Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε παιδιά χαίρω πολύ. Και ένας Τούρκος αν έρθει στην Καλαμάτα και πει την τουρκική ονομασία της πόλης όπως ήταν πριν 500 χρόνια θα τον κοιτάξουν όλοι ανάποδα και εννοείται θα τον διορθώσουν. Δε λέει κάτι αυτό.
Λάθος είσαι εδω,γιατί πολλά χωριά της υπάιθρου ακόμη και σήμερα, οχι κάποιος υποτιθέμενος επισκέπτης Τούρκος, αλλα ακόμη και μεις ενίοτε τα αποκαλούμε με τα Τούρκικα ονόματά τους...Κανείς δεν διορθώνει κανένα.... (αν ισχυει αυτό που ειπώθηκε, οτι οι Τούρκοι διορθώνουν οποιον αποκαλεί την Πολη,Κων-πολη....)
Καλά θα κάνουν και θα αντιδράσουν. Η πρώην Κωνσταντινούπολη είναι τούρκικη, 550 χρόνια τώρα.
Ισχύει ο,τι έγραψα παραπάνω.
Και όμως αυτοί οι πολιτισμένοι λαοί τα έβαλαν στην άκρη, προχώρησαν και εμείς σαν τους γιούφτους καθόμαστε με τους άλλους τους τουρκόγυφτους και μιλάμε ακόμα για Πόλη, μαρμαρωμένο βασιλιά και λοιπά γραφικά.
Θύμησέ μου λίγο σε παρακαλώ, πότε ηταν η τελευταία φορά που οι Αγγλοι κάνανε απόβαση σε Γαλλικό έδαφος ή το αντίστροφο...
Επίσης θύμησέ μου πότε αναφέρθηκε τελευταία ο ορος casus belli απο αμφότερους....
Επίσης θύμησέ μου, πότε έγινε λόγος για Γαλλικές ή Αγγλικές μειονότητες και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο αμφότερους....
Επίσης θύμησέ μου ΅θερμά΅ ή μη επεισόδια με νεκρούς ή χωρίς, μεταξύ των χωρών που αναφέρεις....(οχι επι Ναπολέοντα, εννοείται....)
Μπορώ να σου ζητήσω να μου θυμήσεις πολλά ακόμα, αλλα οπως λέμε και στα Ελληνικά, I' ve made my point...
Αυτό μας έλειπε, να θέλουμε να την λένε όπως μας αρέσει εμάς
Η κουβέντα γίνεται για το πώς θέλουμε εμείς να την αποκαλούμε κι όχι εκείνοι....Δε νομίζω οτι είναι διακαής μας πόθος, να τους υποδείξουμε εμείς, πώς θα την αποκαλούνε οι ίδιοι...
Επειδή έχει τύχει να γνωρίσω αρκετούς θα σου πω ότι άντε αν μέχρι και πριν 10-15 χρόνια έβλεπαν την αντιπαλότητα με την Ελλάδα στα πρότυπα κόντρας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, τώρα μεγάλη μερίδα του 'πολιτισμένου' πληθυσμού (γιατί υπάρχουν βέβαια και οι αμόρφωτες μάζες στην Ανατολία) είναι πολύ υπέρ των Ελλήνων και μας βλέπουν ως μοναδική διέξοδο της χώρας στην Ε.Ε και σωτηρία τους φυσικά.
Τα bold, είναι απόλυτα σωστά...
Και βέβαια να γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που το ΚΚΕ κάνει συναυλιούλα υπέρ των Κούρδων για να κάνει την πλάκα του, οι Τούρκοι τσαντίζονται απίστευτα γιατί ουσιαστικά φαίνεται σαν να κανακεύουμε και να υποστηρίζουμε ηθικά αυτούς που κάνουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα τους.
Φαντάζεστε να είχαμε τέτοιο πρόβλημα με γειτονική μας εθνικότητα και οι Τούρκοι να έκαναν συναυλίες υποστήριξης τους; ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!!
Ε, εντάξει και οι κακοί τρομοκράτες Κούρδοι, εχουν κάποια δίκια κι αυτοί....