Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Δεν ξέρω ποιοί είναι οι 2 κύριοι
Επειδή ακριβώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά, εγώ απλά προτείνω να μην οδηγεί κανείς μετά τα 70, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
http://www.youtube.com/watch?v=1q8ZNkhxT04
Youtube Video
Όσον αφορά τον πληθυσμό, άμα δεις το ίδιο site στα 'Δημογραφικά', o πλυθυσμός των 18-29 με αυτόν των 30-42 που έχουν σημαντικά λιγότερα ατυχήματα δεν διαφέρει.
Όσον αφορά δε τα διανυθέντα χιλιόμετρα, μιας και δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια στατιστική, απλά σκέψου πόσα χιλιόμετρα ενδέχεται να κάνει ο μέσος 20 άρης - 25 άρης και πόσα ο μέσος 35άρης - 40 άρης σε ένα χρόνο.
Ο μέσος 25αρης είναι πιο πιθανό να μοιράζεται ένα αυτοκίνητο, ο δε μέσος 35αρης είναι πιο πιθανό να έχει την αποκλειστική χρήση αυτοκινήτου. Βάλε ότι ενδεχομένως να έχει μια σταθερή δουλειά με μέση απόσταση από το σπίτι του 15χλμ., βάλε ότι ενδεχομένως να έχει και οικογένεια, άρα επιπρόσθετα χιλιόμετρα + ταξίδια με επιπρόσθετο εκνευρισμό... (τα σκασμένα δεν κάθονται ήσυχα )
Τα τελευταία αποτελούν εννοείται συλλογισμό και όχι στατιστική έρευνα που έχω κάνει!
Με όλα τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ ότι η αρχική μου υπόθεση ότι οι νέοι είναι πιο επηρρεπείς στα ατυχήματα λόγω 'βραζόμενου αίματος' , είναι σωστή.
Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα πιστεύω ότι έχεις δίκιο στη θεωρία του 'κοχλάζοντος αίματος'. Απλά, συνήθως σε κάθε θέμα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν φαίνονται με τη πρώτη ματιά.
Όσον αφορά το θέμα των ανθρωποχιλιομέτρων, ορίστε μια ακόμα διάσταση: τα πολλά χιλιόμετρα ο 35-40ρης θα τα κάνει μόνο τον Αύγουστο πηγαίνοντας διακοπές την οικογένεια. Από την άλλη, ο 25άρης/25άρα με πολύ λιγότερες υποχρεώσεις και περισσότερη διάθεση για εξόδους, μπορεί να γράφει χιλιόμετρα για πλάκα. Πχ, κρίνοντας από τον εαυτό μου τους τελευταίους μήνες: 550Κm σε μια μέρα, Σ/Κ στα Γιάννενα υπο βροχή, βόλτες 200+ Km, Καλαμαριά-Π.Φάληρο και πίσω σε μια μέρα κλπ...