Dec 13, 2007, 10:35 PM

Krusenstern θα διαφωνήσω. Ίσως έπεσες στις περιπτώσεις.
Από την δική μου πλευρά τουλάχιστον, επειδή έχω γνωρίσει αρκετούς αξιωματικούς και από τα 3 όπλα, ελάχιστοι ήταν 'πατρίς, θρησκεία, οικογένεια' και περισσότερο όσοι έχουν τελειώσει Ευελπίδων.
Είχε τύχει να γνωρίσω ιπτάμενο που πραγματικά νόμιζες ότι το παιδί ήταν φοιτητής Πολυτεχνείου που έπαιζε σε ερασιτεχνικό ροκ συγκρότημα. Σοβαρός, μετρημένος, καθόλου ξενέρωτος και έκανε μπαμ ότι έγινε Ίκαρος επειδή του άρεσε να πετά και όχι 'για να είναι οι ουρανοί μας ασφαλείς'. Και ακριβώς επειδή έδειχνε πολύ σοβαρός ένιωθα ότι θα ήμουν ασφαλής με αυτό τον τύπο από πάνω...
Το χοντρό ήταν ότι στην παρέα μου όταν τον γνώρισα ήταν ένας φίλος ελαφρώς πατριδολάγνος, ελαφρώς φασιστόμουτρο, ελαφρώς χρυσαυγίτης που του πέταγε κάτι υπονοούμενα σχετικά με Τούρκους, αναρχικούς, κομμουνιστές κλπ και το παιδί αυτό του είπε χαρακτηριστικά (επειδή ήταν και αρκετά μεγαλύτερος μας): 'Σου λέω φιλικά ότι αν πας στρατό μην λες τέτοια γιατί θα σε κυνηγήσουν'.
Οι περισσότεροι στρατιωτικοί που έχω γνωρίσει είναι περισσότερο επαγγελματίες και λιγότερο φανατικοί.

Το χειρότερο είναι όμως να αποδέχεσαι και να αναπαραγάγεις τα βίντεο αυτά.

Τι να αποδεχτώ; Τις τζιβιτζιλούδες ή ότι κάποιος έκανε λάθος ή πλάκα; Βρήκα και πολύ χειρότερα που έχουν φτιάξει προφανώς γκρίζοι λύκοι. Για μένα όλα αυτά αλλά και τα αντίστοιχα ελληνικά είναι πολύ γελοία.

Στην τελική εγώ το χρέος μου στην πατρίδα το έκανα το καλοκαίρι...