-
Καλησπέρα παιδιά, τον τελευταίο καιρό ακούγεται ένας ήχος από το αυτοκίνητο. Ο ήχος μοιάζει σαν πετρελαιοκινητήρας (το αυτοκίνητο είναι βενζίνη). Όταν έχω πατημένο τον συμπλέκτη σταματάει στο ρελαντί, αφήνω συμπλέκτη και ξανακούγεται. Εν κινήσει δεν ακούγεται. Σταματημένο το αυτοκίνητο αν πατήσω λίγο το γκάζι σταματαει, μόλις επανέλθει στο ρελαντί ξανακούγεται. Όταν είχα κάνει γενικό σέρβις το είπα στον μηχανικό και μου είπε δεν είναι κατι.
Γνωρίζετε τι μπορεί να είναι ή μήπως δεν είναι κάτι?
-
Ρουλεμαν συμπλεκτη ισως
-
Αυτό θέλει σφύξιμο ή δεν έχει θέμα? , γιατί ο μηχανικός είπε δεν ακούγεται υπερβολικά οπότε δεν πειράζει, μου είπε ειναι φυσιολογικό.
-
@123lol said in Περίεργος ήχος:
Αυτό θέλει σφύξιμο ή δεν έχει θέμα? , γιατί ο μηχανικός είπε δεν ακούγεται υπερβολικά οπότε δεν πειράζει, μου είπε ειναι φυσιολογικό.
Σιγουρα ρουλεμαν ειναι οπως ειπε ο φιλος.
Αν δε χειροτερεψει πολυ, θα το αλλαξεις απλα οταν αλλαξεις δισκοπλατο. Δεν σφιγγει κατι, απλα αλλαζει. Και το κοστος των εργατικων ειναι πολυ μεγαλο για να αλλαξεις μονο ρουλεμαν, γι'αυτο αλλαζεται παρεα με δισκοπλατο. -
Οτι ειπε ο απο πανω
-
Υπάρχει περίπτωση να μείνει το αμάξι λόγω του ρουλεμάν?
-
Αν διαλυθει τελείως , ναι
Αλλά δυσκολο να φτασει σε τετοιο σημειο -
Κυρίως τον ήχο αυτό τον ακούς με σβηστό ράδιο, αν δεν δώσεις σημασία δεν θα το καταλάβεις. Με το ράδιο ανοιχτό όχι δυνατά, ψιλοακούγεται αλλά και πάλι θέλει να δώσεις προσοχή. Οπότε δεν νομίζω να είναι και σε πολύ προχωρημένο στάδιο φθοράς.
Το αμάξι toyota είναι και από ότι ξέρω δεν αλλάχτηκε το δίσκο πλατό καμιά φορά. Τώρα έχει 150.000 χλμ κάπου εκεί.
-
Ρουλεμάν συμπλέκτη, σε όλα έτσι κάνουν μετά από κάποια χιλιόμετρα. Απόλυτα φυσιολογικά όλα.
-
Ναι αν σπάσει αλλά θα φτάσει σε αυτό το σημείο όταν θα το ακούς να ουρλιάζει, εκεί ναι θα χρειαστεί άλλαγμα.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Περίεργος ήχος