-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τουλάχιστον τα νέα BMW δεν μοιάζουν με τα άλλα αυτοκίνητα:Αυτή είναι η έκδοση της Compact για τους Ελληνικούς δρόμους-πίστες, έ;!
-
Ναι, στο πρώτο σαμαράκι αλλάζεις ζαντολάστιχα και ψαλίδια.
Δεν βλέπω κανένας να παρατήρησε ότι τα δύο αυτοκίνητα ΔΕΝ είναι ίδια... -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Δεν βλέπω κανένας να παρατήρησε ότι τα δύο αυτοκίνητα ΔΕΝ είναι ίδια...Eγω διακρινω μια ''κλεψια'' των βαμμενων σε χρωμα ασημι καθρεπτων του Astra.
Η BMW compact μπορει να μη μοιαζει με το astra, φερνει ομως σε μια ''κομμενη'' 3αρα.
Να και ο λογος(?) αντικαταστασης της απο την νεα σειρα 1. -
Μηπως τελικα η μεγαλη δημοσιοτητα της νεας σειρας 6 της BMW που ολοι περιμεναμε, επισκιαστηκε απο αλλα μοντελα πιο εξωτικα ;
Βλεπε MERCEDES SLR, AUDI LeMans QUATTRO κτλ...
Ας περιμενουμε ομως τις αντιδρασεις του αγοραστικου κοινου, να δουμε τελικα την απηχηση του μοντελου αυτου -
για να το θεσω πιο γενικα, σημασια εχει οταν δινεις πολλα λεφτα, της κατηγοριας BMW, να στα ανταποδιδουν...Και η BMW νομιζω οτι δεν μας εχει απογοητευσει μεχρι τωρα...
Για παραδειγμα πιστευω οτι αυτος ειναι και ο λογος για π.χ. που στην ΙΤΑΛΙΑ στην ακριβη κατηγορια σπανια συναντας ιταλικα μοντελα!
BMW, Mercedes, Audi υπαρχουν στα γκαραζ των εχοντων....μαζι με αγαπημενα τους Ιταλικα
Και αυτο νομιζω τα λεει ολα
Οσο καλη να ναι η 166 ή η GTV σε αυτα τα λεφτα τα θελεις ολα. Νομιζω οτι το καταλαβαν οι Ιταλοι και πλεον εχουν βαλει τα δυνατα τους να βγαζουν ολοκληρωμενα αυτοκινητα, που τουλαχιστο να μην υστερουν πολυ σε καποιο τομεα. Γιατι δε φτανει να υπερτερεις καπου πολυ. Πρεπει να εξασφαλιζεις ενα επιπεδο σε ολους τους τομεις. Και οι απαιτησεις ανεβαινουν οσο πιο ακριβο ειναι ενα μοντελο.
Και για να μην λεω μονο για Ιταλικα, αν θυμαστε η Mercedes ανακαλεσε και ανακατασκευασε την προηγουμενη 600 μολις λιγους μηνες αφου βγηκε, διοτι ειχε πολλα προβληματα και της επεστραφηκαν αυτοκινητα απο εξαλλους ιδιοκτητες. Το κοστος της (περα απο τη φημη) εταιρειας ΤΕΡΑΣΤΙΟ.για αυτο καλοδεχουμενα τα καλα αυτοκινητα, και ας μην ειναι και παντα ομορφα
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Και για να μην λεω μονο για Ιταλικα, αν θυμαστε η Mercedes ανακαλεσε και ανακατασκευασε την προηγουμενη 600 μολις λιγους μηνες αφου βγηκε, διοτι ειχε πολλα προβληματα και της επεστραφηκαν αυτοκινητα απο εξαλλους ιδιοκτητες. Το κοστος της (περα απο τη φημη) εταιρειας ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
για αυτο καλοδεχουμενα τα καλα αυτοκινητα, και ας μην ειναι και παντα ομορφαΜηπως αυτο θα μπορουσε να ειναι ενα ''τρικ'' απο τις εταιρειες?
Μην ξεχναμε οτι εξαιτιας αυτου, η δημοσιοτητα συγκεκριμενων μοντελων εκτινασσεται στα υψη.
Θα μπορουσε να το επιχειρησει αυτο ενα ονομα σαν τη MERCEDES?
Δυσκολοι καιροι... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και για να μην λεω μονο για Ιταλικα, αν θυμαστε η Mercedes ανακαλεσε και ανακατασκευασε την προηγουμενη 600 μολις λιγους μηνες αφου βγηκε, διοτι ειχε πολλα προβληματα και της επεστραφηκαν αυτοκινητα απο εξαλλους ιδιοκτητες. Το κοστος της (περα απο τη φημη) εταιρειας ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
για αυτο καλοδεχουμενα τα καλα αυτοκινητα, και ας μην ειναι και παντα ομορφαΜηπως αυτο θα μπορουσε να ειναι ενα ''τρικ'' απο τις εταιρειες?
Μην ξεχναμε οτι εξαιτιας αυτου, η δημοσιοτητα συγκεκριμενων μοντελων εκτινασσεται στα υψη.
Θα μπορουσε να το επιχειρησει αυτο ενα ονομα σαν τη MERCEDES?
Δυσκολοι καιροι...http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 411#102411
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αληθεια η 3αρα που κυκλοφορει αρεσει σε κανενα?η 4πορτη νομιζω ειναι επιεικως αδιαφορη και ειναι καρπον η προηγουμενη γενια...αν εβαλε το χερι του αυτος ο τυπος τοτε πρεπει να εκτελεστει...για τα υπολοιπα μοντελα ειπαμε things change!
μια χαρά είναι η τριάρα!!εμένα μου αρέσει πολύ
και βέβαια, είναι ίδια με την προηγουμενη γιατί είναι φεϊς λιφτ ενός επιτυχημένου εμπορικά μοντέλουΠιστεύω ότι το προ-facelift μοντέλο είναι το τελειώτερο κουπέ αμάξωμα σε τόσο μαζική παραγωγή. Το τωρινό είναι το δεύτερο...αλήθεια το facelift ο Bangle τό κανε? Φέρνει λίγο γι'αυτό...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τουλάχιστον τα νέα BMW δεν μοιάζουν με τα άλλα αυτοκίνητα:Ε όχι ότι αντέγραψε και Opel ...τα παραλές, το σήμα της σειράς 3 είναι παρόμοιο (μετεξέλιξη ή αντιγραφή αν θες) της σειράς 3 του 93'. Και η Compact της φωτο είναι κομμένη Coupe με διαφορετικα-πολύ διαφορετικά φώτα!
-
Για να επανέλθω λίγο στο θέμα, μήπως αυτή η πόλωση των υποστηρικτών και των επικριτών της BMW είναι η πολιτική της εταιρείας? Γιατί μπορεί και γω να δηλώνω υποστηρικτής της αλλά αν τα αυτοκίνητά της μοιάζουν με άλλα τότε μπορεί -όταν έρθει η κρίσιμη ώρα της επιλογής- να κατaλήξω σε...AUDI. Αν όμως υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός -ένα είδος μίσους συγκεκριμένα- εναντία στους 'συντηρητικούς' ή 'διστακτικούς' ανταγωνιστές σταθεροποιώ -ίσως- την πελατεία μου. Χώρια που όταν οι υπόλοιποι ακολουθήσουν -γιατί τα τωρινά σχέδια κορέζονται- θα έχω και κάποιο anantage λόγω προιστορίας. Νομίζω ότι την ίδια κίνηση κάνει και η Renault (Megane II, Vel satis).
Ο στόχος λοιπόν νομίζω είναι ένα πιο 'πιστό' κοινό. -
Σίγουρα στόχος πολλων εταιρειων ειναι να προκαλέσουν με τη σχεδιαστική φόρμα που υιοθετούν.
Αυτο, έχει τα θετικά του, αλλά έχει και κάποιο κόστος.
Βλέπε AUDI TT, BMW 7, RENAULT VEL SATIS όπως ειπες κ.α.
Το σίγουρο είναι οτι για να μείνεις στην ιστορία πρέπει να τολμήσεις με τον ένα ή τον άλλον τρόπο... -
Σύμφωνα με τον Martin Buckley του περιοδικού Thoroughbred and Classic Cars, μάλλον ο Bangle επιχειρεί να κάνει τις BMW με τις ακραίες του σχεδιαστικές προτάσεις λιγότερο ελκυστικές στους εμπόρους ναρκωτικών.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σύμφωνα με τον Martin Buckley του περιοδικού Thoroughbred and Classic Cars, μάλλον ο Bangle επιχειρεί να κάνει τις BMW με τις ακραίες του σχεδιαστικές προτάσεις λιγότερο ελκυστικές στους εμπόρους ναρκωτικών.'... επίσης διαπιστώσαμε ότι στους 100 έμπορους ναρκωτικών που οδηγούν ΒΜW οι 98 προτιμούν πιο συντηριτικές και παραδοσιακές γραμμές...'
-
Τι έγινε ρε παιδιά ξαφνικά συμφωνούμε με τις απόψεις των Άγγλων περι αυτοκίνησης? Ξεχάσαμε τα θρυλικά Morris Marina και Montego ή μήπως γουστάρουμε και την X-type πλέον για να ξέρω και εγώ. Άρε Bangle που είσαι να δείς τον Κωνσταντίνο να λέει καλό λόγο για Άγγλο δημοσιογράφο. Αν μη τι άλλο κατάφερε να προκαλέσει αλλαγές με την σχεδίαση του
-
Α, όλα κι όλα: Ο Martin Buckley έχει καλό γούστο. Λατρεύει τις Lancia, ιδίως τις Flaminia!
Ιδού το άρθρο του, σε μετάφραση από το τεύχος Νοεμβρίου 2003 του περιοδικού (Thoroughbred and) Classic Cars.
Νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε το χαμό ενός μεγάλου φίλου των αυτοκινήτων: Του Ίντι Αμίν Νταντά. Μπορεί να ήταν λίγο πειραγμένος (η πολιτική του σταδιοδρομία προκάλεσε το θάνατο περισσοτέρων από 300.000 κατοίκων της Ουγκάντας) και εκκεντικός μερικές φορές (ήταν ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που συμβούλεψαν τη Βασίλισσα της Αγγλίας σε θέματα 'ετικέτας' και που επίσης είπαν στην κυρία Golda Meir να 'μαζέψει τις κυλότες της'), αλλά αγαπούσε τα αυτοκίνητά του, και είχε τον αναπόφευκτο στόλο λιμουζινών Mercedes 600 και δύο Citroen SM, με μία από τις οποίες συμμετείχε σε ράλλυ.
Αλλά τι θα οδηγούσε σήμερα; Ποιο αυτοκίνητο είναι αρκετά πομπώδες, εγωπαθές και αρκετά επιβλητικό για να μεταφέρει έναν μεγάλο τύραννο και δικτάτορα όταν όλες οι σύγχρονες Mercedes και Maybach μοιάζουν με Daewoo και η τωρινή Rolls-Royce θα απορριπτόταν από τον Gerry Anderson ως υπερβολική;
Νομίζω ότι θα διάλεγε τη νέα BMW σειράς 7. Δείχνει μεγάλη και σημαντική, κατά κάποιον τρόπο επιβλητική και δυναμική την ίδια στιγμή. Είναι ό,τι πλησιέστερο στη Jaguar Mk.X. Μπορεί κανείς να τη φανταστεί με δυο σημαίες στα φτερά, βαμμένη μαύρη και να εμφανίζεται στη δεξίωση του πρέσβεως.
Ξέρω ότι οι άνθρωποι στη BMW θα χαρούν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές καθώς ελάχιστοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν γι'αυτήν την υπέροχη μαούνα. Μακριά από τους δημοσιογράφους, πολώνει την κοινή γνώμη, καθώς το κοινό είτε τη λατρεύει είτε τη μισεί. Ενώ απολαμβάνω το σπάνιο θέαμα μιας BMW να προκαλεί αναταραχή, πιστεύω ότι η νέα 7άρα είναι μια από τις πιο όμορφες BMW εδώ και χρόνια. Η δαιμονοποίηση του Chris Bangle, αρχισχεδιαστή της BMW, φαίνεται λίγο άδικη.
Οι επικριτές του λένε ότι καταστρέφει μια παράδοση υπέροχου στυλ των μαέστρων του Μονάχου. Τι είδους υπέροχο στυλ είναι αυτό; Ψάξτε τα παλιά μοντέλα της BMW και θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι συνταρακτικό σε εμφάνιση. Οι πραγματικά όμορφες BMW αρχίζουν και τελειώνουν στην 507, που σχεδίασε ο Goertz (ο οποίος είναι ικανότατος στην προώθηση του εαυτού του), και στις χωρίς μεσαίες κολώνες εξακύλινδρες κουπέ των τελών της δεκαετίας του '60 και των αρχών της δεκαετίας του '70. Η πρώτη ήταν πιθανώς εμπνευσμένη από το Austin Healey 100, ενώ οι άλλες προφανώς είχαν Ιταλικές επιρροές, μάλλον από τον Μπερτόνε, που έτσι κι αλλιώς παραδέχθηκε ότι βοήθησε στην προγενέστερη 3200CS, το 'θερμοκήπιο' της οποίας ήταν πανομοιότυπο.
Το στυλ των BMW στη δεκαετία του '60 ήταν καθαρό και αρχοντικό, αλλά όχι πρωτοποριακό και, ενώ η '02 στην πιο αγνή μορφή της ήταν ένα όμορφο αυτοκίνητο - εμπνευσμένο, είμαι σίγουρος, από την Chevrolet Corvair - ήταν η βάση για μερικές φρικαλεότητες. Η κάμπριο έκδοσή της δεν ήταν άλλωστε ένα από τα λιγότερο ρομαντικά αυτοκίνητα; Έχει όλη τη γοητεία ενός τεράστιου καροτσιού σούπερ μάρκετ.
Πέρα από τα μεγάλα κουπέ, η καλύτερη στιγμή των Βαυαρών εκείνη την εποχή ήταν η σειρά των μεγάλων σεντάν 2500/2800/3.0/3.3 - λέγεται ότι σχεδιάστηκαν από τον Μαρτσέλο Γκαντίνι - με την ψηλή, αέρινη γυάλινη υπερκατασκευή και την επιθετική μούρη τους. Αλλά αυτό για μένα δε λειτουργεί σωστά αισθητικά με τίποτα άλλο πέρα από τους στάνταρ τροχούς και στην έκδοση με κοντό μεταξόνιο.
Όλα άρχισαν να πάνε κατά διαόλου στα μέσα της δεκαετίας του '70. Στην καλύτερη περίπτωση, η 6άρα ήταν βαρετή - αλλά όταν τη μακρύνανε για να φτιάξουν την 7άρα, η BMW διέπραξε ένα από τα χειρότερα αισθητικά της εγκλήματα: ένα τερατούργημα με επίπεδα πλαϊνά, ξεκάθαρα ανεπαρκές απέναντι στον κομψό ανταγωνισμό των Jaguar και Mercedes. Είναι περίεργο το πώς έχουμε αυτήν την εικόνα της αήττητης BMW, τη στιγμή που δεν πάει πολύς καιρός από τότε που φτιάχνανε άσχημες παράγκες σαν την πρώτη 7άρα. Περιέργως, λίγοι τότε βρήκαν άσχημο το αυτοκίνητο αυτό - εγώ δεν ήμουν ένας από αυτούς - αλλά γέρασε γρήγορα και άσχημα.
Τα τέλη της δεκαετίας του '70 και η αρχή της δεκαετίας του '80 ήταν μια περίοδος μη προσβλητικής βαρεμάρας ως επί το πλείστον. Μόνον η BMW θα μπορούσε να καταφέρει να κάνει ένα υπεραυτοκίνητο σαν τη Μ1 να δείχνει ντροπαλό και σεμνότυφο, ενώ οι 5άρες και 7άρες δεύτερης γενιάς ήταν όμορφες και 'εταιρικές', αλλά δύσκολα θα έκαναν την καρδιά κανενός να σκιρτήσει. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα κατάφερναν καλύτερα στα μικρότερα αυτοκίνητα, αν συγκρίνει κανείς την αγέραστη 3άρα τρίτης γενεάς με την αναίσθητα παχύσαρκη 850, ένα Ford Probe για πλουσίους ή μια Buick Riviera με τα σήματα της BMW. Το δε χειρότερο σημείο τους ήταν η Ζ3, το απόλυτο roadster για τη Barbie και τον Ken. Θα την κοιτάμε μετά από μερικά χρόνια και θα αναρωτιόμαστε πώς επετράπη να βγει στην παραγωγή αυτό το πράμα. Η Ζ4 του Chris Bangle απλά βελτιώνει τη χαμηλοκώλικη εικόνα της. Αν και ξεγελάστηκα για λίγο όταν την είδα να προσφέρεται σαν βραβείο σε λαχειοφόρο μιας έκθεσης kit cars (τι δουλειά είχα εγώ σε μια τέτοια έκθεση μην το ψάχνετε) και ήμουν πεπεισμένος για λίγο ότι κοίταζα ένα καλοφτιαγμένο νέο Dutton roadster.
Το πρόβλημα με τη BMW αυτές τις μέρες είναι ότι έχει πρόβλημα εικόνας με πολύ κόσμο. Πάρα πολλές οδηγούνται από γκλαμουράτους μικρομαλάκες (Σ.Σ.: πιστή μετάφραση του 'flash little tossers' από το αρχικό κείμενο) και, ασχέτως του πόσο καλές είναι στην οδήγηση, μερικοί από εμάς δεν θέλουμε τη ρετσινιά αυτή. Και στη δεκαετία του '70 πάλι, αρκετοί γκλαμουράτοι μαλάκες τις οδηγούσαν, αλλά τότε οι BMW ήταν αρκετά σπάνιες και μάλλον εξωτικές στους Βρετανικούς δρόμους, οπότε η σύνδεση με τέτοιους δυσάρεστους οδηγούς δεν ήταν τόσο εμφανής. Νομίζω ότι η κακή ποιότητα τόσων πολλών ιδιοκτητών είναι ένα πρόβλημα της BMW το οποίο θα λειτουργήσει συσσωρευτικά στο μέλλον. Ίσως τα εξτρεμιστικά σχέδια του Bangle να είναι μέρος μιας στρατηγικής για να γίνουν τα αυτοκίνητα λιγότερο ελκυστικά στους εμπόρους ναρκωτικών.
-
Ωραίο άρθρο. Και έγω μέχρι να βγεί η 7άρα του Bangle θεωρούσα τις BMW ξενέρωτες σχεδιαστικά και προτιμούσα τον κλασσικισμό και την υπερβολή της Mercedes του ( πώς τον λέγανε ρε παιδιά τον σχεδιαστή της S-class που τώρα πήρε σύνταξη ) από τα γερμανικά. Όμως τώρα δηλώνω Banglόπληκτος. Μου άρεσε και η 6άρα...Γιατρέ μου είμαι καλά???
Α και να μην το ξεχάσω...ονειρεύομαι μια πισωκίνητη Thesis με τιμόνι από BMW 5, ανάρτηση από S-class με ABC, σαλόνι Thesis με ποιότητα E-class, αξιοπιστία και after sales Lexus και και τον κινητήρα της GTA! Αυτά αν και ολίγον άσχετα για το ιδανικό αυτοκίνητο στην μεσαία κατηγορία που όπως καταλάβατε δεν έχει σχεδιαστεί από τον Bαngle αλλά από έναν άλλο Αμερικάνο τον Robinson.[/list] -
Περίμενε λίγο... έχει ακουστεί ότι η 157 (ο αντικαταστάτης της 156) θα είναι πισωκίνητη!
-
Στο πολύ περίεργο άρθρο που ακολουθεί,ο γράφων ισχυρίζεται πως εσκεμμένα τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται άσχημα,για να τραβάνε την προσοχή ! http://www.rawbw.com/~marka/cgi-bin/gen ... ycars.html
-
Ακριβώς για να δω την αντίδραση του κόσμου έθεσα και αυτο το ερώτημα στο forum.Υπάρχουν πιστοί φίλοι των πρόσφατων σχεδίων της BMW, αλλά και άσπονδοι ''εχθροι''.Ωραίο το άρθρο και εν μέρει συμφωνώ.
Οι ''γκλαμουράτοι'' όπως είπες οδηγοί της εταιρείας σίγουρα θα περίμεναν ένα πιο ισορροποιημένο σχεδιαστικά αυτοκίνητο, κάτι πιο χλιδάτο(βλέπε Mercedes).
Ο κύριος Bangle πάντως τους διέψευσε κατηγορηματικά.
Το αμάξι που προσωπικα μου λέει πολλά σχεδιαστικά ειναι η νέα 5άρα.
Επιβλητική, όμορφη με τεχνολογικό υπόβαθρο που ζηλεύουν άλλες κατηγορίες...και εταιρείες...
Στο βωμό όμως του κέρδους και των πωλησεων, να που πλησιάζει ολοταχως το face lifting της νέας 7άρας.
Ακριβώς γιατί ο μεγαλύτερος όγκος των υποψήφιων αγοραστών ειναι οι ''γκλαμουράτοι''.
Μπορούν να τους χαλασουν χατίρι ; ; ; -
Περίμενε λίγο... έχει ακουστεί ότι η 157 (ο αντικαταστάτης της 156) θα είναι [b]πισωκίνητη![/b]
Δεν κατάλαβες εγώ θέλω Thesis πισωκίνητη όχι 157 ούτε 156. Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται...την αγοράζω και μπροστοκούνα αλλά δεν έχω γκαράζ και είναι κρίμα να είναι στο δρόμο τέτοια κούκλα.
CHRIS BANGLE (ΑΡΧΙΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ BMW) : ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ;