορφή μιας κλασσικής σεισμικής ακολοθίας (κύριος -μετασεισμοί). Δεν υπάρχει ένα κύριο γεγονός, αλλά μια πλειάδα μικρών. π.χ. το 1983 στην Παύλιανη - Καλοσκοπή παρατηρήθηκε ένα σμήνος, του οποίου η διάρκεια ήταν 7 μήνες και πριν από 5 χρόνια (νομίζω) στη νότια Εύβοια (Αλιβέρι).
-
Σπιτι δεν εχω δικτυο, οποτε τωρα οτι δω.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν εχει βαν απο σταθμους σημερα στη σχολη.Οντως μοιαζει σμηνοσειρα, απο τις ειδησεις βεβαια οτι ακουω γιατι τετοιες μερες οι σεισμολογοι ειναι στο σταθμο = δυσευρετοι. Ειχαμε και εδω το καλοκαιρι, αλλα κατω του 4,5.
Περιμενω το απογευμα να δω στις ειδησεις καποιον (ή καποιους) να το συνδεουν με το σεισμο του Λεωνιδιου, με καποια σουπερ εκφραση οπως 'γειτονικα ρηγματα' για να
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σπιτι δεν εχω δικτυο, οποτε τωρα οτι δω.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν εχει βαν απο σταθμους σημερα στη σχολη.Οντως μοιαζει σμηνοσειρα, απο τις ειδησεις βεβαια οτι ακουω γιατι τετοιες μερες οι σεισμολογοι ειναι στο σταθμο = δυσευρετοι. Ειχαμε και εδω το καλοκαιρι, αλλα κατω του 4,5.
Περιμενω το απογευμα να δω στις ειδησεις καποιον (ή καποιους) να το συνδεουν με το σεισμο του Λεωνιδιου, με καποια σουπερ εκφραση οπως 'γειτονικα ρηγματα' για να
Κοίτα στο in.gr τις πρώτες 'σοφές' δηλώσεις....
-
Aνενεργη η Αχαϊα;
Να πω την αληθεια δεν κατεχω τα της Πελοποννησου, αλλα και παλι
Παντως η Ελλαδα παραμορφωνεται. Γι'αυτο κι εγω αγορασα ενα οικοπεδακι στα Τρικαλα για παραθαλασσιο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aνενεργη η Αχαϊα;Να πω την αληθεια δεν κατεχω τα της Πελοποννησου, αλλα και παλι
είχε δώσει μια σειρά, στην ίδια περιοχή, προ εξαετίας:
http://www.springerlink.com/content/vk8 ... lltext.pdf
Παντως η Ελλαδα παραμορφωνεται. Γι'αυτο κι εγω αγορασα ενα οικοπεδακι στα **Τρικαλα **για παραθαλασσιο
Όχι της Κορινθίας, να υποθέσω???
[πρόσεξε μη σου'ρθει η Θεόπετρα στο κεφάλι..... ]
-
τελευταία όλο και ακούγονται φήμες για μεγάλο σεισμό στα τέλη Φεβρουαρίου .....κάτι έγραψε και το Εθνος της Κυριακής (νομίζω) σαν πρόβλεψη προερχόμενη απο το ΒΑΝ για μέγεθος απο 6,8 μεχρι 7,2 !!!!
βέβαια δεν αναφέρονται περιοχές για ευνόητους λόγους.........βγήκε άμεσα ο Τσελέντης και απέδωσε τα σηματα του ΒΑΝ ότι αντιστοιχούν στους πρόσφατους σεισμούς της Πάτρας (αλλα γνωρίζουμε ότι αυτός είναι οπαδός του μικρότερου πανικού , οπότε δεν πιάνεται ) ..........
κάποιες επιστολές λέγεται ότι στάλθηκαν απο διάφορους ερευνητές στον ΟΑΣΠ και μάλιστα ένας απο αυτούς διέκοψε την μετάδοση των σημάτων στην σελίδα του στο νετ για 'λόγους ασφαλείας'...........
http://www.astronomos.gr/SEISMO/SEISMO_MAIN.html
.......σφυρίχτρα και μπριζόλα στο κομοδίνο ???????......
-
Ναι και μετά θα έρθουν οι εξωγήινοι....
Λοιπόν σεισμός από 6.8 ως 7.2 στο τελευταίο πενταήμερο του Φεβρουαρίου.... κάπου στον Ελλαδικό χώρο. Αν δεν συμβεί θα το κλείσουμε επιτέλους μία και καλή το θέμα του ΒΑΝ???
-
Kαπως ετσι ξεκινανε πάντως οι φημες που κανουν τις πόλεις ξαφνικα να αδειαζουν.
-
........δεν το σηκώνει και ο Μάκης γαμώτο να μάθουμε νέα........
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?