Καλησπέρα,
βρίσκομαι στην αναζήτηση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών τύπου MBA. Λογικά το Φεβρουάριο-Μάρτιο θα ορκιστώ (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών με Μ.Ο μεταξύ 7.40 και 7.50), οπότε θα ήθελα να έχω γίνει δεκτός σε κάποιο πανεπιστήμιο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2008-2009.
Δυστυχώς στην Ελλάδα τόσο το ΜΒΑ του οικονομικού πανεπιστημίου, όσο και το διατμηματικό μεταξύ του ΕΜΠ και του οικονομικού πανεπιστημίου, καθώς και το ALBA ζητάτε 2-3 χρόνια προϋπηρεσία.
Ως εκ τούτου έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, από εδώ και πέρα όμως το χάος
Πραγματικά δε ξέρω σε ποιά χώρα να πρωτοκοιτάξω. Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία, κάπου αλλού; Σ' αυτές τις χώρες ποιά πανεπιστήμια θεωρούνται καλά στις οικονομικές σπουδές; Ποιά από αυτά πιστεύετε ότι θα με έπαιρναν με το βαθμό που πρόκειται να βγάλω;
Για την ώρα έχω κοιτάξει ένα-δύο πανεπιστήμια στο νετ και πρόσεξα ότι για μη αποφοίτους οικονομικών σχολών το ΜΒΑ είναι διετές, σε αντίθεση με τους αποφοίτους οικονομικών σπουδών που είναι μονοετές.
Αυτό δε με ενοχλεί καθόλου μιας και θα τη χρειαστώ την προετοιμασία, αυτό που δεν έχω καταφέρει όμως να βρω είναι το κόστος. Ξέρει κανείς σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια πόσο κοστίζουν οι σπουδές και πόσο περίπου η ζωή; (πάντα για ΜΒΑ, μιας και γενικά είναι από τα πιο ακριβά μεταπτυχιακά).
Το ξέρω ότι θέτω πολλές ερωτήσεις, είναι γεγονός όμως ότι τόσο καιρό απλά το είχα στο μυαλό μου, πρέπει επιτέλους όμως να το ψάξω καλύτερα μιας και οι αιτήσεις γίνονται μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο στα περισσότερα πανεπιστήμια.