-
Προσωπικα μεσα στο ετος θα αποχαιρετισω το ΧΑΑ και θα κινουμαι πλεον αποκλειστικά σε αγορες εξωτερικου, ακολουθουμε τα ξενα χρηματιστηρια με υπερβολη την πτωση και ασθμαίνοντας την ανακαμψη.Επισης ολα τα ξενα χρηματιστήρια επεσαν απο ιστορικα υψηλα,εμεις πεσαμε απο την μεση.
Καλυτερα στις πουτ@νες και στα ζαρια παρα στο ελληνικο χρηματιστηριο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα μεσα στο ετος θα αποχαιρετισω το ΧΑΑ και θα κινουμαι πλεον αποκλειστικά σε αγορες εξωτερικου, ακολουθουμε τα ξενα χρηματιστηρια με υπερβολη την πτωση και ασθμαίνοντας την ανακαμψη.Επισης ολα τα ξενα χρηματιστήρια επεσαν απο ιστορικα υψηλα,εμεις πεσαμε απο την μεση.
Καλυτερα στις πουτ@νες και στα ζαρια παρα στο ελληνικο χρηματιστηριο.Kάτσε ρε Tiger, διαβάζεις τί γράφεις?
Μέσα στο έτος, που θα αναζητούμε τον πάτο, θα φύγεις από το Ελληνικό κριματιστήριο (από το κρίμα) όταν πολύ σωστά λες ότι αντιδρά υπερβολικά στην πτώση? Δηλαδή θες να φύγεις άσχημα ξεκ....μένος?Επίσης από ποιά μέση πέσαμε, του 99?
Το 99 δεν ήταν ιστορικά υψηλά, ήταν διάστημα. Δε θα τα ξαναδούμε έως ότου ο Ελληνικός λαός ξεχάσει και ξαναμπεί ως πρόβατο επί σφαγή. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί αυτό...Εννοείται πως δε σου λέω τί να κάνεις, απλά σημειώνω το οξύμωρο των γραφομένων σου.
Αν ήμουν στη θέση σου όμως, και είχα πάρει την απόφαση να φύγω, θα έφευγα μέσα στην εβδομάδα, αύριο κιόλας αν υπήρχε rebound να εκμεταλευτώ.Όπως είπε και ο aserf το κριματιστήριο τώρα αποκτά ενδιαφέρον!
-
Υπαρχουν πολλα σημαδια που δειχνουν οτι θα εχουμε σχετικα συντομα ανακαμψη,φυσικα και δεν θα πουλησω στις 4.300 ή χαμηλότερα,θα πουλησω τουλαχιστον στις 4.800.
Τωρα οσον αφορα το 99 εχεις δικαιο ως ενα βαθμο, η αλλη μιση αληθεια ειναι ομως οτι τοτε οι εταιρειες δεν αξιζανε ουτε τα μισα λεφτα απο οσο αξιζουν σημερα.Να συγκρινουμε την ΕΤΕ του τοτε με την σημερινη;Να συγκρίνουμε την τραπεζα Κυπρου του τοτε;Να συγκρίνουμε τα ελληνικα καλωδια;Να συγκρινουμε την Εμπορικη;Η λιστα ειναι πολυ μεγαλη.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τωρα οσον αφορα το 99 εχεις δικαιο ως ενα βαθμο, η αλλη μιση αληθεια ειναι ομως οτι τοτε οι εταιρειες δεν αξιζανε ουτε τα μισα λεφτα απο οσο αξιζουν σημερα.Να συγκρινουμε την ΕΤΕ του τοτε με την σημερινη;Να συγκρίνουμε την τραπεζα Κυπρου του τοτε;Να συγκρίνουμε τα ελληνικα καλωδια;Να συγκρινουμε την Εμπορικη;Η λιστα ειναι πολυ μεγαλη.Χμ... ναι, τότε η Εθνική άξιζε ~2,7 τρις δραχμές
-
Ωραία πράγματα σήμερα στο Χρηματιστήριο.....!!!
Αντε να πιάσει τις 3500 μονάδες να μπούμε κι εμείς....!!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ωραία πράγματα σήμερα στο Χρηματιστήριο.....!!!Αντε να πιάσει τις 3500 μονάδες να μπούμε κι εμείς....!!!
+100
-
To 3500 δεν ακούγεται άσχημα...και σε γενικές γραμμές όποιος μπει σε τέτοια επίπεδα κάποια στιγμή θα βγει κερδισμένος.
Αν όμως η κρίση εξελιχθεί όπως πρέπει, εγώ ποντάρω στις 2500 μονάδες
-
Aρχίσαμε πάλι τα καταστροφικά σενάρια....
Αλλοι λένε για 3500, άλλοι για 2500 και πάει λέγοντας.
Αν έχουν τετοια σιγουριά αναρωτιέμαι γιατι δεν παίζουν κάνα ευρόπουλο στα παράγωγα πτωτικά την αγορά.... -
Εγω θα μπω στις 100 μοναδες και θα βγω στις 10.000
-
Σαν να λέμε δηλαδή ότι μπήκες στο τέλος του 1986, αρχές 1987 (γενικός δείκτης στις ~100 μονάδες) και θα βγεις το 2020 ένα πράγμα
-
Λοιπον για να μιλησουμε σοβαρα,πιστευω οτι η παρουσα κριση τελειωνει πολυ συντομα, η κατασταση ειναι εκτος ελεγχου και πολυ απλα χρειαζονται αμεσα και δραστικα μετρα.Δεν ειμαστε στον 20ο αιώνα, οι τραπεζες και οι κυβερνησεις εχουν και τα οργανα και τους μηχανισμους για να ελεγξουν την κατασταση και θα το κανουν.Οποιος ονειρευεται 3500 θα μεινει με την ορεξη.Οποιος μπει σημερα θα καταγραψει πολυ γρηγορα κερδη.
-
Η υπόθεση έχει τρομερό γέλιο ....Έχω χάσει σε 20 μέρες όσα βγάζει η γυναίκα μου με σκληρή δικηγορία σχεδόν σε 1 χρόνο...Ακόμα γελάω με την έκφραση τρόμου που πήρε το πρόσωπό της όταν κατάλαβε τι έχει γίνει ...
miata : πολλοί παραγωγάκηδες μην πιστεύοντας σε αυτή τη σφοδρότητα της πτώσης εγκλωβίστηκαν στην ανάποδη μεριά της αγοράς με κολοσσιαίες απώλειες
Το αστείο είναι ότι τώρα με τόσο καλές τιμές δεν έχω τα @@ να αγοράσω στην αρχή πχ της σημερινής συνεδρίασης...Βέβαια η 'οπλισμένη' μου ρευστότητα (RAM την ονομάζω με όρους PC )έχει μειωθεί στο ήμισυ (ευτυχώς υπάρχουν οι προθεσμιακές γιατί αλλιώς δεν θέλω να φανταστώ τι θα είχα χάσει )
Έτσι είναι όμως αν είχα αγοράσει προ 1/2 ώρας και πούλαγα τώρα δεν θα ήμουν ο koutsan αλλά ένας πολύ καλός επαγγελματίας
-
Οι διακυμάνσεις είναι απίστευτες...Η ΕΥΔΑΠ από το 8,2 στο -10% είναι τώρα στο 9,26 στο +2,66%...
Γερά μεροκάμματα βγήκαν σήμερα -
Μετά από μία τέτοια ημέρα στα χρηματιστήρια μπορώ να πω ότι αισθάνομαι σαν να ήμουν σε μια πίστα με μια φεράρι επί τρεις ώρες και 'τα έδινα' με φουλ αδρεναλίνη και τώρα έχω ενα τρέμουλο στα πόδια.....
-
Aν είχα μια σχετική έστω εμπειρία με τα παράγωγα θα έπαιζα...
Το εκπληκτικό είναι ότι ο Dow παρά την έκτακτη μείωση 0.75% των επιτοκίων μόλις πριν ανοίξει η αγορά, παραμένει πτωτικός και κάτω από τις 12.000 μονάδες. Να δούμε βέβαια που θα κλείσει.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Μπερνάνκε σε αντίθεση με τον Γκρίνσπαν...δεν έχει στυλ. Οι παρεμβάσεις του είναι κατόπιν εορτής και γενικά αποτυγχάνουν να αναπτερώσουν την ψυχολογία.
Εγώ πάντως εκτός απροόπτου τις 3500 μονάδες τις θεωρώ δεδομένες. Σας θυμίζω ότι 5 χρόνια πριν ο δείκτης ήταν στις 1500 μονάδες. Αν φτάσουμε στα ίδια επίπεδα απαξίωσης τότε ο δείκτης μπορεί να δείξει και τις 2500 μονάδες.
Τέλος, στυλοβάτης του χρηματιστηρίου είναι οι τράπεζες. Αν πέρα από το σημερινό κραχ υπάρξει επιβράδυνση θα φανεί πολύ επώδυνα στην κερδοφορία τους (μιλάμε για καταστάσεις πέρα από subprime) συνεπώς έξτρα πτώση θα υπάρξει και από εκεί.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Μπερνάνκε σε αντίθεση με τον Γκρίνσπαν...δεν έχει στυλ. Οι παρεμβάσεις του είναι κατόπιν εορτής και γενικά αποτυγχάνουν να αναπτερώσουν την ψυχολογία.Ο Γκρινσπαν δημιουργησε αυτη την κριση που ισως να κρατησει μερικα χρονια.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Μπερνάνκε σε αντίθεση με τον Γκρίνσπαν...δεν έχει στυλ. Οι παρεμβάσεις του είναι κατόπιν εορτής και γενικά αποτυγχάνουν να αναπτερώσουν την ψυχολογία.
Ο Γκρινσπαν δημιουργησε αυτη την κριση που ισως να κρατησει μερικα χρονια.
Mάλλον έχεις δίκιο αλλά ο Μπερνάνκε δεν επέδειξε τα κατάλληλα αντανακλαστικά.
Ο Γκρίνσπαν έδινε αυτό που ζητούσαν οι αγορές πριν προλάβουν να το ζητήσουν, σε πλήρη αντίθεση με τον Μπερνάνκε που περίμενε να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το ότι η ας πούμε γεναιοδωρία του Γκρίνσπαν έκανε κάποιους άπληστους, είναι γεγονός, αλλά δε νομίζω πως μπορεί να θεωρηθεί ο κυριότερος υπόλογος. Έκανε ό,τι έπρεπε, και πέτυχε μεγάλη ανάπτυξη της Αμερικάνικης οικονομίας κατά την προεδρία του. Μιλάμε για τον μακροβιότερο πρόεδρο της FED που επέζησε τόσο ρεπουμπλικανών όσο και δημοκρατικών... -
εγώ, που δεν ρισκάρω και τίποτα, λέω οτι θα πέσει. και άλλο. έχει λόγους να πέσιε και όχι να ανέβει
Tiger, αν και πιστεύω οτι δεν το κάνεις ηθελημένα γιατί αν το έκανες θα ήσουν πολύ κακός σε αυτό, έχεις επισκιάσει μεγάλους και πολύχρωμους παπαγάλους. [no offence man ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το λέω]
κάτι αρχίζει να έχει νόημα πλέον στην αγορά, και τώρα είναι η ώρα για τους οικονομολόγους και όχι και για στατιστικολόγους-προβλεψάκηδες με πολύ ρευστότητα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ, που δεν ρισκάρω και τίποτα, λέω οτι θα πέσει. και άλλο. έχει λόγους να πέσιε και όχι να ανέβειTiger, αν και πιστεύω οτι δεν το κάνεις ηθελημένα γιατί αν το έκανες θα ήσουν πολύ κακός σε αυτό, έχεις επισκιάσει μεγάλους και πολύχρωμους παπαγάλους. [no offence man ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το λέω]
κάτι αρχίζει να έχει νόημα πλέον στην αγορά, και τώρα είναι η ώρα για τους οικονομολόγους και όχι και για στατιστικολόγους-προβλεψάκηδες με πολύ ρευστότητα.
Στα χρηματιστήρια ποτέ δεν είναι η ώρα για τους οικονομολόγους, είναι γνωστό αυτό
Άλλα προσόντα χρειάζονται για να γίνεις πλούσιος (το τονίζω αυτό) από το χρηματιστήριο και όχι γνώσεις οικονομικής επιστήμης...
Μόνο ο Keynes από τους μεγάλους της οικονομικής επιστήμης ήταν εξαιρετικός ΚΑΙ σε αυτό και έκανε τεράστια περιουσία (αλλά ο Keynes ήταν απλά μια απίστευτη συνολική ιδιοφυΐα , οπότε τι να λέμε ) -
Στη χρηματιστήριο μέσω ανάλυσης μπορείς απλά να αυξήσεις το κεφάλαιό σου κάπως, για να κάνεις λεφτά θέλεις γνωριμίες...
Το 99 φίλος των γονέων μου έβγαλε 300 εκ δραχμές από αρχικό κεφάλαιο 20 εκ δραχμές. Μας είπε ξεκάθαρα ότι το έκανε μέσω συνεχών αγοραπωλησιών που στηρίζονταν σε πληροφορίες
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)