-
Καλησπέρα σε όλους.
Καλές γιορτές εύχομαι εύχομαι υγεία πάνω απ όλα.Έχω ένα θέμα με το peugeot 106 94' μοντέλο. Στις αρχές όταν ξεκίνησε το πρόβλημα το αμάξι κλωτσούσε πολύ καθώς ξεκινούσα επιτάχυνση, αλλά όλα καλά στην πορεία. Κανένα πρόβλημα.
Άλλαξα μπουζοκαλώδια, μπουζί, και τα ίδια..
Βάζω 100αρα και ρίχνω καθαριστικό στην βενζίνη. Έστρωσε στο θέμα με τα ρεταρίσματα, το κάνει πολύ λίγο έως σπανίως.
Τώρα τελευταία παίρνει δύσκολα μπροστά ειδικά όταν είναι κρύο. Ζεστό, κάνα 2 φορές θα πάρει αλλά δεν θα κρατήσει ρελαντί για πάνω από 2 δευτερόλεπτα.
Όπως και αν παίξω λίγο το γκάζι σε νεκρά, θα σβήσει.Σήμερα παίρνω και βάζω μοτερ ρελαντί αλλά όχι το Bosch, άλλης μάρκας. Το ρελαντί δουλεύει στις 500 στροφές σαν να αργοπεθαίνει. Και ακούγονται σκασίματα στην εξάτμιση. Οπότε ούτε αυτό έφταιγε.
Σε συνεργεία δεν μπορούν να πουν πολλά με σιγουριά. Ξεκινάμε λένε τα αλλάζουμε και βλέποντας. Αλλά ήδη έχω ξοδέψει πολλά λεφτά παιδιά και δεν μπορώ να δώσω αλλά σε αερολογίες..Να φταίει η βαλβίδα και απλά δεν κάνει αυτό το καινούριο άλλης μάρκας που πήρα? Το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη και είναι κακό αυτό που γίνετε. Πορεία πάει πολύ καλά με κανένα πρόβλημα.
Είχε κανένας το παρόμοιο μοντέλο να μου πει καμία ιδέα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
-
Στο μοτέρ του ρελαντί έγινε αρχικοποίηση; Έχω εγώ monopoint , του 99 βέβαια. Είμαι 99% σίγουρος πως έπεσες σε φάβα μοτέρ ρελαντί. Στη θέση σου θα έψαχνα να δοκιμάσω ένα άλλο. Και θα κοίταζα και το ποτενσιόμετρο.
-
Πλακέτα/διανομέας ντιστριμπιτερ. Αν βρεις είσαι τυχερός.
Ποτενσιόμετρο...όπως λέει ο Νώντας -
@nontaskatsaras said in Peugeot 106 πρόβλημα:
Στο μοτέρ του ρελαντί έγινε αρχικοποίηση;
Το έκανα τώρα με τον τρόπο που ανοίγουμε τον διακόπτη στην 1η σκάλα, πατάμε γκάζι, αφήνουμε, κλείνουμε διακόπτη, περιμένουμε 2 λεπτά, και βάζουμε μπρος.
Αλλά δεν...
Κοίτα και σε μούφα ανταλλακτικό να έπεφτα, είναι καινούριο, πρέπει να δουλέψει λίγο καιρό. Πήρα και ένα μεταχειρισμένο γνήσιο πριν λίγο καιρό και το έβαλα, αλλά τα ίδια σκατά. Βέβαια, δύσκολα βρίσκεις μεταχειρισμένο που να'σαι σίγουρος ότι λειτουργεί. Το συνεργείο της γειτονιάς, μου το έδωσε. Οπότε δεν στέκομαι στο ότι δούλευε ή όχι.Τώρα, όσο αφορά τα άλλα συνεργεία, βαριούνται να ασχοληθούν.
Οπότε, ή τρέχω στην Peugeot να χαλάσω όλο το δώρο Χριστουγέννων που δεν θα πάρω, ή κάνω εργασίες μόνος μου χωρίς να ξέρω τι να πειράξω..Το πρωί θα ανοίξω να δω το φίλτρο αέρα. Το αμάξι το πήρα πριν 5 μήνες από γεροντάκο. Τα service στην ώρα τους μου είπε, και γενικά άλλαξε αρκετά πριν μου το δώσει. Δούλευε άψογα, μέχρι που κρύωσε ο καιρός θα έλεγα..
Η δύναμη του ήχου όταν ανοίγουμε την πόρτα με τα φώτα ανοιχτά ενώ σβήσουμε το αμάξι, μειώθηκε σαν να πεθαίνει.. Κολλάει κάπου αυτό?
Αύριο θα πάω στα μεταχειρισμένα να δω για τρισυμπιτέρ.
-
Αυτά δεν είναι που έχουν γούστα μέχρι και στη μάρκα του μοτερ ρελαντί ή μπερδεύτηκα?
-
@w202-amg said in Peugeot 106 πρόβλημα:
Αυτά δεν είναι που έχουν γούστα μέχρι και στη μάρκα του μοτερ ρελαντί ή μπερδεύτηκα?
Ακριβώς. Meat & Doria δεν παίζει εξ αρχής. Bosch υπό νορμάλ συνθήκες παίζουν. Magnetti Marelli επίσης παίζουν, και κάτι GeBe γερμανικά. Οτιδήποτε άλλο, δεν παίζει με τη μία. Δε χρειάζεται καν να δουλέψει ώστε να χαλάσει, δε λειτουργεί εξ αρχής.
Peugeot 106 πρόβλημα