-
Kαι το Focus Active (και γενικά όλη η σειρά active), έχει μια περαιτέρω ιδιαίτερη ρύθμιση ανάρτησης σε σχέση με το focus hatchback. Επιπλέον,το Active έχει και 5 διαφορετικές ρυθμίσεις οδήγησης -σαν το grip control της PSA-,κάτι που δεν προσφέρει το Xceed. Όχι ότι φυσικά γίνεται όπως ένα 4κίνητο, αλλά σου προσφέρει μια λίγο καλύτερη πρόσφυση σε διαφορετικές συνθήκες δρόμου.
Το βασικό μειονέκτημα του Focus είναι ο χώρος αποσκευών για αρκετούς που το έχουν ανάγκη.Εκεί υπερτερεί το Χceed,όπως και στην πιο ωραία σχεδίαση -υποκειμενική άποψη- του πίσω μέρους κυρίως.Τώρα για το ψηφιακό καντράν θα ήμουν επιφυλακτικός,όπως σε κάθε νέο αμάξι που λανσάρεται με αυτό,γιατί ο χρόνος θα δείξει την αξιοπιστία του και την ευκολία επιδιόρθωσης σε περίπτωση βλάβης.
Και λογικά στο δρόμο και με φορτίο,καλύτερα ο 1.5 με τα 150 άλογα του Active παρά ο 1.0 με τα 120 άλογα του Xceed. Ωραίο αμάξι το Χceed,αλλά και οι τιμές πρέπει να προσαρμοστούν.Προσωπικά στα ίδια λεφτά,θα προτιμούσα έναν δυνατότερο κινητήρα σε τέτοια αμαξώματα,παρά μικρότερο κινητήρα και 2-3 περισσότερα αξεσουάρ μη οδηγικής ασφάλειας π.χ. ψηφιακό καντράν,keyless,αυτομ.υαλοκαθαριστήρες.
-
Καλά δεν υπάρχει μόνο ο 1.0 στο xceed που όμως κοστίζει φθηνότερα από τον 1.5 του φοκους υπάρχει και ο 1.4 με το 0-100 σε 9.5 δευτερόλεπτα και ο 1.6 ντιζελ στα 136 που είναι και η επιλογή μου 10.1 & 10.5 0-100 σε χειροκίνητο και αυτόματο.
Η έλλειψη grip control όντως ειναι μειονέκτημα.
Το φοκους έχει κορυφαία οδηγική συμπεριφορά στην κατηγορία και εκεί είναι το ατού του. Σε όλα τα υπόλοιπα χάνει από το xceed λίγο ως πολύ.
Ο καλός 1.5 του φοκους πίνει σαν τον 1.4 του κια ;
Στα του κινητήρα τώρα όταν ένας κινητήρας σε αμαξι suv cuv crossover έχει 0-100 σε περίπου 10 και καλες ρεπριζ και καίει 6 λτ είναι μονόδρομος η επιλογή. Και αυτά τα βρίσκεις στον ντίζελ.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση παίρνεις τον1.4 που είναι ακόμα πιο σβελτο.
-
Tkin, χωρίς παρεξήγηση, να το αγοράσεις θέλεις το xceed ή να το πουλήσεις;
Αν θες να το αγοράσεις και δικαιολογείς πιθανές 'παραλογες' τιμές όπως του proceed τόσο εύκολα, με την αιτιολόγηση ότι όποιος δεν έχει λεφτά να πάρει BMW τότε θα προτιμήσει ότι πιο ακριβό σε κορεάτικο, μάλλον πρέπει να εξετάσεις ξανά τα επιχειρημάτά σου...
-
Και το κράξιμο ταιριάζει πιο πολύ στην Φορντ που για μερικούς πόντους ψηλωμα ζητά 4-5 χιλιάδες παραπάνω χωρίς να αλλάζει βίδα. Στο xceed δεν ισχύει αυτο.
Έλα όμως που εδώ εισαι 100% λάθος, γιατί το Active με τον 150άρη 1.5 κινητήρα κάνει πάνω κάτω τα ίδια λεφτά με τα ST-Line και Titanium με τον ίδιο κινητήρα και παρεμφερή εξοπλισμό, προσφέροντας επιπλέον και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που καταργήθηκε πλέον στις άλλες δύο εκδόσεις. Απόλυτα εντάξει εδώ η Ford, η οποία δεν εκμεταλλεύεται καθόλου το ρεύμα των SUV και λοιπών υπερυψωμένων για να χρεώσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
Καλά δεν υπάρχει μόνο ο 1.0 στο xceed που όμως κοστίζει φθηνότερα από τον 1.5 του φοκους.
Κι εδώ κάνεις το ίδιο λάθος! το Focus Active 1.5 ξεκινάει από τα 21,5 χιλιάρικα. Λιγότερο δηλαδή από την τιμή (22-23 χιλιάρικα) που αναμένεται να ξεκινάει το χιλιάρι Xceed.
Μάλλον καλό θα ήταν να κάνεις πρώτα τη μελέτη σου, πριν αρχίσεις να βγάζεις συμπεράσματα...
-
Το φοκους σταμάτησε να με απασχολεί όταν είδα τα νούμερα του χώρου αποσκευών και πάντα υπάρχει το ταμπλό που δεν μου αρέσει οπότε δεν το έχω πολυψαξει. Πάντως λίγο που το κοιτούσα το active σε ντίζελ έκδοση που το θέλω πιάνει εύκολα τα 26-27.
-
Piliourits θα το δω από κοντά αν δεν μου αρέσει εδώ θα είμαστε να το κραξουμε. Εννοείται και εμένα αν κοστίζει +7000 από το ceed θα είμαι εδώ για να κραξω. Υπενθυμίζω ότι έξω τρέχουν προσφορές με εκπτώσεις 5000 . Εδώ αν μείνουμε σε ένα φουλ έξτρα στα 32000 θα μείνουν να τα κοιτάζουν και να τα γυαλίζουν στις βιτρίνες.
Προσωπικά δεν βιάζομαι και το αμάξι μου με καλύπτει κατά 90% μου λείπουν μόνο οι τεχνολογικές ευκολίες ασφαλείας οι οθόνες και η εξωτερική ομορφιά. Για κάποιους είναι πολλά αυτά για αλλαγή για εμένα έτσι και έτσι. Αν βρω όμως καλό πακέτο τιμής χρηματοδότησης και εξοπλισμού γιατί όχι...
-
Το φοκους σταμάτησε να με απασχολεί όταν είδα τα νούμερα του χώρου αποσκευών και πάντα υπάρχει το ταμπλό που δεν μου αρέσει οπότε δεν το έχω πολυψαξει. Πάντως λίγο που το κοιτούσα το active σε ντίζελ έκδοση που το θέλω πιάνει εύκολα τα 26-27.
Δύσκολο να πεις 'έκανα λάθος' ε; Και 'ολη η επιχειρηματολογία μου περί τιμής και 4-5 χιλιάρικων καπέλο' ήταν εσφαλμένη...
Ρίξτα στο πορτμπαγκάζ καλύτερα...
-
Καλά τις εκπτώσεις που βλέπετε έξω , δεν υπάρχει περίπτωση να τις δούμε εδώ , άλλωστε μπορεί να έχουν άλλου τύπου τιμολόγηση έξω δηλαδή υψηλές αρχικές και μεγάλες εκπτώσεις. Οι τελικές είναι αυτές που μας ενδιαφέρουν !!!!!
-
Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση. Δεν σου φτάνει το ότι δεν γνωρίζω την τιμολογιακή πολιτική του φοκους; Το φοκους άλλος το έφερε στην κουβέντα όχι εγώ. Θες να πούμε ότι το φοκους @αμαει παντού; Και ότι είναι η σούπερ ευκαιρία; Ας το πούμε . Θες να σου πω ότι έχω λάθος εκτίμηση για το φοκους να το πούμε ...
-
Χωρίς λόγο γίνεσαι τζώρας! Στήριξες μια ολόκληρη επιχειρηματολογία σε λάθος βάση, κατακεραυνώνοντας τη Ford για το αδικαιολόγητο καπέλο των 4-5 χιλιάρικων στην τιμή του Active, που λανθασμένα νόμιζες ότι υπήρχε και αβαντάροντας αντίστοιχα την Kia. Επεσες μάλιστα στην περίπτωση που η Ford σε αυτό το θέμα (το τονίζω) είναι πολύ πιο έντιμη από την πλειονότητα των κατασκευαστών που όντως χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στα υπερυψωμένα μοντέλα τους! Όταν βέβαια σου υπέδειξα το λάθος σου, απλώς το ξεπέταξες, λέγοντας ότι η έρευνα σου για το Active σταμάτησε στο μέγεθος του πορτμπαγκάζ. Τα συμπεράσματα σου όμως τα έβγαλες...
Κατά τ΄ άλλα, σε παρακαλώ μην βάζεις (λόγω του εκνευρισμού σου) στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα. Είπα κάπου ότι το Focus '@αμάει παντού' ή έστω το υπαινίχθηκα; Δεν το νομίζω, γιατί σε κάθε περίπτωση η άποψη μου είναι ότι σε αυτές τις κατηγορίες των 'καθημερινών' αυτοκινήτων όλα έχουν κάποιους συμβιβασμούς - ελλείψεις - αδυναμίες.
-
Πραγματικά το απλό φοκους με το active στο ντίζελ έχουν κάτω από 2000 διαφορά όπως είδα τώρα. Όπως είπαμε ακόμα και αν το xceed έχει μεγαλύτερες διαφορές από το απλό σε σχέση με το φοκους αν μιλάμε για +7000 πρόκειται για μεγάλο φούσκωμα.
Πάντως στα 26490 που κοστίζει το ακτιβ ντίζελ λείπουν πολλά από αυτά που θα έχει μια μεσαία έκδοση xceed που κατά τα φαινόμενα σε αυτόματο 1.6 θα είναι ακριβότερη.
Συνεπώς και το ακτιβ ντίζελ αυτόματο για να το κάνεις κούκλα με τα αυτόματα συστήματα ανεβαίνει πολύ και ο μικρός χώρος αποσκευών παραμένει πρόβλημα
-
Πλήρης έκδοση ακτιβ ντίζελ αυτόματο με τα έξτρα που διαβάζουμε ότι θα έχει η κορυφαία έκδοση του xceed βγάζει πάνω από 34000!
Αρχική τιμή22.953.64 €
Συνολικά χαρακτηριστικά που προστέθηκαν5,999.12 €
Χρώμα: Orange Glow509.64 €
Φιμέ κρύσταλλα203.36 €
Marketing Family Pack #1515.84 €
Ice Feature Pack 48535.68 €
Marketing Comfort Pack #1466.24 €
Marketing Technology Pack #11.112.28 €
Parking Pack #1438.96 €
Προβολείς σταθεροί DSS (LED)1.413.60 €
BLIS - Σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου649.76 €
Ασύρματη φόρτιση153.76 €
Τελική τιμή 34.556.52
-
Τελικά είσαι ανίκητος!
Τα γύρισες από εδώ, τα γύρισες από εκεί και τελικά έβγαλες: α) ότι το Active κοστίζει μόνο δυο χιλιάρικα πάνω από το απλό Focus και β) ότι το Active diesel αυτόματο, με ένα configuration που διάλεξες εσύ κάνει 34,5 χιλιάρικα.
Στο (α) θα σου απαντήσω ότι το Active κοστίζει όσο τα ST-Line και Titanium, τα οποία είναι αντίστοιχες εξοπλιστικά εκδόσεις (με διαφορετικό όμως προσανατολισμό στον εξοπλισμό η καθεμία) και αυτές και μόνο έχει νόημα να συγκριθούν μεταξύ τους. Το ότι υπάρχει μια πιο απλή εξοπλιστικά έκδοση που κάνει δυο χιλιάρικα παρακάτω από όλες αυτές τις εκδόσεις, δεν έχει κανένα νόημα στη συζήτηση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι το Active ΔΕΝ έχει καπέλο έναντι των αντιστοίχων μη υπερυψωμένων εκδόσεων! Εν αντιθέσει με την πλειονότητα του ανταγωνισμού...
Στο (β) θα σου πω ότι κατ' αρχάς την κουβέντα την είχες ξεκινήσει με τα βενζινοκίνητα, όπου εκεί φαίνεται η Ford να έχει πλεονέκτημα τιμής, βάζοντας το πολύ πιο δυνατό 1.5 της απέναντι στο χιλιάρι της Kia. Επειδή λοιπόν εκεί, όπως καταλαβαίνεις, δεν σου βγαίνει, πήγες σε ένα αυθαίρετο configuration σε αυτόματο diesel, το οποίο όντως βγαίνει πανάκριβο. Όμως δεν ξέρουμε αν αντιστοιχεί στην κορυφαία έκδοση xceed και σε ποια τιμή θα είναι αυτή. Οπότε καλό θα ήταν να περιμένουμε για συμπεράσματα, γιατί αλλιώς μετά θα ψάχνουμε πάλι δικαιολογίες στα πορτμπαγκαζ...
-
Δεν είναι διαμόρφωση που έκανα εγώ το 34.5 είναι όπως έγραψα διαμόρφωση τηςη πλούσιας έκδοσης του xceed όπως διαβάζουμε ως τώρα από έξω! Αν σε χαλάει ότι θέλει τόσα λεφτά για πιάσει τον εξοπλισμό του xceed δεν φταίω εγώ. Για το υπόλοιπο σεντόνι δεν έχω χρόνο να το διαβάσω δυστυχώς
-
Τελικά όντως είναι φθηνότερο το ΚΙΑ κι ας μη ξέρουμε την τιμή του !!!1!!
Για το ότι είναι καλύτερο δεν αμφιβάλλουμε έτσι κι αλλιώς, κι ας μην έχει δοκιμαστεί ακόμη!
Χώρια το βασικό ατού, 50 λίτρα παραπάνω χώρο αποσκευών, θα χωράει ένα ολόκληρο σάκο πλάτης παραπάνω. Υπερκαλύπτει και τα 600 τόσα λίτρα του Active wagon, γι' αυτό δεν το βγάζει βάγκον η ΚΙΑ.
-
Τώρα συγκρίνεις ανομία πράγματα. Δεν μας ενδιαφέρει το wagon.
-
Νόμιζα πως θα γινόταν αντιληπτό. Όποιος πραγματικά βάζει ως κριτήριο το χώρο αποσκευών, παίρνει ένα πραγματικά μεγάλο αυτοκίνητο.
45 λίτρα ανακοινωμένο παραπάνω πορτμπαγκαζ, λίγο πιο στενάχωρος χώρος επιβατών. Τα δύο αυτοκίνητα, Active & Xceed, στη πράξη θα είναι το ίδιο. Όταν η διαφορά είναι γύρω στο 10% είναι αμελητέα στη πράξη. Και τα δύο είναι καλά για πόλη και εκδρομή, και τα δύο είναι οριακά ως ακατάλληλα για οικογένεια με φουλ αποσκευές.
Έχουν ειπωθεί κι άλλα παραπάνω στη συζήτηση, π.χ. ότι δεν αγοράζει ο κόσμος βάγκον στην Ευρώπη. Έχετε βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή πόλη; θα εκπλαγείτε...
-
Όντως,τα SW στην Ευρώπη (το είδα και Ιταλία) έχουν αγοραστικό κοινό.
Θα διαφωνήσω όμως πως αμάξια 4,40μ, μήκος είναι καλά για πόλη.Σ'αυτή την περίπτωση -ταπεινή μου γνώμη- θα χρειαστείς και μικρό 2ο ή μηχανή.Εκτός αν πηγαινοέρχεσαι 'καρφωτός' σε θέσεις parking. Μέχρι 4,15-4,20μ. 'βολεύεσαι' για πόλη (και λογικά όσο μικρότερο τόσο καλύτερα).
-
Δεν είναι διαμόρφωση που έκανα εγώ το 34.5 είναι όπως έγραψα διαμόρφωση τηςη πλούσιας έκδοσης του xceed όπως διαβάζουμε ως τώρα από έξω! Αν σε χαλάει ότι θέλει τόσα λεφτά για πιάσει τον εξοπλισμό του xceed δεν φταίω εγώ. Για το υπόλοιπο σεντόνι δεν έχω χρόνο να το διαβάσω δυστυχώς
Καλά κάνεις και δηλώνεις ότι δεν το διαβάζεις το υπόλοιπο σεντόνι. Δείξε πολυάσχολος και υπεράνω! Που να δικαιολογείς τώρα τα αδικαιολόγητα;
Εξάλλου όπως είπαμε είσαι ανίκητος και δεν σου αρμόζει η παραδοχή λαθών...
-
Harisma αν ξεκολλήσεις θα παραδεχτώ εγώ εκ μέρους του tkin ότι κάνει λάθος
Kia XCeed - crossover