-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ίσως σοκάρει αλλά η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι βίαιη ...Αν η φίλη σου έχει καλή οικονομική κατάσταση και δεν λυπάται τα χρήματα υπάρχουν 'αρμόδιοι' που αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν (κλιμακωτά αν δεν αντιληφθεί ο άλλος γρήγορα που μπλέκει) το ζήτημα...
Αστυνομία δεν παίζει...Παρακολουθώντας τη δεν κάνει τίποτα παράνομο...Η καταγγελία τυχόν μικρο-απειλών, εξύβρισης κτλ εκτός του ότι σπανίως μπορούν να αποδειχτούν δεν θα τον αποτρέψει από το να συνεχίσει ή να εντείνει την παρενόχληση καθώς είναι ήσσονος σημασίας αδικήματα και δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί σοβαρά...
Αντίθετα η 'επαγγελματική' λύση δεν αφήνει σχεδόν κανένα αδιάφορο. Ακόμα και τυπάκια που το παίζουν 'τρελοί' μαζεύονται αμέσως και κόβουν μαγκιές, οι οποίες άλλωστε δεν έχουν να τους αποφέρουν και τίποτα...Μέχρι τότε τις έκαναν γιατί ήταν 'δωρεάν', αν αρχίσουν να καταβάλλουν τίμημα σκέφτονται αλλιώς...Λυπάμαι γι αυτό που προτείνω αλλά είναι με διαφορά το πιο αποτελεσματικό και στην παραπάνω περίπτωση ίσως το μόνο...Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να κουραστεί ο ηλίθιος, πράγμα που μπορεί να αργήσει...Αν έχει κάποια οικονομική ισχύ (έστω και μικρή) πρέπει να την εκμεταλλευθεί για να προστατεύσει τον εαυτό της....Αλλιώς φίλοι θα μπορούσαν να τον 'τρομάξουν'|αλλά πλέον τα πράγματα μπορεί να περιπλακούν είτε από άγνοια, υπερβολικό ζήλο, νεύρα κτλ κτλ...Δεν θα το συνιστούσα...
Δεν σοκάρει καθόλου, είναι μία λύση που τριγυρνάει στο μυαλό μου...
Υπάρχουν ενδεχόμενες παρενέργειες από κάτι τέτοιο;
Αν οποιοσδήποτε έχει γνώση για το ποσό το οποίο χρειάζεται ας μου στείλει ένα πμ._
Εσυ που εισαι φιλος της θα το κανονησεις.
Θα το συζητεσετε μεν απο κοντα.
οχι απο το κινητο
οχι στο σπιτι της
οχι στο αμαξι της
Μπορει να χει βαλει κοριους ο τυπος
-μη γελατε, δεν κανω πλακα-Και αφου το κανονησετε, θα κανεις τα υπολοιπα απο ενα καρτοκινητο
-
Συμφωνώ με τον Wagner. Η μόνη λύση για τέτοιους ψυχάκηδες είναι πρόσληψη μερικών 'αρμοδίων' για να τον κάνουν μπαούλο στο ξύλο. Και, όπως ειπώθηκε και πιο πριν, κλιμακωτά, ανάλογα με το αν συμμορφώνεται ή όχι.
Υπάρχει βέβαια και πιο σύντομος δρόμος: να τον βουτήξουν οι 'αρμόδιοι', να του κόψουν τα @@ και το μαρκούτσι και να τα πετάξουν στα σκουπίδια.
-
Οικογένεια ή τέλως πάντως στενό οικογενειακό κύκλο δεν έχει αυτός;
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να καταστεί σαφές σε αυτούς να τον συνετίσουν αν γίνεται και στη συνέχεια και εγώ είμαι φυσικά υπέρ του να απευθυνθεί η συγκεκριμένη κοπέλα σε 'επαγγελματία'. Απλά πρέπει να προσέξει...
Γενικά αν πάει σε ένα ιδιωτικό ντετέκτιβ θα της παρουσιάσει 'πλήρη κατάλογο παρεχομένων υπηρεσιών'. Ένας φίλος πρόσφατα για προσωπική του υπόθεση πήγε και έμαθε σχεδόν τα πάντα...
Για μένα ο τύπος δεν είναι τρελός αλλά μλκας. Αν ήταν τρελός θα ήταν στο τρελάδικο... Απλά βλέποντας ότι η κοπέλα το ανέχεται συνεχίζει. Έχω ακούσει άπειρες τέτοιες περιπτώσεις. Νομίζω ότι ένα καλό χέρι ξύλο (άντε δυο) μπορούν έυκολα να δώσουν τη λύση.
Βασικά το 'πακέτο' μπορεί να είναι και ανώνυμο για να αποφύγει τυχόν συνέπειες γιατί πάω στοίχημα ότι θα της κάνει μύνηση αν τον πλησιάσουν τίποτα μπράβοι, τον πλακώσουν και του πουν μην ενοχλείς την τάδε. Κάποια στιγμή που θα δει ότι για άσχετο λόγο βρέχει μπουνιές θα πάρει το μύνημα και θα ηρεμήσει... -
Πως σας φαίνεται η λύση της δημοσιοποίησης του προβλήματος με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να πληγεί οικονομικά και κοινωνικά; (όσο μπορεί να γίνει το τελευταίο)
μπορει να πληγει και η ιδια.. φαντασου να το χρησιμοποιησει ο τυπος και να βγαινει στα μεσα και να λεει τα δικα του και να την κανει ρεζιλι (δεν ξερω τί τρελα κουβαλαει) ή να το εκλαβει αλλιως (ειπαμε, δεν ειναι λογικος), δηλαδη οτι αυτη ασχολειται μαζι του και του κανει... παιχνιδια..
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οικογένεια ή τέλως πάντως στενό οικογενειακό κύκλο δεν έχει αυτός;
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να καταστεί σαφές σε αυτούς να τον συνετίσουν αν γίνεται και στη συνέχεια και εγώ είμαι φυσικά υπέρ του να απευθυνθεί η συγκεκριμένη κοπέλα σε 'επαγγελματία'.Από την οικογένειά του μην περιμένεις χαΐρι. Να θυμάσαι ότι η ελληνίδα μάνα πάντα βλέπει τον κανακάρη της σαν το καλύτερο παιδί και θα την κατηγορήσει την κοπέλα για χίλια-δυο. Το ίδιο και οι φίλοι του. Όχι μόνο δεν θα τον συνετίσουν, αλλά θα τη βρίσουν και σχεδόν σίγουρα θα τον σπρώξουν να πάει περισσότερο στα άκρα με την 'παστρικιά' που πήγε κι έμπλεξε. Καλύτερα να απευθυνθεί σε επαγγελματίες, να του κόψουν τα τρία να τελειώνει η ιστορία, να γλιτώσει και καμμιά άλλη κοπέλα (άσε που έτσι θα αποφύγουμε το εφιαλτικό ενδεχόμενο της τεκνοποίησης αυτού του ατόμου).
-
Η πλάκα είναι ότι έχω περίπου παρόμοια εμπειρία από τέτοιο 'παρανοϊκό'. Μερικές ψιλές που δεν τις είχε προγραμματίσει προφανώς, χοντρό σπρώξιμο που έφαγε από τους δικούς του (τον έδιωξαν από την Αθήνα για ένα διάστημα για να στανιάρει απ' ότι έμαθα) και φυσικά μια μήνυση (για το θεαθήναι περισσότερο) τον έκαναν να σταματήσει τις παρακολουθήσεις...
Όσο και να τον υπερασπίζεται η οικογένεια του δεν νομίζω ότι θα αφήσει έναν άνθρωπο στα 30τόσα του να ξεφτυλίζεται αφενός και αφετέρου να κινδυνεύει... -
Στην επαρχία όμως δεν είναι πάντα τόσο καλά τα πράγματα.
-
Υπάρχει και άλλη οδός... Μαθήματα αυτοάμυνας.
http://www.youtube.com/watch?v=mwhe_vBl ... re=relatedΔεν ξέρω γιατί με πιάνει σπαστικό γέλιο με αυτές τις ταινίες...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για μένα ο τύπος δεν είναι τρελός αλλά μλκας. Αν ήταν τρελός θα ήταν στο τρελάδικο...Άρα ούτε κακός είναι, γιατί οι κακοί είναι στην φυλακή, ως γνωστόν.
Και γαμώ τους συλλογισμούς!Εγώ το βρίσκω αρκετά πιθανόν να χει ψυχιατρικό πρόβλημα (κάποιου βαθμού) και οποιαδήποτε επιχείρηση κουβέντας να πέσει στο κενό. Αν υπήρχε γνωστός αστυνομικός που θα τον καλούσε στο τμήμα για τα περαιτέρω, καλά θα ταν.
Είναι αρκετά νόμιμο για πρώτο βήμα. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μία γνωστή μου έχει το εξής πρόβλημα πάνω από ένα χρόνο τώρα:Την ακολουθεί παντού σε απόσταση αναπνοής - κυριολεκτικά στο μισό μέτρο - ο πρώην της.
Γνωρίζει τα ωράριά της, περνάει από το σπίτι/εργασία της 100 φορές την ημέρα, την ακολουθεί στο super market, στα ψώνια της και γενικότερα ΠΑΝΤΟΥ.Μια φορά που την έχασε της έκανε 200 κλήσεις από διαφορετικά καρτοκινητά.
Πλέον αυτού αν κάποιος γνωστός της την πλησιάσει και τη χαιρετήσει στο δρόμο θα του πει καμιά πρόστυχη ατάκα του στυλ 'το μ##ν# αυτό είναι δικό μου'.
Η γνωστή μου αυτή έχει χάσει τον πατέρα της και είναι διαζευγμένη με ένα ενήλικο παιδί.
Προφανώς έχει συμβουλευθεί δικηγόρο για το τι μπορεί να κάνει ώστε να μην μπορεί ο νόμος να τον ακουμπήσει.
Την έχει απειλήσει ότι ό,τι και να κάνει θα γυρίσει να εκδικηθεί.
Ο τύπος αυτός δουλεύει ή ίσως ψιλοαπασχολείται σε μία επιχείρηση, προσπαθώ να μην ανακατεύομαι πολύ και να ρωτάω...
Αν έχετε κάτι να προτείνετε παρακαλώ κάντε το γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα...
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΜΕ...
_
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
1200ΜΜ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΛΗΝ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ Η ΣΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΜΕ 1000ΕΥΡΩΠΟΥΛΑΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ...
ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Η 10Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ...
Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΟ ΦΑΙ...
-
Ρε φίλε (είσαι και γιατρός απ' όσο γνωρίζω) έχεις ιδέα πόσοι τέτοιοι 'τρελοί' κυκλοφορούν; Η σωστή ερμηνεία δεν είναι ούτε τρελός, ούτε κακός, ούτε μλακας. @γ@μητος είναι.
Επειδή έχω πολλές κοπέλες φίλες (που με τη σειρά τους έχουν φίλες) έχω ακούσει άπειρα περιστατικά τέτοιων 'τρελών'. Συνήθως είναι γύρω στα 30 και τους έχει φτύσει (με άσχημο τρόπο συνήθως) η λεγάμενη.
Κουβέντα εννοείται θα πέσει στο κενό, αλλά αν μπει στη μέση οικογένεια ή στενός του κύκλος θα υπάρχει μια βάση.
Την κοπέλα θα την παρατήσει όταν φάει ένα καλό χέρι ξύλο ή όταν βρει γκόμενα (το δεύτερο σενάριο είναι και το πιο κλασσικό). Σου μιλάω για περιπτώσεις που είχαν βρει τα τηλέφωνα όλου του περίγυρου κοπέλας και ενοχλούσαν όλους τους φίλους της. Κάποια στιγμή είτε βρήκαν γκόμενα και στανιάρησαν είτε έφαγαν ένα ωραίο ξύλο (ειδικά αν τσαντιστούν οι φίλοι που ανέφερα) και τέλειωνε το θέμα. -
@γ@μητος είναι.
ΔΕΝ ειναι απλα αγαμητος.
με τιποτα.
κι εγω αγαμητος ειμαι αλλα δεν κυνηγαω γυναικες ουτε λεω σε οποιον τους μιλαει 'αυτο το μ**νι ειναι δικο μου'
καποιο προβληματακι συμπεριφορας το'χει..
μια μανια ή υπομανια (πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς τι ειπα ο θεος!) την εχει στο χαλαρο πιστευω -
Είναι όπως τον βρει καθένα. Ο τρελός, σχιζοφρενής, παρανοϊκός κλπ θα της είχε κάνει ζημιά ενώ πιστεύω θα είχε εκδηλωθεί και με άλλους τρόπους πιο άμεσους.
Μια μανία ή υπομανία/κατάθλιψη/τρέλα κλπ την έχουμε όλοι μέσα μας.
Εγώ πιστεύω ότι έχει βρει και τα κάνει. Αν τα φτιάξει με κανά βουνό η κοπέλα να δεις πότε θα σταματήσει τις μαγκιές ο 'τρελός'...
Εγώ είχα αντιμετωπίσει περίπτωση ατόμου που έκανε παρακολουθήσεις σε επίπεδο FBI... Είχε μάθει ωράρια, δρομολόγια κλπ. Ειλικρινά δεν λέω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί είναι πολύ τραγικές και ντρέπομαι επειδή αφορούσαν και μένα. Όπως είπα έφαγε κάποιες ψιλές που δεν περίμενε και μαζί με πίεση από την οικογένεια του τέλειωσε το θέμα. -
εφάρμοσε την 'τελική λύση'
-
Που πάνε και τους βρίσκουνε ; Χάθηκε να βρουν ένα καλό παιδί σαν τον skye; Κλασσική γυναικία αντιμετώπιση, κάνουν την πατάτα της επιλογής και μετά βάζουν άλλον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ας πρόσεχε, σε μικρές πόλεις ο χαρακτήρας του καθένα είναι λίγο-πολύ γνωστός.
-
Ενταξει δεν νομιζω οτι εβαλε τους φιλους της να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια, απλα το συζηταει (απο οτι καταλαβα με τους πολυ κοντινους μονο) απο την αλλη ρε συ, ενταξει δες το γενικα, εχεις ενα φιλο-φιλη, που εχει μπλεξει σε μια κατασταση που δεν μπορει να τα βγαλει περα για διαφορους λογους....δεν θα βοηθησεις?
-
Αυτή την ερώτηση την είχα σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων που έχω ακούσει από κοπέλες. 'Καλά μετά από 2 ή 3 χρόνια σχέση κατάλαβες ότι το άτομο είναι ψυχάκι;'
-
Νταξ ρε παιδια μερικες κοπελες δεν το περνουν πρεφα, και μερικες αλλες ειναι λιγο χαζες....δλδ παλι καλα που υπαρχουν χαζουλες και κακογουστες και βρισκουμε και εμεις γκομενα
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
απ την αλλη εγω σκεφτομαι οταν μια κοπελλα νταλαβεριζεται με εναν τετοιο τυπο ποσο νορμαλ αραγε να ειναι η ιδια.Μην το λες. Μου έχει τύχει κι εμένα παλιά με γυναίκα, δεν κώλωνε να χτυπάει το κουδούνι σε όποιο (και εννοώ όποιο) σπίτι έβλεπε το αυτοκίνητό μου από κάτω. Και μη σου πω ότι ακόμα, όποτε τη βλέπω στο δρόμο, φοβάμαι μην πεταχτεί κ πει τπτ.
'Καθάρισα' βέβαια τότε, αν και σχετικά δύσκολα, αλλά φαντάσου να είναι άντρας ο 'κυνηγός'. Δύσκολες καταστάσεις.
Θα μου πεις ότι κι εγώ μπορεί να μην είμαι κ τόσο νορμάλ τύπος. Καλάαααααααααα..... -
πες στη φίλη σου να βρει μια εξ'ανατολής κοπέλα που κάνει το επάγγελμα.
να της δώσει κάτι παραπάνω να τον 'απασχολήσει' για λίγο καιρό και μετά άμα κολήσει με αυτήν υπάρχουν άνθρωποι να του πουν διάφορα και χωρίς χρέωσηόσο για αυτό που λέει ο ililias συμβαίνει και μπορεί να μην είναι τρομαχτικό όπως στη περίπτωση της φίλης σου, αλλά είναι τουλάχιστον άβολο.
Ερώτηση για σοβαρότατο κοινωνικό/προσωπικό πρόβλημα...