-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και η προσωπική μου γνώμη:
- Σέβομαι εσένα και τους συναδέλφους σου, όσο σέβομαι και ΚΑΘΕ άλλον άνθρωπο που κάνει σωστά τη δουλειά του. Ούτε δράμι παραπάνω. Η δουλειά σου είναι επιλογή σου, πληρώνεσαι γι' αυτήν και οφείλεις να την κάνεις καλά, όπως οφείλω να κάνω κι εγώ την δική μου, και ο καθένας από μας.
Πιστεύεις ότι οι πιλότοι της Π.Α πληρώνονται έστω και στο ελάχιστο γι' αυτό που κάνουν?
Θα μπορούσε να παίρνει τα ίδια (ή και περισσότερα με τις μίζες) ως υπάλληλος του δημοσίου.
Το αν επέλεξε αυτή τη δουλεία ή κάποια άλλη έχει να κάνει πρώτα με την αγάπη που τρέφει ο καθένας προς αυτό που επιλέγει να κάνει.
Και ξέρεις πολύ καλά ότι τουλάχιστον εδώ στην ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αμείβονται ελάχιστα για αυτό που κάνουν,ενώ αντίθετα οι φελλοί στηνπλειοψηφεία επιπλέουν.Ε και; Ούτε εγώ πληρώνομαι αρκετά γι' αυτό που κάνω, αλλά επέλεξα να το κάνω γιατί το αγαπάω και το θέλω. Δεν διαφωνούμε σε κάτι (μάλλον). Όλα δουλειές είναι.
- Ξέρω ότι αυτά που γράφεις είναι μάλλον προϊόντα του προσηλυτισμού που σε τάισαν στην περίφημη σχολή Ικάρων. Άλλωστε, τα παιδιάστικα, ανόητα και αναχρονιστικά ποιηματάκια του στιλ:
'Τι θα φάμε; Τουρκόπιτα!'
'Τι θα πιούμε; Τούρκικο αίμα!'
'Πού θα κάνουμε Πάσχα; Στην Αγιά Σοφιά!'
'Πού θα κάνουμε διακοπές; Στην Αμμόχωστο!'... καθώς και άλλες εκφάνσεις φανατισμού και εθνικισμού που είναι -φαίνεται- απαραίτητες για να χτίσουν αξιωματικούς της πολεμικής μας αεροπορίας, ήταν ακριβώς αυτά που με έδιωξαν κι εμένα προσωπικά από την Ικάρων. Αν πρέπει να σκέφτομαι εθνικιστικά για να είμαι αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, χάρισμά σας και τιμή σας, δεν θα πάρω (και δεν πήρα τελικά). Κρίμα, για τους 2-3 υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα εκεί μέσα.
Τέλος, έχεις κάθε δικαίωμα στις φανατικές απόψεις σου, αλλά κανένα δικαίωμα να προσπαθείς να μας προσηλυτίσεις επαναλαμβάνοντας το ίδιο πραγμα συνεχώς. Και οι υπόλοιποι έχουμε κάθε δικαίωμα να σε κρίνουμε γι' αυτά που λες φυσικά.
Δεν πρέπει να σκέφτεσαι εθνικιστικά αλλά πατριωτικά.
Αν δεν μπορεί κάποιος να λειτουργήσει έτσι πολύ απλά δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά.Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε εθνικισμό και πατριωτισμό είναι ΠΟΛΥ λεπτή και το ξέρεις. Κάποιοι όμως, και είναι αρκετοί μέσα στις ένοπλες δυνάμεις, ΔΕΝ το ξέρουν. Την έχουν περάσει προ πολλού τη γραμμή, και απλά τον εθνικισμό τους τον λένε ακόμα πατριωτισμό.
-
Αν η γραμμή αυτή είναι το σύνορο μεταξύ 'δεν δέχομαι να καταπατούν τα δικαιώματα της χώρας και του έθνους μου' και του 'όποιος πιστεύει άλλο θεό, έχει άλλο χρώμα από μένα ή ανήκει σε άλλη ράτσα είναι υπάνθρωπος και πρέπει να εκτελεστεί', νομίζω ότι είναι αρκετά αδρή.
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Φίλε πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη βρες τους φίλους σου που τους θεωρείς τόσο μετριοπαθείς και συνετούς και πες μία απλή λέξη. 'CONSTANTINOPLE'. Τότε θα αναθεωρήσεις για όλα όσα λες. Άμα βρεις τούρκο χωρίς να αντιδράσει έλα να μου το ξαναπείς. Ωραίο το να είμαστε ρομαντικά και προοδευτικά ουτοπιστές αλλά ο ρεαλισμός μετράει.Καλά θα κάνουν και θα αντιδράσουν. Η πρώην Κωνσταντινούπολη είναι τούρκικη, 550 χρόνια τώρα. Αυτό μας έλειπε, να θέλουμε να την λένε όπως μας αρέσει εμάς
Εσύ θα δεχόσουν ο... πεντάκις εγγονός του Αλή Πασά να θέλει να κυβερνάει τα Γιάννενα;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε παιδιά χαίρω πολύ. Και ένας Τούρκος αν έρθει στην Καλαμάτα και πει την τουρκική ονομασία της πόλης όπως ήταν πριν 500 χρόνια θα τον κοιτάξουν όλοι ανάποδα και εννοείται θα τον διορθώσουν. Δε λέει κάτι αυτό.Λάθος είσαι εδω,γιατί πολλά χωριά της υπάιθρου ακόμη και σήμερα, οχι κάποιος υποτιθέμενος επισκέπτης Τούρκος, αλλα ακόμη και μεις ενίοτε τα αποκαλούμε με τα Τούρκικα ονόματά τους...Κανείς δεν διορθώνει κανένα.... (αν ισχυει αυτό που ειπώθηκε, οτι οι Τούρκοι διορθώνουν οποιον αποκαλεί την Πολη,Κων-πολη....)
Καλά θα κάνουν και θα αντιδράσουν. Η πρώην Κωνσταντινούπολη είναι τούρκικη, 550 χρόνια τώρα.
Ισχύει ο,τι έγραψα παραπάνω.
Και όμως αυτοί οι πολιτισμένοι λαοί τα έβαλαν στην άκρη, προχώρησαν και εμείς σαν τους γιούφτους καθόμαστε με τους άλλους τους τουρκόγυφτους και μιλάμε ακόμα για Πόλη, μαρμαρωμένο βασιλιά και λοιπά γραφικά.
Θύμησέ μου λίγο σε παρακαλώ, πότε ηταν η τελευταία φορά που οι Αγγλοι κάνανε απόβαση σε Γαλλικό έδαφος ή το αντίστροφο...
Επίσης θύμησέ μου πότε αναφέρθηκε τελευταία ο ορος casus belli απο αμφότερους....
Επίσης θύμησέ μου, πότε έγινε λόγος για Γαλλικές ή Αγγλικές μειονότητες και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο αμφότερους....
Επίσης θύμησέ μου ΅θερμά΅ ή μη επεισόδια με νεκρούς ή χωρίς, μεταξύ των χωρών που αναφέρεις....(οχι επι Ναπολέοντα, εννοείται....)
Μπορώ να σου ζητήσω να μου θυμήσεις πολλά ακόμα, αλλα οπως λέμε και στα Ελληνικά, I' ve made my point...Αυτό μας έλειπε, να θέλουμε να την λένε όπως μας αρέσει εμάς
Η κουβέντα γίνεται για το πώς θέλουμε εμείς να την αποκαλούμε κι όχι εκείνοι....Δε νομίζω οτι είναι διακαής μας πόθος, να τους υποδείξουμε εμείς, πώς θα την αποκαλούνε οι ίδιοι...
Επειδή έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς θα σου πω ότι άντε αν μέχρι και πριν 10-15 χρόνια έβλεπαν την αντιπαλότητα με την Ελλάδα στα πρότυπα κόντρας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, τώρα μεγάλη μερίδα του 'πολιτισμένου' πληθυσμού (γιατί υπάρχουν βέβαια και οι αμόρφωτες μάζες στην Ανατολία) είναι πολύ υπέρ των Ελλήνων και μας βλέπουν ως μοναδική διέξοδο της χώρας στην Ε.Ε και σωτηρία τους φυσικά.
Τα bold, είναι απόλυτα σωστά...
Και βέβαια να γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που το ΚΚΕ κάνει συναυλιούλα υπέρ των Κούρδων για να κάνει την πλάκα του, οι Τούρκοι τσαντίζονται απίστευτα γιατί ουσιαστικά φαίνεται σαν να κανακεύουμε και να υποστηρίζουμε ηθικά αυτούς που κάνουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα τους.
Φαντάζεστε να είχαμε τέτοιο πρόβλημα με γειτονική μας εθνικότητα και οι Τούρκοι να έκαναν συναυλίες υποστήριξης τους; ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!!Ε, εντάξει και οι κακοί τρομοκράτες Κούρδοι, εχουν κάποια δίκια κι αυτοί....
-
Δεν μπορώ να κρίνω τα των Κούρδων. Θεωρώ χαζό το ότι εμπλεκόμασταν κάποια περίοδο καθαρά 'από άποψη'.
Τώρα για τα άλλα που με ρώτησες απλά να σου πω ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν περάσει απίστευτα πολλά που μπροστά τους τα ελληνοτουρκικά δεν φτάνουν ούτε σε δείγμα αλλά είναι αρκετά χρόνια πριν. Ακόμα και η αιματοχυσία του Β'ΠΠ εξορκίστηκε στο όνομα του ναζισμού και του κοινού εχθρού (Σοβ. Ένωση). Ότι και να χει γίνει πιστεύω ότι πρέπει να προσωρήσουμε.
Αν εσύ θυμάσαι τον Αττίλα και την Κύπρ ο απέναντι θα θυμάται την απόβαση των Ελλήνων στην Μ.Ασία μετά τον Α' ΠΠ. Αν το πάρουμε έτσι θα φτάσει αλυσιδωτά στη μάχη του Μάτζικερτ στις αρχές της χιλλιετίας...
Κοινώς ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
Αν δεν είχαμε να ταϊζουμε τα στόματα που ανέφερα προηγουμένως θα σου λεγα τι εχθρότητα και αντιπαλότητα θα υπηρχε... Μια χαρά συνεταιράκια θα ήμασταν αφού θα εκμεταλλευόμασταν μέχρι το μεδούλι τις τουριστικές δυνατότητες όλων των νησιών του Αιγαίου. Αλλά είπαμε, έχουμε και στόματα να ταϊσουμε που πεινάνε πολύ... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φίλε πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη βρες τους φίλους σου που τους θεωρείς τόσο μετριοπαθείς και συνετούς και πες μία απλή λέξη. 'CONSTANTINOPLE'. Τότε θα αναθεωρήσεις για όλα όσα λες. Άμα βρεις τούρκο χωρίς να αντιδράσει έλα να μου το ξαναπείς. Ωραίο το να είμαστε ρομαντικά και προοδευτικά ουτοπιστές αλλά ο ρεαλισμός μετράει.
Καλά θα κάνουν και θα αντιδράσουν. Η πρώην Κωνσταντινούπολη είναι τούρκικη, 550 χρόνια τώρα. Αυτό μας έλειπε, να θέλουμε να την λένε όπως μας αρέσει εμάς
Εσύ θα δεχόσουν ο... πεντάκις εγγονός του Αλή Πασά να θέλει να κυβερνάει τα Γιάννενα;
Σε κάθε περίπτωση και σε όλα τα σχετικά ποστ που έχεις κάνει για το θέμα μιλάς περισσότερο σαν τούρκος παρά σαν έλληνας το έχεις καταλάβει αυτό? Εάν ήσουν τούρκος θα το δεχόμουν πολύ ευχαρίστως και δε θα μου έκανε καμία εντύπωση. Εκφράζεις ένα βαθμό ανθελληνισμού η αλλιώς αντίστοιχο βαθμό φιλοτουρκισμού θα έλεγα. Γιατί?
-
Βασικά Amstel
-
φίλε ferox καλά τα λες. Και γω έχω γνωρίσει αυτόν τον κρουσενστερν από κοντά (περίεργο nick ) και φορούσε ύποπτα πολλές κόκκινες μπλούζες. Άσε τις απόψεις του, ασχολίαστες.
-
Να και μια φώτο από φετινό meeting
-
H Κωνσταντινούπουλη είναι τουρκική και ονομάζεται Ινσταμπούλ (από Τούρκους , αλλά και όλους τους άλλους πλην ημών...) εδώ και 550 χρόνια. Τα Γιάννενα, η πόλη μου, είναι ελληνική από το 1913 (έχω ξαναγράψει πως μέχρι τότε, οι έλληνες ήταν η μειονότητα στην πόλη, ενώ έπρεπε να έρθει η ανταλλαγή πληθυσμών το 22' και ο Χίτλερ το 40' να ξεκληρίσει τους Εβραίους για να 'καθαρίσει' εθνοτικά...
Βέβαια, δεν κρίνω αν ήταν σωστό ή λάθος, άποψή μου είναι πως σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς, σωστά έπραξαν οι πολιτικοί, καθώς δεν ήθελαν να έχουν προβλήματα με μειονότητες ΚΑΙ εκεί...
Αρα, ποιοι έχουν δίκιο; Μήπως τελικά έχει δίκιο ο ferox και είμαι...γενίτσαρος;
Υπήρχαν ΟΛΕΣ οι προϋποθέσεις!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
H Κωνσταντινούπουλη είναι τουρκική και ονομάζεται Ινσταμπούλ (από Τούρκους , αλλά και όλους τους άλλους πλην ημών...) εδώ και 550 χρόνια. Τα Γιάννενα, η πόλη μου, είναι ελληνική από το 1913 (έχω ξαναγράψει πως μέχρι τότε, οι έλληνες ήταν η μειονότητα στην πόλη, ενώ έπρεπε να έρθει η ανταλλαγή πληθυσμών το 22' και ο Χίτλερ το 40' να ξεκληρίσει τους Εβραίους για να 'καθαρίσει' εθνοτικά...Βέβαια, δεν κρίνω αν ήταν σωστό ή λάθος, άποψή μου είναι πως σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς, σωστά έπραξαν οι πολιτικοί, καθώς δεν ήθελαν να έχουν προβλήματα με μειονότητες ΚΑΙ εκεί...
Αρα, ποιοι έχουν δίκιο; Μήπως τελικά έχει δίκιο ο ferox και είμαι...γενίτσαρος;
Υπήρχαν ΟΛΕΣ οι προϋποθέσεις!
Ουιιιι βρε τζε παλιοντατσκανάρ παγουρά, βγήκαμε και πατριωτάκια?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
φίλε ferox καλά τα λες. Και γω έχω γνωρίσει αυτόν τον κρουσενστερν από κοντά (περίεργο nick ) και φορούσε ύποπτα πολλές κόκκινες μπλούζες. Άσε τις απόψεις του, ασχολίαστες.Ταρίφας είναι ο Κρους ρε. Οι ταρίφες πάντα έχουν περίεργες απόψεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
φίλε ferox καλά τα λες. Και γω έχω γνωρίσει αυτόν τον κρουσενστερν από κοντά (περίεργο nick ) και φορούσε ύποπτα πολλές κόκκινες μπλούζες. Άσε τις απόψεις του, ασχολίαστες.
Ταρίφας είναι ο Κρους ρε. Οι ταρίφες πάντα έχουν περίεργες απόψεις.
Φίλε δεν ασχολούμαι με τις απόψεις των άλλων, δηλαδή θέλω να πω οτι αρχή μου είναι να μη τις σχολιάζω γιατι δικαίωμα του καθενός να γράφει την άποψη του και ας μη συμφωνώ καθόλου. Τις σχολιάζω μόνο όταν σχολιάζουν οι άλλοι τις δικές μου απόψεις ειδικά όταν μιλάω για αυτοκίνητα και μπλέκουν οι άλλοι φιστίκια, Ελληναράδες, ανωτερότητες φυλών και ρατσισμούς επειδή δε μου αρέσουν τα τούρκικα αυτοκίνητα. Άμα δηλαδή άρχιζα να χαρακτηρίζω και εγώ τους άλλους όσους πχ δε γουστάρουν τα Ιταλικά η τα Κινέζικα αυτοκίνητα θα γινόταν αυτό που γίνεται και στο θέμα με το Bravo και τo AMS, δηλαδή χέσε ψιλά και αγνάντευε...
-
Και αυτοε ο καρατζαφερης ρε γμτ, δεν ειπε προεκλογικα οτι οραματιζεται την Ελλαδα των 2 ηπειρων και 5 θαλασσων να τον ψηφιζα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Και αυτοε ο καρατζαφερης ρε γμτ, δεν ειπε προεκλογικα οτι οραματιζεται την Ελλαδα των 2 ηπειρων και 5 θαλασσων να τον ψηφιζα!Γιατί θα τον ψήφιζες;
-
Εγώ πάντως δεν θα τον ψήφιζα... Πατριδοκάπηλος είναι.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως δεν θα τον ψήφιζα... Πατριδοκάπηλος είναι.Πες τα μπας και σ' ακούσει ο Σκύλος!
-
Μια χαρα ειναι ο ανθρωπος αλλα κατι τυποι σαν τον κρουσεστερν τον ντρντινο κλπ εχουν παει την Ελλαδα κατα διαολου.
-
Φθηνό χιούμορ, κοινώς μαλακίες...
-
Δεν ξέρω αν είναι φτηνό το χιούμορ αλλά αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραφες για γενίτσαρους και λοιπές σχετικές πίπες πιστεύω ότι κι εσύ ακόμα θα καταλάβαινες ότι δεν επρόκειτο για ιδιαιτέρως 'ακριβά' μνημεία του γραπτού σου λόγου...Λαμβάνεις απαντήσεις ανάλογες με την ποιότητα των γραπτών σου : τι περίμενες καμιά πραγματεία για τις ελληνοτουρικικές σχέσεις ως απάντηση στις κραυγές σου?
Μπούρδες έγραφες, φτηνό χιούμορ θα λάβειςΟ χρήστης ferox έγραψε:
δηλαδή χέσε ψιλά και αγνάντευε...
Προτιμώ πάντως να χέζω χονδρά αντί για ψιλά
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...