-
Ο χρήστης Roister10 έγραψε:
Καλή Χρονιά σε όλουs.Σκέφτομαι κάποια στιγμή,ίσωs και εντόs του έτουs,για δάνειο για δικό μου σπίτι.Μπήκα στο site του oεκ και διάβασα διάφορα,αλλά επειδή ψιλομπερδεύτηκα και ίσως υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς,είπα να κάνω μια ερώτηση εδώ.Ξέρει κανείs τι παίζει με την επιδότηση της δόσης δανείου απο τον οεκ;(οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα ευπρόσδεκτη φυσικά....)
Δάνεια Αγοράς ή Ανέγερσης Κατοικίας
Αν τα βρεις μπαστούνια με τις υπηρεσίες του ΟΕΚ...
Διεύθυνση Συνδρομής Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Αγησιλάου 16
210 52.95.429Τμήμα Στεγαστικής Συνδρομής
210 52.95.427 -
Για να πάρετε ιδέα σε τι χώρα ζούμε!!!!
Φίλος έχασε μέρος της θέας του από το σπίτι από παράνομη υπερκατασκευή (έξτρα πλακα και κεκλιμμένες οροφές) διπλανής νεοαναγειρόμενης πολυκατοικίας!
Ορθά σκεπτόμενος έκανε μια επιστολή στην Πολεοδομία και πριν από έξι μήνες διεκόπησαν οι εργασίες στην πολυκατοικία. Μπήκε πρόστιμο 300,000 στον κατασκευαστή ενώ παράλληλα έφαγε πρόστιμο άλλα 200,000 για αυθαιρεσίες και υπερβάσεις σε άλλους ορόφους!!!! Το πρόστιμο κοινοποιήθηκε και στον φίλο μου και έλεγε για ταυτόχρονη υποχρέωση καθαίρεσης των παρονομιών. Συνολικά η ζημία του κατασκευαστή θα ξεπερνούσε το 1εκ από τα χαμένα πλέον τετραγωνικά!!!!!Και ενώ δεν έχει πειραχθεί τίποτα στην νεοαναγειρόμενη πολυκατοικία από τότε... Τσουπ προχθές του κοινοποιείται επιστολή 'ΌΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ' (έχει μείνει κάγκελο!!!!!)
Κάποιος υπάλληλος του Δήμου τον ρώτησε ποιοι υπογράφουν του είπε ο φίλος τα ονόματα και απάντησε 'ΩΧ, Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ'
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να πάρετε ιδέα σε τι χώρα ζούμε!!!!Φίλος έχασε μέρος της θέας του από το σπίτι από παράνομη υπερκατασκευή (έξτρα πλακα και κεκλιμμένες οροφές) διπλανής νεοαναγειρόμενης πολυκατοικίας!
Ορθά σκεπτόμενος έκανε μια επιστολή στην Πολεοδομία και πριν από έξι μήνες διεκόπησαν οι εργασίες στην πολυκατοικία. Μπήκε πρόστιμο 300,000 στον κατασκευαστή ενώ παράλληλα έφαγε πρόστιμο άλλα 200,000 για αυθαιρεσίες και υπερβάσεις σε άλλους ορόφους!!!! Το πρόστιμο κοινοποιήθηκε και στον φίλο μου και έλεγε για ταυτόχρονη υποχρέωση καθαίρεσης των παρονομιών. Συνολικά η ζημία του κατασκευαστή θα ξεπερνούσε το 1εκ από τα χαμένα πλέον τετραγωνικά!!!!!Και ενώ δεν έχει πειραχθεί τίποτα στην νεοαναγειρόμενη πολυκατοικία από τότε... Τσουπ προχθές του κοινοποιείται επιστολή 'ΌΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ' (έχει μείνει κάγκελο!!!!!)
Κάποιος υπάλληλος του Δήμου τον ρώτησε ποιοι υπογράφουν του είπε ο φίλος τα ονόματα και απάντησε 'ΩΧ, Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ'
Πάρα πολύ σπάνια κατεδαφίζονται οι αυθερεσίες.
Η μόνο περίπτωση να τους προλάβεις στο καλούπωμα... αλλίως... από τα 20+10 θα έδωσε ο κατασκευαστής καμιά 15αριά στους 'ελεκτές' και οι εργασίες συνεχίζονται -
Αχ, να μουνα και γω ελεγκτής...
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αχ, να μουνα και γω ελεγκτής...Mπορείς εύκολα να γίνεις αν πληρώσεις 'εισιτήριο'.
H τιμή του εισιτηρίου στοιχίζει ανάλογα με τη θέση και μπορεί να φτάσει και σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Eχει δημοσιευτεί και στο παρελθόν, οι πολεοδομίες είναι =εκτός συναγωνισμού- το πιο σάπιο κομμάτι της σαπίλας που λέγεται Δημόσιο. -
Καλησπέρα.
Ξέρει κανείς ποιες είναι οι προδιαγραφές για ένα διαμέρισμα σε καινούρια πολυκατοικία?
Με ενδιαφέρει κυρίως το ελάχιστο ύψος του διαμερίσματος, αλλά και των επιμέρους δωματίων (κυρίως του μπάνιου,με πατάρια και τέτοια), γιατί έχω μια διαφωνία με τον κατασκευαστή μιας πολυκατοικίας (από αντιπαροχή).
Έψαξα στη πολεοδομία και δε βρήκα άκρη... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Καλησπέρα.
Ξέρει κανείς ποιες είναι οι προδιαγραφές για ένα διαμέρισμα σε καινούρια πολυκατοικία?
Με ενδιαφέρει κυρίως το ελάχιστο ύψος του διαμερίσματος, αλλά και των επιμέρους δωματίων (κυρίως του μπάνιου,με πατάρια και τέτοια), γιατί έχω μια διαφωνία με τον κατασκευαστή μιας πολυκατοικίας (από αντιπαροχή).
Έψαξα στη πολεοδομία και δε βρήκα άκρη...Αποφ-3046/304/89 (ΦΕΚ-59/Δ/3-2-89)
Κτιριοδομικός Κανονισμός
ΑΡΘΡΟΝ-81.1. Τα επιτρεπόμενα **ελάχιστα **ελεύθερα ύψη των χώρων των κτιρίων ορίζονται ως εξής:
1.1.1. Για κύρια χρήση 2,40 μέτρα. 1.1.2. Για βοηθητικη χρήση 2,20 μέτρα και 1.1.3. Ανεξάρτητα από χρήση κάτω από δοκούς ή άλλα δομικά στοιχεία που προεξέχουν κάτω από τις οροφές ή τις ψευδοοροφές τους 2,00 Μ.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να πάρετε ιδέα σε τι χώρα ζούμε!!!!Φίλος έχασε μέρος της θέας του από το σπίτι από παράνομη υπερκατασκευή (έξτρα πλακα και κεκλιμμένες οροφές) διπλανής νεοαναγειρόμενης πολυκατοικίας!
Φταίει αυτός τώρα να τους ρουφιανέψει σε κανέναν δημοσιογράφο?
Κατά προτίμηση Ευαγγελάτο και λοιπούς. Ο Μάκης είναι απασχολημένος με άλλα θέματα τελευταία
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για να πάρετε ιδέα σε τι χώρα ζούμε!!!!
Φίλος έχασε μέρος της θέας του από το σπίτι από παράνομη υπερκατασκευή (έξτρα πλακα και κεκλιμμένες οροφές) διπλανής νεοαναγειρόμενης πολυκατοικίας!
Φταίει αυτός τώρα να τους ρουφιανέψει σε κανέναν δημοσιογράφο?
Κατά προτίμηση Ευαγγελάτο και λοιπούς. Ο Μάκης είναι απασχολημένος με άλλα θέματα τελευταία
Ξεκινάς από λάθος βάση. Για ποιο λόγο αναφέρεσαι σε ρουφιανιά; Καταγγελία λέγεται!!!
Δυστυχώς ζούμε σε μία κοινωνία όπου ούτε τα δικαιώματά σου δεν μπορείς να διεκδικήσεις χωρίς να χαρακτηριστείς
Υ.Γ.1: Καταλαβαίνω ότι το σχόλιο σου είναι καλοπροαίρετο. Απλά η επιλογή της λέξης καταδεικνύει την πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί. Εκτός κι αν χρησιμοποίησες τη λέξη επίτηδες για να αναδείξεις την κατάσταση αυτή;
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Καλησπέρα.
Έψαξα στη πολεοδομία και δε βρήκα άκρη...Αποφ-3046/304/89 (ΦΕΚ-59/Δ/3-2-89)
Κτιριοδομικός Κανονισμός
ΑΡΘΡΟΝ-81.1. Τα επιτρεπόμενα **ελάχιστα **ελεύθερα ύψη των χώρων των κτιρίων ορίζονται ως εξής:
1.1.1. Για κύρια χρήση 2,40 μέτρα. 1.1.2. Για βοηθητικη χρήση 2,20 μέτρα και
** 1.1.3. Ανεξάρτητα από χρήση κάτω από δοκούς ή
άλλα δομικά στοιχεία που προεξέχουν κάτω
από τις οροφές ή τις ψευδοοροφές τους 2,00 Μ.**Το βρήκα και γω τελικά αυτό το άρθρο εδώ:
http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g1310800.html
Πολύ χρήσιμο...Λοιπόν αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το bold.
Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το πατάρι πάνω απ'το μπανιο πρέπει να φτιαχτεί έτσι ώστε το μπάνιο να έχει ελάχιστο ύψος 2,00 μέτρα, σωστά??
Γιατί ο μ@#$κας το έφτιαξε 1,90 και βρίσκω στο ταβάνι!!
Και τώρα λέει δε φτιάχνεται γιατί περνάνε σίδερα, έπρεπε να μας το πείτε και άλλες τέτοιες μαλακίες. Εγώ θα σου πε ρε κακομοίρη τα αυτονόητα?
Είναι δυνατόν?
Θα του τρίψω το άρθρο στη μούρη και αμα δε το φτιάξει θα σκοτωθούμε!
Ευτυχώς που του χρωστάω λεφτά.... αλλά είναι κρίμα ρε πούστη μου, ολοκαίνουριο σπίτι και να γίνει τέτοιο μερεμέτι.. δλδ τι μερεμέτι πρέπει να γκρεμιστεί πάλι το μισό.. -
Γιατί ο μ@#$κας το έφτιαξε 1,90 και βρίσκω στο ταβάνι!!Ήταν κοντός ο εργάτης που το έφτιαξε, θα έλεγε ποιος δεν θα χωράει εδώ, 2 πιθαμές πάνω από το κεφάλι μου είναι το ταβάνι.
Μπορεί να μέτρησαν 2 μέτρα από τη πλάκα αλλά μετά μπήκαν πλακάκια και σοβάς και έμεινε 1,90μ.
Τα 2 μέτρα στο μπάνιο είναι λίγο γιατί υπάρχει η ντουσιέρα/μπανιέρα που χάνεις άλλους 10-15 πόντους.
-
1.1. Τα επιτρεπόμενα **ελάχιστα **ελεύθερα ύψη των χώρων των κτιρίων ορίζονται ως εξής:
1.1.1. Για κύρια χρήση 2,40 μέτρα. 1.1.2. Για βοηθητικη χρήση 2,20 μέτρα και
** 1.1.3. Ανεξάρτητα από χρήση κάτω από δοκούς ή
άλλα δομικά στοιχεία που προεξέχουν κάτω
από τις οροφές ή τις ψευδοοροφές τους 2,00 Μ.**Το βρήκα και γω τελικά αυτό το άρθρο εδώ:
http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g1310800.html
Πολύ χρήσιμο...Λοιπόν αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το bold.
Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το πατάρι πάνω απ'το μπανιο πρέπει να φτιαχτεί έτσι ώστε το μπάνιο να έχει ελάχιστο ύψος 2,00 μέτρα, σωστά??
Γιατί ο μ@#$κας το έφτιαξε 1,90 και βρίσκω στο ταβάνι!!
Και τώρα λέει δε φτιάχνεται γιατί περνάνε σίδερα, έπρεπε να μας το πείτε και άλλες τέτοιες μαλακίες. Εγώ θα σου πε ρε κακομοίρη τα αυτονόητα?
Είναι δυνατόν?
Θα του τρίψω το άρθρο στη μούρη και αμα δε το φτιάξει θα σκοτωθούμε!
Ευτυχώς που του χρωστάω λεφτά.... αλλά είναι κρίμα ρε πούστη μου, ολοκαίνουριο σπίτι και να γίνει τέτοιο μερεμέτι.. δλδ τι μερεμέτι πρέπει να γκρεμιστεί πάλι το μισό.. [/quote]Κατάλαβα καλά? Θα τιου ζητήσεις να γκρεμίσει το ταβάνι του μπάνιου?
Σωστά και θα πρέπει να το απαιτήσεις, ΑΛΛΑ: αν αρχίσει και βάλει κομπρεσέρ, θα προκαλέσει επικίνδυνες δονήσεις στο φέροντα οργανισμό (κολώνες, δοκοί, πλάκες) του κτιρίου. (τέτοιες χαζομάρες κάνουν πολλοί, που θυμούνται εκ των υστέρων να ανοιξουν τρύπα για καμινάδα, κλιμακοστάσιο, κλπ).
Αν είναι απαραίτητη μια τέτοια παρέμβαση, θα πρέπει να ζητήσεις αυτή να γίνει με 'αδιατάρακτη κοπή', όπως ονομάζεται αυτή η τεχνική, που δεν προκαλεί δονήσεις στο σκελετό του κτιρίου. -
Είναι πλεον θέμα ερμηνείας γιατί ναι μεν το δάπεδο του παταριού είναι πλάκα= δομικό στοιχείο κάτω από οροφή= 2,00μ αλλά από την άλλη, δεν ειναι δομικό στοιχείο με την έννοια μιας πλάκας ορόφου.
Νομίζω ότι 2,00 μέτρα είναι το ύψος αποκλειστικά κάτω από δοκάρια, και μόνο όπου υπάρχουν αυτά.
Αν είναι το δεύτερο λουτρό αυτό με το πατάρι, (δηλαδή αν υπάρχει και άλλο μεγαλύτερο μπάνιο- χωρίς πατάρι) τότε, πιθανόν να έχει δηλωθεί ως βοηθητικός χώρος = 2,20μ. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα 2 μέτρα στο μπάνιο είναι λίγο γιατί υπάρχει η ντουσιέρα/μπανιέρα που χάνεις άλλους 10-15 πόντους.
+1 Σε βλέπω να παθαίνεις αυχενικό μετά από κάθε ντους...Αν είσαι και εσύ 1.95 σαν και εμένα ειδικά...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ακριβώς!
Εδώ βρίσκω έτσι, φαντάσου όταν μπαίνω στη μπανιέρα τι γίνεται!Κατάλαβα καλά? Θα τιου ζητήσεις να γκρεμίσει το ταβάνι του μπάνιου?
Σωστά και θα πρέπει να το απαιτήσεις, ΑΛΛΑ: αν αρχίσει και βάλει κομπρεσέρ, θα προκαλέσει επικίνδυνες δονήσεις στο φέροντα οργανισμό (κολώνες, δοκοί, πλάκες) του κτιρίου. (τέτοιες χαζομάρες κάνουν πολλοί, που θυμούνται εκ των υστέρων να ανοιξουν τρύπα για καμινάδα, κλιμακοστάσιο, κλπ).
Αν είναι απαραίτητη μια τέτοια παρέμβαση, θα πρέπει να ζητήσεις αυτή να γίνει με 'αδιατάρακτη κοπή', όπως ονομάζεται αυτή η τεχνική, που δεν προκαλεί δονήσεις στο σκελετό του κτιρίου.Και τι άλλο θα μπορούσα να κάνω??
Βασικά πρόκειται για διαμέρισμα σε πολυκατοικία και είναι από αντιπαροχή.
Υπάρχει και σε πολυκατοικία πρόβλημα με τις δονήσεις που λες?
Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Αυτή η 'αδιατάρακτη κοπή' που λες πως γίνεται??
Καλά έχω ξενερώσει τρελά, γιατί θα μπαίναμε με τη κοπέλα μου να συζήσουμε και τα σχέδια μαμήθηκαν... σκέφτηκα να μην το πειράξω και να μην του δώσω τα λεφτά που του χρωστάμε, αλλά θα μπαίνω μια ζωή στο μπάνιο σκυφτός?? Και στη μπανιέρα.... το κέρατό μου... -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Είναι πλεον θέμα ερμηνείας γιατί ναι μεν το δάπεδο του παταριού είναι πλάκα= δομικό στοιχείο κάτω από οροφή= 2,00μ αλλά από την άλλη, δεν ειναι δομικό στοιχείο με την έννοια μιας πλάκας ορόφου.
Νομίζω ότι 2,00 μέτρα είναι το ύψος αποκλειστικά κάτω από δοκάρια, και μόνο όπου υπάρχουν αυτά.
Αν είναι το δεύτερο λουτρό αυτό με το πατάρι, (δηλαδή αν υπάρχει και άλλο μεγαλύτερο μπάνιο- χωρίς πατάρι) τότε, πιθανόν να έχει δηλωθεί ως βοηθητικός χώρος = 2,20μ.Δηλαδή εννοείς ότι έπρεπε να είναι ακόμα ψηλότερο, δλδ 2.20??
Βασικά είναι το πρώτο και μοναδικό μπάνιο του διαμερίσματος, καθώς τα αρχικά σχέδια ήταν για ένα μεγάλο διαμέρισμα, αλλά τελικά αποφασίστηκε να σπάσει σε ένα μικρότερο και 1 γκαρσονιέρα για να ενοικιάζεται.
Άρα λογικά αυτό θα ήταν το 2ο μπάνιο αν είχε γίνει 1 διαμέρισμα και ΟΚ δε θα είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. -
Πάρε ένα σκαμνάκι και κάνε ντους καθιστός
Διάλεξε: πατάρι ή σκαμνί
-
Οι δονήσεις από κομπρεσέρ βλάπτουν τον φέροντα οργανισμο, ανεξάρτητα το μέγεθος ή ύψος του κτιρίου. Μια-δυο τρυπούλες δεν αποτελουν πρόβλημα, φυσικά. Αλλά τέτοιου είδους επεμβάσεις που διαρκούν πολλές ώρες, καταπονούν το σκελετό. Ρώτα και μηχανικό. Αν σέβεται το πτυχίο του, θα σου πει την αλήθεια (δυστυχώς, οι μηχανικοι-κατασκευαστές της 'πιάτσας' δεν είναι και η πιο αξιόπιστη λύση...)
Τι είναι η 'αδιατάρακτη κοπή'?. Είναι μια **ακριβή **λύση (γι' αυτό δε σου δίνω πολλές ελπίδες να την δεις να εφαρμόζεται) στην οποία χρησιμοποιείται ένας διαμαντοτροχός που κόβει την πλάκα. θεωρητικά ακούγεται απλό, αλλά επειδή δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία που το κάνουν, κοστίζει αρκετα (δεν ξερω τιμές). -
Ερωτηση προς τους ημι-συναδελφους:
Εχουμε ενα χωρο που δεν εχει τζακι, και θελουμε να βαλουμε. Ειναι ρετιρε = το ταβανι του χωρου ειναι η πλακα της ταρατσας της οικοδομης. Ανοιγουμε τρυπα για καμιναδα στην πλακα αυτη. Κανουμε μεγαλη ζημια στην αντοχη του σκελετου? Εγω ως μηχανολογος νομιζω πως ναι, απο την στιγμη που διαταρασσουμε την συνεχεια μιας επιφανειας που δενει τον σκελετο, μερικοι της πιατσας λενε πως οχι. Αποψεις? Διαβασα περι κομπρεσερ και αδιαταρακτης κοπης, αλλα το θεμα μου ειναι με την υπαρξη της τρυπας αυτην καθ'αυτην.
Μιλαμε για οικοδομη 5ετιας.
-
Εντάξει. Μιλάμε για τρύπα 2020, άντε 3030, που σημαίνει ότι θα συναντήσεις 2-3 σίδερα της πλάκας (αν ο εργολάβος σου ήταν φιλότιμος). Από τη στιγμή που η διάτρηση δε γίνει σε αρμο δοκού-κολώνας-πλάκας, τότε ο κίνδυνος να κάνεις ζημιά είναι μικρός. (Εγώ πάντως το έκανα -με αδιατάρακτη- παρά τους ενδοιασμούς μου περί στατικής επάρκειας). Ξαναλέω, πάντως. Ρωτήστε αξιόπιστο δομοστατικό για εμπεριστατωμένη άποψη.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ