-
Να το ΕΠΑΝΑ-ΞΑΝΑ-ΜΑΤΑ-ΓΡΑΨΟΥΜΕ όπως έχει γίνει ...ΠΟΛΛΑΚΙΣ, άλλο πράγμα το:
ΓΕΛΟΙΟ
κι αλλο πράγμα το ΓΕΛΙΟ.ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Κι έτσι να σατιρίσουν, ασκήσουν κριτική, κλπ.
Αν κάποιος δεν του αρέσει ή δεν καταλαβαίνει τις γελοιογραφίες, δεν φταίνε οι γελοιογραφίες.
Κι εμένα δεν μου αρέσει η όπερα, δεν την καταλαβαίνω, δεν σημαίνει πως είναι μάπα η όπερα, αλλά πως εγώ δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω το σκοπό της (αν και κάποια έργα βεβαίως είναι συγκινητικά και αξιοθαύμαστα, αλλά δεν είναι το φόρτε μου).
Άμα δω και μιούσικαλ, καλύτερα να ήμουν σε ομιλία του Άδωνι, θα την άντεχα πιο εύκολα...
Ή άλλος (κι εγώ) βλέπει μοντέρνο χορό και σκέφτεται τί χοροπηδαν αυτοί έτσι σαν καλικατζάρια, άιντε λάλα το κλαρίνο εδώ στ' αυτί να μερακλώσω να ρίξω δυο γυροβολιές!
Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει πως ο μοντέρνος χορός είναι μάπα...Επίσης άλλος βλέπει αυτό κι εκστασιάζεται και το χαζεύει με τις ώρες και παρακολουθεί ομιλίες ειδικών και πουλάει την περιουσία του και το νεφρό του να αγοράσει κάτι σαν αυτό...
κι άλλος το βλέπει και σκέφτεται, "άρε κολόπαιδο Χασάν, χίλιες φορές σου έχω πει τις μπατανόβουρτσες θα τις στίβεις μέσα στον κουβά, δεν θα τις τινάζεις όπου βρεις"...
Οπότε, ΔΕΝ φταίνε οι γελοιογραφίες!
Τώρα, στα πλακατζίδικα, εκφραστείτε ελεύθερα...
-
Λέξη: γελοιογραφία
σκίτσο, που συχνά συνοδεύεται και από λεζάντα, το οποίο αναπαριστά πρόσωπα ή πράγματα με κωμική παραμόρφωση, έτσι ώστε να προκαλείται γέλιο (πολιτική γελοιογραφία)
https://www.lexigram.gr/lex/enni/γελοιογραφίααρα αν δεν προκαλει γελιο δεν ειναι γελοιογραφια
κι όχι σκοπος δεν ειναι η γελοιοποιηση
αν δεν προκαλουν γέλιο δεν φταίει το οτι ειμαστε δεξιοι αλλά οτι απλα ειναι αποτυχημένες
παντως στην τελευταια σελιδα περιεργως βλέπω καποια βελτίωση
εμπνέονται απο τις καταστροφες μάλλον -
@getzman said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Λέξη: γελοιογραφία
σκίτσο, που συχνά συνοδεύεται και από λεζάντα, το οποίο αναπαριστά πρόσωπα ή πράγματα με κωμική παραμόρφωση, έτσι ώστε να προκαλείται γέλιο (πολιτική γελοιογραφία)
https://www.lexigram.gr/lex/enni/γελοιογραφίααρα αν δεν προκαλει γελιο δεν ειναι γελοιογραφια
κι όχι σκοπος δεν ειναι η γελοιοποιηση
αν δεν προκαλουν γέλιο δεν φταίει το οτι ειμαστε δεξιοι αλλά οτι απλα ειναι αποτυχημένες
παντως στην τελευταια σελιδα περιεργως βλέπω καποια βελτίωση
εμπνέονται απο τις καταστροφες μάλλονΚαλά, αν δεν γελάσει ο getzman δεν είναι Γελοιογραφία.
Σκοπός της γελοιογραφίας, είναι να διασκεδάζουν οι δεξιοί...Οι οποίοι δεξιοί, άλλο google έχουν;!
Γιατί εμένα μου βγάζει αυτό πρώτο πρώτο...https://el.wikipedia.org/wiki/Γελοιογραφία
Ως γελοιογραφία χαρακτηρίζεται κάθε ζωγραφική παράσταση της οποίας τα κύρια γνωρίσματα προσώπων ή πραγμάτων αποδίδονται κωμικά παραλλαγμένα. Στόχος της γελοιογραφίας είναι η διακωμώδηση προσώπων από τους λόγους ή των πράξεών τους καθώς και καταστάσεων που όμως δεν συμβιβάζονται στη κοινή αντίληψη. Η σημασία δε της γελοιογραφίας συνήθως υποδηλώνεται με σχετικό υπότιτλο ή στιχομυθία αν πρόκειται για γελοιογραφικό σύμπλεγμα.
Γεγονός πάντως είναι ότι η γελοιογραφία μεγαλοποιεί τα φυσικά γνωρίσματα και κυρίως τα ελαττώματα, ή με αντιθέσεις, καταδεικνύει την ασυμφωνία των φυσικών χαρακτηριστικών ή των ηθικών ιδιοτήτων του γελοιογραφουμένου προκειμένου ν΄ αναδείξει κωμικό στοιχείο. Ως θέματα της λαμβάνονται συνήθως άστοχοι ή ανόητες φράσεις, έργα, ή υποσχέσεις κλπ. Η αξία δε της γελοιογραφίας συνάγεται από το λεπτό και συνάμα δριμύ πνεύμα, συνδυαζόμενο με σαφήνεια και απλότητα έτσι ώστε να προκαλείται αυθόρμητα στον παρατηρητή εύθυμη διάθεση ακόμα και όταν αυτή αποσκοπεί στο σαρκασμό ή στην εχθρότητα. Αντίθετα η ψυχρότητα και η ασάφεια έχουν ως συνέπεια την αποτυχία της γελοιογραφίας.
Ιστορία
Η γελοιογραφία ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα στην Αθήνα ζούσε ο ζωγράφος Παύσων που κατά τον Αριστοτέλη παρίστανε τους ανθρώπους, όπως οι κωμικοί ποιητές, πολύ χειρότερους σε μια ρεαλιστική τάση παρωδίας και διακωμώδησης. Άλλος γνωστός γελοιογράφος ήταν ο Αντίφιλος της Αιγύπτου (β' ήμισυ 4ου π.Χ. αιώνα) που λέγεται πως αυτός εισήγαγε τη γελοιογραφία ως είδος της ζωγραφικής και του οποίου τα έργα επειδή σατίριζε κάποιον Γρύλλο ονομάσθηκαν «Γρύλλοι».Στα ερυθρόμορφα αγγεία της Μεγάλης Ελλάδος (Νότια Ιταλία) τα καλούμενα «φλυακογραφίες» ήταν παραστάσεις από κωμικά λαϊκά δράματα.... (συνεχίζει)
-
Γκετζμαν θα πρεπει να το παραδεχθεις ομως. Προς τιμη του που δηλωνει υπερηφανα πως δεν το κατεει απο τεχνη. Διαφωνω ομως μαζι σου. Με τη γελοιοτητα εχει μια ανεση.
-
@spi_duster said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Γκετζμαν θα πρεπει να το παραδεχθεις ομως. Προς τιμη του που δηλωνει υπερηφανα πως δεν το κατεει απο τεχνη. Διαφωνω ομως μαζι σου. Με τη γελοιοτητα εχει μια ανεση.
Αλοίμονο, στην Ελλάδα όπου η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς καταδυναστεύει τους δεξιούς, έχω μεγαλώσει. Η γελοιότητα έχει ποτίσει την ύπαρξή μου!
-
@piliourits said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Αλοίμονο, στην Ελλάδα όπου η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς καταδυναστεύει τους δεξιούς, έχω μεγαλώσει. Η γελοιότητα έχει ποτίσει την ύπαρξή μου!
Το διαπιστωνω καθε μερα. Εισαι τακτικος αρθογραφος.
-
Και ξανά:
εσύ Duster δεν είπες πως είσαι αντρίκειος και παντελονάτος;
Γιατί δεν γράφεις δωρικά, σπαρτιάτικα, και σε τρίτο πρόσωπο πάντα, "είναι άτεχνος και γελοίος και κοροϊδεύει τη ΝΔ" και γράφεις αυτά τα κωλομεγλυφάτα της άνωθε παραγράφου;
Αλλά (που λέει κι ο γάτος) με γκέικο σουβ κι εσύ, έχεις αρχίσει να σπας λίγο καρπό μου φαίνεται... πες τα Αντρίκεια και σε δεύτερο πρόσωπο ντε, στρίψε λίγο το μουστάκι ! -
Οι οποίοι δεξιοί, άλλο google έχουν;!
Γιατί εμένα μου βγάζει αυτό πρώτο πρώτο...το ιδιο γραφει κι εδω απλα με περισσότερα λογια
αναφερει εκφράσεις όπως:διακωμώδηση , κωμικό στοιχείο, να προκαλείται αυθόρμητα στον παρατηρητή εύθυμη διάθεση
αυτα που αναφερεις εσυ ως γελοιογραφιες δεν τα περιεχουν (με την εξαιρεση που προανεφερα)
αυτο ομως τους ταιριαζει γαντι:
Αντίθετα η ψυχρότητα και η ασάφεια έχουν ως συνέπεια την αποτυχία της γελοιογραφίας.
-
μαζευτείτε 2-3 Νεοδημοκράτες και γράψτε ό,τι νομίζετε.
τη γελοιογραφία υπηρετείτε, σας διαβάζουν κι άλλοι που δεν είναι Α και ΟΥ
για μένα ό,τι και να πουν οι ενοχλημένοι Νεοδημοκράτες, έπαινος είναι.
και πλεόν το τι κάνει ο Μητσοτάκης το τραγουδάει ο κοσμάκης, τί λέμε μεις εδώ λίγη σημασία έχει -
@getzman said in [Γελοιογραφία & Χιούμορ ]
αυτο ομως τους ταιριαζει γαντι:
Αντίθετα η ψυχρότητα και η ασάφεια έχουν ως συνέπεια την αποτυχία της γελοιογραφίας.
Δεν εννοεί την ψυχρότητα προς τον Κούλη ρε φίλε!
βάλε εσύ πετυχημένες γελοιογραφίες, αν νομίζεις πως με αυτές που βάζω εγώ δεν γελάμε αρκετά με τον Μητσοτάκη...
-
Για να δούμε τώρα;
αυτή καλύτερα; -
no humor detected
αστο δεν το χειςκαι καλα με το ζορι να μην μας αρεσουν επειδη ειναι (και καλα) εναντιον του μητσοτακη
εναντιον του χιουμορ ειναι φιλε οχι εναντιον του μητσοτακη -
-
αστο....
-
-
τρατζικ
-
Και ξανά:
Γιατί δεν γράφεις δωρικά, σπαρτιάτικα, και σε τρίτο πρόσωπο πάντα, "είναι άτεχνος και γελοίος και κοροϊδεύει τη ΝΔ" και γράφεις αυτά τα κωλομεγλυφάτα της άνωθε παραγράφου;
Αλλά (που λέει κι ο γάτος) με γκέικο σουβ κι εσύ, έχεις αρχίσει να σπας λίγο καρπό μου φαίνεται... πες τα Αντρίκεια και σε δεύτερο πρόσωπο ντε, στρίψε λίγο το μουστάκι !Βρε συ τοσο αντεξες? Αρχισες παλι τα φουστικα για να με αντιμετωπισεις?
-
Και ξανά:
Αλλά (που λέει κι ο γάτος) με γκέικο σουβ κι εσύ, έχεις αρχίσει να σπας λίγο καρπό μου φαίνεται... πες τα Αντρίκεια και σε δεύτερο πρόσωπο ντε, στρίψε λίγο το μουστάκι !Βρε συ τοσο αντεξες? Αρχισες παλι τα φουστικα για να με αντιμετωπισεις?
Είσαι ακαταμάχητος τόσο αντρίκειος, προτάσεις τα στήθη στους κουμμουνιστάς... λύγισα...
-
Εν τω μεταξύ όσο ποUt@να και να κάνετε το κάθε νήμα με προσωπικές επιθέσεις επί όσων θίξουν τον Κυργιάκο, γελάει πλέον ο κόσμος κι ο ντουνιάς με το τσίρκο που λέγεται Κυβέρνηση ΝΔ.
-
Γελοιογραφία & Χιούμορ