-
Μετά την Πρωτοχρονιά κάναμε με την συμβία μου εκδρομή σε Θράκη-Εβρο
Για να μην ταλαιπωρηθούμε οδικώς λόγω των μπλόκων ανεβήκαμε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και με νοικιάρικο αυτοκίνητο από Avis πήγαμε Ξάνθη-Κομοτηνή και πάλι πίσω στην ΑλεξανδρούποληΈνα μπλόκο συναντήσαμε λίγο έξω από την διασταύρωση της Εγνατίας με την Κομοτηνή, που κλασικά τα τρακτέρ ήταν στην άκρη και τα περιπολικά είχαν κλείσει τον δρόμο !
Στην Ξάνθη μείναμε 2 βράδια και οι διαδρομές μας ήταν Σταυρούπολη, Λειβαδίτης, παρατηρητήριο Νέστου, Γαλάνη, Τοξότες και πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι, Πόρτο Λάγος, λίμνη Βιστωνίδα και μετά προς Κομοτηνή για στάση και καφέ
Στην Ξάνθη έχουμε 2 φίλους που είναι από εκεί και μας ξενάγησαν στα βασικά και μας άρεσε πολύ σαν πόλη.
Η παλιά πόλη είναι πολύ όμορφη και ενδείκνυται για περπάτημα.
Εχει πολύ ωραία μαγαζιά για φαγητό (συστήνω τα Φαναράκια, το Στίγμα και την Παλιά πόλη) και πολύ γουστόζικα καφέ-μπαράκια (Ντίλι-Ντίλι, Κασετόφωνο, Φαβέλα κλπ)Θα ξαναπάμε σίγουρα !
Στην Αλεξανδρούπολη μείναμε 2 βράδια και κάναμε μεγάλο road trip στον νομό Εβρου
Μάκρη, Φέρες, Εθνικό πάρκο στην Δαδιά (δυστυχώς όλο το δάσος καμένο το 2023), Σουφλί, Ορεστιάδα, μικρή Δοξιπάρα, Καστανιές και πάλι πίσω στην Αλεξανδρούπολη με τελευταία βόλτα στο Δέλτα του Εβρου.
Η Αλεξανδρούπολη είναι πολύ όμορφη και σύγχρονη πόλη (καμία σχέση με την πόλη του 1987 όταν ήμουν φαντάρος στην περιοχή του Εβρου)
Πολλά και ωραία μαγαζιά, πχ το Κερουάκ και για ψάρι ο Ηλίας δίπλα στην 12η Μεραρχία
Είμασταν τυχεροί με τον καιρό, αν εξαιρέσεις τον τρομερό νοτιά (7-8 μπ.) όταν φτάσαμε και το πολύ κρύο (0-3c) πριν φύγουμε αλλά τουλάχιστον αποφύγαμε τους ανεμοστρόβιλους που έκαναν καταστροφές στην πόληΣύνολο για 5 μέρες 680 χλμ
Αφησα για το τέλος το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήσαμε
Νοίκιασα από την Avis ένα SUV και μου έδωσαν ένα Citroen C3 Aircross πετρέλαιο που έκανε την δουλειά του μια χαρά (ΟΚ τίμιο SUV, όμως με παλιά ADAS, γραφικά, GPS κλπ)
Το νοίκιασα με φουλ κάλυψη, οδική, καύσιμα full-full κλπ για να μην έχω άγχος στα βουνά και αντί για 253 ευρώ μου κράτησαν 343 !
Η εξήγηση ήταν πως είναι η χρέωση για τα καύσιμα την οποία θα πάρω πίσω αμέσως μετά την παράδοση του αυτοκινήτου, το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά στο συμφωνητικόΛοιπόν όσο είδατε εσείς επιστροφή άλλο τόσο είδα και εγώ
Εστειλα 2 email με αξιολόγηση στον πάτο και ακόμη κιχ
Αφου δεν απαντάνε στα email θα τους πάρω τηλέφωνο αλλά λυπάμαι τα παιδάκια που απαντάνε στα τηλέφωνα !Απαράδεκτοι, 1η και τελευταία φορά που χρησιμοποιώ την Avis
Κατά τα άλλα το ταξίδι άξιζε 100%
-
@bathan said in Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη 5-1-2026:
Στην Ξάνθη μείναμε 2 βράδια και οι διαδρομές μας ήταν Σταυρούπολη,
Η παλιά πόλη είναι πολύ όμορφη και ενδείκνυται για περπάτημα.
Συμφωνώ καί επαυξάνω. Η Ξάνθη είναι υπέροχη! Δεν είμαι του "βάδην τουρισμού" αλλά εκεί το απόλαυσα το περπάτημα.
(Βρέθηκα εκεί αρχές τού περασμένου Οκτώβρη και "ψήνομαι" να ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία που θα ανοίξει ο καιρός και οι δρόμοι).
Σ.Σ. Καθώς δεν βλέπω να το αναφέρεις υποθέτω ότι δεν επισκεφτήκατε το «Σπίτι της Σκιάς». Αν ξανα-βρεθείτε εκεί, ισως αξίζει να το βάλετε στό πρόγραμμα, --πρωτότυπος τεχνο-χώρος, αξίζει μια επίσκεψη (ή και δύο).
-
Update
Μου απάντησαν απο την avis πως δεν μου χρέωσαν καύσιμα, αλλά αναπροσαρμόστηκε το συμβόλαιο +22 ευρώ λόγω μικτής ασφάλειας και οδική βοήθειαΟι κρυφές χρεώσεις που λένε όλοι !
Επίσης η πίστωση του επιπλέον ποσού εγγύησης θα γίνει απο την τράπεζα μου (Εθνική)
"Η τράπεζα του πελάτη θα πρέπει είτε αυτομάτως να αντιστοιχίσει το ποσό της προέγκρισης με το ποσό της χρέωσης, είτε να αποδεσμεύσει το ποσό της προέγκρισης σε διάστημα 15-20 εργάσιμων ημερών ύστερα από την ημερομηνία της αρχικής δέσμευσης».
@metoikos said in Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη 5-1-2026:
Σ.Σ. Καθώς δεν βλέπω να το αναφέρεις υποθέτω ότι δεν επισκεφτήκατε το «Σπίτι της Σκιάς». Αν ξανα-βρεθείτε εκεί, ισως αξίζει να το βάλετε στό πρόγραμμα, --πρωτότυπος τεχνο-χώρος, αξίζει μια επίσκεψη (ή και δύο).
Το είδαμε περνώντας απ΄έξω αλλά δεν πήγαμε !
-
Πολύ ωραία εξόρμηση σε πολύ μακρινά μέρη για εμάς εδώ κάτω. Αν και το καλοκαίρι κατάφερα τουλάχιστον να βρεθώ για λίγες ώρες στο παραποτάμιο μονοπάτι του Νέστου. Πολλά χρόνια θέλω να πάω και στα χωριά του Έβρου, αλλά πλέον ο χρόνος είναι περιορισμένος και δε με βλέπω να τα καταφέρνω σύντομα.
Η Αλεξανδρούπολη με είχε εκπλήξει και εμένα ευχάριστα. Πλέον η οικονομία της βασίζεται αρκετά στους γείτονες που πάνε για ψώνια (που καταντήσαμε...).
Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη 5-1-2026