-
Επίσης και τα αστικά λεωφορεία κυκλοφορούν με όλα αναμμένα.
Οπως και τα περιπολικά.
Προσωπικά έχω βρει ένα αντίμετρο, τουλάχιστον για τα ζώα που με ακολουθούν,είτε έχουν προβολάκια είτε απλά αρύθμιστα φώτα.
Εχω βάλει στην εταζέρα ένα ντουί με leds και έχω αναγκάσει αρκετούς να μείνουν πίσω 100 μέτρα,και άλλους να αλλάζουν λωρίδα. -
Γεια σας και απο μενα, είμαι καινούργιος στην παρέα !!
Το πρόβλημα το θεωρώ απο τα πιο σοβαρά στους Ελληνικούς δρόμους. Δεν αρκεί το 90% των οδηγών να χρησιμοποιεί σωστά τα φώτα του.
Το 10% (ή το 60% που δεν τα αναβει μεσα στα τούνελ) είναι αρκετό για να θρηνούμε θύματα, γιατι 'δεν πρόλαβα', 'δεν τον είδα', 'ήρθε απο το πουθενά', 'εμφανίστηκε ξαφνικά πίσω απο την πάχνη' κλπ.Εχω φτιάξει μια δουλίτσα με κείμενο και φωτογραφίες, πιστέυω να βοηθήσει να δούμε τον ευατό μας πως φαίνεται στον άλλο οδηγό. Οι Έλληνες κυκλοφορούμε Stealth
Kαλώς σας βρήκα!!
... -
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Εχω φτιάξει μια δουλίτσα με κείμενο και φωτογραφίες, πιστέυω να βοηθήσει να δούμε τον ευατό μας πως φαίνεται στον άλλο οδηγό. Οι Έλληνες κυκλοφορούμε StealthΠολύ καλό και αναλυτικό άρθρο. Μπράβο!
Καλώς ήρθες στο 4TF!
-
dpap, μπράβο! ωραία παρουσίαση!
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Εχω φτιάξει μια δουλίτσα με κείμενο και φωτογραφίες, πιστέυω να βοηθήσει να δούμε τον ευατό μας πως φαίνεται στον άλλο οδηγό. Οι Έλληνες κυκλοφορούμε Stealth
+110% Εύγε για την εξαιρετική παρουσίαση. Πρέπει να το τυπώσουμε και να το μοιράζουμε στα ζώα που πετυχαίνουμε στους δρόμους, μπας και καταλάβουν...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εχω φτιάξει μια δουλίτσα με κείμενο και φωτογραφίες, πιστέυω να βοηθήσει να δούμε τον ευατό μας πως φαίνεται στον άλλο οδηγό. Οι Έλληνες κυκλοφορούμε Stealth
Πολύ καλό και αναλυτικό άρθρο. Μπράβο!
Καλώς ήρθες στο 4TF!
Υπάρχει περίπτωση να δημοσιευθεί σε κάποιο περιοδικό αυτοκινήτου αυτό ή σε κάποια εφημερίδα?
Σίγουρα θα γίνει θέμα...μπορεί και κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν. -
Το δημοσίευσε το Car, αλλα έβαλε μονο την παραγραφο της εισαγωγής και την παραγραφο του τέλους.. και καμία φωτό.
Το βασικό είναι οι φωτό.. Λές οτι τα φώτα ομίχλης δεν φέγγουν τοσο μακρυα για να οδηγήσεις.. οσο και να το λες, αν το δείξεις ακριβώς από κατω, λεει ο άλλος, εντάξει μωρέ...
Το ίδιο για την βροχή που το θεωρώ πολύ σημαντικό.. Λένε, μια χαρα βλέπω, αρα με βλέπουν και μια χαρά..
Οταν ξεκιναει κάποιος απο παρκαρισμένος ή αλλάζει λωρίδα και τον βρούμε μπροστά μας γιατι το τζάμι του είναι θολο, βρεγμένο και ο καθρέπτης το ίδιο τότε τα πράγματα αλλάζουν.. και παει στο διαολο οι λαμαρινες, αν εχεις κανα μηχανακι και σε στείλει, εκεί ειναι τα σοβαρα...
(η φωτό δεν είναι ανεταριστη, ειναι νεταρισμένη οχι στον καθρέπτη αλλα στα οχήματα. Το πρόσεξα πολυ πριν την βγάλω, το μηχανάκι φαινόταν ακριβώς έτσι μέσα απο το τζάμι και τις σταγόνες...)
Αν θέλουν οι 4τ να κάνουν ένα αρθρο, δεν χρειάζεται να δημοσιεύσουν αυτό, αλλα ας πάρουν την ιδέα και φωτό αν θέλουν..
Τωρα έχω φέρει απο γερμανια τα φώτα ημερας της Hella και ψάχνω ΠΟΥ θα τα βαλω στο golf II μου...Ευχαριστώ για τα καλα λόγια, εφαγα 6 μηνες, οποτε εβρεχε εβγαινα σαν τον τρελο εξω με την φωτογραφική...!
Καλησπέρα! -
Πολύ καλό άρθρο, συγχαρητήρια και από εμένα.
Και σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω, είμαι ένα πμ μακριά.
-
Όντως κρίμα που δεν έβαλαν τις φωτογραφίες...Οι φωτογραφίες είναι αυτές που σε πείθουν για το αν είναι αλήθεια αυτό που περιγράφει ο συγγραφέας (και ότι πχ δεν υπερβάλει).Τέσπα...εγώ πάντως το έκανα προώθηση σε όλους τους γνωστούς μου που έχω το Email τους.
Συγχαρητήρια και πάλι -
Daylights...
http://www.hella.com/produktion/HellaCO ... Safety.jsp
Μικρη αναλυση...Οταν εφτιαξα το αρθρο, και ειδα οτι δεν με βλέπουν τελικα, ξεκινησα να αναβω τα φώτα μου όλο και περισσότερο την ημερα.. μετα έψαξα για φώτα ημερας που εβλεπα σε αμερικανικα αυτοκίνητα, γιατι δεν ηθελα να αναβουν τα πίσω και ολο το καντραν την ημερα.. τσαμπα 'ρευμα' και για τα πίσω πρεπει τα στοπ σου να διακρινονται καλα την ημερα και να μην μπερδευεις τον πισω οδηγο. (εβαλα και τριτο στοπ ψηλα..)
Τα φώτα ημερας κανουν ακριβώς την αντιθετη δουλεια απο τα κανονικα μας. τα κανονικα (πρεπει να) εχουν συγκεκριμενη δεσμη για να βλεπουμε καλα και να μην ενοχλουν. Τα daylights ειναι ακριβώς το αναποδο. Εχουν οσο ποιο φαρδιά δέσμη γίνεται και ειναι φτιαγμένα για να πεφτουν σε όλες τις κατευθυνσεις και να 'ενοχλουν' τον απεναντι. Εχουν μικρες λάμπες 16w, και πολλους καθρεπτες μεσα και τα βλέπεις ακομα και απο αρκετα πλαγια, μπορει και περισσοτερο απο 45 μοιρες. Την ημερα, παρολο τα λιγα (και οικονομικα) watt, φαινονται πιο καλα απο τα κανονικα μας.
Τα προβλήματα είναι πολλά. Καταρχήν ειναι τρελοι και κακοι στην συμπεριφορα τους εδω στην hella. Δεν τα ξερανε (αντε λογικο) πήγα σε ενα καταστημα με τον κωδικο, πήραν τηλ την κεντρικη αντιπρ. και ο τυπας απεναντι ηταν του στυλ, 'και τι τα θελει αυτα και οχου μωρε..' Οταν τον πιεσε ο μαγαζατορας, μας εδωσε χονδρικη τιμη γυρω στα 180ευρω (να πουληθουν λιανικη ποσο γαμωτο?) Εγω τα παραγγειλα περισυ και ηρθαν στα 80 με τα μεταφορικα. Τωρα μπορει να επεσαν κιαλλο.
Αλλο. ΠΟΥ θα τα βάλεις. Μπορει να χαλασουν δραματικα το αμαξι εμφανισιακα.. και το 20ετιας golf μου, δεν με νοιαζει (αν και δεν εχω βρει σωστη θεση), το καινουργιο όμως? που? θα τρυπάς προφυλακτηρα? δεν ξερω..
Η Hella προτεινει στην θεση των ομιχλης. και βγαζει μαλιστα και ειδικα για τα golf και για αλλα.. ΔΙΑΦΩΝΩ καθετως για Ελλαδα. Καταρχας χανεις τον προβολεα ομιχλης (οχι για την μουρη, καποιοι απο εμας κυκλοφορουμε σε πραγματικη ομιχλη!!). επίσης χάνεις την αισθηση της αποστασης του απεναντι σε περιεργες συνθηκες (βροχη, ομιχλη, παχνη, τα ιδια που λεω στο αρθρο). Επίσης δεν φαινονται μεσα απο τα τζαμια των παρκαρισμενων.. Μα τα βαζεις και γιαυτο!!! Αρα πρέπει να τα βαλεις κοντα στο υψος των υπαρχοντων φαναριων, αρα μαλλον πανω στον προφυλακτηρα..Το σοβαρο ομως ειναι οτι αν ο ελληνας τα βαλει, θα κυκλοφορει ολο το απογευμα και το βραδυ με ΛΑΘΟΣ φώτα και δεν θα βλέπει, και θα ενοχλεί.. Αν πρέπει να εισαι μια φορα σοβαρος για το ποτε θα αναψεις τα φώτα σου, πρεπει να εισαι 5 με τα φωτα ημερας.
Επίσης θέλουν κύκλωμα με αναποδο ρελε, δηλαδη να αναβουν με την μηχανη και να σβηνουν μολις αναψεις τα 'θεσης'.. αλλιως θα τα ξεχνανε ή θα τα αναβουν μαζι.. Το κύκλωμα το εχω φτιαξει, ειναι γελοιο να γινει..Τα ειχα βαλει στην θεση των ομιχλης, για 2-3 μηνες, μια χαρα δουλευαν και μαλλον ημουν ο μονος στην Ελλαδα!!! Αισθανομουν μεσα στο σαραβαλακι μου και πολυ σκανδιναβός ρε παιδί μου!!
Αλλα δυστυχώς τα εβγαλα για να βαλω τα κανονικα ομιχλης..(τα χρειάζομαι στο εξοχικο..)
μολις βρώ μερος να τα βάλω, θα σας ποσταρω ολη την μετατροπη..Αν τα λυσεις όλα τα παραπάνω, ειναι φοβερο αξεσουαρ ασφαλειας!! και πολυ πρωτοτυπο για Ελλαδα..
ελπίζω να βοηθησα, ειναι prety much οσα ξερω...!
-
dpap
Φανταστική δουλειά, μπράβο φίλε μου!!!
-
@ dpap:
Συγχαρητήρια!
Έκανες πάρα πολύ καλή δουλειά!
Χίλια Μπράβο!Μακάρι να δημοσιευτεί, μαζί με τις φωτογραφίες, αυτές μιλάνε από μόνες τους. Αξίζει και τις σελίδες που θα ''ξοδέψει'' ένα περιοδικό (συντάκτες των 4Τ κάντε κάτι κι εσείς), αλλά μπορεί να τυπωθεί και σε φυλλάδια! Προς γνώση και συμόρφωση καθώς και ευαισθητοποίηση των οδηγών!
Καλή η ιδέα σου Κάβουρα! Το έκανα κι εγώ!
Υ.Γ. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
-
Και εγώ το ιδιο εχω κανει, το εστειλα σε ολους τους φιλους μου, και απο κει οτι γινει...
παντως οι φιλοι μου ειτε επειδη το καταλαβαν, ειτε επειδη αισθανονται ισως αβολα , οταν ειναι να με συναντησουν ερχονται παντα με τα φωτα ανοιχτα, ακομα και νωρις το απογευμα... εχω δημιουργήσει αγχος!!! και χασκογελαω μονος μου! -
έχω την τύχη να διαθέτει φώτα με αισθητήρες το αυτοκίνητο που οδηγώ. Έτσι πάντοτε ενεργοποιεί τα φώτα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το περίεργο είναι ότι πολλές φορές μου λένε γνωστοί στο δρόμο ότι έχω ξεχάσει τα ...φώτα ανοιχτά. Η άγνοια σκοτώνει...αυτοί νομίζουν ότι επειδή βλέπουν τα φώτα είναι περιττά.
-
Μην ανησυχείς dpap ως προς το πού θα βάλεις τα φώτα.
Σε λίγο καιρό που τα φώτα ημέρας θα γίνουν μόδα στα ακριβά, τουλάχιστον, αυτοκίνητα, όλοι θα φέρνουν made in china προβολείς με τέτοια φώτα ενσωματωμένα και για τα υπόλοιπα παλαιότερα οχήματα.
Θα είναι το νέο «πουλ μουρ» οπότε όλοι θα θέλουν να τα έχουν και θα βρείς και εσύ για το δικό σου...
Πολύ καλό το άρθρο σου, BTW...
-
δεν εχεις αδικο..τοτε φυσικα, θα γραψω αρθρο 'γιατι να μην χρησιμοποιείτε τα φωτα ημερας το βραδυ!!'
Εχω σκεφτει μια λύση.. πεταω στα σκουπιδια τα φώτα της hella, παιρνω ενα ντουι με λαμπα 21 W σαν αυτες των φλας και φρενων, τρυπαω το μεγαλο φαναρι στο κατω μερος οσο γινεται πιο κοντα στην ακρη για να μην χασω τον καθρεπτη (που σε κεινο το μερος δουλευει για τον προβολεα, στα φωτα πορειας όχι διασταυρωσης) και χρησιμοποιώ το υπάρχον κατοπτρο για φώτα ημερας με το κυκλωμα που εχω ήδη (να αναβουν με την μηχανη, να σβηνουν μολις αναβουν τα κανονικα)... Ανεξαρτητο απο τα άλλα φώτα, οικονομικο (42 W συνολο), πιο 'ενοχλητική' δεσμη για ημερα απο τα κανονικα φώτα κι σωστή εμφανιση (απο αποψη εκτίμησης αποστασης, τζαμια παρκαρισμένων κλπ). Κατι σαν πολυ ενισχυμενα φωτα 'θέσης'
Δεν ξερω αν θα δουλεψει απο αποψη δεσμης, παντως εχω ενα παλιο σπασμενο φαναρι και θα το δοκιμασω.. Στα προσεχη project και αυτο!!(τωρα καπου θα λετε 'αυτός εχει φυγει αλλού, κατι πίνει' , το ξερω..!!!)
-
Απο οτι εχω δει τα περισσοτερα ΑUDΙ εχουν πλεον φωτα ημερας,μιλαω για κενρικη ευρωπη.Απο το Α6 και πανω εχουν ολα.
Το Α8 6.0 w12 εχει led για φωτα ημερας. -
Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα μάρκας, αλλά νομοθετικό.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα μάρκας, αλλά νομοθετικό.Δεν ειναι ακριβως ετσι.Για παραδειγμα ακομα και στις χωρες που ειναι υποχρεωτικη η χρηση των φωτων ολη τη μερα ,δεν εχουν φωτα ημερας οι υπολοιπες εταιρειες.Ετσι ακομα και τα mercedes και τα BMW,κυκλοφορουν με τα xenon αναμμενα ολη τη μερα, ενω τα μεγαλα AUDI ,εχουν φωτα ημερας.
-
Σωστό. Αλλά εγώ δεν αναφέρθηκα στην τοποθέτηση ειδικού τύπου φώτων, αλλά στην υποχρέωση να είναι τα φώτα αναμένα συνεχώς.
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!