-
Καλησπέρα! Εδώ και μήνες αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα (σβήσιμο του αυτοκινήτου εν κινήσει) και δεν έχω βγάλει άκρη όπως και κανείς, ούτε ηλεκτρολόγος, ούτε μηχανικός. Ο λόγος είναι γιατί όλοι μου λένε ότι πρέπει να το κάνει το πρόβλημα στα χέρια τους για να καταλάβουν τι φταίει. Κάθε φορά όμως, μέχρι να πάει το αυτοκίνητο συνεργείο, δουλεύει κανονικά εκεί!
Το αυτοκίνητο εκεί που κινείται κανονικά πχ ένα μήνα κάνοντας πολλά χιλιόμετρα, ξαφνικά μπορεί να μην αποδίδει το γκάζι, να πέσουν οι στροφές και τελικά να σβήσει. Όταν το κάνει αυτό, τρώει σκάλωμα και δεν παίρνει μπρος κανά μισάωρο, ή παίρνει και σβήνει αμέσως, ή παίρνει κάνει μερικά μέτρα και ξανασβήνει. Όλα αυτά για περίπου μισή άντε μία ώρα το πολύ. Μετά δουλεύει πάλι κανονικά. Βέβαια βγάζει ο εγκέφαλος καμιά 30αριά βλάβες, αλλά και πάλι κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ακριβώς μπορεί να φταίει.
Έχουν αλλαχτεί αυτούς τους μήνες: αισθητήρας στροφών, αντλία βενζίνης, μπουζί, μπουζοκαλώδια, φίλτρο βενζίνης, λάδια, φίλτρο αέρος, κεντρική ασφάλεια και κεντρικό ρελέ και ασφάλεια αντλίας βενζίνης από την ασφαλειοθήκη και κάποιες ξεραμένες καλωδιώσεις.
Πρόσφατα στο κτεο μου είπαν ότι έχω πολύ αυξημένα καυσαέρια και μπορεί να με έχει καταστρέψει και τον καταλύτη γιατί βρήκαν διαρροές λαδιού (εν τω μεταξύ πέρσι είχα βάλει ολοκαίνουργιο καταλύτη). Γενικά κάθε χρόνο πάντα έχω θέματα με τα καυσαέρια. Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να ευθύνεται σε αυτά τα κουλά που μου κάνει εδώ και καιρό;
Τελική εκτίμηση είναι ότι ίσως φταίει ο εγκέφαλος και θέλει αλλαγή, ωστόσο κανείς δεν το λέει με βεβαιότητα. Καμιά γνώμη ή σχετική εμπειρία που είχε κανείς;
-
Για να εχεις αυξημενα καυσαερια μπορει να φταιει και ο λ . Τον εχεις αλλαξει ποτέ?
-
Toν έχω αλλάξει πριν λίγα χρόνια. Ωστόσο τότε ήταν ολοφάνερο καθώς είχα και αυξημένη κατανάλωση λόγω προβληματικού λ. Ενώ τώρα δεν έχω τίποτα τέτοιο.
-
@vasil said in Σβήσιμο αυτοκίνητου εν κινήσει:
Έχουν αλλαχτεί αυτούς τους μήνες: αισθητήρας στροφών, αντλία βενζίνης, μπουζί, μπουζοκαλώδια, φίλτρο βενζίνης, λάδια, φίλτρο αέρος, κεντρική ασφάλεια και κεντρικό ρελέ και ασφάλεια αντλίας βενζίνης από την ασφαλειοθήκη και κάποιες ξεραμένες καλωδιώσεις.
Τελική εκτίμηση είναι ότι ίσως φταίει ο εγκέφαλος και θέλει αλλαγή, ωστόσο κανείς δεν το λέει με βεβαιότητα. Καμιά γνώμη ή σχετική εμπειρία που είχε κανείς;
Και στο διαγνωστικό δε δείχνει τίποτα?
Για πολλαπλασιαστές δε γράφεις , τους τσέκαρες γιατί δε ζουν για πάντα.
Εντάξει υποθέσεις κάνουμε γιατί ούτε το αυτοκίνητο ξέρουμε, ούτε μπορούμε να κάνουμε διάγνωση ονλαιν. -
@a65 said in Σβήσιμο αυτοκίνητου εν κινήσει:
Εντάξει υποθέσεις κάνουμε γιατί ούτε το αυτοκίνητο ξέρουμε, ούτε μπορούμε να κάνουμε διάγνωση ονλαιν.Προφανώς, δε ζητάω διάγνωση online, εδώ διά ζώσης και δεν κατάφερε να το βρει κανείς. Απλά λέω τι άλλο θα μπορούσε να είναι, μήπως ξέφυγε κάτι. Ναι για πολλαπλασιαστές το τόνισα παντού, μου είπαν όχι θα είχες κι άλλα συμπτώματα.
Επίσης, δεν ανέφερα πριν για μπεκ και πεταλούδα. Το πήγα σε εξειδικευμένο για τέτοια ζητήματα και μου είπαν δεν χρειάζεται δουλεύει οκ! Τι να πω... Βέβαια εγώ κάπου κάπου νιώθω ότι δεν τραβάει καλά το αμάξι, αλλά κανείς μηχανικός δεν το επιβεβαιώνει αυτό. Βέβαια όποτε πίστεψα ότι ήταν ιδέα μου, τελικά έμεινα στη μέση του δρόμου και επιβεβαιώθηκε πως είχα δίκιο.
-
Το διαγνωστικό βγάζει 30 σφάλματα διάφορα (εγκέφαλο, πολλαπλασιαστή, αισθητήρες, τάση μπαταρίας κλπ). Μου είπαν βέβαια πως δεν είναι όλα αυτά, αλλά ένα προφανώς που επηρεάζει όλα αυτά (πχ η μπαταρία είναι σε πολύ καλή κατάσταση).
Θα μπορούσε ένας προβληματικός στα τελευταία του εγκέφαλος να εμφανίζει τέτοιου είδους προβλήματα; Μάλλον εκεί καταλήγουμε με "εις άτοπο απαγωγή". Μου κάνει όμως εντύπωση πως δεν υπάρχει τρόπος να διαγνώσει κανείς έαν ο ίδιος ο εγκέφαλος έχει πρόβλημα ή όχι.
-
Εντάξει υποθέσεις κάνουμε γιατί ούτε το αυτοκίνητο ξέρουμε, ούτε μπορούμε να κάνουμε διάγνωση ονλαιν.Προφανώς, δε ζητάω διάγνωση online, εδώ διά ζώσης και δεν κατάφερε να το βρει κανείς. Απλά λέω τι άλλο θα μπορούσε να είναι, μήπως ξέφυγε κάτι. Ναι για πολλαπλασιαστές το τόνισα παντού, μου είπαν όχι θα είχες κι άλλα συμπτώματα.
Επίσης, δεν ανέφερα πριν για μπεκ και πεταλούδα. Το πήγα σε εξειδικευμένο για τέτοια ζητήματα και μου είπαν δεν χρειάζεται δουλεύει οκ! Τι να πω... Βέβαια εγώ κάπου κάπου νιώθω ότι δεν τραβάει καλά το αμάξι, αλλά κανείς μηχανικός δεν το επιβεβαιώνει αυτό. Βέβαια όποτε πίστεψα ότι ήταν ιδέα μου, τελικά έμεινα στη μέση του δρόμου και επιβεβαιώθηκε πως είχα δίκιο.
Καλά πλάκα έκανα
Για τα μπεκ ρίχνω που και που κάτι ειδικά που τα καθαρίζουν (stp injector cleaner) είναι φτηνό.
Η πεταλούδα άμα δε την δεις πως θα ξέρεις?
Τα μπουζί δείχνουν κάτι?
-
Τα μπουζί είναι ολοκαίνουργια. Για την πεταλούδα και τα μπεκ μου είπαν θα είχα και άλλα συμπτώματα (νομίζω αρρυθμίες στο ρελαντί κλπ).
-
Τα μπουζί είναι ολοκαίνουργια. Για την πεταλούδα και τα μπεκ μου είπαν θα είχα και άλλα συμπτώματα (νομίζω αρρυθμίες στο ρελαντί κλπ).
Ναι τα παλιά δείχνανε κάτι ή τα καινούργια άμα κάνεις κάποια χιλιόμετρα και τα βγάλεις θα δεις άμα γίνεται καλή καύση.
Και το καθαριστικό βενζίνης/μπεκ καλό κάνει και δε κοστίζει, εδώ μου το δώσανε σε καινούργιο αυτοκίνητο. -
Ναι τα παλιά δείχνανε κάτι ή τα καινούργια άμα κάνεις κάποια χιλιόμετρα και τα βγάλεις θα δεις άμα γίνεται καλή καύση.
Και το καθαριστικό βενζίνης/μπεκ καλό κάνει και δε κοστίζει, εδώ μου το δώσανε σε καινούργιο αυτοκίνητο.Καθαριστικό βενζίνης έβαλα, για μπεκ δεν μου δώσανε κάτι. Τα μπουζί θεωρητικά είναι οκ αφού τα ελέγξανε και δεν μου είπανε κάτι. Τι να πω...
-
Το διαγνωστικό βγάζει 30 σφάλματα διάφορα (εγκέφαλο, πολλαπλασιαστή, αισθητήρες, τάση μπαταρίας κλπ). Μου είπαν βέβαια πως δεν είναι όλα αυτά, αλλά ένα προφανώς που επηρεάζει όλα αυτά (πχ η μπαταρία είναι σε πολύ καλή κατάσταση).
Θα μπορούσε ένας προβληματικός στα τελευταία του εγκέφαλος να εμφανίζει τέτοιου είδους προβλήματα; Μάλλον εκεί καταλήγουμε με "εις άτοπο απαγωγή". Μου κάνει όμως εντύπωση πως δεν υπάρχει τρόπος να διαγνώσει κανείς έαν ο ίδιος ο εγκέφαλος έχει πρόβλημα ή όχι.
Αν τα σβήσεις αυτά τα σφάλματα τα ξαναβγάζει όλα μαζί?
Κι εγώ τι να πω προσπαθώ να καταλάβω, κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε κάποιος κωδικός να βγάζει σφάλμα στη ECM
https://www.solopcms.com/blog/7-common-ecm-failure-symptoms/Ας πει και κανένας άλλος παρόμοια εμπειρία.
-
Αν τα σβήσεις αυτά τα σφάλματα τα ξαναβγάζει όλα μαζί?
Κι εγώ τι να πω προσπαθώ να καταλάβω, κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε κάποιος κωδικός να βγάζει σφάλμα στη ECM
https://www.solopcms.com/blog/7-common-ecm-failure-symptoms/Ας πει και κανένας άλλος παρόμοια εμπειρία.
Ακριβώς, τα έσβησε ο μηχανικός όλα και μετά που το ξανάπαθα και το ελέγξε, τα έβγαλε όλα μαζί, μην μπορώντας να καταλάβει τι ακριβώς φταίει. Ότι και να αλλάχτηκε δεν έδωσε λύση. Δε ξέρω λεπτομέρειες για τα σφάλματα, τι ακριβώς τον έβγαλε, λίγο που τα είδα ήταν νομίζω όλα ηλεκτρολογικής φύσης, όπως αυτά που ανέφερα παραπάνω. Σ' ευχαριστώ πολύ!
-
τι αυτοκίνητο είναι;
στην αντιπροσωπεία ρώτησες; -
@atrias said in Σβήσιμο αυτοκίνητου εν κινήσει:
τι αυτοκίνητο είναι;
στην αντιπροσωπεία ρώτησες;Fiat Punto το πρώτο μοντέλο (του '99 facelift). Ρώτησα στην αντιπροσωπεία Σφακιανάκη και μου είπαν ότι επειδή έκαναν αναβάθμιση στα συστήματα τους, δεν υποστηρίζουν πλέον τόσο παλαιά μοντέλα, οπότε ούτε ραντεβού δεν μπόρεσα να κλείσω.
-
τι αυτοκίνητο είναι;
στην αντιπροσωπεία ρώτησες;Fiat Punto το πρώτο μοντέλο (του '99 facelift). Ρώτησα στην αντιπροσωπεία Σφακιανάκη και μου είπαν ότι επειδή έκαναν αναβάθμιση στα συστήματα τους, δεν υποστηρίζουν πλέον τόσο παλαιά μοντέλα, οπότε ούτε ραντεβού δεν μπόρεσα να κλείσω.
όλα αυτα που εχεις αλλάξει, τι κοστος έχουν ?
προσπαθω να καταλαβω το κοστος για ενα παλιο αυτοκίνητο.
-
@k-m said in Σβήσιμο αυτοκίνητου εν κινήσει:
τι αυτοκίνητο είναι;
Kαμιά 500άρα...
-
Φυσικά όπως έγραψα και παραπάνω, δεν περιμένω online διάγνωση, απλά επειδή μπορεί να έχει τύχει κάτι ανάλογο σε κάποιον, τι θα μπορούσε να είναι, ώστε να το ελέγξω. Σήμερα έγινε έλεγχος και για τυχόν βουλωμένη εξάτμιση και τυχόν δυσλειτουργία κάποιου αισθητήρα πχ. λάμδα, αλλά τίποτα, όλα δείχνουν πως δουλεύουν άψογα.
-
τι αυτοκίνητο είναι;
Kαμιά 500άρα...
φίλε μου 500 ευρώ έδωσες για επισκευές, με λίγα παραπάνω έπαιρνες ολόκληρο το ίδιο αμάξι, δες αγγελίες στο car
βάλε πινακίδες ΦΙΛΠΑ αν θέλεις να το κρατήσεις και δες να πάρεις κανένα άλλο αμάξι για κάθε μέρα
και μην πάρεις FIAT!
-
τι αυτοκίνητο είναι;
Πήγαινε πάρε ένα obd Bluetooth βάλε και ένα πρόγραμμα στο κινητό σου και σβηνε τις βλάβες εσύ και μη παρακαλάς κανέναν.ταυτοχρονα δες μια μια τις βλάβες με τους κωδικούς τους και ψάξτο και λίγο μόνος σου .ξεκινα με πεταλουδα για μένα
Σε συνδυασμό με egr -
@miata_4ever said in Σβήσιμο αυτοκίνητου εν κινήσει:
τι αυτοκίνητο είναι;
Πήγαινε πάρε ένα obd Bluetooth βάλε και ένα πρόγραμμα στο κινητό σου και σβηνε τις βλάβες εσύ και μη παρακαλάς κανέναν.ταυτοχρονα δες μια μια τις βλάβες με τους κωδικούς τους και ψάξτο και λίγο μόνος σου .ξεκινα με πεταλουδα για μένα
Σε συνδυασμό με egrΣε ευχαριστώ πολύ, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει OBD, είναι παλαιότερου τύπου ο εγκέφαλος. Μάλιστα σε αρκετά ηλεκτρολογεία και διαγνωστικά κέντρα δεν μπορούσαν καν να το ελέγξουν καθώς δεν είχαν την κατάλληλη φίσα και πρόγραμμα.
Σβήσιμο αυτοκίνητου εν κινήσει