-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οπως σωστα ειπε ο ραδιοεντοπιστης απο πανω... Norton Ghost 12... η θα ελεγα ακομα καλυτερα Acronis True Image Home! Τον Norton τον εγκατελειψα απο την εκδοση 9, δεν ξερω τι γινετε... αλλα στο Acronis, το κανεις Install και φτιαχνεις και με το utility του ενα Boot CD... ετσι ωστε σε περιπτωση καταστροφης να μπεις σε Acronis περιβαλλον και να κανεις restore!Εγω με αυτο τον τροπο κραταω παντα 2 Image του συστηματος. Ενα με το συστημα καθαρο+drivers.... και ενα με κομπλε ολα τα προγραμματα πανω. Ετσι μπορω να κανω οτι βλακεια θελω... και ανα πασα στιγμη επιστρεφω σε ενα φρεσκοστημενο PC. Θα σωθεις απο πολλες βλακειες και φορματ...
Το παραπάνω θα το είχα γράψει κι εγώ ακριβώς με την ίδια διατύπωση.
Να συμπληρώσω μόνο ότι το 'Boot CD' μπορεί να είναι ένα απλό φλασάκι μνήμης σε USB, το οποίο φορμάρει το Acronis και γράφει αρχεία για να ξεκινάει το PC από αυτό. To φλασάκι δεν αχρηστεύεται, απλώς αφήνεις τα αρχεία στη θέση τους, φτιάχνεις ένα φάκελο και αποθηκεύεις εκεί ό,τι άλλο θες. -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ε;με αυτό που περιγράφω το κάνω στο ρούτερ. Είναι καταρχήν σωστό;
στο πισι πώς την ανοίγω. Δεν έχω firewall, μόνο το δικό του και των xp.
Δεν έχω τώρα ΧΡ, νομίζω ότι πηγαίνεις στις ιδιότητες της σύνδεσης, firewall, ρυθμίσεις και δημιουργείς δύο κανόνες: TCP port, UDP port. (μπορεί να χρειάζεται μόνο 1 port TCP/UDP).
-
-
Μη κλείνεις το firewall των ΧΡ, φτιάξε ένα κανόνα UDP+TCP port ****
Η διεύθυνση που χρησιμοποιείς είναι περίεργη. Συνήθως είναι 192.168.1.* εκτός αν έχεις ρυθμίσει εσύ το router.
-
ναι αυτό ήταν ....το ip adress ήταν το 192.168.1.2 ....
thank u very mats mouts!
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
τίποτα!άνοιξα και από τα exceptions των xp αλλά τζίφος!
το έκλεισα τελείως των xp αλλά πάλι τα ίδια. Επομένως δεν είναι από κει.η δομή στο virtual server είναι σωστή ;
απο 'dos', δωσε ipconfig και δες ποια ειναι η IP Address σου, αυτη πρεπει να βαλεις, πχ:
C:>ipconfig
Windows IP Configuration
Ethernet adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : ** IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2** Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
C:>
-
δε σε προλαβα
-
σε ευχαριστώ πάντως για το πολύ χρήσιμο tip σου.
-
Τελικά αγόρασα ενα απλό DVD/CD-RW combo drive για το MacBook μου στα 44 ευρώ και το τοποθέτησα μόνος μου μέσα σε 40 λεπτά.
Αρχικά σκεφτόμουν να αγοράσω απο ebay το superdrive που γράφει και DVD αλλα κατέληξα πως τα λεφτά ηταν πολλά, με 20 ευρώ παίρνω ενα dvd writer, το κοτσάρω στο 5,25' firewire enclosure που έχω και ειμαι κομπλέ...
Γενικά απλούστατη διαδικασία, θέλει προσοχή το indexing στις βίδες (να σημειώνουμε δηλαδή ποιές βίδες πάνε που), το μόνο που μου έσπασε τα νεύρα ήταν οτι μερικές βίδες είχαν lock-tite επάνω και δεν ξεβιδονόντουσαν με τίποτα!
Με την ευκαιρία καθάρισα λιγάκι και το ανεμιστήρι του επεξεργαστή...
Αν πήγαινα το MB στην Rainbow, θα το κράταγαν μια βδομάδα μέχρι να βρόυν τι φταίει (!?), κανα 10ημερο μέχρι να έρθει το νέο drive και θα πλήρωνα και τα πήγαινε-ελα Αθήνα - Πάτρα (ή τα έξοδα αποστολής αν μου το έστελναν)...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Τελικά αγόρασα ενα απλό DVD/CD-RW combo drive για το MacBook μου στα 44 ευρώ και το τοποθέτησα μόνος μου μέσα σε 40 λεπτά.Αρχικά σκεφτόμουν να αγοράσω απο ebay το superdrive που γράφει και DVD αλλα κατέληξα πως τα λεφτά ηταν πολλά, με 20 ευρώ παίρνω ενα dvd writer, το κοτσάρω στο 5,25' firewire enclosure που έχω και ειμαι κομπλέ...
Γενικά απλούστατη διαδικασία, θέλει προσοχή το indexing στις βίδες (να σημειώνουμε δηλαδή ποιές βίδες πάνε που), το μόνο που μου έσπασε τα νεύρα ήταν οτι μερικές βίδες είχαν lock-tite επάνω και δεν ξεβιδονόντουσαν με τίποτα!
Αν πήγαινα το MB στην Rainbow, θα το κράταγαν μια βδομάδα μέχρι να βρόυν τι φταίει (!?), κανα 10ημερο μέχρι να έρθει το νέο drive και θα πλήρωνα και τα πήγαινε-ελα Αθήνα - Πάτρα (ή τα έξοδα αποστολής αν μου το έστελναν)...
Ε μα με τα BigMac πια.....
Φτιαξτε ενα PC με τα ιδια λεφτα, βαλτε και ΧΡ Χ64 και θα ξεχασετα την λεξη Apple!Πηρε ενας φιλος το iPhone 8GB
ΒΤ - Μονο για ακουστκο hands free
Ελληνικα - Ναι... Πως... Τα μυνηματα σε Greeklish
GPS - Βεεεεεεεεεεεεβαια!
Πλοηγηση - Μεσω Google maps.... Με οτι αυτο συνεπαγαιτε...
Αλλα!
Ειναι Γαματο, ομωρφο και παιζει και βιντεο και.... και.....
ΑΜΑΝΑ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Πηρε ενας φιλος το iPhone 8GB
GPS - Βεεεεεεεεεεεεβαια!
Αλλα!
ΑΜΑΝΑ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!...δεν τραβάει επίσης βίντεο...δεν στέλνει MMS ...δεν δεν ...αλλά όπως το είπες ...είναι σούπερ ουάου στο χειρισμό, είναι τρέντι και ιν.
ε ρε φάσκελο που θεμε...
-
Τελικά αγόρασα ενα απλό DVD/CD-RW combo drive για το MacBook μου στα 44 ευρώ και το τοποθέτησα μόνος μου μέσα σε 40 λεπτά.
Αρχικά σκεφτόμουν να αγοράσω απο ebay το superdrive που γράφει και DVD αλλα κατέληξα πως τα λεφτά ηταν πολλά, με 20 ευρώ παίρνω ενα dvd writer, το κοτσάρω στο 5,25' firewire enclosure που έχω και ειμαι κομπλέ...
Ε μα με τα BigMac πια.....
Φτιαξτε ενα PC με τα ιδια λεφτα, βαλτε και ΧΡ Χ64 και θα ξεχασετα την λεξη Apple!Πηρε ενας φιλος το iPhone 8GB
GPS - Βεεεεεεεεεεεεβαια!
Αλλα!
ΑΜΑΝΑ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!Συμφωνούμε πως το iphone ειναι ενα υπερτιμημένο κινητό (βέβαια στις ΗΠΑ κοστίζει 280 ευρώ, τιμή λογική για τις δυνατότητές του).
Παρ' όλα αυτά δείξε μου ενα φορητό με XP ο οποίος μπουτάρει στο λειτουργικό σε 15 δευτερόλεπτα, κάνει instant sleep και wake up με 10 προγράμματα να τρέχουν απο πίσω, έχει εξίσου όμορφο και εύχρηστο interface και φυσικά πλήρες UNIX certification (για κάποιους αυτό έχει σημασία), τρέχει X window εφαρμογές, δεν χρειάζεται antivirus, anti-spyware, 3 ανοιχτά firewalls, key generators, registrations, activations, μαλακίες τούμπανα κλπ. και ευχαρίστως να τον αγοράσω.
Και να φανταστεί κανείς οτι πριν αγοράσω Mac δεν συμπαθούσα καθόλου την Apple και τα προιόντα της.
Το OS X απλά τα σπάει...
Μετά απο 1 χρόνο χρήσης MacBook απλά ούτε καν θα σκεφτόμουν να πάρω μη-Apple φορητό (triple-boot και τα μυαλά στα κάγκελα)! :Ρ
Απλά ελπίζω κάποια στιγμή η καταραμένη Rainbow να φαληρίσει και να ανοιξει η Apple δική της αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
-
Μετά απο 1 χρόνο χρήσης MacBook απλά ούτε καν θα σκεφτόμουν να πάρω μη-Apple φορητό (triple-boot και τα μυαλά στα κάγκελα)! :Ρtriple boot? Ιερόσυλε.
Αλήθεια, γιατί έβαλες XP & Ubuntu? Τι παραπάνω κάνεις με αυτά που δεν μπορείς με το mac? -
Χεχε... Δεν έβαλα (πραγματικά δεν υπάρχει λόγος)
Απλά οταν του βάλω εναν 200άρι σκληρό που ζαχαρώνω εδώ και καιρό ίσως τα βάλω να δω πως ειναι η φάση Boot Camp και πως πάνε τα XP...
-
Παρ' όλα αυτά δείξε μου ενα φορητό με XP ο οποίος μπουτάρει στο λειτουργικό σε 15 δευτερόλεπτα,
δεν ξέρω εάν το κάνει...αλλά εάν το κάνει σε 1 λεπτό θα χαθεί ο κόσμος;
κάνει instant sleep και wake up με 10 προγράμματα να τρέχουν απο πίσω,
δεν το κατάλαβα...αλλά στον φορητό του πατέρα μου κάνει αυτά που λες ...αυτό με το προγράμματα δεν το πιασα.
έχει εξίσου όμορφο και εύχρηστο interface και φυσικά πλήρες UNIX certification (για κάποιους αυτό έχει σημασία), τρέχει X window εφαρμογές,
σχετικό αυτό που λες...
δεν χρειάζεται antivirus, anti-spyware, 3 ανοιχτά firewalls, key generators, registrations, activations, μαλακίες τούμπανα κλπ. και ευχαρίστως να τον αγοράσω.
firewall βάζεις του ρουτερ. Tώρα ένα antispy & ένα antivirus δεν νομίζω ότι το φορτώνει τόσο το σύστημα ειδικά τώρα που όλα τα λαπτοπ έχουν για πρωινό τα 2 γίγα μνήμης. Για τα άλλα που αναφέρεις δεν νομίζω ότι φταίνε τα παραθύρια...
Απλά ελπίζω κάποια στιγμή η καταραμένη Rainbow να φαληρίσει και να ανοιξει η Apple δική της αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
εάν ο Μπιλάκος κατηγορείται για μονοπώλια σκέψου τι πρέπει να πούμε για τον Στηβ...βλέπε iphone, ipod κτλ κτλ
Εάν είχε το ποσοστό του Gates θα μας απαύτωνε for sure. -
Συμφωνούμε πως το iphone ειναι ενα υπερτιμημένο κινητό (βέβαια στις ΗΠΑ κοστίζει 280 ευρώ, τιμή λογική για τις δυνατότητές του).
Στις ΗΠΑ.... Εδω ΕΛΛΑΝΤΑ....
Παρ' όλα αυτά δείξε μου ενα φορητό με XP ο οποίος μπουτάρει στο λειτουργικό σε 15 δευτερόλεπτα
Εχω σταθερω που ξεκιναει τα XP Pro σε 25 δευτερα.
Ψαχνω parts, να το κανω και με το φοριτο μου.
Raid-Strippingκάνει instant sleep και wake up με 10 προγράμματα να τρέχουν απο πίσω,
Hibarnate στα XP και Vista...
έχει εξίσου όμορφο και εύχρηστο interface
Αυτο ειναι υποκειμενικο....
Μεχρι πριν απο μια βδομαδα δεν ηξερα οτι υπαρχει καλυτερο interface απο αυτο των ΧΡ.... Μετα περασα τα Vistaκαι φυσικά πλήρες UNIX certification (για κάποιους αυτό έχει σημασία),
Για μενα καμια
τρέχει X window εφαρμογές
Εφαρμογες με παραθυρα.... windows δηλ...
δεν χρειάζεται antivirus, anti-spyware, 3 ανοιχτά firewalls, key generators, registrations, activations, μαλακίες τούμπανα κλπ. και
Παιρνεις ενα πακετο με εφαρμογες...τζαμπα... με antivirus, anti-spyware και firewall.... Κ εισαι ΟΚ....
Οτι εφαρμογη θες, την βρησκεις 'τζαμπα' στο νετ.
Και δεν χρειαζεται να δωσεις κωλο για ενα πακετο αναβαθμισης απο Bugs v1.2 σε Μore bugs 1.3ευχαρίστως να τον αγοράσω.
Ποσα εδωσες για το Mac????
Και να φανταστεί κανείς οτι πριν αγοράσω Mac δεν συμπαθούσα καθόλου την Apple και τα προιόντα της.
Εγω ειχα ενα για 2 μερες, καθε φορα που εμπαινα στο gmail, κωλαγε και εκανε reboot....ε το δωσα πισω και πηρα παλι ΧΡ....
Το OS X απλά τα σπάει...
Ναι.... Και τα ΧΡ τα σπανε.... Αν τα πεταξεις με φορα στον τοιχο!
Μετά απο 1 χρόνο χρήσης MacBook απλά ούτε καν θα σκεφτόμουν να πάρω μη-Apple φορητό (triple-boot και τα μυαλά στα κάγκελα)! :Ρ
Μετα απο 2 μερες με Mac κοντεψα να βουτιξω απο τον 6 με το Mac αγκαλια!
Εγω περιμενω να φαλιρησει η Apple.... Αλλα απ οτι βλεπω το μαρκετιγκ την κραταει στη ζωη....
-
θα σου πω για την aplleαπο κοντα.
οτι θελετε απο mac υπαρχει. -
Αυτο ειναι υποκειμενικο....
Μεχρι πριν απο μια βδομαδα δεν ηξερα οτι υπαρχει καλυτερο interface απο αυτο των ΧΡ.... Μετα περασα τα VistaΝα υποθέσω ότι δεν έχεις τρέξει ποτέ κάποιο Unix-based λειτουργικό? Επειδή από εφετζιλίκια + interface, τo linux είναι πιο μπροστά (thanks to beryl).
Για μενα καμια
Ενδιαφέρεσαι για τους ιούς, trojans + τα διάφορα backdoors?
Παιρνεις ενα πακετο με εφαρμογες...τζαμπα... με antivirus, anti-spyware και firewall.... Κ εισαι ΟΚ....
Οτι εφαρμογη θες, την βρησκεις 'τζαμπα' στο νετ.
Και δεν χρειαζεται να δωσεις κωλο για ενα πακετο αναβαθμισης απο Bugs v1.2 σε Μore bugs 1.3Όπως βρίσκεις εφαρμογές για XP έτσι βρίσκεις και για mac. Μόνο που δεν ψάχνεις ούτε antivirus/spyware μπλα μπλα..
Ποσα εδωσες για το Mac????
Όσα ακριβώς θα δώσεις για ένα Vaio.
Εγω περιμενω να φαλιρησει η Apple.... Αλλα απ οτι βλεπω το μαρκετιγκ την κραταει στη ζωη....
Δεν είναι (μόνο) θέμα marketing η επιτυχία της Apple.
-
Μετα απο 2 μερες με Mac κοντεψα να βουτιξω απο τον 6 με το Mac αγκαλια!
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Kidέχει μικρό ποσοστό το mac os. γιατί εάν είχε το ποσοστό διεισδυσης των παραθυριών θα σου έλεγα εγώ ασφάλεια....από όλα θα είχαν οι φανς του.
αλλά κ πάλι τόσα χρόνια με παραθύρια 19 τον αριθμό δεν έπαθα κάτι. Τυχερός δεν ξέρω πάντως επέζησα...
Το MacOS X έχει το ίδιο ποσοστό χρήσης με τα Windows Vista σύμφωνα με το w3counter.com. Συμφωνώ πάντως ότι όσο περισσότερο αυξάνονται οι χρήστες, τόσο περισσότερο αυξάνεται και η εύρεση bugs..
Ούτε εγώ έχω πάθει τίποτα με τα XP, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για το λειτουργικό το ίδιο αλλά για τον χρήστη. Με τα mac, ότι και να γίνει, δεν θα πάθεις τίποτα, όσο άσχετος κι αν είσαι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]