-
@axel12p said in Mazda CX-60:
Να διεκυκρινήσω κάποια πράγματα, επειδή μάλλον έχει παρεξηγηθεί το σχόλιο μου.
Προφανώς και δεν αφορά τον skg1958 και το πως ξοδεύει τα λεφτά του. Να είναι καλά ο άνθρωπος και να μη χρειάζεται να περιορίζεται στο ελάχιστο για να χαίρεται την αμαξάρα του (και ειλικρινά χαίρομαι μέσα από την καρδιά μου που το κάνει στο έπακρο!)
Το σχόλιο μου αφορά καθαρά και μόνο το κράτος και την αλλοπρόσαλλη φορολογική του πολιτική. Όταν μπαίνεις στην διαδικασία αγοράς ενός αυτοκινήτου, οι περισσότεροι κοιτάμε και το κόστος χρήσης του, γιατί συνήθως αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό των εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Και το ερώτημα μου είναι κατά πόσο μπορεί ένας υποψήφιος αγοραστής να εμπιστευτεί το Ελληνικό κράτος, ώστε να προχωρήσει στην αγορά ενός αυτοκινήτου 3.3 λίτρων.
Εγώ δε καπνίζω και δεν πίνω, μόνο στο φαί τα δίνω! Έχω δει κάτι φανταστικά μεταχειρισμένα CX60 από Γερμανία σε νορμάλ τιμές, μιας και σε κάποια φάση θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το diesel QQ που έχουμε. Μπορώ να εμπιστευτώ το κράτος ώστε να ρισκάρω την αγορά του; Αντιστοιχούν τα 2000€ χαράτσι κάθε χρόνο στο κόστος χρήσης ενός diesel CX-60;
ΥΓ. Μη μου προτείνετε να κόψω το φαί! Αν είναι να παίρνω το CX60 πάνω στα βουνά και να μη μπορώ να καθίσω να φάω σε καμιά ψησταριά, προτιμώ να κρατήσω το QQ και όσο αντέξει!

Το ελληνικο κρατος εχει δειξει οτι στην πρωτη "στραβη" στον προϋπολογισμο, θα χτυπησει τα low hanging fruit, ακινητα και αυτοκινητα. Απο εκει και περα, με το παρον καθεστως αξιζει να αγορασει καποιος ενα τετοιο οχημα; ΝΑΙ αξιζει.
Δεν ξερεις ομως τι θα γινει στο μελλον. Οποιος εχει κανει τα κουμαντα του, μπραβο του που τα δινει σε κατι που τον ευχαριστει και χαιρεται κατι που δεν ειναι το κλασσικο τρι-/τετρακυλινδρο "σαραβαλακι" που ολοι μας εχουμε. -
@axel12p said in Mazda CX-60:
Αντιστοιχούν τα 2000€ χαράτσι κάθε χρόνο στο κόστος χρήσης ενός diesel CX-60;
Το χαράτσι είναι πλέον 13% του τεκμηρίου το οποίο βάσει ρύπων είναι στα 3.000 ευρώ .Άρα από 2000 έπεσε στα 390 ευρώ
-
Μακάρι να παραμείνει έτσι! Νομίζω πως η Mazda με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες μεγάλου κυβισμού που έχει στην γκάμα της, ήταν από αυτές που είχαν πληγεί περισσότερο από όλους από τον φόρο πολυτελείας.
Mazda CX-60