-
Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία. Επίσκεψη στο πατρικό μου για τις γιορτές και καθώς ήρθα αεροπορικώς κινούμαι με το 25 ετών Renault Megane 1 classic του πατέρα μου.
Οδηγώντας το διαπίστωσα πως όταν πατάω το γκάζι τέρμα , στιγμιαία (0,5 sec) κάνει μια διακοπή σαν να αφήνω το γκάζι ένα πράγμα και ξαναδίνει μετά. Όπως καταλαβαίνετε , κάνει την προσπέραση σκέτο μαρτύριο, γιατί δεν ξέρεις πότε θα στο κάνει. Μια φορά μου το έκανε και ρελαντί. Ο πατέρας μου κλασσικά πέρα βρέχει, δεν ασχολείται.
Πιθανά σενάρια κάτεμε:
- Να θέλει καλό καθαρισμό η πεταλούδα (αμφιβάλω αν έχει καθαριστεί ποτέ).
- Να θέλει αλλαγή φίλτρο βενζίνης ή φίλτρο αέρα.
- Να θέλει καθαρισμό η βαλβίδα θερμοκρασίας (δεν θυμαμαι πως λέγεται που βρίσκεται μέσα στο φίλτρο κουτί).
- Ίσως αλλαγή μπουζί. ( πιο απίθανο σενάριο).
Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο; Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;
-
Καλή χρονιά με υγεία. Τα renault γενικά κάνουν τα τρελά τους όταν θέλει καθαρισμό η πεταλούδα...κάποια έχουν βγάλει θέματα με το πεντάλ του γκαζιού κ με το ποτενσιομετρο της πεταλούδας αλλά νομίζω δεν αφορά Megane I αυτό
-
@vaggelisthesgr said in Διακοπές κατά επιτάχυνση Renault Megane 1:
Renault Megane 1 classic
Καθάρισμα πεταλούδας καλό θα κάνει παρά κακό.
Φιλτρα Μπουζι δές πόσα χιλιόμετρα τα έχει επάνω , λογικά εννοείς τον αισθητήρα Maf . Υπάρχει και ειδικό σπρέι για καθάρισμα του αισθητήρα .
Πάντως εαν κάνει διακοπές θα κοίταζα την ανάφλεξη του μπουζοκαλώδια / διανομέα ή πολλ/στες αναλόγως τι έχει . -
Την καλωδιωση και τη μπριζα του αισθητηρα στροφων στροφαλου κοιταξε.
-
ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΨΑΞΕ ΠΡΙΝ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ.
-
Ποιον κινητήρα έχει το αυτοκίνητο;
-
Σου εχει αναψει λαμπακι κινητηρα;Αν ναι τι κωδικο σφαλματος δινει;
Αν οχι,τσεκαρε αισθητηρα λ,και αισθητηρα στροφαλου.
Διακοπές κατά επιτάχυνση Renault Megane 1