-
έχει δώσει κανείς το prof του Michigan? θέλω να τον ρωτήσω κάτι tips:oops:
-
Τι θέλεις να μάθεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι θέλεις να μάθεις;στο listening στο part III (3) ακούς από μια ομιλία σε ραδιόφωνο και μετά πρέπει να βρεις τη σωστή απάντηση μέσα από 4 επιλογές (a,b,c,d,) αλλά δε βλέπεις την ερώτηση, την ακούς. εδώ δυσκολέυομαι να βρω την σωστή απάντηση γιατί δεν ξέρω τι να πρωτοσημειώσω από την ομιλία που ακούγεται. Τι κόλπο παίζει εδώ?
-
Εγω ποτέ δε χρειάστηκε να ανατρέξω στις σημειωσεις για να βρω την απαντηση.
Το να σημειωνεις ουσιαστικα ειναι το 'κολπο' για να είσαι συγκεντρωμενος στην ομιλια, που δεν είναι πανω απο 2'.
Την ιδια αποψη είχε κι η καθηγητρια μου. Μην αγχωνεσαι δλδ τι θα πρωτοσημειωσεις γιατί αναγκαστικα παντα κατι θα σου ξεφευγει. -
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Τι θέλεις να μάθεις;
στο listening στο part III (3) ακούς από μια ομιλία σε ραδιόφωνο και μετά πρέπει να βρεις τη σωστή απάντηση μέσα από 4 επιλογές (a,b,c,d,) αλλά δε βλέπεις την ερώτηση, την ακούς. εδώ δυσκολέυομαι να βρω την σωστή απάντηση γιατί δεν ξέρω τι να πρωτοσημειώσω από την ομιλία που ακούγεται. Τι κόλπο παίζει εδώ?
Απάντα στην τύχη το c.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τι θέλεις να μάθεις;
στο listening στο part III (3) ακούς από μια ομιλία σε ραδιόφωνο και μετά πρέπει να βρεις τη σωστή απάντηση μέσα από 4 επιλογές (a,b,c,d,) αλλά δε βλέπεις την ερώτηση, την ακούς. εδώ δυσκολέυομαι να βρω την σωστή απάντηση γιατί δεν ξέρω τι να πρωτοσημειώσω από την ομιλία που ακούγεται. Τι κόλπο παίζει εδώ?
Απάντα στην τύχη το c.
Σοβαρά τώρα, προσπάθησε να ακολουθήσεις τη συμβουλή του ast. Μη σημειώνεις, αλλά πρόσεξε την ομιλία. Η ερώτηση είναι κάτι πολύ εύκολο ή προφανές.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Εγω ποτέ δε χρειάστηκε να ανατρέξω στις σημειωσεις για να βρω την απαντηση.
Το να σημειωνεις ουσιαστικα ειναι το 'κολπο' για να είσαι συγκεντρωμενος στην ομιλια, που δεν είναι πανω απο 2'.
Την ιδια αποψη είχε κι η καθηγητρια μου. Μην αγχωνεσαι δλδ τι θα πρωτοσημειωσεις γιατί αναγκαστικα παντα κατι θα σου ξεφευγει.θα το κοιτάξω, thanx
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Απάντα στην τύχη το c. -
Αυτο μου το ελεγε ενας τρομπας στο στρατο οτι το c αν δεν ξερεις μια απαντηση ειναι το καλητερο σημειο να επιλεξεις γιατι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι αυτο. Απο τοτε οποτε επαιρνα διορθομενο τεστ στα χερια μου μετρουσα ποσα cηταν σωστα....ε συνηθως τα αποτελεσματα ηταν μοιρασμενα και στις 4 επιλογες!
-
μπλα μπλα ακολουθει απαντηση που πρεπει να προσπαθησετε ακομα κ οι ξενερωτοι να μην την παρετε στα σοβαρα
αν δεν το κανετε χεστηκα βεβαια αλλα λεμεΟ χρήστης ratanplan έγραψε:
Αυτο μου το ελεγε ενας τρομπας στο στρατο οτι το c αν δεν ξερεις μια απαντηση ειναι το καλητερο σημειο να επιλεξεις γιατι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι αυτο. Απο τοτε οποτε επαιρνα διορθομενο τεστ στα χερια μου μετρουσα ποσα cηταν σωστα....ε συνηθως τα αποτελεσματα ηταν μοιρασμενα και στις 4 επιλογες!αν δεν ξερεις την απαντηση, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να την αντιγραψεις απ'τον πιο κοντινο σε σενα που μοιαζει με φυτο, οχι να βαλεις κατι στην τυχη
πως θα ξεχωριζετε οτι καποιος ειναι φυτο:
φυτο:
ρεμπελος που αποκλειεται να εχει διαβασει:
μετριος μαθητης, ενας απ'τους πολλους (και μετριος ανθρωπος, οπως οι περισσοτεροι απο σας, δλδ μια μετρια δουλεια, μια μετρια γυναικα κλπ ) :
εσεις αντιγραψτε απ´τον πρωτο. ζωντοβολα
αν ειναι απ'τους σπασικλες που δεν αφηνουν να αντιγραψουν απ'αυτον, ΣΑΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΙΣ ΜΑΠΕΣ. πειτε του πως οταν χτυπησει το κουδουνι θα του φερετε παρεα και αν κ παλι δεν σας αφηνει, τοτε guess what? ειστε τραγικοι λουζερς!
δεν φτανει που δεν διαβασατε (η αρχη του κακου), ειστε τοσο αχρηστοι που ουτε να αντιγραψετε απο τον σπασικλα δεν μπορειτε. ουτε να τον απειλησετε δεν μπορειτε. κοινως ειστε τραγικα ανικανοι.
ανηκετε στην κατηγορια των ατομων που.. [προσθεστε κατι αρκετα ηλιθιο εδω]
οποτε απλα συμβιβαστειτε με το γεγονος οτι ειστε αποτυχημενοι και πηγαιντε στρατο για να μην σας πρηζει ο γερος σας. μετα πιαστε μια δουλεια κ θα γινετε μια χαρα μετριοι -
-
ξέρουνε τα ελληνικά πανεπιστήμια το test GRE?Βεβαίως, όπως ξέρουν και το GMAT και πολλές σχολές το ζητάνε, σε μεταπτυχιακά τουλάχιστον.
-
Καλησπέρα,
βρίσκομαι στην αναζήτηση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών τύπου MBA. Λογικά το Φεβρουάριο-Μάρτιο θα ορκιστώ (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών με Μ.Ο μεταξύ 7.40 και 7.50), οπότε θα ήθελα να έχω γίνει δεκτός σε κάποιο πανεπιστήμιο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2008-2009.
Δυστυχώς στην Ελλάδα τόσο το ΜΒΑ του οικονομικού πανεπιστημίου, όσο και το διατμηματικό μεταξύ του ΕΜΠ και του οικονομικού πανεπιστημίου, καθώς και το ALBA ζητάτε 2-3 χρόνια προϋπηρεσία.
Ως εκ τούτου έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, από εδώ και πέρα όμως το χάος
Πραγματικά δε ξέρω σε ποιά χώρα να πρωτοκοιτάξω. Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία, κάπου αλλού; Σ' αυτές τις χώρες ποιά πανεπιστήμια θεωρούνται καλά στις οικονομικές σπουδές; Ποιά από αυτά πιστεύετε ότι θα με έπαιρναν με το βαθμό που πρόκειται να βγάλω;
Για την ώρα έχω κοιτάξει ένα-δύο πανεπιστήμια στο νετ και πρόσεξα ότι για μη αποφοίτους οικονομικών σχολών το ΜΒΑ είναι διετές, σε αντίθεση με τους αποφοίτους οικονομικών σπουδών που είναι μονοετές.
Αυτό δε με ενοχλεί καθόλου μιας και θα τη χρειαστώ την προετοιμασία, αυτό που δεν έχω καταφέρει όμως να βρω είναι το κόστος. Ξέρει κανείς σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια πόσο κοστίζουν οι σπουδές και πόσο περίπου η ζωή; (πάντα για ΜΒΑ, μιας και γενικά είναι από τα πιο ακριβά μεταπτυχιακά).Το ξέρω ότι θέτω πολλές ερωτήσεις, είναι γεγονός όμως ότι τόσο καιρό απλά το είχα στο μυαλό μου, πρέπει επιτέλους όμως να το ψάξω καλύτερα μιας και οι αιτήσεις γίνονται μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο στα περισσότερα πανεπιστήμια.
-
Το ΜΒΑ όντως είναι το πιο ακριβό μεταπτυχιακό μαζί με τα πετρελεάδικα. Στην Αγγλία τα δίδακτρα μόνο πάνε 20Κ+ (υπολόγισε άλλα 15Κ για τη ζωή ενός έτους) και από ότι ξέρω και εκεί θέλει προυπηρεσία 3 έτη σε δουλειά.
Η πρόταση μου? Κάνε ένα μεταπτυχιακό οικονομικό μεν αλλά όχι καθαρόαιμο ΜΒΑ. Θα σου έρθει αρκετά φτηνότερα (με 8Κ στην Αγγλία μπορείς να βρεις σε μάνατζμέντ που είναι ελκυστικό για μηχανικούς). Με 7.5 θα χτυπήσεις αρκετά καλό πανεπιστήμιο.
Για Γαλλία αλλάζει το πράγμα μιας και μπορείς να βρεις υποτροφία (εκεί η μόρφωση δεν είναι βιομηχανία όπως στο Η.Β.). Δυστυχώς δεν ξέρω περαιτέρω πληροφορίες για κόστη διαβίωσης...
Α για το θέμα ημερομηνίες ξέχασε τις! Τρέχα από τώρα για να μην αγχώνεσαι αργότερα!!
Είχα πετύχει μία παρέα Χ.Μ. που κάνανε ΜΒΑ σε Ελληνικό πανεπιστήμιο (δεν θυμάμαι πιο ) αλλά λογικά δεν είχαν επαγγελματική εμπειρία, μιας και μπήκαν αμέσως μετά τη σχολή τους. Είσαι σίγουρος έχεις ψάξει Ελλάδα για ΜΒΑ που δεν απαιτεί προυπηρεσία?
-
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
Άρχισα τα τηλέφωνα και το σερφάρισμα σε site πανεπιστημίων.
Όσον αφορά το ΜΒΑ στην Αγγλία μίλησα με δύο άτομα και μου είπαν ότι ΚΑΙ στην Αγγλία πια χρειάζεται προϋπηρεσία Αυτό το επιβεβαίωσα και στις σελίδες των πανεπιστημίων όπου παντού αναφέρονται σε working experience.
Το κόστος τα MBA που είδα ήταν μεταξύ 25000 και 50000
-
δεσ http://www.eede.gr/
η επαγγελματική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη προυπόθεση , είμαι όμως επιθυμητή, καλή επιτυχία
, είναι δίπλα στο σπίτι μου η ΕΕΔΕ. -
Σε γενικό επίπεδο γνωρίζω περί του ΕΕΔΕ, έχει όμως περισσότερο τη μορφή σεμιναρίου αν δεν κάνω λάθος. Στο παρελθόν τουλάχιστον ο πατέρας μου είχε παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων από το ΕΕΔΕ. Πρακτικά δηλαδή δεν πρόκειται για μάστερ και φυσικά δεν έχει και αντίστοιχη αναγνώριση στον επαγγελματικό χώρο με ένα MBA.
Ευχαριστώ πάντως
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σε γενικό επίπεδο γνωρίζω περί του ΕΕΔΕ, έχει όμως περισσότερο τη μορφή σεμιναρίου αν δεν κάνω λάθος. Στο παρελθόν τουλάχιστον ο πατέρας μου είχε παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων από το ΕΕΔΕ. Πρακτικά δηλαδή δεν πρόκειται για μάστερ και φυσικά δεν έχει και αντίστοιχη αναγνώριση στον επαγγελματικό χώρο με ένα MBA.Ευχαριστώ πάντως
ξέρω ότι στο δημόσιο τομέα δεν αναγνωρίζεται σαν MBA, κάνει ένα MBA με ΗR με το kingston uni. αλλά όταν ρώτησα για ΜΒΑ μου είπαν ότι ακόμη δεν αναγνωρίζεται στο δημόσιο. θα σου στείλω κάτι που θα σου αρέσει, δώσε μου το e-mail soy
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σε γενικό επίπεδο γνωρίζω περί του ΕΕΔΕ, έχει όμως περισσότερο τη μορφή σεμιναρίου αν δεν κάνω λάθος. Στο παρελθόν τουλάχιστον ο πατέρας μου είχε παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων από το ΕΕΔΕ. Πρακτικά δηλαδή δεν πρόκειται για μάστερ και φυσικά δεν έχει και αντίστοιχη αναγνώριση στον επαγγελματικό χώρο με ένα MBA.Ευχαριστώ πάντως
το Νοέμβρη του 07 διοργανώνει εκδήλωση το British Council στο Athens HIlton με τα Αγγλικά Uni. καλό είναι να πας. φέτος .
-
το Νοέμβρη του 07 διοργανώνει εκδήλωση το British Council στο Athens HIlton με τα Αγγλικά Uni. καλό είναι να πας. φέτος .Thanks για την πληροφορία!
Περί Σπουδών