-
Ναι. Σε κάθε περίπτωση προλάβαινα να σταματήσω όπως και έγινε γιατί το είχα υπ'όψην μου ότι υπάρχει διάβαση και σταμάτησα πριν από αυτή.
-
Αμα περνουσε διαβαση επρεπε να σταματησεις!Για αυτο υπαρχουν οι διαβασεις,για να περνανε οι πεζοι και να σταματαν τα αυτοκινητα...
Τωρα το οτι επρεπε να σταματησει για να ελεγξει ....
Μαλλον ειχε αυτοκαταστροφικες τασεις για να περασει διαβαση στην Ελλαδα χυμα στο κυμα.Παλι καλα που βρεθηκες εσυ και σταματησες ,γιατι οι περισσοτεροι θα τον επερναν παραμαζωμα. -
Νταξ επρεπε να ειμαι με το 106 εκει....να πατησω φρενα πανω στην στροφη, να γυρισει.....να του ριξω μια με το πλαι να τον κανω βεγγαλικο Μετα λετε να ετρωγα πολυ ξηλο απο τους συναδελφους του?
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα παντως, το οτι ειχε διαβαση δεν μου λεει τπτ, αν καποιος τρομπας πηγε και εβαλη την διαβαση σε επικυνδηνο σημειο δεν με ενδιαφερει ας την εβαζε 50 μετρα πιο κατω.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Νταξ επρεπε να ειμαι με το 106 εκει....να πατησω φρενα πανω στην στροφη, να γυρισει.....να του ριξω μια με το πλαι να τον κανω βεγγαλικο Μετα λετε να ετρωγα πολυ ξηλο απο τους συναδελφους του?Μην τα ισοπεδωνουμε ολα παντως, το οτι ειχε διαβαση δεν μου λεει τπτ, αν καποιος τρομπας πηγε και εβαλη την διαβαση σε επικυνδηνο σημειο δεν με ενδιαφερει ας την εβαζε 50 μετρα πιο κατω.
προσφατα ενας φιλος μου γυρισε απο Αγγλια
Του εκανε εντυπωση πως αν κατεβαζες το ενα σου ποδι στη διαβαση ,σταματουσαν τα παντα
Περα το γεγονος οτι σε πεζοδρομειο δεν υπηρχε ουτε ιχνος απο μηχανακι,εμποδια και τα σχετικα
Εδω στην Ελλαδα δεν συμβαινει αυτο,αλλα και οι διαβασεις ειναι πολλες φορες επικινδυνες
Για την δικη σου περιπτωση δεν ξερω τι να πω,δεν ξερω την περιοχη αλλα νομιζω σε κατοικημενες περιοχες,χωρις σηματοδοτη,οταν εχει διαβαση οφειλουμε να σταματαμε -
γενικα στο εξωτερικο σταματανε με την μια 2-3 μετρα πριν την διαβαση κιολας.
αλλα ακομα και σε ‘επικινδυνο σημειο’ να ειναι διαβαση,αν αυτο το σημειο ειναι σημειο συχνης διελευσης πεζων τι να κανουν,να μη τη βαλουν καθολου? για αυτο το λογο αλλωστε υπαρχουν οι πινακιδες που προειδοποιουν προ των διαβασεων -
Περνούσε από διάβαση αλλά δεν κοίταξε καθόλου αν έρχεται αυτοκίνητο. Τη στιγμή που έβγαινα από τη στροφή, τον είδα να ξεκινάει να διασχίσει το δρόμο χωρίς να ρίχνει μια ματιά αν έρχονται αυτοκίνητα. Αφού είχε φτάσει στο 1/3 της διάβασης μάλλον με είδε με την άκρη του ματιού του και έκανε να γυρίσει πίσω αλλά εκείνη τη στιγμή φρέναρα και σταμάτησα ακριβώς πριν τη διάβαση οπότε και ήρθε δίπλα μου και έγινε ο παραπάνω διάλογος. Είναι λογικό να κόψει κλήση από τη στιγμή που πήγαινα με νόμιμη ταχύτητα και σταμάτησα πριν τη διάβαση; (έστω και με τέρμα φρένο - άλλο αμάξι ίσως να μην είχε σταματήσει)
-
Κινούμενος επί του Κηφισού (με φορά προς Πειραιά) πριν από λίγες μέρες κατά τις 2 το βράδυ και με σχεδόν μηδενική κίνηση έφτασα περιπολικό που πήγαινε με ~110 στην αριστερή κανα χιλιόμετρο πριν το πέταλο του ΣΕΦ, σε σημείο δηλαδή που το όριο είναι 90 (νομίζω).
Κάθισα λίγο πίσω του και σε απόσταση και δεν έκανε κίνηση να πάει δεξιά, οπότε βγήκα εγώ στη μεσαία λωρίδα και τον προσπέρασα με 120, ίσως και λίγο περισσότερο και συνέχισα χωρίς να μπω αριστερά. Το περιπολικό επιτάχυνε και αυτό και κρατούσε σταθερή απόσταση χωρίς να δείχνει τάση να με περάσει, απλά παρακολουθώντας με. Φτάνοντας στο πέταλο του ΣΕΦ μπήκα με ~70 χλμ/ώρα και τελικά βγήκα με ~80 χλμ/ώρα (αρκετά για το αυτοκίνητό μου, χωρίς να είναι όμως και οριακά). Το περιπολικό συνέχισε να με ακολουθεί και βγαίνοντας την παραλιακή το περιπολικό άνοιξε τη σειρήνα, επιτάχυνε, με πλεύρισε, ο συνοδηγός μου έκανε ένα νόημα που έμοιαζε με κόψε και μπήκε μπροστά μου. Εκεί πίστεψα ότι θα με σταματούσαν, αντίθετα όμως το περιπολικό επιτάχυνε βίαια και εξαφανίστηκε.Μάλλον τυχερός είμαι που δε με σταμάτησαν, αναρωτιέμαι όμως αν θα μπορούσαν να με γράψουν για κάτι. Για ταχύτητα θεωρητικά δεν είχαν δικαίωμα να με γράψουν μιας και δεν είχαν ραντάρ και δεν έκανα κάποια άλλη παρανομία. Ακόμα και το ότι τους πέρασα από δεξιά δε θεωρείται παράνομο απ' τη στιγμή που συνέχισα την πορεία μου στην ίδια λωρίδα (αυτοί ήταν οι παράνομοι εν προκειμένω που είχαν κολλήσει στην αριστερή και μιλάμε για 3+ λωρίδες σε ολοκαίνουργιο δρόμο και σε πολύ μεγάλη ευθεία).
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Περνούσε από διάβαση αλλά δεν κοίταξε καθόλου αν έρχεται αυτοκίνητο. Τη στιγμή που έβγαινα από τη στροφή, τον είδα να ξεκινάει να διασχίσει το δρόμο χωρίς να ρίχνει μια ματιά αν έρχονται αυτοκίνητα. Αφού είχε φτάσει στο 1/3 της διάβασης μάλλον με είδε με την άκρη του ματιού του και έκανε να γυρίσει πίσω αλλά εκείνη τη στιγμή φρέναρα και σταμάτησα ακριβώς πριν τη διάβαση οπότε και ήρθε δίπλα μου και έγινε ο παραπάνω διάλογος. Είναι λογικό να κόψει κλήση από τη στιγμή που πήγαινα με νόμιμη ταχύτητα και σταμάτησα πριν τη διάβαση; (έστω και με τέρμα φρένο - άλλο αμάξι ίσως να μην είχε σταματήσει)οχι
μονο αν περναγες τη διαβαση χωρις να επιβραδυνεις θα μπορουσε να σου κοψει,αλλα και παλι στην ελλαδα σιγα μην κοψουνε για αυτο το λογο κληση.
αυτος μαλλον νομιζε οτι δεν θα σταματαγες η μπλοφαρε -
Από όσο ξέρω δικαίωμα να σε γράψει έχει μόνο πλήρωμα περιπολικού τροχαίας...αυτοί ήταν λογικά της Αμεσης Δράσης...και λογικά θα πήραν κάποια κλήση για να επέμβουν σε κάποιο περιστατικό.
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
μονο αν περναγες τη διαβαση χωρις να επιβραδυνεις θα μπορουσε να σου κοψει,αλλα και παλι στην ελλαδα σιγα μην κοψουνε για αυτο το λογο κληση.Συμφωνω.
Πριν απο μια διαβαση, ο ΚΟΚ λεει οτι επιβραδυνουμε και ενδεχομενως 'ετοιμαζομαστε να σταματησουμε'.
Εαν πεζοι περιμενουν στην ακρη χωρις να κινουνται, τοτε δεν εχουμε υποχρεωση να σταματησουμε.
Απο την αλλη, εαν ενας πεζος αρχισει να περναει, οφειλουμε να τον διευκολυνουμε, ακομα και αν πρεπει να σταματησουμε τελειως.
-
Κάνουν συνέχεια περιπολίες και βρίσκουν παραβάτες εν κινήσει και σταματάνε.
Χθες το βράδυ κατά τις 9.45, στην άνοδο του Κηφισού, ήμουν μεσαία και ξαφνικά βλέπω Octavia με αναμμένο φάρο στην αριστερή να ακολουθεί ένα Rav. Αυτό στο ύψος της Αχαρνών. Λίγο πιο πάνω, ακριβώς πριν τον κόμβο της Renault που ανοίγει έξτρα λωρίδα για δεξιά, είδα να έχει σταματήσει το Rav (το οποίο είχε αναμμένους τους προβολείς ομίχλης) και από πίσω το Octavia. Για ποιόν λόγο τον σταμάτησε είναι άγνωστο.
Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνω από ΑΟ στην κάθοδο του Κηφισού και πάλι σε εκείνο το ύψος της Renault, βλέπω από τον καθρέφτη πίσω μου, να είναι στην αριστερή μοτοσυκλετιστής της τροχαίας και να μιλάει κάνοντας σαν παρατήρηση (ενώ ήταν και οι 2 τους εν κινήσει) σε ένα Fiorino που ήταν στην μεσαία.
-
Παιδια εχουν on board καμερες.
Αντρεα και στην αριστερη να ξαναεμπαινες παλι δεν θα σου ελεγαν τπτ, γιατι η κληση ειναι συνεχεις επικυνδηνοι ελιγμοι, οχι 2, εννοω οτι θα ανεφερε καπως το 2, ετσι οπως το βλεπω εγω απο 3 και πανω σε γραφουν για κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
H δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να ξεμπλοκάρουν μερικές αρτηρίες (αυτές που οδηγούν και βγάζουν προς/από το Κέντρο) από διπλοπαρκαρισμένους, ώστε τουλάχιστον τα λεωφορεία να μη χρεώνονται έξτρα λεπτά διαδρομής (βλέπε δηλαδή ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ). Όπου μπορεί να γίνεται λεωφορειολωρίδα, με τα ταξί εννοείται απ'έξω.
Αν τα λεωφορεία πάρουν ποτέ ταχύτητα, τότε θα αξίζει η ιστορία ΟΑΣΘ. Με τις τρικλοποδιές όμως που τους βάζουμε/ουν, η πιο σίγουρη και γρήγορη λύση μέχρι να ολοκληρωθεί το μετρό θα είναι το περπάτημα.
*Με ταχύτητα πεζού κινούνται τα αστικά λεωφορεία τις ώρες αιχμής στις λεωφορειολωρίδες (6,1 χλμ. /ώρα), ο μέσος χρόνος της διαδρομής αυξήθηκε κατά 16,1%, ενώ οι 9 στους 10 επιβάτες διαπιστώνουν καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και το 44% σκέπτονται να επιστρέψουν στα ΙΧ τους.
...
παρακολούθησε και κατέγραψε επί 4 μήνες την κίνηση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, δύο μήνες πριν από την απόφαση Λιάπη για είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες και δύο μήνες μετά.
O ερευνητής διαπίστωσε αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στο περιβάλλον, στην ενέργεια, στην ποιότητα ζωής και στην καθημερινότητα των πολιτών.
...
Πολύ συχνά παραλείπεται από τους οδηγούς ταξί η χρήση των φλας και η κίνησή τους εμφορείται συνήθως από έντονους ελιγμούς, στιγμιαίες αλλαγές λωρίδας και απότομα φρεναρίσματα.� Πολύ συχνά πραγματοποιείται επιβίβαση σε ταξί ακριβώς μπροστά σε στάση αστικού λεωφορείου.
Oταν σταματούν επί της λεωφορειολωρίδας, δεν εισέρχονται στην ειδική εσοχή, ώστε να μην καθυστερούν κατά την επανείσοδό τους στη λεωφορόρο.� Παρατηρήθηκαν συχνές παραβιάσεις των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες από τους οδηγούς ταξί (απαγορεύεται από τις 06: 30 έως τις 09: 30 και από τις 14: 00 έως τις 17:00, εκτός των αργιών που κυκλοφορούν ελεύθερα όλες τις ώρες).
� **Η μέση ωριαία ταχύτητα των λεωφορείων σε ώρες αιχμής μειώθηκε από 12,4 χλμ. /ώρα στα 6,1 χλμ. /ώρα (μείωση 50,8%). **
� O συνολικός μέσος χρόνος διαδρομής (από την αφετηρία προς το τέρμα), σε ώρες αιχμής, των γραμμών που εισέρχονται σε λεωφορειολωρίδες αυξήθηκε κατά 16,1%.
� Oι εκκινήσεις από στάση, σε ώρες αιχμής, αυξήθηκαν κατά μέσο όρο από 92, ανά χλμ. λεωφορειολωρίδας, σε 169 (αύξηση 83,7%).
� Από τις εκτιμήσεις των χρηστών αστικών λεωφορείων, που απάντησαν σε 300 ανώνυμα ερωτηματολόγια, προκύπτει ότι το 77,3% διαπιστώνει μεγάλες καθυστερήσεις στα καθημερινά δρομολόγια και σε ποσοστό 14,3% μικρές καθυστερήσεις (σύνολο 91,6%).
� Το 18,3% δηλώνει ότι έχει σχεδόν εγκαταλείψει το λεωφορείο και χρησιμοποιεί το ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ το 44% δηλώνει ότι σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί το ΙΧ αυτοκίνητο αντί του λεωφορείου ή θα ήθελε (αν είχε τη δυνατότητα) να αφήσει το λεωφορείο και να χρησιμοποιεί το ΙΧ αυτοκίνητο. Ποσοστό 31% δηλώνει πως δεν υφίσταται, προς το παρόν, λόγος χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτου.
� Το 93,3% έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα ύπαρξης και τη χρησιμότητα των λεωφορειολωρίδων, καθώς και την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
� Το 87,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί το δίκτυο των λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη.
� Το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι λεωφορειολωρίδες πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα λεωφορεία. Μόνο το 2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα ταξί δικαιούνται να κινούνται ελεύθερα στις λεωφορειολωρίδες
*H κίνηση να επιτρέψουν τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες με πρόσχημα την εξύπηρέτηση του κοινού για όσο κρατάνε τα έργα του μετρό κατέστρεψε τη θέση των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Ειρωνία, έτσι;
Και να το θυμηθείτε, στο τέλος οι ταξιτζήδες θα ζητούν να κυκλοφορούν και στις σήραγγες του μετρό! -
Το κακο ειναι οτι οι ταριφες ειναι μια οργανωμενη κωλοφαρα που κανει οτι γουσταρει!
-
Ευχαριστώ zorz για την επιβεβαίωση. Πλέον μιλάω με στοιχεία λοιπόν!
-
Γραψανε φιλο μου στο μετρο της Δαφνης για φιμε και θορυβο....χωρις ντεσιμπελομετρο
σε ερωτηση του φιλου μου, καλα με γραφεις για θορυβο χωρις να με μετρησεις? Ο μπατσος του απαντησε, ναι δεν χρειαζεται! -
Ας κάνει ένσταση στο Διοικητή μήπως και του χαριστεί γι'αυτό, αν και στο αρθ.15 ΚΟΚ δεν αναφέρεται κάτι για συγκεκριμένα db και dbμετρα.
-
σιγα μη χρειαζεται οργανο το εμπειρο οργανο...
-
ένα ραλί για παράδειγμα με group N εξάτμιση δεν νομίζω ότι θέλει όργανο για να καταλάβεις ότι δεν είναι στα εργοστασιακά επίπεδα...
εντάξει δεν είναι απόλυτα σωστός ο τροχαίος αλλά μην στρουθοκαμηλίζουμε.
πάντα μας φταίνε οι τροχαίοι ...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ένα ραλί για παράδειγμα με group N εξάτμιση δεν νομίζω ότι θέλει όργανο για να καταλάβεις ότι δεν είναι στα εργοστασιακά επίπεδα...εντάξει δεν είναι απόλυτα σωστός ο τροχαίος αλλά μην στρουθοκαμηλίζουμε.
πάντα μας φταίνε οι τροχαίοι ...
+1
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]